» »

MWC: BlackBerryjev skok naprej

MWC: BlackBerryjev skok naprej

Slo-Tech - BlackBerry je eden redkih proizvajalcev pametnih telefonov, ki se še vedno ni dokončno odločil, ali bo prihodnost na dotik ali s tipkovnico. Potem ko je javnost Z10, Z30 in Z3 sprejela sorazmerno slabo, so se vrnili k družinama BlackBerry Passport in BlackBerry Classic, ki sta imeli fizično tipkovnico. To pot z BlackBerry Leapom vnovič poizkušajo brez.

V Barceloni so na MWC predstavili telefon, ki ima z današnjo modo primerljive karakteristike: 5-palčni zaslon z ločljivostjo 720p, dvojedrni procesor Snapdragon 400 s taktom 1,5 GHz, 2 GB pomnilnika, 16 GB prostora in možnost razširitve s kartico microSD ter kameri z osmimi oziroma dvema milijonoma točk. Prva zmore snemati v ločljivosti 1080p s 30 sličicami na sekundo, drugo pa v ločljivosti 720p. Operacijski sistem je kakopak BLackBerry 10.3.1. Zamerimo pa mu, da baterije s kapaciteto 2800 mAh ni mogoče zamenjati.

Izvršni direktor John Chen je na vprašanje, zakaj se vračajo k telefonom brez tipkovnice, pomenljivo odgovoril. Dejal je, da prioriteta ostajajo telefoni s fizično tipkovnico, a bodo predstavili tudi manjše število brez. Prav tako je povedal, da je bilo zadnje četrtletje pozitivno in da bo tako tudi v prihodnje, saj se trendi končno obračajo.

Telefon izide spomladi in bo stal okrog 275 dolarjev. BlackBerry z njim cilja na mlade poslovneže in tiste, ki to šele postajajo. Procesor je sicer šibkejši kot pri konkurenci, saj imata na primer Sonyjeva Xperia E4g in ZTE Blaed S6 osemjedrni Snapdragon 615, pa staneta podobno in ciljata na podoben segment uporabnikov.

6 komentarjev

msjr ::

Ne vem, če je to skok naprej ali pa korak v pravo smer. Sem se pogovarjal s parimi ljudmi, ki uporabljajo BB (vsi imajo zdaj passporte - meni osebno je rahlo nagravžen), zakaj prav ta telefon, pa je bil odgovor, da prav zaradi tipkovnice. Vsi po vrsti zagotavljajo, da lahko hitreje pišejo + lahko slepo pišejo in ni treba gledat na telefon (recimo med vožnjo - ne bom niti probal razpravljat o tem). Šele potem pridejo na vrsto ostale zadeve, ki jih BB ponuja. So pa vsi po vrsti salesmeni, tako da je ciljna skupina kar prava, a telefon napačen.

Tako da napovedujem, čeprav človek nikoli ne ve, da bo šel tale model hitro v pozabo.

Lengas ::

Meni so bile BB naprave vedno všeč in tudi operacijski sistem. Sam sem imel BB Z10 (brez fizične tipkovnice) in se je dalo nanj pisat lepše kot na kateri koli telefon ki sem ga imel v rokah. Zameril sem mu pa slabo baterijo in kot zgleda nadaljujejo s tradicijo šibkih baterij.

BB passport mi je trenutno ena lepših naprav, ker me vedno navdušijo naprave ki izstopajo. Oblika telefona je enkratna. Problem je samo, da mi denarnica te naprave trenutno ne omogča.

boolsheat ::

Passport je hud ko prasxxx. Definitivno bo kandidat, ko bom naslednjič nabavljal telefon. No, bom videl kaj bo MS naredil z W10 in napravami zanj a, če stvar ne bo zanesljiva kot WP8, bom probal tega BBja.

Mulh ::

Seveda da ima ta blackberry leap ravno baterijo veliko vecjo kot z10 (2800mah proti 1900mah), ostalo pa je bolj kot ne identicno.1

andrejus ::

kolega iz italije ima Z10, dobil ga je zastonj. Telefon je dober kakovostno narejen. Edino market šepa. Škoda.

ZigaZiga ::

Jaz bi tudi kupil Passporta, ali pa Classic. Seveda samo zaradi tipkovnice, sem pripravljen žrtvovat dizajn za tipkovnico, sploh ker drugi proizvajalci ne izdelujejo več telefonov s ("nezaslonsko"-fizično) tipkovnico.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerry KEYone vrača fizične tipkovnice

Oddelek: Novice / Android
217409 (5738) knesz
»

BlackBerryjeva klasika se vrača

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
268148 (4579) knesz
»

Prispel je BlackBerry Passport

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
347488 (5089) GGGGG
»

BlackBerry predstavil Z30

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
86574 (5521) mihor
»

BlackBerry 10 izšel, nova telefona, RIM ni več RIM (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
5518699 (14208) bluefish

Več podobnih tem