»

Hitra, hitrejša, najhitrejša grafična kartica

X-Bit Labs - Leto 2003 se bliža koncu in tudi v računalniški branži se je pričelo ocenjevanje im premlevanje dogodkov ter izdelkov leta. Na X-Bit Labs so si takó ogledali devet najhitrejših ATI-jevih in nVidiinih grafičnih kartic letošnjega leta. Na oseminštiridesetih straneh so v šestnajstih benchmarkih preizkusili Radeone 9800 XT in PRO, 9600 XT in PRO, 9500 PRO ter GeForce FX 5950 Ultra, 5900, 5700 Ultra in 5600 Ultra. Rezultati tega obširnega testa so pokazali, da naj bi bile nVidiine kartice nekoliko hitrejše in primernejše za profesionalno 3D-oblikovanje, ATI-jeve pa podpirajo večje število novejših tehnologij in imajo lepšo sliko. Presodite sami!

13 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Storitve mojega ISP-ja:
me osrečujejo.53%
(267)
me presenečajo s "hitrostjo".16%
(81)
občasno delujejo.15%
(77)
slabše ne bi mogle biti.11%
(55)
ne delujejo.4%
(20)
Skupaj glasov: 500

Glede na to, koliko predlogov s tem vprašanjem dobim v moj poštni nabiralnik in glede na to, da tega vprašanja res že precej dolgo nismo zastavili, vas tokrat sprašujemo, koliko ste stari. Mislim, da bo starostna porazdelitev ljudi na Slo-Techu precej zanimiva in raznolika. Sicer pa predlagajte naslednjo anketo!

12 komentarjev

Nova varnostna luknja v Internet Explorerju

Slashdot - Kot verjetno veste, Internet Explorer, ali krajše IE, ni ravno najbolj varen internetni brskalnik. To dokazuje tudi najnovejša varnostna luknja. Ta je precej nevarna, saj omogoča ZlimOsebkom™ izkoriščanje luknje z uporabo %01 znaka za uporabniškim imenom in pred @ v internetnem naslovu. Vse skupaj je precej bolj podrobno opisano na domači strani danskega varnostnega podjetja Secunia. Ker pa bralcem želimo le najboljše, vam predlagamo da si namestite Mozillo ali pa Opero če želite, da se vam podobne nevšečnosti ne dogajajo. Klik! za novičko in opis luknje, tu pa še eWeekova novička.

54 komentarjev

Poceni strežnik

vir: Sudhian
Sudhian - Večini uporabnikov, ki skrbijo za strežnike velikih ali malih podjetij je verjentno poznan problem cene strežnikov - le stežka boste našli poceni strežnik, ki bo odgovarjal vašemu podjetju in ne bo stal malega bogastva. Za majhna podjetja in zasebne uporabnike pa ima Emergecore rešitev, ki jim (vam) ne bo popolnoma izpraznila vašega proračuna.

Dame in gospodje, pozdravite IT100. IT100 je opremljen s 533Mhz procesorjem, 128 MB SDRAM pomnilnika, 20 GB trdim...

11 komentarjev