»

LGA 775 še ni odpisan

Fudzilla - S predstavitvijo prvih Core i7 procesorjev je bil ves internet mnenja, da se je doba podnožja LGA-775 končala. A temu ni tako, saj je podnožje LGA-1366 prestižnejše in mišljeno kot zmogljivejši dodatek LGA-775. Prava zamenjava bo septembra prihajajoče podnožje LGA-1156 ter mešanica Core i5 in i7 procesorjev, mišljenih zanj. A to vseeno ne pomeni, da se dobro znana platforma poslavlja, daleč od tega. Intel pravi, da bo LGA-775 živel še vsaj do leta 2011.

Dodatno življenje mu bodo vdahnili z evolucijo veznih čipovij 4. serije - P45, G45, G43 in G41. Vsi štirje bodo, če že nimajo, dobili podporo DDR3 pomnilniku, ki je glavna novost osvežitve. Podnožje in čipovja bodo tako uporabna za običajne uporabnike in bodo namenjena nižjim cenovnim razredom. Obenem to pomeni, da bo Intel vsaj 2 leti vzporedno vzdrževal kar 3 namizna podnožja, kar je zagotovo novost na trgu računalnikov.

Težave so bile že z nezdružljivostjo enega podnožja, kaj bo šele s tremi...

45 komentarjev

AMD s petimi novimi šestjedrniki

vir: TG Daily
TG Daily - AMD je že od začetka junija, ko so predstavili prve tri šestjedrne procesorje, vodilni v številu jeder. Svojo prednost so pravkar še razširili z dodatnimi petimi modeli, ki kupcem poleg običajnih procesorjev na izbiro dajo še varčnejše oz. bolj požrešne, a zmogljivejše modele. V tej kategoriji sta dva procesorja, Opteron 8439 SE, namenjen štiri- in osemprocesorskim sistemom, ter 2439 SE, namenjen dvoprocesorskim sistemom. Oba imata frekvenco 2,8 GHz in TDP 105 W, velika razlika pa se pojavi pri ceni. Seveda je dražji član družine Opteron 8000, za katerega je treba odšteti 2649 dolarjev, v primeru nakupa 1000 kosov. Drugi, Opteron 2439 SE, je precej cenejši s ceno le 1019 dolarjev na kos, prav tako pri nakupu tisočih kosov.

Ostali trije procesorji spadajo v novo,...

21 komentarjev

Londonska borza opušča Microsoft platformo?

ComputerWorld - Kot na Computerworld piše Steven J. Vaughan-Nichols, naj bi se Londonska borza (LSE) dokončno odločila opustiti Microsoft platformo.

Septembra 2008 je namreč Londonska borza doživela celodnevni izpad sistema in po nekaterih špekulacijah (na LSE so jih sicer zanikali, a ne preveč prepričljivo) naj bi bila za to kriva programska oprema TradElect.

TradElect, ki so ga v produkcijo pompozno uvedli junija 2007 je programska platforma pisana v C# in .NET, teče pa na Microsoft Windows Server 2003. Podatkovna baza sistema teče na Microsoft SQL Server 2000, program pa sta razvila Microsoft in Accenture.

Načrtovan odzivni čas sistema naj bi bil do 10 milisekund, vendar pa je imel sistem stalne težave z doseganjem takšnega odzivnega časa. Stalne težave s sistemom, stroški vzdrževanja in nezanesljivost sistema pa so očitno privedli do odločitve, da LSE TradElect dokončno opusti.

Pri vsem skupaj pa je morda najbolj zanimivo to, da takšnih težav konkurenčni program za borzno trgovanje...

213 komentarjev