» »

Yahoo Video zapira vrata

Yahoo Video zapira vrata

ComputerWorld - Spletna stran za nalaganje videoposnetkov Yahoo Video, ki je bila neuspešna konkurentka YouTube, zapira svoja vrata. Še avgusta je bila to tretja največja stran z videoposnetki na spletu, takoj za YouTubom in Facebookom, a to ni bilo dovolj. Nove posnetke so prenehali sprejemati 15. decembra lani, letos 15. marca pa bo stran v tej obliki ukinjena.

Uporabniki imajo čas, da do vključno 14. marca s strani prenesejo lastne videoposnetke, za kar so dobili posebno možnost Prenesi v nastavitvah. Po tem datumu svojih vsebin ne bodo mogli več dobiti, ker jih bodo izbrisali.

Yahoo pravi, da je odločitev del nove strategije, v okviru katere bodo svoje moči preusmerili v rast svojega glavnega posla, to je oglaševanja in iskanja po spletu. Naslov Yahoo Video ne bo popolnoma umrl, saj bo stran še naprej ostala dostopna, le da bo na njej moči najti le Yahoojeve lastne in partnerske vsebine.

6 komentarjev

CaqKa ::

huh.. sem mislil da je na drugem mestu kak vimeo, ali pa google video. za yahoojevega pa prvič slišim :>

matejdro ::

google video je samo iskalnik.

BIG_Yack ::

matejdro, verjetno je imel CaqKa v mislih čase, ko se je na Google Video in njihove strežnike (se pravi, pred Googlovim prevzemom lastništva YouTube) dalo nalagati videoposnetke. Tudi sam bi pričakoval, da je Google na drugem mestu, ali morda DailyMotion. Vimeo ne, ker se ga ne uporabjla toliko za nalaganje vsakodnevnih videov, pač pa je orinetiran bolj proti domačim izdelovalcem filmov, serij, ... Dnevno ga spremljam, ker imajo precej zanimive videe.

CaqKa ::

mtosev ::

Za Yahoo video prvič slišim:D
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, 256gb samsung, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

HardFu ::

Yahoo bo kmalu zaprl vsa vrata. Najbolj zanimivo (zalostno?) je to da so bili na vrhu pred facebookom, googlom in druzbo, sedaj pa samo se beremo kako prodajajo ali zapirajo vrata. Ocitno res nesposobno vodstvo.
http://codeable.io


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Yahoo Video zapira vrata

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
61866 (1419) HardFu
»

Youtube 'podpira' HTML5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
124560 (3463) techfreak :)
»

Videoportali

Oddelek: Omrežja in internet
97034 (6824) LapD
»

YouTube tretja najbolj obljudena stran

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
134456 (3622) CaqKa
»

Google Video po novem samo iskalna storitev

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
174302 (3038) strictom

Več podobnih tem