» »

Prodaja iPhona 6 ruši rekorde

1
2
3 4

smash ::

GGGGG je izjavil:

Tistim, ki se ukvarjamo s telefoniranjem in ostalimi funkcijami smartphona, zadošča praktično vsak mid range in boljši telefon. Vse ostalo so kaprice, igračkanje itd.


jah ni res..kaj če rabiš heartrate senzor al pa UV senzor? noben midrange tega nima

GGGGG ::

Za heartrate imaš appe, ki delajo na praktično vsakem telefonu. UV senzor je pa ena taka precej obskurna funkcija, ki pride prav zelo majhnemu procentu ljudi. Taki si pač kupijo tanovega Samsunga, ostalim 99,6% pa še vedno zadošča vsak mid range smartphone.

PlayTheGame ::

Ne rečem, iPhone je super in vse, ne bi se ga branil. Prav tako mi dol visi kater logotip je načičkan na telefonu ter kakšen imidž ima. Ampak zakaj bi dajal toliko denarja, če za pol manj dobim recimo LG G2/N5 ali kak drug zelo spodoben android telefon, ki mi bo enako dobro služil in bom na njem počel praktično vse, kar bi tudi sicer na Applu?! To je zame ključno vprašanje! Ja vem, iOS, kvaliteta izdelave in še kaj govorijo v prid iPhoneu. Ampak gledano strogo racionalno, to ni vredno toliko več denarja. Vemo pa, da pri nakupu telefona danes gledamo vse prej kot samo racionalno ampak je prisotne precej emocionalnosti, ki je posledica sle po imidžu, da se lahko pokažemo. To je to. :|
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

smash ::

ja recimo note serija ima s-pen , ki ima tako ločljivost kot wacom tablice...tega nima noben apple in noben galaxy sx...tu enostavno ni alternative

nekikr ::

ki je posledica sle po imidžu, da se lahko pokažemo.

Kaj ko bi počasi dojeli, da naprava, ki stane dva socialna prejemka, ki jo prodajajo praktično povsod in ki jo ima vsak drugi pač ni statusni simbol.

Furbo ::

first_line je izjavil:

Furbo je izjavil:

Za tiste ki se pa ukvarjamo S TELEFONIRANJEM in tistim čemur je pametni telefon namenjen, je pa iPhone superca.


Svašta, smartphone rabiš za telefoniranje in da je temu namenjen?

Pa so iphon uporabniki še eno točko nižje na moji lestvici.


Androidarji pa pri meni že v kleti, če jim koncentracija pade še pred koncem stavka.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

hojnikb ::

Jerry000 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Jap, če si kdaj probal samsunga, še nemoreš rečt, da so vsi androidi zanič. Sej vsi vemo, kako dobro delujejo samsungi z androidom.

Vidm da še nisi imel nexusa v roki ;)

Seveda sem mel. In še marsikej druga..
#brezpodpisa

bluefish ::

Nummy je izjavil:

10% izdelava/design -> apple telefoni so narejeni kakovostno. Že ko ga primeš v roko in primerjaš s plastik bombastik konkunrenco veš zakaj se gre...
Ahm, ahm,... 5C,... ahm.

hojnikb ::

Pa ni 5C edini applov produkt iz plastike :)
#brezpodpisa

klinker ::

Nummy je izjavil:

klinker je izjavil:

Nummy je izjavil:

klinker je izjavil:

Nummy je izjavil:

murmur je izjavil:

Koliko po vasem mnenju k prodaji prispeva v %:
1. Znamka
2. OS
3. Izdelava / design

Hvala, ce se komu da.


90% OS -> če je software zanič, je cel telefon neuporaben. iOS je super! Svetlobna leta pred android-om in še vedno boljši kot WP.
10% izdelava/design -> apple telefoni so narejeni kakovostno. Že ko ga primeš v roko in primerjaš s plastik bombastik konkunrenco veš zakaj se gre...
0% znamka -> Men je čist vseen kwa je za en logo na telefonu, v bistvu me na sploh moti imet kakršenkoli logo in sem iz tega razloga prelepil jabolček na svojem telefonu, da se ne vidi takoj katere znamke je. Najbolj važno je, da telefon dela kot mora in da se ne za***avam z njim! Ter seveda vsi potrebni app-i morajo gor delat ter market mora biti dovolj varen, velik in zanesljiv. Na žalost to ponuja trenutno samo apple.


Eh Nummy. Ti pa spet trolas na veliko. Poskusu si neko krap "Android" napravo in sedaj posplosujes na veliko, ter primerjas fon za 700€ z fonom za kolko...200-300€?
Ja, Apple naprave so overall boljse, ampak dalec od svetlobnih let, katere ti omenjas. iOS pa reci pisi ni ama nic boljsi od AOSP Androida 4.4.x na Nexusih.
Imam obe napravi doma, pa tudi WP 8.1, tako da na blef lih ne pisem to, saj poznam vse 3 ekosisteme zelo dobro.


Eh klinker, spet trollaš.
Nisem poskusu crap android naprave, ker je bila takrat ko sem jo kupil ena izmed "najboljših" na trgu. In ne ni bil 200-300€, pač pa kar malo več, ampak kaj to razlagati troll-u ane? Važno da se trolla na polno?
Ti in tvoji nexus-i, zakaj enega ne oženiš, če so tako ti tako fajn?


Za razliko od tebe sem sprobal vse varjante Androida, 4 Lumije od 800 pa vse do 1520, vse iPhone od 3GS dalje, tako da je moja ocena dalec od trolanja, za razliko od tebe ki asociras en ekosistem na podlagi enega produkta ki te ni navdusil kot te je iPhone.
Nenazadnje sklepam da nimas naziva kar tako ;)

Kar se Vertu-ja tice. Sem si jih ogledal v Dresdnu prejsnji teden. Zadeva je vsaj konstrukcijsko in designersko bomba. Treba v roke primit ne pa fotke gledat.


Pa še vedno nimaš pojma o čem blebečeš ane? Telefon za 200-300€, ja danes, ne pa pred 3 leti...
Jaz sem imel tudi marsikateri telefon v rokah, in vem kako so zanič androidi. Že samo to, da manufacturer po kakem letu ne daje več update-ov za svoje starejše modele pove veliko in da rabi android telefon 2x boljši CPU in n-krat več RAM-a da laufa vsaj nekako približno tako tekoče kot iPhone pove veliko. :)

Kar se pa tiče mojga naziva... a ni lep, bi ga imel še ti? To se dogaja, ko kakemu modu stopiš na žulj in mu vržeš resnico pred nos, pa revež ne more sprejet da nima vedno prav...


Hja, zgleda sem jst tebi stopu na zulj. A sploh beres kaj pisem?
Sem ze napisal da je iPhone overall res boljsi, niso pa tu svetlobna leta v igri in iOS pac pravtako ni waw in woho in vik in krik. Tvoje trolanje o stalnem sesuvanju pac prodajaj komu drugemu, ker meni se ze od Nexus S ni zgodilo sesutje, ipd.
Pac, si ocitno kot vecina folka kupu drag srot, kar Samsung al kar si pac imel je. Tudi HTC One in LG G3 niso bas nesto, kar se stabilnosti in delovanja tice, pa so highend naprave in so zame srot, ker vcasih kolcnejo.
Android je Nexus in nic drugega, s katerimi jst nisem imel enega problema, pa si trenutno lastim ze tretjega. Tako da ce ze pljuvas, pljuvaj po napravi ki si jo imel, ne pa posplosevat.
Po rokah si ze lahko imel ne vem kaj, jst pa sem konkretno predrkal vse te zadeve ker si jih lastimo v druzini in jo ni stvari, katere na mojem Nexusu ne bi mogu nardit, pa jo na iPhone lahko...bo pravzaprav prej obratno. Btw, je 5S, ki ga imamo pri hisi ze freeznu, pa meni moj Nexus se nikoli ni, pravtako ne Lumia 1520 ki jo tudi imamo pri hisi. So pa zato S2, S3, One itd ze delali kazine, ja.
Pac, ne posplosuj, samo to hocem povedat in ne povelicuj pretirano, kar ni za povelicevat na takem nivoju. Nisem ne hater ne lover nobenega gadgeta, se manj pa znamke. Doma uporabljam vse platforme, iOS, OSX, obcasno Linux, Android v vec preoblekah, WP in Windows 7 ter 8.1.
iOS je ql, v nekaterih zadevah boljsi, v drugih kaj slabsi od konkurence, ni pa ze nekaj casa najboljsa stvar po namazanem kruhu.

blackbfm ::

Ampak zakaj bi dajal toliko denarja, če za pol manj dobim recimo LG G2/N5 ali kak drug zelo spodoben android telefon, ki mi bo enako dobro služil in bom na njem počel praktično vse, kar bi tudi sicer na Applu?!


dva razloga
1. za časa štirke ko je ta apple dobesedno eksplodiral ni blo solidne alternative, in to mišljenje se je obdržalo, kolk časa bo še tko, nevem
2. lahko konkurenca naredi sicer dober telefon pa nekje potegne kompromis da pride ceneje skozi z izdelavo, tega je veliko pri androidih, ljudje ne marajo takih presenečenj...poleg tega se jim ne da vsem ukvarjat s specifikacijami in sw crapom ala samsung

Kaj ko bi počasi dojeli, da naprava, ki stane dva socialna prejemka, ki jo prodajajo praktično povsod in ki jo ima vsak drugi pač ni statusni simbol.


hah, lepo povedano

klinker ::

Tocno to.
iPhone je pac overall vsekakor top produkt, dober zaslon, dobra konstrukcija, dobri materiali, dober zvocnik ki res solidno zvuci, dober mikrofon, dobra kamera in dober os.
V vsaki napravi ki bazira na Androidu vsaj nekaj od tega manjka, sploh pa so izpeljanke iz samega Androida en srot, saj vsi tej proizvajalci imajo enostavno prevec modelov z zelo razlicnim hardware-jem v ponudbi in zato spodobna optimizacija OS enostavno pogrne. In samo zato izkljucno Nexusi delujejo vedno najboljse, saj je itak podprt za neke 2 generacije in je bistveno lazje optimizirat OS. Se pa pri Nexusih pac spara, saj stanejo nic, v primerjavi z high end napravami in imajo zato slabso kamero, baterijo in se kaj. Sami konstrukciji naprave pa nimamo kaj ocitat ker je za ta denar in glede na to da je iz umetne mase, zelo dobro narjen in v roki deluje oovsem kompakten in soliden.
Komur te pomanjkljivosti ne ugajajo je edina alternativa kak dobra Lumia 1020/1520 ali pa pac iPhone, saj oba delujeta res dobro in imata overall najboljse stvari. S tem da je WP najbolj omejen od vseh treh platform za sedaj in ce si app frik WP vsekaoor ni zate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

gddr85 ::

ja res, ips full hd, g.glass3, quad core, 5" ekran, 2300 mAh, 4g, nfc, itd. za cca 320eur je res premal, enostavno so prasci šparal pri temu nexusu :\...we want more! :))

detroit ::

z veseljem primerjam svojga nexusa 5 z novim applom če mi ga kdo posodi:) Sicer nism fen ne enga ne drugega, samo kdor v enem stavku govori da mu ni do znamke in kupi iphone over high end android device zgubi vsako piko....pika:)
Ko bo stanje na trgu v sloveniji kot je v ameriki ko je ajfon džabe (a ni neke 300dolarjev) in primerljiv android isto potem tu ne bo debate je preferenca pač sistem ali design. Dokler pa je situacija miljaužnt usd proti par sto eur...je pa druga.

Sicer pa debata spet zanimiva, pa ne pozabit še Windows mobile trolle prpelat:)
Skero

Invictus ::

Debata je primitivna kot vedno.

Označevati nekoga za idiota ker je kupil iphone pa veliko pove o avtorju.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

blackbfm ::

ja res, ips full hd, g.glass3, quad core, 5" ekran, 2300 mAh, 4g, nfc, itd. za cca 320eur je res premal, enostavno so prasci šparal pri temu nexusu


Švoh baterija, kamera, zvočnik, displej odvisen od serije.. ne da je slab, ampak take specse ma vsaka noname naprava izdana en mesec po nexusu..

bluefish ::

detroit je izjavil:

Ko bo stanje na trgu v sloveniji kot je v ameriki ko je ajfon džabe (a ni neke 300dolarjev)
Ja, 300$ z vezavo.

blackbfm ::

klinker ::

blackbfm je izjavil:

ja res, ips full hd, g.glass3, quad core, 5" ekran, 2300 mAh, 4g, nfc, itd. za cca 320eur je res premal, enostavno so prasci šparal pri temu nexusu


Švoh baterija, kamera, zvočnik, displej odvisen od serije.. ne da je slab, ampak take specse ma vsaka noname naprava izdana en mesec po nexusu..


Tako je.

Kdor pa hoce high end fon, ga cena prevec ne zanima, kateri out of the box deluje kot mora in ima res vse na nivoju, je zanjga iPhone povsem logicna izbira.

gddr85 ::

iphone.....zvijanje šasije??....impossible! :))

hojnikb ::

čak mal, na stvari ki ima ..

iPhone je pac overall vsekakor top produkt, dober zaslon, dobra konstrukcija, dobri materiali, dober zvocnik ki res solidno zvuci, dober mikrofon, dobra kamera in dober os.


se zvija šasija ?
How can it be :))
#brezpodpisa

gddr85 ::

jah tko je, če dejanska proizvodnja stane nekje cca 150eur, ostalo bi rekel plačaš reklamo ipd.

hojnikb ::

tko nekak ja..

#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Nummy ::

smash je izjavil:

ja recimo note serija ima s-pen , ki ima tako ločljivost kot wacom tablice...tega nima noben apple in noben galaxy sx...tu enostavno ni alternative

Prvo kot prvo, ta S-pen je totaln bullsh*t. Nenatančen in zelo slaba odzivnost ter ne dela pritisk povsod.

Kot drugo je wacom izdal v lastni režiji pisalo za iPad-e, ki ima 2048 pressure level-ov in natančnost enako intuos pisalom. V praksi pomeni, da je s tem povozil samsunga na celi črti, pa čeprav prav wacom izdeluje pisala za samsung, samo pri samsungu so tako nesposobni, da so še tisti dober hardware za***li do konca z gnilim software-jem. :)

GGGGG ::

Saj veš, da ma note4 2048 pressure levelov, ne?

smash ::

Nummy je izjavil:

smash je izjavil:

ja recimo note serija ima s-pen , ki ima tako ločljivost kot wacom tablice...tega nima noben apple in noben galaxy sx...tu enostavno ni alternative

Prvo kot prvo, ta S-pen je totaln bullsh*t. Nenatančen in zelo slaba odzivnost ter ne dela pritisk povsod.

Kot drugo je wacom izdal v lastni režiji pisalo za iPad-e, ki ima 2048 pressure level-ov in natančnost enako intuos pisalom. V praksi pomeni, da je s tem povozil samsunga na celi črti, pa čeprav prav wacom izdeluje pisala za samsung, samo pri samsungu so tako nesposobni, da so še tisti dober hardware za***li do konca z gnilim software-jem. :)


kako veš da je spen totalen bullshit, če pa še ni note 4 zunaj...je pa zelo izboljšan spen kot v seriji 3....tako da govoriš karnekaj...izboljšali so pressure level, nagib in ostalo

sploh pa se ne more nič primerjati s tem, ker imaš spen vedno v sami napravi, kdo bo pa nosil posebej stylusa??

stvar je super za zapiske, za nove funkcionalnosti, o katerih lahko iphone samo sanja....naprimer, če hočem nekomu poslati izsek spletne strani, zraven neko sliko in še izsek iz mail aplikacije...stvari samo potegnem, zmečem skupej v nek začasni kontejner in sharam....

da ne govorim o tem, da poslikaš tablo pod kotom, in ti samsung tole lepo pretvori v lepo "pravokotno" sliko, iz nje razbere text, ga da v bloke, kjer ga lahko brišeš, dodajaš svoje zapiske in podobno...temu se reče uporabnost, sploh ne vem kako bi danes z iphoneom kaj takega izvedel, se ne da, tudi če bi dobil 3 različne aplikacije, ne vem kako bi jih med seboj povezal, ne gre

zato se lahko ipad 6 plus pred note 4 enostavno skrije, sploh tudi po izgledu, kjer iphone deluje kot neka igrača, note 4 pa kot prava stvar

driver_x ::

smash je izjavil:


kako veš da je spen totalen bullshit, če pa še ni note 4 zunaj...je pa zelo izboljšan spen kot v seriji 3....tako da govoriš karnekaj...izboljšali so pressure level, nagib in ostalo


Torej si ga že preizkušal, da vse to veš. Ali lahko poveš še kaj več o njem?

smash ::

driver_x je izjavil:

smash je izjavil:


kako veš da je spen totalen bullshit, če pa še ni note 4 zunaj...je pa zelo izboljšan spen kot v seriji 3....tako da govoriš karnekaj...izboljšali so pressure level, nagib in ostalo


Torej si ga že preizkušal, da vse to veš. Ali lahko poveš še kaj več o njem?


nisem ga preizkušal, sem pa gledal, ko so govorili o njem...vsi ki so ga prejeli v roke, so rekli, da je zelo kakovostne izdelave...na youtube je dosti videov z predstavitve

avister ::

Res je. Posamezniki imajo vedno iste argumente in vedno reagirajo enako; osebno. Skoraj tako, kot pričakuješ od 4 letnika, ki se šele sooča s svojo osebnostjo.

Če bi vso to energijo usmerili v kakšen HOWTO za Android/iOS ali kakšen APP, bi bilo vsaj nekaj koristi.

Invictus je izjavil:

Debata je primitivna kot vedno.

Označevati nekoga za idiota ker je kupil iphone pa veliko pove o avtorju.

garamond ::

gddr85 je izjavil:

jah tko je, če dejanska proizvodnja stane nekje cca 150eur, ostalo bi rekel plačaš reklamo ipd.
Ja. Načrti, razvoj in programska oprema pa pridejo direktno iz nebes in se ne štejejo.

gddr85 ::

in vendar se na koncu zvija šasija :P

HeMan ::

Zanimivo da se na tehnološki strani kot je Slo-Tech tako malo ceni software. Ljudje bi prodajali produkt kar po ceni komponent :) Zanimivo je tudi koliko ljudi je prepričanih da je marketing razlog za dobro prodajo. Mislim da če bi bil to slab telefon, da ga po 7 letih noben marketing ne bi rešil pred propadom.

SkipEU ::

mtosev je izjavil:

apple marketing še vedno zna kak se naredi hype in loyal fanbase tud še vedno ima dovolj velik


No ja. Tisti, ki ste večkrat v ZDA, ste verjetno opazili, kako opazno se je zmanjšal obisk Applovih trgovin. Še predlani so bile ves čas polne ljudi, zdaj v njih vidiš le kakšnega zgubljenega turista.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkipEU ()

aerie ::

HeMan je izjavil:

Zanimivo da se na tehnološki strani kot je Slo-Tech tako malo ceni software. Ljudje bi prodajali produkt kar po ceni komponent :) Zanimivo je tudi koliko ljudi je prepričanih da je marketing razlog za dobro prodajo. Mislim da če bi bil to slab telefon, da ga po 7 letih noben marketing ne bi rešil pred propadom.

Le kaj ti je tako zanimivo? Sej na tem forumu so Slovenci. Značilnosti tipičnega Slovenca pa itak že vrabčki čivkajo. Imel bi vse na pol zastonj. Ne ceni znanja. Kaj šele dela. Aja... Linux je zastonj. Baje.

andrejus ::

HeMan je izjavil:

Zanimivo da se na tehnološki strani kot je Slo-Tech tako malo ceni software. Ljudje bi prodajali produkt kar po ceni komponent :) Zanimivo je tudi koliko ljudi je prepričanih da je marketing razlog za dobro prodajo. Mislim da če bi bil to slab telefon, da ga po 7 letih noben marketing ne bi rešil pred propadom.


Sploh ne razumem kaj zelis povedat.
Seveda da je marketing razlog da je cena izdelka tako visoka. Marketing omogoca tako cene in tako visoke dobicke Appla. Ce sestejes posamezne fizicne in programske dele je vreden precej manj.
Ostali androidnezi mu sledijo. Od predstavitve pa do leakanja info vse to je markenting.
Sicer sam ekosistem je top in zagotovo najboljsi na trziscu. Sicer pogresam rahlo odprtost in sovrazim take fore da kabel ki je vreden 1€ prodajajo za 40€.

Silvo ::

Imam pretpotopno, odlično nokio staro 6 let, ki mi odlično služi a občasno kakega novega potestiram:)
test uporabnosti in moja nestrokovna ocena treh os na različnih telefonih, ios 8, windows phone 8. 1, android os, v4. 4. 2(kitkat)
testiral sem nove aparate, neprimerljive sicer:iphone6, nokia lumia 930 in lg g3
kot aparat in za vse tehnološke karakteristike zmaga lg g3(meni absolutno prevelik)
zadnja sicer nokia a vseeno solidna in mogoče prava zame, če bi imela malo manjši ekran:)

-prvo mesto seveda ios. Je zakon glede uporabe, neglede precenjenosti naprav, preprost, vse vedno deluje, tudi neizkušenim.
-drugo mesto bi dal trenutno windows 8. 1, vse deluje, malo zmede, se hitro navadiš.. Deluje skoraj vse:)
-tretje mesto.. Mogoče sem krivičen do androida, ker nisem imel zadnje verzije l... Isto kot windows 8. 1, rabiš mogoče nekaj več, a se navadiš in najdeš, ko najdeš in urediš deluje.
Silvo

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

blackbfm ::

se pravi da si pogruntal da vse deluje..bravo:))

HeMan ::

andrejus je izjavil:


Sploh ne razumem kaj zelis povedat.
Seveda da je marketing razlog da je cena izdelka tako visoka. Marketing omogoca tako cene in tako visoke dobicke Appla. Ce sestejes posamezne fizicne in programske dele je vreden precej manj.
Ostali androidnezi mu sledijo. Od predstavitve pa do leakanja info vse to je markenting.
Sicer sam ekosistem je top in zagotovo najboljsi na trziscu. Sicer pogresam rahlo odprtost in sovrazim take fore da kabel ki je vreden 1€ prodajajo za 40€.


Pravim da ni važno kako dober je marketning, če bi bil prodkukt zanič se ne bi prodajal tako dolgo. Poleg tega iz lastnih izkušenj vem, da nisem videl še niti ene reklame o tem telefonu, pa kljub temu vem zanj in kadar menjam telefon vedno razmislim ali mi je vreden denarja. O njem pa toliko vem, ker toliko ljudi govori o njem. Ogromno je zadovoljnjih uporabnikov in ogromno je zavisti ljudi ki ga nima. Meni to več pove kot reklame.

Invictus ::

SkipEU je izjavil:

mtosev je izjavil:

apple marketing še vedno zna kak se naredi hype in loyal fanbase tud še vedno ima dovolj velik


No ja. Tisti, ki ste večkrat v ZDA, ste verjetno opazili, kako opazno se je zmanjšal obisk Applovih trgovin. Še predlani so bile ves čas polne ljudi, zdaj v njih vidiš le kakšnega zgubljenega turista.

V Frankfurtu je štacuna normalno polna in ljudje čakajo pred blagajno.

Your point is?

Večina ljudi tako ali tako naroči in plača zadeve preko interneta. V trgovino jih gre samo prevzet.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BigWhale ::

aerie je izjavil:

Le kaj ti je tako zanimivo? Sej na tem forumu so Slovenci. Značilnosti tipičnega Slovenca pa itak že vrabčki čivkajo. Imel bi vse na pol zastonj. Ne ceni znanja. Kaj šele dela. Aja... Linux je zastonj. Baje.


Kaj hudica ti je pa Linux naredil, da ga v debato vlacis?! In se to z nekimi napacnimi predpostavkami.

Nummy ::

GGGGG je izjavil:

Saj veš, da ma note4 2048 pressure levelov, ne?

Če verjameš v božička... HW jih lahko ima, SW pa jih nikakor ne podpira, ker to je pač Samsung...

smash je izjavil:

Nummy je izjavil:

smash je izjavil:

ja recimo note serija ima s-pen , ki ima tako ločljivost kot wacom tablice...tega nima noben apple in noben galaxy sx...tu enostavno ni alternative

Prvo kot prvo, ta S-pen je totaln bullsh*t. Nenatančen in zelo slaba odzivnost ter ne dela pritisk povsod.

Kot drugo je wacom izdal v lastni režiji pisalo za iPad-e, ki ima 2048 pressure level-ov in natančnost enako intuos pisalom. V praksi pomeni, da je s tem povozil samsunga na celi črti, pa čeprav prav wacom izdeluje pisala za samsung, samo pri samsungu so tako nesposobni, da so še tisti dober hardware za***li do konca z gnilim software-jem. :)


kako veš da je spen totalen bullshit, če pa še ni note 4 zunaj...je pa zelo izboljšan spen kot v seriji 3....tako da govoriš karnekaj...izboljšali so pressure level, nagib in ostalo

sploh pa se ne more nič primerjati s tem, ker imaš spen vedno v sami napravi, kdo bo pa nosil posebej stylusa??

stvar je super za zapiske, za nove funkcionalnosti, o katerih lahko iphone samo sanja....naprimer, če hočem nekomu poslati izsek spletne strani, zraven neko sliko in še izsek iz mail aplikacije...stvari samo potegnem, zmečem skupej v nek začasni kontejner in sharam....

da ne govorim o tem, da poslikaš tablo pod kotom, in ti samsung tole lepo pretvori v lepo "pravokotno" sliko, iz nje razbere text, ga da v bloke, kjer ga lahko brišeš, dodajaš svoje zapiske in podobno...temu se reče uporabnost, sploh ne vem kako bi danes z iphoneom kaj takega izvedel, se ne da, tudi če bi dobil 3 različne aplikacije, ne vem kako bi jih med seboj povezal, ne gre

zato se lahko ipad 6 plus pred note 4 enostavno skrije, sploh tudi po izgledu, kjer iphone deluje kot neka igrača, note 4 pa kot prava stvar


A kako vem? Preprosto: do sedaj samsungu še na nobenem s-pen-u ni uspelo spraviti zadeve na natančnost in preciznost, po kateri je znan wacom. Preprosto jim wacom dela super pisala, samsung pa potem to vse totalno za***be na software-ju, kot ponavadi. Probaval na različnih samsung napravah in povsod je pisalo off. Kalibracije ne pomagajo. Prav tako pressure leveli ne delujejo oz. če že delujejo zelo okrnjeno. Skratka iz super zadeve so naredili totaln jajc, kot ponavadi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nummy ()

driver_x ::

Kar se tiče pisal, je iPad res polomija. Sam ga že več let brez uspeha iščem. Koliko pa ta Wacom stane?

smash ::

driver_x je izjavil:

Kar se tiče pisal, je iPad res polomija. Sam ga že več let brez uspeha iščem. Koliko pa ta Wacom stane?


ne vem, ampak če je res glede občutljivosti spena v note 4, se mogoče ti splača vzet kakšno samsung tablico z spenom, ne vem pa če je to res enako wacomu

driver_x ::

smash je izjavil:

driver_x je izjavil:

Kar se tiče pisal, je iPad res polomija. Sam ga že več let brez uspeha iščem. Koliko pa ta Wacom stane?


ne vem, ampak če je res glede občutljivosti spena v note 4, se mogoče ti splača vzet kakšno samsung tablico z spenom, ne vem pa če je to res enako wacomu


Če bom že menjaval tablico zaradi pisala, potem bom vzel kaj z Windowsi, saj sem o pisalih na teh tablicah slišal precej dobrega. Od Samsunga sem imel (se mi še valja po predalu) en telefon, tako da sem glede njihovih izdelkov malo skeptičen.

djabi ::

Steampunk je izjavil:



Retards ...


A to ljudje vzamejo dopust oz. kako je to? Ali pa so vsi brez dela? Kako pol/s čim plačajo/kupijo iPhone?

PlayTheGame ::

nekikr je izjavil:

ki je posledica sle po imidžu, da se lahko pokažemo.

Kaj ko bi počasi dojeli, da naprava, ki stane dva socialna prejemka, ki jo prodajajo praktično povsod in ki jo ima vsak drugi pač ni statusni simbol.


O, pa kar je. Osebno poznam nekaj takih, ki imajo iPhone samo zato, da se z njim pokažejo oz. ga imajo kot modni dodatek vsemu ostalemu kar imajo na sebi (oblačila ipd.), jasno gre za zveneče znamke in ne neke "cunje" iz H&M ipd. Sicer pa pri statusnih simbolih ni nujno, da jim sloves s kvantiteto pada. Ni vse v ekskluzivnosti, dostikrat je ravno obratno. En tak primer je npr. VW Golf, ki mnogim predstavlja nek standard pa čeprav ga ima, kot radi rečemo, že vsak "kmet" in jih je bilo narejenih že prek 30 milijonov. In še več je takih produktov, ki širom zemeljske oble uživajo ugled pa čeprav so lahko izdani v milijon primerkih.

Povsem jasno mi je, da če bi Apple delal slabe produkte, ne bi beležil take prodaje, že v startu sem to omenil. A vendarle je treba vedet, da si kljub odličnim produktom ime ustvarjaš dolgoročno in ne čez noč, v primeru Appla je to 30+ let. Tako kot pri avtomobilih nek Hyundai, ki čeprav lahko danes naredi boljši in cenejši avto, po zvenu znamke (zaenkrat še) ne more konkurirat uveljavljenim evropskim znamkam, takisto pri telefonih velja recimo za nek Huawei, ki čeprav lahko naredijo enako dober telefon za precej manj denarja, ne more po slovesu konkurirat Applu. To mislim, da bi moralo biti jasno vsem ali pač? In ravno ta uveljavljenost, ko si z nekim brandom na dolgi rok ustvariš ime, nosi precejšen del uspeh iPhonea oz. Appla nasploh. In tu si lahko privoščijo dražje produkte od dejanske vrednosti izključno na podlagi imena znamke.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

driver_x ::

Golf statusni simbol? Hyundai dober avto? Kaže da živim v vzporednem vesolju.

r3dkv1c4 ::

3/4 jabolčnih uporabnikov kupijo to škatlo zato, ker jim je nekdo rekel, da je kul.
V bistvu pa še navadnega protipotopnega gsm telefona ne znajo uporabljat...žal je to dejstvo.

Olórin ::

r3dkv1c4 je izjavil:

3/4 jabolčnih uporabnikov kupijo to škatlo zato, ker jim je nekdo rekel, da je kul.
V bistvu pa še navadnega protipotopnega gsm telefona ne znajo uporabljat...žal je to dejstvo.



9/10 ljudi kupi android telefon ker jim je nekdo rekel da je boljši od ios ali windows phone. V bistvu pa ga NIKOLI ne customizirajo, ne nalagajo aplikacij, verjetno imajo celo vedno izklopljen prenos podatkov.

Think both ways ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

djabi ::

driver_x je izjavil:

Golf statusni simbol? Hyundai dober avto? Kaže da živim v vzporednem vesolju.


Niti ne. Tudi jaz vem/poznam/sem slišal za točno to, kar je PlayTheGame napisal.

Na našem koncu je tak, da v kolikor voziš renoja, npr. Clia, si navadni Slovencelj/kmet/navadni meščan (torej potemtakem sem jaz točno to), kul si samo, če imaš/voziš Nemca, torej VW Golf, če boljše pa kakšnen beemve ali merdžoja. Najbolj kul so tisti z avdijem.

In ja pri Kia, Hyundia ipd. se je marsikaj popravilo.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPhone 6 že pod drobnogledom

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3114434 (11488) klinker
»

Nova iPhona že razprodana, v Sloveniji ju še ni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12946873 (39359) amacar
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22795493 (84591) amacar
»

iPhone 5s in 5c prvi vikend rekordno

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
147795 (6674) nekikr

Več podobnih tem