» »

Apple kljub padcu prihodkov navdušil

Apple kljub padcu prihodkov navdušil

Slo-Tech - Apple je v minulem četrtletju zabeležil nekoliko nižje prihodke kot leto pred tem, a je investitorje vseeno navdušil, delnica pa je danes poletela za dobrih sedem odstotkov. To je pripisati tudi napovedi rekordnega programa odkupovanja lastnih delnic, ki bo letos vreden 110 milijard dolarjev. V minulem četrltetju je sicer podjetje utvarilo 90,8 milijard dolarjev prihodkov, kar je približno pol odstotka več od pričakovanj analitikov. Četrtletna dividenda bo znašala 0,25 dolarja na delnico, kar je štiri odstotke več kot zadnjikrat.

Še vedno pa pada prodaja iPhonov, za kar je odgovorno zlasti pešanje na Kitajskem. Prodaja je upadla za 10 odstotkov na 46 milijard dolarjev. Prihodki iz divizije Macintosh so znašali 7,5 milijarde dolarjev, od iPadov 5,6 milijarde dolarjev in od drugih izdelkov pa 7,9 milijarde dolarjev (lani 8,8 milijarde dolarjev). Vision Pro ni uspel dovolj navdušiti kupcev, da bi obrnil trend. Najbolje se je odrezalo področje storitev, kjer so prihodki z 20,9 milijarde dolarjev zrasli na 23,9 milijarde dolarjev.

Apple ob tem poudarja, da rezultatov ni možno slepo primerjati z lanskim letom, ko so ustvarili tud pet milijard dolarjev izrednih prihodkov zaradi zapoznelih dobav iPhonov še iz pandemičnih časov. Če bi to odšteli, bi letos beležili rast v primerjavi s popravljenimi oziroma realnejšimi številkami od lani.

9 komentarjev

FireSnake ::

Kaj na to gibanje pravi mtosev?
Še ni požegnal?

Ker on drži: MSFT, NVDA in INTC
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

twom ::

P/E 0.13 % (nič celih trinajst procenta ali 1.3 promila)
V principu isto kot bitcoini... da se bo našel še večji idiot...

Dejansko to pomeni, da je v obtoku preveč denarja, ki ga (tisti ki ga imajo) nimajo kam vložit. Potem se pa vlaga v apple, nvidie in stanovanja še preden jih začnejo gradit po 5 jurjov za kvadratni meter.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: twom ()

TheoryX ::

verjetno si mislil "dividend yield" in ne PE... pa še tam si se zmotil ?
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

no comment ::

Taki potem "svetujejo" celi žlahti in vsem, ki jih tako ali drugače morajo poslušati...

gruntfürmich ::

nekam je moral iti denar od teh silnih korekcij. izginil ni, poplačal dolgov države ni, ljudem ni dal regresa. torej je sedaj šel v apple, ki je 'navdušil'...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

twom je izjavil:

P/E 0.13 % (nič celih trinajst procenta ali 1.3 promila)
V principu isto kot bitcoini... da se bo našel še večji idiot...

Dejansko to pomeni, da je v obtoku preveč denarja, ki ga (tisti ki ga imajo) nimajo kam vložit. Potem se pa vlaga v apple, nvidie in stanovanja še preden jih začnejo gradit po 5 jurjov za kvadratni meter.

Applov P/E je 28 kar je skoraj idealno. Raje se drži okopavanja krompirja.

kow ::

Problem je, da ima kokakola nizji P/E. Cez 30 let bo kokakola se vedno na nasih mizah, apple pa vprasanje ce bo se relevanten. Vprasanje, ce bo celotna integracija vseh naprav ura, telefon, laptop, ipad sploh potrebna. Verjetno teh naprav sploh ne bomo vec uporabljali. Ce dobimo umetno inteligenco, bi se idealno itak z njo "pogovarjal" kar z mislimi.

Pametni telefoni so na nek nacin mrtvi. Novi feature, ki bo prodajal nove telefone je jasen - osebni pomocniki (ki bazirajo na jezikovnih modelih). Apple ima morda tukaj edino prednost, ker ima malo modelov telefonov, povsod drugje pa zaostaja za Googleom. V vsakem primeru, vecino folka ki ga poznam sploh ne ve katera je zadnja verzija ajfona, ker.. who cares. Vecina ljudi itak ni tehnoloskih navdusencev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

no comment ::

kow je izjavil:

Problem je, da ima kokakola nizji P/E. Cez 30 let bo kokakola se vedno na nasih mizah, apple pa vprasanje ce bo se relevanten. Vprasanje, ce bo celotna integracija vseh naprav ura, telefon, laptop, ipad sploh potrebna. Verjetno teh naprav sploh ne bomo vec uporabljali.

Ja, mogoče bi Apple počasi že moral izumiti svojo "Fanto", da ne bo še celo naslednje tisočletje prodajal samo kokakole (oz. Apple I računalnika). Kdo jim bo povedal, da je tu in tam treba predstaviti tudi kaj novega?

Mr.B ::
An astonishing number," said Steve Sosnick, chief strategist at Interactive Brokers LLC. "Apple may be acknowledging that they are becoming a value stock that returns money to shareholders rather than a high powered growth stock that needs its cash for R&D or expansion."
.... sej razumete ene 5% povečaja volumna, pomeni da je delnica zaželena :)). kot kaže nima ničesar oziroma poskušajo umetno dvigniti/vzdrževati ceno svojih delnic. Se razume vzdrževanje vrednosti delnice .... za dobro shareholders,Še današnji vmesni...


Da povzamemo članek, za ljubitelje Apple varne korporacije, ki nekako ne more losati teh državnih spyware programov, kot da so namensko tam, ali nezmožni, pa seveda važno da je apple store zaprt in varen za neuke prepričane, da je stro in zaprti edini varni način, no dober za lastnike. PA ne pozabiti še vedno aktivnega Pegasusa ou 2021.

Users quickly took to social media sites including X, trying to work out what the notification meant. Many of those targeted were based in India, but others in Europe also reported receiving Apple's warning.
Weeks later, little is still known about the latest iPhone attacks, but former smartphone giant Blackberry has released research indicating they are linked to a Chinese spyware campaign dubbed "LightSpy."
Described as a "sophisticated iOS implant," LightSpy first emerged targeting Hong Kong protesters in 2020. However, the latest iteration is much more capable than the first.

In the past, spyware was delivered via phishing, requiring the victim to click on a link or download an image. Today, it can be delivered in so-called "zero-click attacks" via an iMessage or WhatsApp image that will automatically plant spyware on your device.
In 2021, researchers at Google's Project Zero detailed how an iMessage-based zero-click exploit was used to target a Saudi activist. "Short of not using a device, there is no way to prevent exploitation by a zero-click exploit; it's a weapon against which there is no defense," the researchers warned.
The spyware infection chain using zero-click exploits via iMessage was demonstrated by security outfit Kaspersky as part of its Operation Triangulation research last year.

Pegasus was silently implanted onto the iPhone of Claude Magnin, the wife of the political activist Naama Asfari, who was jailed and allegedly tortured in Morocco. Pegasus has also been used to target pro-democracy protesters in Thailand, Russian journalist Galina Timchenko, and UK government officials.
In 2021, Apple filed a lawsuit against NSO Group and its parent company to hold it accountable for "the surveillance and targeting of Apple users."

Earlier this year, Kaspersky's team introduced a method to detect indicators of infection from iOS spyware such as Pegasus, Reign, and Predator. It is effective because Pegasus infections leave traces in the unexpected system log, Shutdown.log, stored within iOS devices' sysdiagnose archive, the security outfit says.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia presegla dva bilijona

Oddelek: Novice / Rezultati
84907 (2319) stara mama
»

Microsoft z rekordnim dobičkom ni izpolnil pričakovanj

Oddelek: Novice / Rezultati
273579 (2391) gruntfürmich
»

Apple povišal prihodke, a z manjšim dobičkom

Oddelek: Novice / Rezultati
63793 (3132) WhiteAngel
»

Apple zaključil rekordno četrtletje, a prodaja iPhonov še vedno pada

Oddelek: Novice / Rezultati
309942 (8053) nekikr
»

Applov dobiček padel, delnice prav tako

Oddelek: Novice / Rezultati
178558 (7091) aerie

Več podobnih tem