»

AMD leta 2004

X-Bit Labs - Po dokaj dobrih in točnih informacijah iz AMD-ja, vam lahko okvirno predstavim kaj kani AMD obdelodaniti leta gospodovega 2004. Zanimivi so predvsem podatki, da bodo nekatera jedra procesorjev narejena v več različicah in sicer za različna podnožja. Torej eno jedro in več različnih podnožij. Naj torej samo naštejem vse načrtovane procesorje za trg namiznih PC-jev prihodnjega leta:
  • ClawHammer 940-pinski – 1 MB L2, dvo-kanalni pomnilniški kontroler, 0,13 mikrona in SOI;
  • ClawHammer 939-pinski – 1 MB L2, dvo-kanalni pomnilniški kontroler, Cool’n’Quiet tehnologija, 0,13 mikrona in SOI;
  • Newcastle 939-pinski – 512 KB L2, dvo-kanalni pomnilniški kontroler, Cool’n’Quiet tehnologija, 0,13 mikrona SOI;
  • Winchester 939-pinski – 512 KB L2, dvo-kanalni pomnilniški kontroler, Cool’n’Quiet tehnologija, 90nm SOI;
  • San Diego 939-pinski – 1 MB L2, dvo-kanalni pomnilniški kontroler, Cool’n’Quiet tehnologija, 90nm in SOI;
  • ClawHammer 754-pinski – 1MB L2, Cool’n’Quiet tehnologija, 0,13 mikrona in SOI;
  • ...

13 komentarjev

Windows XP in AVI datoteke

Adrian's Rojak Pot - Se vam kdaj zgodi, da se vam Windowsi XP upočasnijo oziroma celo ubijejo explorerja, če odprete določene večje AVI datoteke? Brez ponovnega zagona pa teh datotek niti ni moč izbrisati in tako skoraj vedno sledi vnovični zagon. Vzrok je v iskanju kazala (indexa) za datoteko in če je sistem ne najde jo začne iskati po celotni datoteki, kar pa zaradi same velikosti le-te lahko traja zelo dolgo in še popolnoma obremeni procesor. Popravek sicer lahko najdemo na samih Microsoftovih straneh, a za njega dolpoteg boste morali Microsoft celo poklicati in se z njimi nekaj časa pogovarjati. Avtor kratkega članka na Adrian's Rojak Pot pa je našel enostavnejšo rešitev. Potrebnih je le nekaj sekund brskanja po registru in problema se boste rešili. Za navodila odklikajte semle.

18 komentarjev

Lindows nič več Lindows

Slashdot - LindowsOS, distribucija Linuxa namenjena nebolečemu prehodu iz okolja Windows, je tokrat izgubil svojo prvo pravno bitko, Microsoft pa pridobil prvi up, da bo morda le preprečil širjenje LindowsOS-a. Tako sta sodišči na Finskem in Švedskem odločili, da mora korporacija Lindows.com opustiti ime Lindows, saj naj bi strašno-in-oh-in-sploh spominjalo na Windows in bi s tem pomenilo kršenje Microsoftovih patentov. Seveda pa to velja le za omenjeni dve državi in ne za celoten svet. V Ameriki se bo sodišče, po tem ko je že dalo zeleno luč Lindows.com, še enkrat odločalo 1. marca 2004. Klik!

12 komentarjev