» »

PayPal - kako deluje?

PayPal - kako deluje?

ekran ::

Ustvarila sem si račun na PayPal. Imela bi ga predvsem za prejemanje nakazil. Lepo bi prosila, da mi nekdo čisto na kratko razloži, kako zadeva deluje.

a) Kako povežem račun s svojo bančno kartico? (Imam samo študentski račun pri NLB - bo to dovolj?)

b) Kako pa je potem z nakazili? Kaj moram posredovati tistemu, ki naj bi mi nakazal denar? Kako potem ta denar nakažem na bančni račun?

c) In še - kakšna je provizija pri prenosih? Če mi nekdo nakaže 30 €, recimo, koliko od tega potem dejansko dobim? Kakšna je razlika v primerjavi s študentsko napotnico?

Upam, da si bo kdo vzel čas. Že vnaprej se najlepše zahvaljujem.

extr3m3 ::

Pozdravljena,

kolikor je meni znano za PayPal potrebuješ debetno oz. kreditno kartico, katero povežeš s Paypal računom.

a.) Ob registraciji imaš na desni strani opcijo s katero izvedeš postopek avtorizacije kartice... sledi korakom.
b.) Prenos denarja je otročje lahko. Kar potrebuješ je PayPal (email naslov) naslovnika ter znesek...
c.) Med prenosi PayPal - PayPal mislim da provizije ni, sicer pa je nakazilo na svoj TRR or. kartico ca. 2€ na transakcijo.

Prednost te storitve je da je denar takoj na tvojem računu, ni pomembno ali je praznik, itd.


Paypal-a sam sicer ne uporabljam vsakodnevno tako da v zgoraj navedene odgovore nisem čisto prepričan, če povsem (še) držijo. Ob morebitni napaki naj me kdo popravi.
o_O

Hayabusa ::

Trinitron ::

Zanesljive odgovore dobiš na paypal.com.... Mislim pa, da je tako:

a.) za plačevanje na PayPal rabiš kreditno kartico (Visa, MasterCard, ...), ki si jo pri NLB lahko daš delat tudi pri študentskem računu. Iz PayPala lahko dvigneš denar samo na debetno Viso, vsaj včasih je bilo tako. Nisem prepričan, če jo NLB sploh ponuja.... Direktno na račun pa lahko dvigneš le v USA.
b.) tisti, ki ti bo nakazal denar, rabi vedet samo tvoje uporabniško ime (oz. email)
c.) Pri nakazilih med PayPal računi mislim da ni provizije. Je pe provizija, ko želiš denar potegnit ven iz PayPala.... Včasih je bilo fiksno 2 EUR...

Seljak ::

Imam Visa predplačniško kartico in direkt na njo ne gre nakazovati denar,lahko pa mi nakažejo denar na moj račun na NKBM in potem iz tega računa sam nakažem denar na to viso.Tako so mi razložili na moji banki,ker z tem preprečujejo pranje denarja.

Hayabusa ::

Na kateri banki imaš predplačniško Viso ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

Seljak ::

NKBM kot sem že napisal.Ko pa sem šel vprašati na NLB so mi rekli,da oni takšne kartice nimajo.

ekran ::

Hvala vsem za odgovore. Sicer berem, da naj bi se dalo PayPal uporabljati tudi brez kreditne kartice, ampak če prav razumem, velja to predvsem za plačila (predplačniško nalaganje denarja), pri nakazilih pa denarja ne moreš "dobiti ven" brez kreditne kartice? Ker jaz bi predvsem to potrebovala, verjetno ne bi računa uporabljala za plačevanje ... Sem tudi na NLB pisala, ampak bo verjetno šele naslednji teden odgovor.

...:TOMI:... ::

In kje je problem, da ti nakazuje na paypal in ne na IBAN? Tole je skregano z logiko, vsa izplačila plač se po navadi dela na IBAN. Razen, če prihaja plačilo izven EU (SEPA), tam je zaradi dragih provizij bolje vzeti paypal.
Tomi

ekran ::

Hmm, pravzaprav je stvar taka, da opravljam neko delo in je naročnik predlagal, da bi mi nakazal prek PayPala namesto prek študentske napotnice, saj naj bi bil v drugem primeru znesek, ki ga bom dejansko prejela, nižji. Ampak če za PayPal potrebujem kreditno kartico, torej moram plačevati letno članarino, potem je pa še provizija, ko prejeti denar prenesem, se mi verjetno ne splača zadeva ...

Se opravičujem, če (hude) neumnosti pišem, ampak se res praktično nič ne spoznam na zadeve, ker jih do sedaj še nisem nikoli potrebovala.

Sicer pa priznam, da ne razumem najbolje, kakšna je razlika med nakazilom prek PayPala in nakazilom direktno na bančni račun. Oz. zakaj je prvi način "bolj legalen", če sploh je ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ekran ()

Hayabusa ::

http://www.abanka.si/kartice/debetna-ka...
Plačaš samo vodenje računa, 1,05eur/mesec.


Če gre plačilo preko študentske napotnice, potem gre določen delež v druge namene, nekaj dobi tudi ŠS.

http://www.studentski-servis.com/studen...
Za vsak dohodek, ki je višji od 400 EUR, študentski servis davčni upravi odvede akontacijo dohodnine po 25% stopnji. Akontacija dohodnine se ne izračuna in ne plača, če posamezen dohodek ne presega 400 EUR. 25 % akontacija dohodnine (ne glede na višino nakazila na napotnico) se Davčni upravi RS odvaja tudi v primeru, ko je član študentskega servisa nerezident, starejši od 26 let (če je od vpisa študija minilo več kot 6 let na dodiplomski stopnji ali več kot 4 leta na podiplomski stopnji). Ker se akontacija dohodnine računa od davčne osnove, ki znaša 90 %, v praksi to pomeni, da bo študentovo nakazilo zmanjšano za 22,5 %.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 473 74 75 76 )

Oddelek: Loža
3785734649 (17680) plusdzabaka1
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134287 (14251) igi82m

PayPal (osnovne informacije)

Oddelek: Loža
61982 (1915) zee
»

PayPal help

Oddelek: Omrežja in internet
256772 (5938) rakun24
»

prejemanje denarja na paypal

Oddelek: Loža
2213703 (12143) fosil

Več podobnih tem