Prijavi se z GoogleID

»

Zbogom, Presto

Opera software - Norveški razvijalec spletnega brskalnika Opera je napovedal, da bodo zamenjali pogon za svoj brskalnik. Vse od davnega leta 2003 je Opera spletne strani izrisovala z lastnim zaprtokodnim pogonom Presto, ki ga ni uporabljal noben drug brskalnik. Presto je majhen, poskočen, nepožrešen in predvsem združljiv, saj so ga od samega začetka pisali z združljivostjo s standardi v mislih. A vseeno se bo Opera sedaj od njega poslovila in ga zamenjala za WebKit ter V8.

WebKit je naš stari znanec, saj ga uporabljata Googlov Chrome in Applov Safari, najdemo pa ga tudi v manj pogostih brskalnikih, kot so integrirani v iOS, BlackBerry OS, Tizen, webOS itn. Kljub temu je poteza Opere prelomna, saj v moderni dobi nihče izmed razvijalcev...

60 komentarjev

Apple pripravlja iUro?

Bloomberg - Apple bojda razvija ročno uro, ki pa ne bo samo ura, temveč bo lahko opravljala tudi nekatere funkcije, ki jih imata iPhone in iPad. Vesti so še neuradne, a vedno zanesljivi Bloomberg se opira na dva vira blizu podjetja, ki sta potrdila obstoj velike skupine, ki pripravlja "iUro". Ekipa naj bi delovala že več kot leto dni in je v tem času narasla na več kot 100 razvijalcev, inženirjev, menedžerjev in ostalih. Tako velika skupina ljudi pa v Applu običajno pomeni, da izdelek ni več v eksperimentalni fazi, ampak da bo slej ali prej ugledal luč sveta. Apple se na vprašanja o obstoju ekipe in razvoju novega izdelka seveda ni odzval.

Razvoj novega izdelka pravzaprav ni presenetljiv, čeprav ni jasno, kaj točno to bo. Apple je...

57 komentarjev