» »

Dva tedna po prepovedi prodaje na Kitajskem Apple še vedno prodaja iPhone

Dva tedna po prepovedi prodaje na Kitajskem Apple še vedno prodaja iPhone

vir: 9to5Mc
The New York Times - Čeprav je kitajsko sodišče že 30. novembra prepovedalo prodajo več modelov iPhona na Kitajskem, Apple vztraja, da telefoni, ki se trenutno prodajajo, vsebujejo posodobljeno verzijo programske opreme, zato ne kršijo več patentov in se sodba na njih ne nanaša. Qualcomm, ki je vložil tožbo zaradi kršitve patentov, zaradi katere je bil Applu izrečen ukrep prepovedi prodaje, pa je medtem na sodišče vložil zahtevo, da se Apple prisili v spoštovanje odredbe.

Telefoni, katerih prodaja je prepovedana, so iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus in iPhone X. Sodba ne vključuje treh najnovejših modelov, torej iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR. Qualcomm je na sodišče že vložil zahtevo, da odloči tudi o prepovedi prodaje omenjenih treh modelov. Applovo stališče je kakopak diametralno nasprotno.

Apple tudi dva tedna po prejemu sodne odredbe še vedno prodaja vse navedene telefone. Trdi, da imajo novi telefoni tako ali tako posodobljeno verzijo programske opreme, v kateri omenjeni patenti niso več problematični in o kateri sodišče ni presojali. Ob tem so dodali, da bodo že prihodnji teden še dodatno posodobili programsko opremo na vseh telefonih, ki bo rešila vsako možnost problema z "manjšo funkcionalnostjo dveh patentov v tem primeru". Na sodišče so že naslovili zahtevo, da jim na podlagi te novosti spet dovoli prodajo telefonov.

Apple zatrjuje, da bi z vsakim dnem prepovedi prodaje izgubili več milijonov dolarjev. V prvem četrtletju tega leta je Apple s prodajo telefonov na Kitajskem zaslužil 13,3 milijarde dolarjev, so še dodali.

7 komentarjev

shadeX ::

Normalno da jih še vedno prodaja. V tem času je prodaja mobilnih naprav največja in seveda bi za Apple to pomenilo konkreten izpad dobička.

Dimnik ::

Kazen jim nabit še zraven in to ogrooomno... Če za vse ostale veljajo zakoni, naj za njih tudi....

MrStein ::

Zanimivo, kje so vsi "softverski patenti so slabi" ljudje?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

xmetallic ::

MrStein je izjavil:

Zanimivo, kje so vsi "softverski patenti so slabi" ljudje?

Morda niso? Debilno je da nekdo lahko patentira "swipe left", ali pa hamburger button, ali pa milijon drugih delov, ki jih vsaka aplikacija potrebuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

shadeX ::

Dimnik je izjavil:

Kazen jim nabit še zraven in to ogrooomno... Če za vse ostale veljajo zakoni, naj za njih tudi....


Zakaj, če trdijo da so nepravilnosti odpravili?

Dimnik ::

Kaj zakaj? Prodajali so cel čas, tudi pred nepravilnostmi, katere so kao popravili. S tem ko sami govorijo, da so odpravili nepravilnosti avtomatsko priznajo kršitev in so kljub temu prodajali dalje.....delajo se norca, ovce pa jih podpirajo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dimnik ()

oiwedfhjweif ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Qualcomm dosegel prepoved prodaje iPhona 7 in 8 v Nemčiji

Oddelek: Novice / Tožbe
237344 (4331) shadeX
»

Kitajsko sodišče prepovedalo prodajo skoraj vseh iPhonov

Oddelek: Novice / Tožbe
3717117 (8422) Furbo
»

Samsung terja prepoved prodaje iPhona 4S na Japonskem in v Avstraliji

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
4113223 (11230) crobat

Več podobnih tem