» »

Microsoft se ne šali: novi procesorji resnično terjajo nov Windows

1
2
3

jype ::

Grey> Ajmo Linuxaši, spravite skupaj en pameten Linux za gaming,

Mi že imamo Linux, kakršnega potrebujemo.

D3m ::

LeQuack je izjavil:

Win7 so bli tolk dobri da so ljudje sami z veseljem nadgradili. Ni jih bilo treba posiljevat. Če bi isto naredili z Win10 MS sploh ne bi imel problema.


Prej firbec, ne pa veselje.
|HP ProBook|R5 3500U|

mtosev ::

xmetallic je izjavil:

LeQuack je izjavil:


Če je to zadnja verzija potem ker ne bodo mogli dobiti denarja od nakupa novih verzija bo notri vedno več oglasov, ki jih ne boš mogel blokirati, ker nimaš source kode od OS-a.

Prihodki od operacijskega sistema za M$ že kar nekaj časa niso več pomembni. Zato je bil tudi upgrade zastonj. Windows 10 je zgolj platforma na kateri bodo ponujeni ostali produkti. Tako kot Stream. App je zastonj, igre moraš kupit.
če bodo windowsi free bo kul. na winsih uporabljam malo programov katere je naredil microsft
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz Gskill
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UP3017
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

AndrejO ::

Lonsarg je izjavil:

@Machete, AndrejO. Nastavitve so pač v fazi migracije.

Oprosti za sočnost, ampak "not my fscking problem", da nekaj migrirajo že preteklih 10 let in IMO brez kakršnekoli potrebe. Ali je bila ta migracija potrebna za kakršnokoli novo funkcionalnost, razen za drkanje ku***?

Lonsarg je izjavil:

Trenutno lahko dostopaš do 99% Control Panel nastavitev skozi W10 nastavitve(nekaj direktno, nekaj pa preko linkov do starih Control Panel nastavitev.) Skratka za vhodno Točko Control Panela kot takega ne rabiš več nikoli, je pa to jasno nek prehod za uporabnike, ki so to uporabljali in nirvana za laik/Android uporabnike.

99% si seveda potegnil iz riti in problem sploh ni v "vstopni točki", temveč v tem, da več kot polovica nastavitev izgleda tako, cel kup jih izgleda tako in, da bo mera polna, jih potem nekaj izgleda še tako.

Glava me boli od vseh barv, ikonc, izgledov in razlaganja vmesniških idomov ljudem, ki bi radi nekaj postorili, ne pa študirali drage knjige in zapavljali čas, da bi doumeli razliko med konsistentnim GUI, kjer se eno stvar naučiš enkrat in drekom, kjer moraš imeti isto stvar narejeno na najmanj tri načine. Moj W10 vmesnik za zagon igric mi tako deluje kot nekaj, kar je ustvarilo krdelo med seboj skreganih opic, ki so se pri svojem delu zgledovale po WinAmp preoblekah.

Pa še nekaj glede omenjanja Androida. Tisti trenutek, ko mi začne nekdo delati primerjavo med nečim, kar potrebujem na namizju in nečim, kar je uporabno za telefoniranje, je zgodbe konec. Instant fail. In, če se slučajno kdo s svojimi mastnimi parklji samo približa površini mojega zaslona na namizju, imam za to pripravljeno ravnilo, da ga za vedno naučim kaj se sme in česa ne.

Meka za voditelje tečajev in idiotizem prve vrste za preostanek sveta, ki mora trpeti ta drek.

Lonsarg je izjavil:

100% kontrolo na Pro in Enterprise verziji Windowsa pa LAHKO imaš, samo ni to po defaultu, ampak imaš za to group policy, kar naj bi vsaka spodobna firma imela.

Na Pro se MS pri vsaki večjem drkanju kurca, pardon, pri vsakem večji posodobitvi, kot je npr. bila "Anniversary Update" odloči nekaj od te kontrole odstraniti.

Šur, velike firme si lahko privoščijo Entreprise z vsemi jajci, ki jih to potegne za seboj, kaj pa preostalih 95% sveta, ki živi doma in dela v SMB podjetjih?

jype ::

AndrejO> kaj pa preostalih 95% sveta, ki živi doma in dela v SMB podjetjih?

Free software.

AndrejO ::

jype je izjavil:

AndrejO> kaj pa preostalih 95% sveta, ki živi doma in dela v SMB podjetjih?

Free software.

Unlikely. Linux namizja imajo sicer drugačen, a še vedno bizaren nabor lastnih idiotizmov.

jype ::

AndrejO> Unlikely. Linux namizja imajo sicer drugačen, a še vedno bizaren nabor lastnih idiotizmov.

Bistveno je, da lahko izbereš namizje s tistimi idiotizmi, ki jih najraje prenašaš.

AndrejO ::

jype je izjavil:

AndrejO> Unlikely. Linux namizja imajo sicer drugačen, a še vedno bizaren nabor lastnih idiotizmov.

Bistveno je, da lahko izbereš namizje s tistimi idiotizmi, ki jih najraje prenašaš.

Praktično nemogoče, če imaš nekaj aplikacij, ki uporabljajo Qt, nekaj aplikacij, ki uporabljajo Gtk2, nekaj aplikacij, ki uporabljajo Gtk3 in nekaj aplikacij, ki uporabljajo Motif (lesstif).

Jedro mojega očitka MS-ju in vsem dreku, ki ga dela s svojim vmesnikom je ravno to, da je še celo sam v nekem šminkeraju uspel proizvesti tri različne GUI API-je, pri čemer vsak izgleda in deluje drugače. Linux je tukaj najmanj enako prizadet, če ne še bolj.

Za zjokati.

jype ::

AndrejO> Linux je tukaj najmanj enako prizadet, če ne še bolj.

Linux ne implementira nobenega GUI APIja.

LeQuack ::

In potem imaš članke kot npr.
Stop Windows 10 Anniversary Update from installing Candy Crush and other unwanted apps:
http://winaero.com/blog/stop-windows-10...
Quack !

AndrejO ::

jype je izjavil:

AndrejO> Linux je tukaj najmanj enako prizadet, če ne še bolj.

Linux ne implementira nobenega GUI APIja.

Se bom popravil:

Vse meni znane namizne distribucije, ki temeljijo na GNU/Linux ali FreeBSD platformi in ponujajo tudi GUI, so najmanj enako, če ne še bolj prizadete zaradi nekonsistentnih uporabniških vmesnikov vseh, ker ne obstaja niti približen konsenz glede tega, katero GUI ogrodje (API) naj bi bilo privzeto ali pa, v odsotnosti privzetega ogrodja, vsaj kakšno naj bosta delovanje in izgled (t.i. "look and feel") uporabniškega vmesnika.

Dejansko sem šokiran kako je Microsoftu, kljub zaprtem in centraliziranem načrtovanju, uspelo v preteklem desetletju doseči enak nivo dreka, po katerem so tiste GNU/Linux distribucije, ki vključujejo GUI, tako znane in čislane že skoraj 20 let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejO ()

cekr ::

Dobrodošli na forumu Društva tajnic.

Koš je bil vedno postavljen na levi strani.
Zato ga nimajo kaj postavljat na desno.
Vzame mi 8 ur, da ga najdem.

Moramo se upreti.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

D3m ::

Se strinjam z uporom.

Lp.
|HP ProBook|R5 3500U|

krneki0001 ::

konspirator je izjavil:

Ali enterprise ltsb w10, na katerih ne dela visual studio 2017.
https://www.petri.com/visual-studio-201...


Na enterprise od 1507 builda naprej VS2017 deluje brez problemov, na prejšnjih buildih pa ne.
Windows 10 LTSB is not designed to be used as a daily driver and as such, should not be your primary development platform. I know that some prefer the LTSB as they see it as a baseline of the OS and they don’t have to deal with regular large updates but it may also be less secure as well since it does not contain the enhancements that were delivered with later builds.

krneki0001 ::

Poldi112 je izjavil:

Meni so enostavno bolj všeč od win 10. Tiste storage spaces sem sprobal in so bili en velik sekret. Cortane niti v najbolj divjih sanjah nočem, Egde ne podpira avtentikacije s certifikati, start meni z reklamami pa enostavno ni dovolj, da bi delal reinstall.

Lahko mi pa poveš, kaj zamujam.


Ogromno stvari:
- virtualizacija
- mount isotov
- file management
- workspace management


Edge podpira certifikate, poštarca normalno deluje, nlb klikov certifikat tudi,...

Markoff ::

mtosev je izjavil:

v SLO po uporabi tak vodi win10. ne vidim nekih problemov s to prakso. ne vem kaj naj bi ljudje na cpujih novih tehnologij še uporabljali win 7 al 8.1.
tole pišem iz win10 in skylake cpuja

Nekateri uporabljamo Win10 zaradi poslovnih potreb in licence Win7 pač ne moreš kupiti več. Zakaj bi uporabljal Windows 7 namesto WIndows 10? 1 beseda: GUI. Pa ne look-and-feel, temveč predvsem možnost prilagoditve sistema po lastnih željah in potrebah. Settingi v 10-ici so katastrofa. Start menu obup. Na srečo še vedno obstajajo razni classic start menu programčki. Seveda pa ne moreš prav nič zoper dejstvo, da so genialci v MS razbili nastavitve OS med Control Panel in Settings. WTF???

MS Edge je pa tako ali tako browser for the terminally stupid. Ker toliko nastavitev, kot ima ta junk, jih imata tudi notepad in calculator. OK, slednja malce več.

MSju verjetno pač ne gre v glavo (pri vseh genialcih, ki tam delajo), da bi bilo več kot dovolj, da bi lahko izboljšali OS kolikor bi hoteli v smislu varnosti in funkcionalnosti, GUI pa pustili pri miru - uporabniki (vsaj končni) bi z veseljem migrirali na novejše verzije. Kar seveda ne velja nujno za poslovne uporabnike, odvisno od aplikacij, ki jih organizacija pač uporablja.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

krneki0001 ::

Machete je izjavil:

Oftopik, ampak ker je vroča temo jo bom izkoristil. Koliko CPU jeder prenesejo Win10 Pro? Sestavljam nekaj z 28 jedri in me zanima ali moram dati nujno serverske win10. Hvala.


win 10 podpira 2 fizična procesorja in ogromno jeder.
32bitna verzija do 28 jeder, 64 bitna pa normalno laufa na dual xeon E5-2699 V4 (44C/88T), tako da ti za dejanski limit koliko jeder ne znam povedat.

petrus ::

Broken by design, pričakujte več tega, sploh zdaj ko moore's law prihaja h koncu.
stati inu obstati

jype ::

nebivedu> win 10 podpira 2 fizična procesorja in ogromno jeder.

Linux načeloma podpira vsaj 4096 logičnih jeder s poljubnim številom fizičnih procesorjev. Linux zmaga, tralala.

AndrejO> Se bom popravil:

Imaš prav, ampak jaz tega ne smem priznat, ker bi bil potem izdajalec.

Markoff ::

cekr je izjavil:

Dobrodošli na forumu Društva tajnic.

Koš je bil vedno postavljen na levi strani.
Zato ga nimajo kaj postavljat na desno.
Vzame mi 8 ur, da ga najdem.

Moramo se upreti.

Zakaj pa so genialci prestavili koš? A samo zato, da tajnice hebejo v glavo ali ker je to bolj učinkovit način metanja dreka v koš? Ja, še dobro, da si proizvajalci za vsak model ne izmišljujejo, kje bodo obvolanske ročice in katere funkcije bodo na kateri strani volana ter kako jih aktiviramo. Ker to bi bilo pa res preveč napredno za tajnice, imenovane vozniki. Hja, ti tepci, kako se ne morejo prilagoditi novemu izdelku, čeprav nimajo te spremembe nobene dodane vrednosti? Proizvajalci že vedo, zakaj to počnejo, tajnice in vozniške opice pa se nimajo kaj bunit in glumit gljivu, naj se prilagodijo ali izumrejo.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

konspirator ::

kingsix je izjavil:

konspirator je izjavil:

Ali enterprise ltsb w10, na katerih ne dela visual studio 2017.
https://www.petri.com/visual-studio-201...


Zakaj bi pa imel VS na LTSB verziji Win? Dajmo razmislit, pač bombastični naslovi z nesmiselno vsebino.

Zakaj ne ?
Bi vsaj VS in vse ostalo delalo ves čas (ne glede kaj bi vmes uspel MS zajebati z win updejti http://www.infoworld.com/article/314959... ), kar je baje smisel produkcijske mašine.


Bo kot kaže preiti na server verzije win.

lanko
Tisti, ki jih tako zelo hvali naj za začetek pogleda nastavitve. Nekaj nastavitev je v "stari" nadzorni plošči, nekaj v novem "metro" touch okolju. Za navadnega smrtnika je to katastrofa. Če že želijo pokriti klasične in touch platforme naj potem enake nastavitve ponudijo na obeh mestih ali pa vsaj na enem vse. Skratka popolnoma so nekonsistentni. Da o privaciju, nadzoru nad updati in še čim sploh ne izgubljam besed.

Par dni nazaj iskal, kako priti na w10 do security nastavitev za določen že vpisan wifi AP (wpa2 psk geslo) - vem kaj sem iskal in sem ga komaj našel po 10 minutah klikanja, kar v w7 opraviš v minuti, če si zelo zelo počasen.Katastrofa ta dualizem nastavitev.
--

Zgodovina sprememb…

konspirator ::

krneki0001 je izjavil:

konspirator je izjavil:

Ali enterprise ltsb w10, na katerih ne dela visual studio 2017.
https://www.petri.com/visual-studio-201...


Na enterprise od 1507 builda naprej VS2017 deluje brez problemov, na prejšnjih buildih pa ne.
Windows 10 LTSB is not designed to be used as a daily driver and as such, should not be your primary development platform. I know that some prefer the LTSB as they see it as a baseline of the OS and they don’t have to deal with regular large updates but it may also be less secure as well since it does not contain the enhancements that were delivered with later builds.

https://www.visualstudio.com/en-us/prod...
Na ent ltsb uradno ni podprt.

Windows 10 version 1507 or higher: Home, Professional, Education, and Enterprise (LTSB is not supported)
--

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

LTSB ne rabiš, niso niti namenjeni primarnemu desktopu za razvijalca.

konspirator ::

Ne ti meni kaj jaz rabim.
--

Poldi112 ::

krneki0001 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Meni so enostavno bolj všeč od win 10. Tiste storage spaces sem sprobal in so bili en velik sekret. Cortane niti v najbolj divjih sanjah nočem, Egde ne podpira avtentikacije s certifikati, start meni z reklamami pa enostavno ni dovolj, da bi delal reinstall.

Lahko mi pa poveš, kaj zamujam.


Ogromno stvari:
- virtualizacija
- mount isotov
- file management
- workspace management


Edge podpira certifikate, poštarca normalno deluje, nlb klikov certifikat tudi,...


Ja? Kul, ker nazadnje ko sem gledal jih še ni podpiral. Virtualizacija se strinjam da je kul, samo kaj ko že imam esxi :). Mount isotov zna tudi sedmica, workspace management vidim da so končno podprli virtualna namizja. Kaj konkretno je pa file management pridobil?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

krneki0001 ::

mount isotov v sedmici ne deluje enako, oziroma rabiš dodaten program, ravno tako ne zna sedmica odpirat vhd ali vhdx datotek.konspirator je izjavil:

Ne ti meni kaj jaz rabim.


Če rabiš LTSB za razvojno mašino, je to slabo. LTSB je uporaben v mašinah kjer gor postaviš sistem in kreiraš procese pa zadevo pustiš, da sam laufa v nedogled, ker ne bo sprememb, da bi se kaj ustavilo. Za razvojno mašino je pa navaden enterprise čisto dovolj.

opeter ::

Torej, če prav razumem, bodo starejši Windowsi podprti (dokler ne izteče tisti rok) samo na Intel Haswellu/Broadwellu in/ali AMD Godavari CPU/APU-jih oz. starejših procesorjih.

Za vse novejše pa bo - če želiš uporabljat Windows okolje - potrebno naložiti aktualno 10-ko?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

djabi ::

Znanec je na Skylake-u imel težave z Windows 8.1, ker se mu je sistem vsak dan vsaj enkrat obesil/modri ekran. Sumili smo grafično, RAM, nato disk in matično, zadevo popolnoma razstavili na prafaktorje, vse komponente ločeno testirali z raznimi orodji, a nič ni pomagalo. Zamenjal je tudi matično (isti čipset H110) in napajalnik. Ampak isto. Je že čist obupal in za poskus naložil Windows 10.

Glej ga zlomka: od takrat mu niti enkrat ni zrmznilo.

DexterBoy ::

@AndrejO; je lepo napisal bistvo in jedro težav, ki jih imamo vsi z Win10...
Sem bil na pet dnevnem tečaju za W10; bili so trenutki, ko sem se vprašal: KAJ se jaz to sploh učim?
Čim ti nekaj posiljujejo, moraš biti prazen možganske skorje, da to sprejmeš; kolikor vem, "posiljevanje" človek doživi od rojstva do, recimo, polnoletnosti, da bo lahko preživel v svetu in življenju, ki ga čaka. Delovne navade, znanje, odnosi med ljudmi, ljubezen... Ampak za razliko od W10 človek te stvari RES potrebuje za preživetje in srečo.

In ko doživiš tole skropucalo od W10... Thou Art The Man?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
http://www.avtofil.si/

opeter ::

cekr je izjavil:

Dobrodošli na forumu Društva tajnic.

Koš je bil vedno postavljen na levi strani.
Zato ga nimajo kaj postavljat na desno.
Vzame mi 8 ur, da ga najdem.

Moramo se upreti.


What? Jaz na vseh svežih inštalacijah koš vedno postavim v desni spodnji kot.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

xmetallic ::

AndrejO je izjavil:


99% si seveda potegnil iz riti in problem sploh ni v "vstopni točki", temveč v tem, da več kot polovica nastavitev izgleda tako, cel kup jih izgleda tako in, da bo mera polna, jih potem nekaj izgleda še tako.

Tretji link si ti potegnil iz riti. Ker to sploh niso uradne nastavitve Windowsa. A zdej bomo pa kr ene x aplikacije vlekli z neta in ljudi prepričevali, da so to windows built-in nastavitve?

AndrejO je izjavil:


Glava me boli od vseh barv, ikonc, izgledov in razlaganja vmesniških idomov ljudem, ki bi radi nekaj postorili, ne pa študirali drage knjige in zapavljali čas, da bi doumeli razliko med konsistentnim GUI, kjer se eno stvar naučiš enkrat in drekom, kjer moraš imeti isto stvar narejeno na najmanj tri načine. Moj W10 vmesnik za zagon igric mi tako deluje kot nekaj, kar je ustvarilo krdelo med seboj skreganih opic, ki so se pri svojem delu zgledovale po WinAmp preoblekah.

Če tebe boli glava še ne pomeni da ostale boli glava. Očitno je s sistemom zadovoljnih več ljudi kot pa ne, sicer bi M$ že spremenil ui. Se bo treba navadit, da se Zemlja ne vrti okoli tebe. Če ti ni prav lahko menjaš OS, ne vsljuj svojih 10 let starih control panelov, ker jih pač ni treba spreminjati, tudi ostalim. Ne vidim razloga za jokanje, ker je enkrat po 10 letih, ma kaj desetih, prvič v zgodovini windowsov (w8 je itak primarno namenjen tablicam) M$ spremenil control panel v nekaj vizuelno lepšega.

AndrejO je izjavil:


Na Pro se MS pri vsaki večjem drkanju kurca, pardon, pri vsakem večji posodobitvi, kot je npr. bila "Anniversary Update" odloči nekaj od te kontrole odstraniti.

Ljudje bi se naj bili sposobni prilagajat. No, nekateri očitno teh sposobnosti nimajo.

AndrejO je izjavil:


Šur, velike firme si lahko privoščijo Entreprise z vsemi jajci, ki jih to potegne za seboj, kaj pa preostalih 95% sveta, ki živi doma in dela v SMB podjetjih?

Če podjetje nima za licence je bolje če zapre vrata.

Invictus ::

DexterBoy je izjavil:

@AndrejO; je lepo napisal bistvo in jedro težav, ki jih imamo vsi z Win10...
Sem bil na pet dnevnem tečaju za W10; bili so trenutki, ko sem se vprašal: KAJ se jaz to sploh učim?
Čim ti nekaj posiljujejo, moraš biti prazen možganske skorje, da to sprejmeš; kolikor vem, "posiljevanje" človek doživi od rojstva do, recimo, polnoletnosti, da bo lahko preživel v svetu in življenju, ki ga čaka. Delovne navade, znanje, odnosi med ljudmi, ljubezen... Ampak za razliko od W10 človek te stvari RES potrebuje za preživetje in srečo.

In ko doživiš tole skropucalo od W10... Thou Art The Man?

Glede na to, da si se udeležil 5 dnevnega tečaja Win 10, se moraš vprašati o količini svoje možganske skorje, da si na tak tečaj sploh šel ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Messiah ()

Messiah ::

xmetallic je izjavil:

AndrejO je izjavil:


99% si seveda potegnil iz riti in problem sploh ni v "vstopni točki", temveč v tem, da več kot polovica nastavitev izgleda tako, cel kup jih izgleda tako in, da bo mera polna, jih potem nekaj izgleda še tako.

Tretji link si ti potegnil iz riti. Ker to sploh niso uradne nastavitve Windowsa. A zdej bomo pa kr ene x aplikacije vlekli z neta in ljudi prepričevali, da so to windows built-in nastavitve?

AndrejO je izjavil:


Glava me boli od vseh barv, ikonc, izgledov in razlaganja vmesniških idomov ljudem, ki bi radi nekaj postorili, ne pa študirali drage knjige in zapavljali čas, da bi doumeli razliko med konsistentnim GUI, kjer se eno stvar naučiš enkrat in drekom, kjer moraš imeti isto stvar narejeno na najmanj tri načine. Moj W10 vmesnik za zagon igric mi tako deluje kot nekaj, kar je ustvarilo krdelo med seboj skreganih opic, ki so se pri svojem delu zgledovale po WinAmp preoblekah.

Če tebe boli glava še ne pomeni da ostale boli glava. Očitno je s sistemom zadovoljnih več ljudi kot pa ne, sicer bi M$ že spremenil ui. Se bo treba navadit, da se Zemlja ne vrti okoli tebe. Če ti ni prav lahko menjaš OS, ne vsljuj svojih 10 let starih control panelov, ker jih pač ni treba spreminjati, tudi ostalim. Ne vidim razloga za jokanje, ker je enkrat po 10 letih, ma kaj desetih, prvič v zgodovini windowsov (w8 je itak primarno namenjen tablicam) M$ spremenil control panel v nekaj vizuelno lepšega.

AndrejO je izjavil:


Na Pro se MS pri vsaki večjem drkanju kurca, pardon, pri vsakem večji posodobitvi, kot je npr. bila "Anniversary Update" odloči nekaj od te kontrole odstraniti.

Ljudje bi se naj bili sposobni prilagajat. No, nekateri očitno teh sposobnosti nimajo.

AndrejO je izjavil:


Šur, velike firme si lahko privoščijo Entreprise z vsemi jajci, ki jih to potegne za seboj, kaj pa preostalih 95% sveta, ki živi doma in dela v SMB podjetjih?

Če podjetje nima za licence je bolje če zapre vrata.


Tko pravjo tut, če nimaš kaj pametnga za povedat, pa vseen pišeš bedarije.

DexterBoy ::

@Invictus; boss call me and he give me an offer i just couldn't refuse :|
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
http://www.avtofil.si/

opeter ::

DexterBoy je izjavil:

@Invictus; boss call me and he give me an offer i just couldn't refuse :|


A so vsaj imeli kakšno brezplačno pijačo in pecivo?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

tikitoki ::

Markoff je izjavil:

cekr je izjavil:

Dobrodošli na forumu Društva tajnic.

Koš je bil vedno postavljen na levi strani.
Zato ga nimajo kaj postavljat na desno.
Vzame mi 8 ur, da ga najdem.

Moramo se upreti.

Zakaj pa so genialci prestavili koš? A samo zato, da tajnice hebejo v glavo ali ker je to bolj učinkovit način metanja dreka v koš? Ja, še dobro, da si proizvajalci za vsak model ne izmišljujejo, kje bodo obvolanske ročice in katere funkcije bodo na kateri strani volana ter kako jih aktiviramo. Ker to bi bilo pa res preveč napredno za tajnice, imenovane vozniki. Hja, ti tepci, kako se ne morejo prilagoditi novemu izdelku, čeprav nimajo te spremembe nobene dodane vrednosti? Proizvajalci že vedo, zakaj to počnejo, tajnice in vozniške opice pa se nimajo kaj bunit in glumit gljivu, naj se prilagodijo ali izumrejo.


Se mi zdi, da morajo nekateri oddelki in zaposleni enostavno opraviciti svoj bostoj, zato nepotrebne spremebe, ki samo medejo izkusene uporabnike.
Meni se zdi debilizem, da bi se morla vaako verzijo programa uciti na novo kje so gumbi in nastavitve. Imam pametnejse stvari za poceti. Pravzaprav je cohanje po jajcih pametnejse porabljen cas.

zmaugy ::

xmetallic je izjavil:

AndrejO je izjavil:


99% si seveda potegnil iz riti in problem sploh ni v "vstopni točki", temveč v tem, da več kot polovica nastavitev izgleda tako, cel kup jih izgleda tako in, da bo mera polna, jih potem nekaj izgleda še tako.

Tretji link si ti potegnil iz riti. Ker to sploh niso uradne nastavitve Windowsa. A zdej bomo pa kr ene x aplikacije vlekli z neta in ljudi prepričevali, da so to windows built-in nastavitve?

AndrejO je izjavil:


Glava me boli od vseh barv, ikonc, izgledov in razlaganja vmesniških idomov ljudem, ki bi radi nekaj postorili, ne pa študirali drage knjige in zapavljali čas, da bi doumeli razliko med konsistentnim GUI, kjer se eno stvar naučiš enkrat in drekom, kjer moraš imeti isto stvar narejeno na najmanj tri načine. Moj W10 vmesnik za zagon igric mi tako deluje kot nekaj, kar je ustvarilo krdelo med seboj skreganih opic, ki so se pri svojem delu zgledovale po WinAmp preoblekah.

Če tebe boli glava še ne pomeni da ostale boli glava. Očitno je s sistemom zadovoljnih več ljudi kot pa ne, sicer bi M$ že spremenil ui. Se bo treba navadit, da se Zemlja ne vrti okoli tebe. Če ti ni prav lahko menjaš OS, ne vsljuj svojih 10 let starih control panelov, ker jih pač ni treba spreminjati, tudi ostalim. Ne vidim razloga za jokanje, ker je enkrat po 10 letih, ma kaj desetih, prvič v zgodovini windowsov (w8 je itak primarno namenjen tablicam) M$ spremenil control panel v nekaj vizuelno lepšega.

AndrejO je izjavil:


Na Pro se MS pri vsaki večjem drkanju kurca, pardon, pri vsakem večji posodobitvi, kot je npr. bila "Anniversary Update" odloči nekaj od te kontrole odstraniti.

Ljudje bi se naj bili sposobni prilagajat. No, nekateri očitno teh sposobnosti nimajo.

AndrejO je izjavil:


Šur, velike firme si lahko privoščijo Entreprise z vsemi jajci, ki jih to potegne za seboj, kaj pa preostalih 95% sveta, ki živi doma in dela v SMB podjetjih?

Če podjetje nima za licence je bolje če zapre vrata.


OMG, kaj ti pišeš. Na koncu pa dodaš še klasični puhli argument o denarju za licence. A si že polnoleten?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Jupito ::

Fantje, prepirate se z nekom, ki se je prijavil zato, da je lahko napadel ljubljenega vodjo v temi o migrantih. Hkrati pa je pokazal nenavadno poznavanje uporabnikov oz. dogajanja na forumu, ko gre za povzročanje zgage... vas to spominja na kaj?
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

AndrejO ::

xmetallic je izjavil:

AndrejO je izjavil:


99% si seveda potegnil iz riti in problem sploh ni v "vstopni točki", temveč v tem, da več kot polovica nastavitev izgleda tako, cel kup jih izgleda tako in, da bo mera polna, jih potem nekaj izgleda še tako.

Tretji link si ti potegnil iz riti. Ker to sploh niso uradne nastavitve Windowsa. A zdej bomo pa kr ene x aplikacije vlekli z neta in ljudi prepričevali, da so to windows built-in nastavitve?


Škoda, da nisi prepoznal standarden izgled kljukic za UWP-like izgled aplikacij. Izvorni greh tukaj ni bil na strani razvijalca, ki je uporabil eno zimed treh(!) GUI knjižnjic, ki jih MS trenutno dobavlja, temveč v tem, da je to pač še ena knjižnica, še en čisto ekstra izgled in s tem kumulativno povečana količina dreka na namizju. Ampak, ker teh stvari ne poznaš, potem izvoli to sliko iz "prednastavljene aplikacije" (t.i. drek), ki jo MS dobavlja z Windows 10.

xmetallic je izjavil:

AndrejO je izjavil:


Glava me boli od vseh barv, ikonc, izgledov in razlaganja vmesniških idomov ljudem, ki bi radi nekaj postorili, ne pa študirali drage knjige in zapavljali čas, da bi doumeli razliko med konsistentnim GUI, kjer se eno stvar naučiš enkrat in drekom, kjer moraš imeti isto stvar narejeno na najmanj tri načine. Moj W10 vmesnik za zagon igric mi tako deluje kot nekaj, kar je ustvarilo krdelo med seboj skreganih opic, ki so se pri svojem delu zgledovale po WinAmp preoblekah.

Če tebe boli glava še ne pomeni da ostale boli glava. Očitno je s sistemom zadovoljnih več ljudi kot pa ne, sicer bi M$ že spremenil ui.

Trenuten podatek o deležu uporabnikov Windows 10 je: 26% Windows 10; 48% Windows 7. Vir.

Verjetno mi ni potrebno teh podatkov kaj posebej razlagati.

xmetallic je izjavil:

Se bo treba navadit, da se Zemlja ne vrti okoli tebe. Če ti ni prav lahko menjaš OS, ne vsljuj svojih 10 let starih control panelov, ker jih pač ni treba spreminjati, tudi ostalim. Ne vidim razloga za jokanje, ker je enkrat po 10 letih, ma kaj desetih, prvič v zgodovini windowsov (w8 je itak primarno namenjen tablicam) M$ spremenil control panel v nekaj vizuelno lepšega.

Ja, po 10 letih so nekaj stvari uspeli celo "migrirati". In kar se tiče tega, kdo to mara ... samo organizatorji tečajev. Zakaj? Zato, ker lahko sedaj računajo več, ker je zaradi nekonsistence celoten GUI za namizje v stanju zdrekanosti, ki se lahko primerja samo z GNU/Linux namizji. Odličen dosežek!

In ne, ne gane me sprememba kot taka. Gane me to, da sprememba še danes ni bila do konca izpeljana. Ko nekdo reče, da so Windows 10 polizdelek, mi to sicer ni všečen izraz, ampak boljšega ne poznam.

xmetallic je izjavil:

AndrejO je izjavil:


Na Pro se MS pri vsaki večjem drkanju kurca, pardon, pri vsakem večji posodobitvi, kot je npr. bila "Anniversary Update" odloči nekaj od te kontrole odstraniti.

Ljudje bi se naj bili sposobni prilagajat. No, nekateri očitno teh sposobnosti nimajo.

Znan sem po tem, da imam nizek tolerančen prag za drekanje, ki mi ovira pri mojem delu.

xmetallic je izjavil:

AndrejO je izjavil:


Šur, velike firme si lahko privoščijo Entreprise z vsemi jajci, ki jih to potegne za seboj, kaj pa preostalih 95% sveta, ki živi doma in dela v SMB podjetjih?

Če podjetje nima za licence je bolje če zapre vrata.

Napoved iz moje kristalne krogle:
Firme ne bodo zaprle vrata, temveč bodo do konca vztrajale na Win7, nato pa se bodo v večji meri ozrle na oblačne storitve, kjer je namizni OS precej obrobna stvar. In tam nekje okoli 2020, ko se bo delež Windows 10 počasi že bližal spodobnim 50%, bodo namizni OS-i postali za 80% primerov uporabe dovolj nerelevantnih, da bo vprašanje samo še, če hočeš takšnega z vsiljenimi reklamami ali takšnega brez vsiljenih reklam.

Razen za igričarje. Tam bomo pač požrli nekaj dreka v zameno za velik nabor aktualnih iger.

Invictus ::

AndrejO je izjavil:


Napoved iz moje kristalne krogle:
Firme ne bodo zaprle vrata, temveč bodo do konca vztrajale na Win7, nato pa se bodo v večji meri ozrle na oblačne storitve, kjer je namizni OS precej obrobna stvar. In tam nekje okoli 2020, ko se bo delež Windows 10 počasi že bližal spodobnim 50%, bodo namizni OS-i postali za 80% primerov uporabe dovolj nerelevantnih, da bo vprašanje samo še, če hočeš takšnega z vsiljenimi reklamami ali takšnega brez vsiljenih reklam.

Razen za igričarje. Tam bomo pač požrli nekaj dreka v zameno za velik nabor aktualnih iger.

Večina normalnih firm to že počne. Tako da je tvoja kristalna krogla malo out ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Napajalc ::

Sploh ni slabo tole, Microsoft bo zagotovil podporo starejšim CPU/ponožjem, ryzen mora podpirat starejše Windowse, drugače bo to zgledalo kartelno dogovarjanje intel-microsoft ker AMD nima konkurenčnega CPU v tem primeru.
011011100111010101100010

AndrejO ::

Invictus je izjavil:

AndrejO je izjavil:


Napoved iz moje kristalne krogle:
Firme ne bodo zaprle vrata, temveč bodo do konca vztrajale na Win7, nato pa se bodo v večji meri ozrle na oblačne storitve, kjer je namizni OS precej obrobna stvar. In tam nekje okoli 2020, ko se bo delež Windows 10 počasi že bližal spodobnim 50%, bodo namizni OS-i postali za 80% primerov uporabe dovolj nerelevantnih, da bo vprašanje samo še, če hočeš takšnega z vsiljenimi reklamami ali takšnega brez vsiljenih reklam.

Razen za igričarje. Tam bomo pač požrli nekaj dreka v zameno za velik nabor aktualnih iger.

Večina normalnih firm to že počne. Tako da je tvoja kristalna krogla malo out ;).

Nekatere to že zagotovo počno, za "večino" pa nimam podatkov. Kugla mi pravi, da bo tega vedno več in tudi, da bo Win10 enkrat že presegel Win7, tako kot mu je uspelo preseči WinXP. Oblačne storitve so sicer kul, ampak niso še do konca razdelani vsi vidiki njihovega delovanja, tako da dvomim, da se je "večina" normalnih podjetij že prestavila, ravno tako pa ostanejo nekatere specifične stvari, ki v oblak vsaj v današnji obliki še ne sodijo.

opeter ::

To moram delit z vami:
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

nikolahodin ::

krneki0001 je izjavil:

Machete je izjavil:

Oftopik, ampak ker je vroča temo jo bom izkoristil. Koliko CPU jeder prenesejo Win10 Pro? Sestavljam nekaj z 28 jedri in me zanima ali moram dati nujno serverske win10. Hvala.


win 10 podpira 2 fizična procesorja in ogromno jeder.
32bitna verzija do 28 jeder, 64 bitna pa normalno laufa na dual xeon E5-2699 V4 (44C/88T), tako da ti za dejanski limit koliko jeder ne znam povedat.


Zanima me zakaj 32 bit win 10 podpira samo 4 gb rama ? Zadeva mi je tukaj malo 8-O:|

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

nikolahodin je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Machete je izjavil:

Oftopik, ampak ker je vroča temo jo bom izkoristil. Koliko CPU jeder prenesejo Win10 Pro? Sestavljam nekaj z 28 jedri in me zanima ali moram dati nujno serverske win10. Hvala.


win 10 podpira 2 fizična procesorja in ogromno jeder.
32bitna verzija do 28 jeder, 64 bitna pa normalno laufa na dual xeon E5-2699 V4 (44C/88T), tako da ti za dejanski limit koliko jeder ne znam povedat.


Zanima me zakaj 32 bit win 10 podpira samo 4 gb rama ? Zadeva mi je tukaj malo 8-O:|


3 GB barrier @ Wikipedia
Quack !

jype ::

nikolahodin> Zanima me zakaj 32 bit win 10 podpira samo 4 gb rama ? Zadeva mi je tukaj malo 8-O:|

A znaš zračunat koliko je 232 ?

LeQuack ::

jype je izjavil:

nikolahodin> Zanima me zakaj 32 bit win 10 podpira samo 4 gb rama ? Zadeva mi je tukaj malo 8-O:|

A znaš zračunat koliko je 232 ?


Stvar je bolj kompleksna kot to. Poglej prejšnjo povezavo.
Quack !

Invictus ::

nikolahodin je izjavil:


Zanima me zakaj 32 bit win 10 podpira samo 4 gb rama ? Zadeva mi je tukaj malo 8-O:|

Zato ker nimaš pojma o računalništvu.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

xmetallic ::

AndrejO je izjavil:

Nekatere to že zagotovo počno, za "večino" pa nimam podatkov. Kugla mi pravi, da bo tega vedno več in tudi, da bo Win10 enkrat že presegel Win7, tako kot mu je uspelo preseči WinXP. Oblačne storitve so sicer kul, ampak niso še do konca razdelani vsi vidiki njihovega delovanja, tako da dvomim, da se je "večina" normalnih podjetij že prestavila, ravno tako pa ostanejo nekatere specifične stvari, ki v oblak vsaj v današnji obliki še ne sodijo.

Z dežja pod kap? Podjetjem ni všeč spyware kot imenujete Windows 10 ampak svoj celoten sistem bodo z veseljem hostali pri M$-ju, Amazonu ali Googlu v oblaku?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

Mr.B ::

xmetallic,
tvoj odgovor je irelevanten. Ker izklop obstaja, samo potem ne obstaja (š).
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec podpore za Windows 7/8.1 na novih procesorjih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9314996 (10520) konspirator
»

Microsoft se ne šali: novi procesorji resnično terjajo nov Windows (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11323759 (18167) AndrejO
»

Microsoft z novimi triki za namestitev Windows 10 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13130486 (22881) opeter
»

Nove procesorje bo podpiral le najnovejši Windows (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13126942 (21360) jest10

Več podobnih tem