» »

HBO hekerjem ponudil 250.000 dolarjev

HBO hekerjem ponudil 250.000 dolarjev

Slo-Tech - Zgodba o vdoru v HBO, v katerem so hekerji odnesli večjo, a za zdaj še nepotrjeno (navedbe hekerjev in HBO-ja se razlikujejo za več velikostnih razredov) količino materiala, s katerega objavo sedaj izsiljujejo plačilo odkupnine, postaja čedalje bolj bizarna. Potem ko so hekerji objavili videoposnetek, v katerem so zahtevali več milijonov dolarjev, a točnega zneska niso navedli, naj bi jim bil HBO po neuradnih podatkih pripravljen plačati 250.000 dolarjev.

Tako so v elektronskem sporočilu hekerjem zapisali v HBO-ju, je razvidno iz posnetka, ki ga je pridobil Variety. Sporočilo ima datum 27. julij, odkupnina pa je označena kot nagrada za odkrito ranljivost (bug bounty). Sporočilo je zapisano v presenetljivo mirnem tonu in kot kaže, želi HBO z njim pridobiti čas, da ocenijo situacijo in potencialno škodo. V njem HBO celo prosi za enotedenski odlog roka za plačilo, češ da v tako kratkem času ne morejo zbrati dovolj bitcoinov. Ves čas pa poudarjajo, da gre za plačilo za najdeno ranljivost in ne za odkupnino.

Če malo seštejemo datume, vidimo, da očitno HBO denarja ni izplačal. O vdoru so bili obveščeni 23. julija, 27. julija so torej hekerje prosili za enotedenski odlog in jim ponudili plačilo 250.000 dolarjev, poldrugi teden kasneje pa se je pojavil že omenjeni videoposnetek, v katerem hekerji zahtevajo okvirno 6-7 milijonov dolarjev. Toliko denarja zagotovo ne bodo dobili. Po neuradnih podatkih HBO od te ponudbe ni bil več v stiku s hekerji. Naslednjo potezo pričakujemo v ponedeljek, ko bodo hekerji verjetno začeli groziti z objavo vsebine naslednjega dela Igre prestolov.

6 komentarjev

shintaro ::

že vem, plačali jim bodo in hekerji bodo vseeno leak-ali ... Sploh kaj boš dajal denar tem bedakom, k te itak zajebejo. Še manj jasno mi je pa kako bi 250.000$+ (al pa več) sploh kje dvignili. Veš sm dobil 250.000 na račun pa bom prijavu kot dohodek od , česa točno? Take vsote bolj težko/nemogoče opereš. Bitcoin porabit pa je tudi omejitev, there's only so much bitcoins can buy. Step 1 : Shekat Step 2: Ransom-at Step 3: Denar da pride ti dejansko v real life... pa vse težje je v monero dat po wannacry-ju, pol še vedno ostane dejstvo da če hočeš skeširat, kako boš točno to naredu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shintaro ()

harmony ::

Pa ti resno mislis, da je v tem norem svetu 250k nek denar?

Kot, da je to naredil en hekercek. Si bodo ze znali porazdeliti kes. Glede na trg bitkojna, je teh 250k porabit kot 25 centov...

Markoff ::

harmony je izjavil:

Pa ti resno mislis, da je v tem norem svetu 250k nek denar?

Kot, da je to naredil en hekercek. Si bodo ze znali porazdeliti kes. Glede na trg bitkojna, je teh 250k porabit kot 25 centov...

To je en promil "vrednosti" enega brazilskega žogobrca.

Sicer pa ni 2x za rečt, da je vse skupaj en velik hoax in da je vdor fake (news). Nič novega ne bi to bilo v človekovem svetu.

shintaro je izjavil:

že vem, plačali jim bodo in hekerji bodo vseeno leak-ali ... Sploh kaj boš dajal denar tem bedakom, k te itak zajebejo.

Vsaka informacija ima ne samo svojo vrednost, temveč ji ta nezadržno pada skozi čas. Če jim plačajo in se hekerji vsaj nekaj tednov držijo dogovora, kasneje več ne morejo iztržiti ničesar (epizode bodo že zavrtene). Če jih nategnejo takoj, se HBO pač ne bo več negoušijejtal s teroristi.

EDIT: typos too nomeroos tu leest.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

war-dog ::

Nevem če je zadostovalo. Danes/včeraj je leaknil S07EP06, ki bi naj bil predvajan 20 Aug. 2017
Object reference not set to an instance of an object.

FireSnake ::

Res je. Sem si ga že ogledal.

Sem mislil, da leakov ne bo več.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

GupeM ::

Drug razlog. Tega so v Španiji na HBO ponesreči dali gor v sredo ob treh zjutraj. Boštjan Gorenc Pižama pravi, da je zaradi praznika v torek verjetno kdo mislil da je nedelja, in je zato dal gor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motiv za vdor v HBO izsiljevanje

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2913435 (7251) prateek
»

Kako je Uber izplačal 100.000 dolarjev odkupnine

Oddelek: Novice / Ostale najave
75719 (4681) mulc007
»

HBO hekerjem ponudil 250.000 dolarjev

Oddelek: Novice / Kriptovalute
66449 (4450) GupeM
»

Hekerji iz HBO-ja odnesli posnetke in scenarije

Oddelek: Novice / Varnost
127572 (6053) magha
»

O virusu NotPetya še manj jasnega

Oddelek: Novice / Kriptovalute
58678 (7813) SeMiNeSanja

Več podobnih tem