» »

Sony pokazal dizajn PSVR 2

Sony pokazal dizajn PSVR 2

Playstation - Po januarski najavi strojnih lastnosti naočnikov PSVR 2 so pri Sonyju zdaj napravo naposled pokazali v vsej plastični lepoti.

V začetku leta, ob sejmu CES, Sonyjevi oblikovalci menda še niso povsem dorekli dizajna druge generacije VR naočnikov za konzole Playstation, zato so v Las Vegasu govorili zgolj o strojnih podatkih prihajajočih PSVR 2. To, ali pa podjetje v sodobni maniri informacije pač dozira po kapljicah. Navsezadnje so kontrolerje prvič pokazali že lani. Le poldrugi mesec po Cesu namreč imamo tudi prve slike naprave, ki bo na Playstationu 5 skrbela za navidezno resničnost. Oblika predstavlja nekakšno mešanico prve inačice in pa Questa 2; snovalci so ohranili zamisel vizirja, ki "visi" na nastavljivem naglavnem obroču, kar se je pri prvem PSVR dobro obneslo. Hkrati so opazne štiri standardno razpostavljene infrardeče kamerice za zunanjo orientacijo in zaznavanje gibalnih ročnih kontrolerjev, s prav tako že precej domačo obročasto obliko.

Naočniki naj bi bili nekaj lažji od predhodnikov, in to kljub vdelanemu motorčku za povratni odziv ter ventilatorjem za zmanjševanje potenja ter rosenja leč. Žal je videti, da kabel za povezavo s konzolo ni snemljiv, kar daje slutiti, da Japonci ne načrtujejo morebitnih dodatnih brezžičnih zmogljivosti. Prav tako še vedno ne vemo cene in datuma prihoda, kakor tudi ne nekaterih bolj tehničnih podrobnosti - predvsem modela leč. Tako ne vemo, ali namerava Sony uporabiti svoj patent za izboljšavo slike s Fresnelovimi lečami, kakor tudi ne, kdo dobavlja tehnologijo za sledenje uporabnikovega pogleda. Pri Tobiiju so namreč v začetku februarja omenili, da se s Sonyjem o tem še vedno pogovarjajo, kar je rodilo govorice, da naočnikov še ne bomo videli tako kmalu. Po drugi strani kitajski dobavitelji trdijo, da želijo Japonci letos že prodati več milijonov kosov naprave.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Playstation VR 2 bo strojno zmogljiv

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
195372 (3296) acookook
»

Virtual Reality igre (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20731157 (12135) Truga
»

Sony pokazal kontroler za Playstation 5

Oddelek: Novice / Konzole
196068 (3973) Jarno
»

Znani prvi podatki o prihodnjem Playstationu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
5114633 (10843) Invictus
»

Oculusovega Rifta bo zamenjal Rift S

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
85211 (4292) Invictus

Več podobnih tem