»

Matjaž Rogelj

Jaz - Še malo o njem. Po tem, ko je luni objavil, da so Roglja zaprli, se ustavimo malo tu. Čeferin, njegov odvetnik, ni prišel do besede z njim do 22:00 ure zvečer. Kratenje ustavne pravice do odvetnika? Mogoče... Dejstvo tudi ostaja: Matjaž Rogelj je bil izpuščen, in citiram "ker oblasti niso našle razloga za nadaljno pridržanje, mu bo morebitni sodni nalog poslan po pošti". Ta zgodba se bo še nadaljevala...

13 komentarjev

Še en udarec Intelu

EBN - Mhja, kaj naj rečem... Intelu definitivno gre precej slabo in dogajajo se stvari, o katerih pred leti nismo mogli niti sanjati. Po inetu se je namreč razvedelo (vir je ta novica), da je IBM za svoje mrežne front-end strežnike izbral AMDjeve dvoprocesorske konfiguracije. Mogoče se to ne sliši tako katastrofalno, todi veliki modri ima strašen vpliv na računalniško industrijo. Spomnite se samo, kako so padle delnice Rambsu, ko je IBM najavil svojo podporo DDR SDRAMu. Zelo verjetno se bo kaj podobnega zgodilo tudi Intelu...

4 komentarji

Zanimivo ohišje

Penis Mightier - Na PenisMightier (jaome ) strani sem zasledil slikico tega zelo zanimivega ohišja. Na žalost avtor strani ni dal nobenih podrobnejših informacij o kateremu proizvajalcu in modelu gre, toda že slika je tako zanimiva, da sem jo enostavno moral dati v novice. To ohišje s 335W napajalnikom je meni osebno eno izmed najlepših, ki sem jih videl do zdaj. Stvarca ima modre ledice, dva skirta USB vhoda na sprednji strani ter blowhole na stranici. Slin!

4 komentarji

Novi Thermaltakovi hladilniki

Thermaltake - Za Thermaltake bi res lahko rekli, da nikoli ne počiva. Po VolcanoII hladilnikih, ki so navdušili overclockerje, sedaj pripravljajo nove izdelke. Definitivno zelo zanimiv je Chrome Orb z bakreno stično površino.: Mini Copper Orb. Moram priznati, da je to bila kar nekako logična razvojna pot in vprašam se lahko, zakaj za kaj takega niso poskrbeli že prej.
Drugi izdelek je komercialna različica Mini Blue Orba, ki smo ga doslej lahko videli le na Herculesovih grafičnih karticah. Za razliko od dosedanjih Blue Orbov ta malček ne zaseda niti ene PCI reže. Vprašanje je samo, kakšne so njegove hladilne sposobnosti .

0 komentarjev

Surlyjoevi dizajni

Spode's Abode - Vsi hardcore overclockerji zelo verjetno poznate Dr. Surlyjoa, ki bi definitivno moral dobiti kakšno priznanje za svoje "izume" v zvezi z zračnim in vodnim hlajenjem. Tipo je prvak v izumljanju raznih novih hladilnikov, ki jih sestavi sam doma iz vsem dosegljivih materialov. Njegove stvaritve bi težko označili kot lepe, toda zato so toliko bolj efektivne. Njegovi majhni vodni bloki tako brez težav konkurirajo precej večjim "kockam". Tudi njegova najnovejša stvaritev kaže na definitiven smisel za te stvari: kar oglejte si.

0 komentarjev

Duron 900 na Japosnkem

X-Bit Labs - Čeprav so se pojavile neke govorice, po katerih sodeč po izzid 900MHz Durona prestavljen, temu očitno ni tako. Tako bi vsaj lahko sklepali po novih poročilih, ki govorijo o pojavi tega procesorja v nekaterih Japonskih trgovinah. Tudi cena je kar ustrezna za novi in ekskluziven produkt: $140. Tako ali tako bo precej padla, preden bo produkt dosegel naše trgovine.

0 komentarjev

Test KyraII

Jaz - Kot ponavadi, so s testom prvi AnandTechovci. V roke so torej dobili testno KyroII kartico in jo temeljito zmučili z raznimi benchmarki. Moram priznati, da sem tudi sam presenečen nad rezultati, ki so jih dobili. Ta $150 vredna kartica je brez večjih težav premagala tudi do $200 dražje produkte. Na srečo bo KyroII za razliko od svojega predhodnika tudi širše dobavljiv, saj ga bo ponujal Hercules, ki ima zelo razširjeno prodajno mrežo. Povsem možno je torej, da bo KyroII naslednji veliki low-cost prodajni hit. Ogled testa priporočam. Thnx, BigFoot.

7 komentarjev

Matjaž Rogelj prijet

Jaz - Ja, ok, saj vem, da spet zamujam s takimi novicami. So sue me , Kakorkoli, Canser mi je poslal novico, da je Matjaž Rogelj na podlagi razpisane tiralice bil prijet na Brniškem letališču 12. marca.
Torej so ga končno dobili... Mwahah, me prav zanima, kako bo potekalo sojenje (in upam, da bo do njega prišlo). Če bo odprto za javnost se takoj odpravim gledat (pa zraven vzamem kakšen gnili paradajz ali kaj podobnega ).

19 komentarjev