» »

Prihaja novi Android O

Prihaja novi Android O

Slo-Tech - Google je pokazal, kaj se nam v prihodnosti obeta v mobilnem svetu. Novo razvijalsko različico operacijskega sistema Android O za mobilne telefone so razvijalci že preizkusili, zato si poglejmo, kaj prinaša. Google jo je izdal nenavadno potihoma, zato je nekaj časa trajalo, da so se nakapljali prvi preizkusi in izkristalizirali vtisi. Pod črto: pot je prava, čeprav uradno sploh še ne vemo, kako se bo Android O imenoval. Nima niti kodnega imena niti končne številke verzije (verjetno 8.0). A to ta hip niti ni pomembno.

Glavne novosti so podaljšana avtonomija zavoljo manjše porabe električne energije, izboljšana obvestila oziroma opozorila ter kakovostnejši zvok. Baterijo najbolj najedajo demoni v ozadju, na katere sploh ne pomislimo. Google je ta problem začel reševati že v Nougatu, sedaj pa so šli še korak dlje. Android O ima dodatne omejitve, kaj lahko aplikacije v ozadju počno in s tem cuzajo energijo, odvisno od namena aplikacije.

Prenovljeno je tudi opozorilo središče, kjer so obvestila in opozorila sedaj razvrščena v kategorije. To po eni strani razvijalcem omogoča boljši nadzor nad delovanjem aplikacij, hkrati pa daje tudi uporabnikom možnost, da jih selektivno utišajo. Dremež (snooze) za vsa obvestila je zelo dobrodošla novost.

Komur je pomemben zvok, bo zelo vesel, da Android O prinaša boljši zvok. Sony je prispeval tehnologijo LDAC, ki omogoča prenos več informacij prek istega kanala Bluetooth, kar bo omogočilo kakovostnejši zvok. V Androidu bo tehnologija brezplačna, Sony pa bo živel od licenčnin proizvajalcev brezžičnih slušalk, če se bo tehnologija prijela. AAudio API for Pro Audio je tudi novost, ki je namenjena aplikacijam, ki zahtevajo kakovosten zvok z nizkimi latencami.

Druge novosti so še nove knjižnice (API) za samodokončaj, podpora Picture in Picture (PIP), podporo polnemu standardu pisav v XML, prilagodljive ikone itd. Ob tem velja poudariti, da je uporabniški vmesnik še nedokončan in bo v končni verziji bistveno izpiljen.

Za celoten pregled novosti in vtisov pa se seveda splača prebrati besede prvih preizkuševalcev.

40 komentarjev

hojnikb ::

se viper4android bi lahko integriral >:D
#https://bit.ly/3dFRi5L Treasure Cloud +10GB za oba
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 16GB DDR4, 256GB SSD, B450M-DS3H, W10
PiNAS: RPI4 4GB, 20TB HDD

Dr_M ::

Upam, da bodo kaj spremenil stock vmesnik, ker to kar je zdej, je za bruhat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

opeter ::

Heh, zdaj sem se spomnil te reklame:
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

FTad ::

Kakšni so obeti, da pride verzija O v splošno uporabo? Prihodnje leto, konec leta?

Egidij88 ::

FTad je izjavil:

Kakšni so obeti, da pride verzija O v splošno uporabo? Prihodnje leto, konec leta?


Q3 2017

LeQuack ::

Who cares. Android N je na 2% napravah al kok. Totalen fail od Androida. Še bolj polom od Windows 10 bi rekel.
Quack !

Egidij88 ::

Kupi Nexus/Pixel, ce hoces update. Ostalo pac ni cistokrvno. OnePlus je recimo tudi dobra izbira trenutno...dober phone za dobro ceno, updejti tudi redni.

next3steps ::

Egidij88 je izjavil:

Kupi Nexus/Pixel, ce hoces update. Ostalo pac ni cistokrvno. OnePlus je recimo tudi dobra izbira trenutno...dober phone za dobro ceno, updejti tudi redni.

So dobri, ko jih kupci prisilijo, da popravijo napake za katere niso "vedeli".

carota ::

Če bo vse to kar je našteto držalo, bodo lahko verzijo "O" imenovali "Orgasm".

Sami ::

OnePlus je recimo tudi dobra izbira trenutno...dober phone za dobro ceno, updejti tudi redni.


Ja, updatei redni trenutno še pri aktualni seriji 3/3T, oneplus 2 pa še N-ja ni videl, oneplus X pa je bil že ob izidu pozabljen :-(
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

stara mama ::

Če bojo izpopolnili nougat potem bo to super.
Sem na starem galaxy nexusu sprobal 7.1 AOSP in so zadeve precej dobro naštudirane in uporabne.
Se mi je že nougat zelo dopadel, problem je bil samo da je zadeva zelo nestabilna in mi je za vsakdanjo uporabo dopizdla, zato sem šel na 6.0 AOSP. Tist je zdaj super za vsakodnevno uporabo.
Če bo le O dost stabilen bo super.

Matthai ::

Pomembna novost je tudi, da boš zdaj za vsako 3rd party aplikacijo moral potrditi namestitev - zdaj si samo omogočil "tretje vire" in si lahko nameščal vse povprek.
Kind of an asshole at first sight, but actually a nice guy
when you get to know me personally. :)

Egidij88 ::

klinker ::

stara mama je izjavil:

Če bojo izpopolnili nougat potem bo to super.
Sem na starem galaxy nexusu sprobal 7.1 AOSP in so zadeve precej dobro naštudirane in uporabne.
Se mi je že nougat zelo dopadel, problem je bil samo da je zadeva zelo nestabilna in mi je za vsakdanjo uporabo dopizdla, zato sem šel na 6.0 AOSP. Tist je zdaj super za vsakodnevno uporabo.
Če bo le O dost stabilen bo super.


7 je se kako stabilen, samo rom ki si ga imel je bil zgleda z en drek.

bobby ::

Ne krivit proizvajalca tvoje strojne opreme, ce ne podpisa naslednika operacijskaga sistema.
Android sam po se bi ima fail v tem, da ni reguliran in ga vsak lolek od proizvajalca tlaci na svij produkt. Pozitivna stran tega je, da se razvija izven okvira Googla.

Amapk kriviti Android zato, ker ga nek proizvajalec ne posodobi oz uredi, je bolano.

Bumbarji, ki,zelijo OOTB napravo brez opcij nadziranja, kaj pocne OS, naj nabavijo iOs based OS ali Win based OS. In se ne ukvarjajo z Androidom sploh, ker jih bo glava bolela.

Zato 2%, ki imata N serijo, sta v vecini procentualno Pixel serija, vsi ostali se slikajte z ostalimi skopucali, pri katerih Google nima nobene veze ampak so providerji prevec leni, da bi posodobili ali pa jim ekonomsko ni smiselno.

Vsi, pa ki mislijo, da je smartphone telefon, se mocno motijo. To je racunalnik z opcijo telefoniranja in nikakor drugace.

In ja, sem pristas Linux okolja.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

facepalm ::

Kj pa je narobe, ce ostane smartphone na 5.0 ali 6.0? Vecina uporabnikov niti ne opazi razlike.

next3steps ::

SloTeč ne predstavlja večine populacije, temveč tehnološko napreden folk, ki jim ni vseeno za varnost in tajnost.

Vsi, pa ki mislijo, da je smartphone računalnik, se mocno motijo. To je telefon z opcijo računanja in nikakor drugace.

xmetallic ::

bobby je izjavil:

Bumbarji, ki,zelijo OOTB napravo brez opcij nadziranja, kaj pocne OS, naj nabavijo iOs based OS ali Win based OS. In se ne ukvarjajo z Androidom sploh, ker jih bo glava bolela.

Oba omenjena sistema imata možnost dodeljevanja pravic posamezni aplikaciji že od pamtiveka. Če pa si s komentarjem mislil na zaprtost sistema ti postavljam sledeče vprašanje. Uporabljaš Google play? Če je odgovor pritrdilen lahko debato glede "nadzora" nad OS-om kar zaključimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

eVro ::

Včasih se spomnim ko smo se novih verzij Androida veselili, tam nekje 3.x zaradi tablic in 4.0 zaradi končne združitve v en mobilen OS. Takrat so še dodali kaj novega in tudi 5.0 je bila še nekako, ampak si se tam že moral boriti proti sistemu samemu - npr. AOSP verzija na Android One telefonu, ki ga imam, te brez prave izbire posili z inštalacijo novejše verzije, če telefona ne pohekaš.

In 5.0 je bila v modi še kaki dve leti nazaj, vmes je razvoj mobilnega HW začel stagnirati. V novih verzijah SW, kolikor berem, pa podobno kot pri HW samo nategovanje in dodajanje funkcionalnosti, ki slabo zamenjajo 3rd party rešitve. Odličen primer je tisti permission manager iz 6.0, ki ne kaže ta pomembnih permissionov. Aja, pred kakim mesecem so po nevemkoliko letih razvoja v Clock app končno dodali prikaz sekund, raje ne komentiram koliko let je trajal. Sedaj je telefon končno lahko tudi ura, pri dvomestnih številkah verzij bo morda lahko zamenjal še diktafon?

Sedaj nekaj demonizirajo demone, pri čemer Android verjetno aplikacijam še vedno ne zna preprečiti zagona skupaj s sistemom, ker je rešitev preučinkovita. Da bi vsak resen OS moral imeti firewall, niti ne bom, ampak Android ga itak ne rabi, ker je ena ušiva internet-prostitutka zasebnih podatkov, začenši že pri skeniranju Wi-Fijev. Heatmap gibanja uporabnika izda še preden se poveže, za hec. Googlajte (ironično, a?) "active vs passive WLAN scanning", če se komu zaradi stila pisanja morda zdi da si kaj domišljam...

Če vas Android ne bi hotel j* v glavo, a mislite da ne bi imel opcije "force portrait/landscape", da bi lahko v postelji normalno ležal na boku in kaj pogledal? Ah, kje je še konec abecede, smo komaj pri The Story of O. Na srečo smo pa vsaj spet na parni verziji, ki zadeve vsaj malo popravijo. Neparne (Nougat) so za menjavo vmesnikov, torej stvari ponavadi bolj kvarijo. In ne mi o tick tockih, to ni fizika. To oni naredijo, potem pa malo pokvarijo, pa spet malo drugače naredijo, pa spet malo pokvarijo, nobenih nanometrov nikjer. Vmes pa odtekajo naši podatki, ki nam jih bojo na stara leta ekstrapoliral, tudi če bomo enkrat vmes začeli pazit. Zabavno bo še, vam rečem.

Skratka; bruha se mi od stagnacije razvoja dejanskega sistema od verzije 4.0 naprej. Edina resna alternativa so zaenkrat posiljevalci, ki jim za posilstvo plačaš še več (iPhun). In svetle točke pri vsem tem? Upe polagam v Ubuntu Phone ali Sailfish, za predelavo Androida v nekaj užitnega pa googlajte ključne besede Xposed in znotraj njega GravityBox, poglejte pa še ostale Xposed module. Android je pač selotejp na selotejp, navadimo se ali zamenjajmo? Priznam, da mi ni ratalo še nič od tega, sem pa vsaj Android toliko raziskal, da vidim da je za power userje nič več kot temačna slepa ulica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eVro ()

bobby ::

xmetallic je izjavil:

bobby je izjavil:

Bumbarji, ki,zelijo OOTB napravo brez opcij nadziranja, kaj pocne OS, naj nabavijo iOs based OS ali Win based OS. In se ne ukvarjajo z Androidom sploh, ker jih bo glava bolela.

Oba omenjena sistema imata možnost dodeljevanja pravic posamezni aplikaciji že od pamtiveka. Če pa si s komentarjem mislil na zaprtost sistema ti postavljam sledeče vprašanje. Uporabljaš Google play? Če je odgovor pritrdilen lahko debato glede "nadzora" nad OS-om kar zaključimo.

Ce si na Androidu, jo ti? Ce nisi, upprabljas Appleovo ali Msovo rsitev? Ce je odgovor v katerikoli opciji pozitiven, si v istem bazenu kot jaz. Ze z to razliko, ce si v Andoid in alternativi, imas veliko vec opcij.

@epecar: veliko je narobe. Kotnce bi bil na win95 v danasnjem casu. Luknje so znane, popravkov ne izdaja nihce oz jih ne implementira nihce.

Nobena zadeva ni in ne bo 100%, razlika je samo v tem, koliko imas kak v kontroli.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

bobby ::

eVro: manj beri, vec sodeluj, ker to tvojenjokanje je samo,... Jokanje,.. Sodelovanja nobenega. Ocitno je, da je zate verzija 4 oz 5 zadnja verzija, ki je ik, vse ostalo je tema. Zdej, ali ne dojames ali pa samo nabijas post+1 za statistiko.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

facepalm ::

bobby je izjavil:

veliko je narobe. Kotnce bi bil na win95 v danasnjem casu. Luknje so znane, popravkov ne izdaja nihce oz jih ne implementira nihce.

Pretiravat ni potrebno. Za 5.0 in 6.0 se se vedno izdajajo mesecni security patchi.
Sam se imam za "power userja" in sem pred dobrim tednom prvic namestil 7.0. In guess what.. ne opazim nobene razlike whatsoever napram 6.0.
V navadi imam, da pocakam vsaj pol leta preden migriram na novejso verzijo zato, da se poflikajo najbolj nadlezni bugi. Navsezadnje mora biti telefon brezhiben 100% casa. Ne morem bit testni zajcek.

xmetallic ::

bobby je izjavil:

Ce si na Androidu, jo ti? Ce nisi, upprabljas Appleovo ali Msovo rsitev? Ce je odgovor v katerikoli opciji pozitiven, si v istem bazenu kot jaz. Ze z to razliko, ce si v Andoid in alternativi, imas veliko vec opcij.

V vseh treh bazenih sem. Alternative gor ali dol še vedno si prisiljen uporabljat Google play. Brez GP-ja je Android uporaben toliko kot stara nokia. Če ti zadostujejo samo klici in SMSi potem recimo da lahko skup spraviš relativno varno rešitev. Takoj ko gor vržeš Google Play...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

andromedar ::

eVro je izjavil:

...
Če vas Android ne bi hotel j* v glavo, a mislite da ne bi imel opcije "force portrait/landscape", da bi lahko v postelji normalno ležal na boku in kaj pogledal?


Ne vem kateri Nougat si imel ti (nobeden?), ampak moj ima funkcijo Auto-Rotate (v quick meniju), s katero si lahko ekran 'zakleneš' v eno pozicijo. Tako lahko komot ležiš na boku in gledaš YT na landscape.

LineageOS 7.1.1 na Galaxy S4
Eh?

bobby ::

Guess what, 7.0 je zunaj ze od avgusta lanskega leta, dabata je ze o 8.0,... Pa recimo, da pride avgusta tega leta 8.0,... Damn u are behind.

Ljudko vozilo Polo je zunaj ze,.. Ne vem od kdaj, zmeraj je Polo, lep, manj lep, pod pokrovom pa, vsaj od leta 96 se je marsikaj spremenilo.

V Android sistemu se zadeve obracajo pac 1x na leto, ne na 4-6 let recimo (kot pri mojem primeru Polo-ki je moje prevozno sredstvo vec generacij že

@xmetalic:
Moje sozalje, da si tam, kjer sem jaz, no vsaj približno.
Zavestno sem se odlocil, da sem v bazenu AOSP in pa Debian.
Tle vsaj priblizno vem, v kaksnem dreku plavam.

Primerjav s staro Nokio je nepomembna, ker v tistem obdobju pod prvo ZDAAAALEC nismo dali toliko na privarnost kot PO pokopu Simbiana oz njegovih predhodnikov.

Vedno je stvar odlocitve, to, da si v vseh bazenih je slaba odločitev.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

facepalm ::

So what? 6.0 je enako uporaben kot 7.0.
To je nekako, kot da bi fural faceliftan model in se smejal tistemu ki fura pre-facelift.

bobby ::

se opravičujem,.. si ravnokar dokazal tvoje neznanje,.. se nimam s tabo kaj več debatirat.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

facepalm ::

Enlighten me. Kaj je tisto, ki bo povprecnega uporabnika (98% vseh) prepricalo, da di zelijo novo verzijo androida? Damn vecina jih niti ne ve, da obstajajo razlicne verzije.

Matthai ::

Nekdo je omenil Ubuntu Phone... kolikor vem, je zadeva bila enkrat že pokopana, pa potem menda napol oživljena. Kaj se je potem dogajalo ne vem.

A kdo lahko kaj več pove o tem? Predvsem pa kako bo z aplikacijami? Ok, to je stvar osebne preference, ampak če gor ne bo npr. aplikacije Signal, je to zame dead-stop...
Kind of an asshole at first sight, but actually a nice guy
when you get to know me personally. :)

šernk ::

next3steps je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Kupi Nexus/Pixel, ce hoces update. Ostalo pac ni cistokrvno. OnePlus je recimo tudi dobra izbira trenutno...dober phone za dobro ceno, updejti tudi redni.

So dobri, ko jih kupci prisilijo, da popravijo napake za katere niso "vedeli".


kateri skoraj 2 leti star telefon od velikih ima še vedno redne updejte? oneplus 2 ga je dobil včeraj. sicer res da ne nougat ampak je dobil vsaj security patches. torej koliko telefonov, ki si jih 2 leti nazaj kupil za 400eur danes teče na nougat?

če rabiš najnovejši android je edina rešitev drugi rom oziroma pixel in to pri vseh.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

amacar ::

Kar se spomnim iz glave je nougat dobil samsung galaxy s6.

Mavrik ::

Matthai je izjavil:

Nekdo je omenil Ubuntu Phone... kolikor vem, je zadeva bila enkrat že pokopana, pa potem menda napol oživljena. Kaj se je potem dogajalo ne vem.

A kdo lahko kaj več pove o tem? Predvsem pa kako bo z aplikacijami? Ok, to je stvar osebne preference, ampak če gor ne bo npr. aplikacije Signal, je to zame dead-stop...


It's dead jim. Samo čaka da projekt končno kdo odstreli. Signala pa skoraj sigurno ne boš videl tam - saj veš da trenutno nimajo niti energije da bi naredili namizno aplikacijo.
The truth is rarely pure and never simple.

next3steps ::

šernk je izjavil:

next3steps je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Kupi Nexus/Pixel, ce hoces update. Ostalo pac ni cistokrvno. OnePlus je recimo tudi dobra izbira trenutno...dober phone za dobro ceno, updejti tudi redni.

So dobri, ko jih kupci prisilijo, da popravijo napake za katere niso "vedeli".


kateri skoraj 2 leti star telefon od velikih ima še vedno redne updejte? oneplus 2 ga je dobil včeraj. sicer res da ne nougat ampak je dobil vsaj security patches. torej koliko telefonov, ki si jih 2 leti nazaj kupil. za 400eur danes teče na nougat?

če rabiš najnovejši android je edina rešitev drugi rom oziroma pixel in to pri vseh.

Ne govorim o tem

Looooooka ::

Oh... boste pac na stari vertiji. Kot da je treba met vse na vseh napravah.
Edino kar pozabijo povedat, da je ob vseh teh novostih samo programiranje in podpora delovanja/izgleda aplikacije na rszlicnih verzijah se vedno eno navadno sranje in cista zguba casa glede na dolzino samega razvoja.
Drugace pa 8ka zgleda kar fino. V 7ki so dodali neko novo upravljanje z baterijo in avtomatizirano spanje aplikacij ampak razen obvestila, da nekaj dela ko dela se na porabi sploh ne pozna tako, da bom tudi tole napoved vzel na pol resno.
Dodajo boljso avtonomijo zraven pa se kup graficnih izboljsav, ki na 1 leto starem telefonu pokurijo ravno toliko vec cpu-ja da si v najboljsem primeru na istem v najslabsem pa na vecji porabi.

hojnikb ::

andromedar je izjavil:

eVro je izjavil:

...
Če vas Android ne bi hotel j* v glavo, a mislite da ne bi imel opcije "force portrait/landscape", da bi lahko v postelji normalno ležal na boku in kaj pogledal?


Ne vem kateri Nougat si imel ti (nobeden?), ampak moj ima funkcijo Auto-Rotate (v quick meniju), s katero si lahko ekran 'zakleneš' v eno pozicijo. Tako lahko komot ležiš na boku in gledaš YT na landscape.

LineageOS 7.1.1 na Galaxy S4

offical al od JDCja mod ? :)
#https://bit.ly/3dFRi5L Treasure Cloud +10GB za oba
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 16GB DDR4, 256GB SSD, B450M-DS3H, W10
PiNAS: RPI4 4GB, 20TB HDD

eVro ::

@bobby si ne zasluži komentarja. Vse kar mi očita, dela sam. Trol.

Glede ostalega pa lepo da so v 7.0 dodali screen rotation lock, ampak to še vedno ne pomaga, če je kaj narobe s senzorjem. Sem pa v prejšnjem postu dal neroden primer z ležanjem na boku, priznam. Skratka, sistem ki se zna z mano malodane pogovarjati, ne zna zavrteti slike na zaslonu brez da se naprava (in z njo senzor) fizično premakne. Priporočam aplikacijo Forced Screen Rotation Mod iz Xposed, najbližje kar sem prišel želeni funkcionalnosti...

Sem se pa spomnil še ene Android kvalitete. Google Camera ne zna brati QR/bar kod, da moraš ja neke sumljive aplikacije inštalirat za eno preprosto funkcijo. Ravno sem iskal to in večina je tako ali drugače sumljiva. Priporočam tisto po imenu Decode.

Kako pa ste s permission managerji na 6.0+? A uporabljate vgrajenega in glavo v pesek ali kaj drugega?

Aja, še to. A števec podatkov že loči med domačimi podatki in roamingom?

jype ::

3much5me> Vsi, pa ki mislijo, da je smartphone računalnik, se mocno motijo. To je telefon z opcijo računanja in nikakor drugace.

Motiš se. To je računalnik z možnostjo telefoniranja.

andromedar ::

hojnikb je izjavil:

andromedar je izjavil:

eVro je izjavil:

...
Če vas Android ne bi hotel j* v glavo, a mislite da ne bi imel opcije "force portrait/landscape", da bi lahko v postelji normalno ležal na boku in kaj pogledal?


Ne vem kateri Nougat si imel ti (nobeden?), ampak moj ima funkcijo Auto-Rotate (v quick meniju), s katero si lahko ekran 'zakleneš' v eno pozicijo. Tako lahko komot ležiš na boku in gledaš YT na landscape.

LineageOS 7.1.1 na Galaxy S4

offical al od JDCja mod ? :)


JDC Team-ovega ja ;)
Eh?

hojnikb ::

jst tut, zaenkrat dela kul :) Edino kamera je bolj švoh, je bla na official sammy romu dosti bolša for some reason.
#https://bit.ly/3dFRi5L Treasure Cloud +10GB za oba
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 16GB DDR4, 256GB SSD, B450M-DS3H, W10
PiNAS: RPI4 4GB, 20TB HDD

MrStein ::

A bo/je na projektu sodeloval kdo, ki se pozna na UX?
Ker ene stvari so porazne. Kot da bi ga dali najbolj svežemu študentu v podjetju.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi Android Oreo je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6615760 (9102) FTad
»

Prihodnost Skyneta po Googlovo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
307451 (5209) Markoff
»

Prihaja novi Android O

Oddelek: Novice / Android
409678 (5924) MrStein
»

Začel se je Google I/O - Android

Oddelek: Novice / Android
2911144 (8685) Marat

Več podobnih tem