»

Težave pri Ciscovem prevzemu Tandberga

Bloomberg - Pretekli mesec smo poročali, da se Cisco pripravlja na trimilijardni prevzem podjetja Tandberg. Kot kaže, se to morda ne bo zgodilo, saj nad idejo niso najbolj navdušeni delničarji norveškega podjetja. Ponudbo je namreč zavrnila švedska borznoposredniška družba SEB Enskilda, ki je četrtinski lastnik podjetja, ker je cena po njihovem mnenju prenizka (Cisco je ponudil 38-odstotno premijo glede na tržno ceno na dan predstavitve ponudbe). Po njihovem mnenju bo Tandberg posloval bolje kot samostojna družba, so si pa ob ustreznem finančnem nadomestilu (3,1 do 3,7 milijarde dolarjev) pripravljeni premisliti. Viri tako trdijo, da bo Cisco odkorakal stran, če ne bo vsaj 90 odstotkov delničarjev za prevzem. Tandberg je v zadnjem četrtletju pridelal 50 milijonov dolarjev dobička ob štirikrat večjem prometu.

0 komentarjev

Po letu dni Conficker živahnejši kot kdajkoli

ComputerWorld - Pred natančno letom dni se je na internetu razširil črv z imenom Conficker, ki je hitro okužil računalnike po vsem svetu. Ranljivi sistemi so bili Microsoftovi Windows 2000 in novejši. Microsoft je kmalu izdal obliž za svoje sisteme, ki je nekaj ranljivosti odpravil, prav tako pa so vsi večji proizvajalci antivirusnih programov dopolnili svoje baze podatke z navodili, kako prepoznati in odstraniti virus. Kljub četrtmilijonski nagradi za zdaj še neznani avtorji črva so ga sproti prirejali, tako da danes poznamo pet variant črva, označenih s črkami od A do E.

Kljub visoki prepoznavnosti črva in celo ustanovitvi Conficker Working Group se črv še vedno uspešno širi po spletu. Ocenjujejo, da leto dni po pojavitvi virus gostuje na sedmih milijonih računalnikov in se še širi. To so ocenili z analizo prometa na lažnih strežnikih, ki so jih postavili na spletu in kamor se črv povezuje, da bi dobil navodila. Zanimivo je, da ogromen potencial črva ostaja neizrabljen, saj ga avtorji ne...

62 komentarjev