» »

Egipt v celoti odrezan od interneta

««
11 / 12
»»

coffeetime12 ::

Vse ostaja pri mislih...Manu je sicer dobro navedel kaj in kako, vendar pa to v praksi nikakor ne odraža stanja/realnost sveta. Je [vsaj zaenkrat] utopija. Socializem, komunizem, kaptializem ne obstajajo. So samo prazne besede-definicija; definicija podjetij, koorporcaij, vlad...

donfilipo ::

ah ja.
pa tudi korporacije in vlade ne obstajajo, to so samo neke forme senc, ki jih vidimo iz votline.
In kako lahko sploh kaj obstaja, če pa je neskončnost napolnjena s popolnostjo boga?

Ne bluzimo.

Egipt obstaja. Bori se za demokracijo. Krvavo.
In korporacijam je to po večini v interesu. Tudi vojaškim. Res.

Ali pa je izvedljivo, da bi ljudje v sloveniji, evropi, razvitem zahodu, na svetu....imeli zagotovljene izpolnjene osnovne človekove potrebe, ne glede na to, ali imajo delo, ali so zdravi, ali duševni, telesni invalidi, je pa vprašanje, ki se ga danes resnično praktično nihče več realno ne zastavlja.
Ne glede na to, da obstaja možnost lepo pokazati, da tam kjer to obstaja, ne zareže v bič in palico kapitalizma, in da je human korenčkast efekt le tega, načeloma daleč čez stranske efekte.
In na drugi strani, da se tam, kjer je tako nemilosrdno zaviral socializem:), tudi neoliberalizem ne obnese ravno čudežno:))
Pa še nekaj. Da je dobrota ne glede na človeške potenciale, postala najbolj zasmehovana sirota, gledano skozi celo človeško novodobno zgodovino recimo temu informacijske dobe. (ki je, bi lahko rekli zgodovinarji, skoraj perfektno dokumentirana)

Da se recimo celo cerkev drzne izjaviti: 'ja ljudje bodo pa to kot vedno požrli, kaj pa jim drugega ostane?'

Opozoril bi filozofe na drugo solucijo: 'metak u čelo'.

Je pa res, da je to satanova in nikoli jezusova solucija:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Ramon dekers ::

donfilipo je izjavil:

Ma sem natapkal celo disertacijo za pogum, pa sem iz milosti do forumašev raje pobrisal.:D

Vse o nastajajočem kapitalizmu, ki je nekako prinesel človekove pravice...do idej, da bi bilo dobro zadovoljiti tudi osnovne potrebe. Vse. Par vejic pa bi imel diplomsko nalogo, če ne doktorat:)

Ampak eno misel, ki mi je po vsem nizanju date šele zdaj, daleč izven omenjenega traktata padla ven, bom pa le navedel.

Komur uspe zagotoviti vsem, minimalne človekove potrebe, po možnosti brez veliko birokratskega preobračanja, in kljub temu obdržati relativno znosne davke, ki kapitaliste še ne demotivirajo, ta bo efektivno lahko vzet, za drugi prihod mesije:)

Ne mitski ampak kar pravi. Se reče, ne gre za tako majhno reč. Resno mislim.

In moram reč, da sem vesel in presenečen obenem, da še obstajajo tako plemenite in svetle misli. Tudi to ni hec.


kapitalizem je hujsa oblika od suzenjstva. V suznjelastniskem sistemu je lastnik moral poskrbeti za delavca, tu mu ni treba.

donfilipo ::

Ja tudi to sem natapkal že najmanj 3x.

Ampak smo v dobi, kjer medijski moguli javno mnenje oblikujejo tako, da njim in kolegom, nikakor demos ne more revolucionarno in socialistično vzeti oblasti, in raje gledajo jošk, noge, futbal in spopade pri sosedu:)

I lahko na to opozarja kak Chomsky do onemoglosti, pa ne pomaga nič. No, je pa res, da pa tudi pretiravati ni treba. Kar veliko drobtin, se z mize velikega modernega tajkuna zakotali in porazdeli, napadejo ga kot mravlje, vsak s vojim skromnim nekaj miljonskim računčkom....tako da....se da tudi tu, le igro je treba sprejeti.:D

Če pa se notranje upreš, realno notranje upreš, si pa doomed, najboljši kolegi te proglasijo za narkomana in živega mrtvaka, policaji dobijo nalogo za opravljanja in širenje dezinformacij in mafija te parkrat skuša testirati in se pogaja s policijo, ali si zaposljiv...... Bulaznim????

Ma F.....U. Ne bodo vam pomagali ne zapisi Kunstlja...ne maljon drugih,
jošk od evangeline, noge od miss in american dream,...to edino vam pomaga:) in vas zadovolji. Pa še nič čudnega to ni. Ampak ponavljam, to gre samo do neke mere. Potem pa....Egipt, ulica, neke sorte upor, revolucija.

No ja, moram pa priznati, da tu zdaj, pa ni še ravno pravi čas za revolucijo, tako kot recimo v Egiptu. To je pa tudi res.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Manu,

Ti je ze kdo povedal, da bomo v 'Star Trek' druzbo vstopili sele takrat, ko bomo imeli skoraj 100% avtomatizirano proizvodnjo in ko bomo imeli replikatorje? Prej je pa taka zgodbica utopija in samo zgodbica.

Dokler bodo pa ljudje _morali_ delati, tako za hrano, kot tudi za vse druge luksuzne dobrine, bo pa stvar taka kot je.

Takoj, ko se bo nasla trgovina, ki bo zastonj delila hrano, bodo VSI lacni.

donfilipo ::

Ni take trgovine, kot ni zastonj kosila:)

Pa da ne packam:
-so brezplačne delilnice hrane, kjer si recimo cerkev kupi nekaj vere
-so socialne inštitucije, kjer si država kupi mir pred revoltom in socialni delavci solidne službe:)
in še kar nekaj takega in tovrstnega altruizma je.

Težko pa se je dogovoriti, do katere mere in kdaj je sociala pozitivna.
In desnica tu nima nekega vednostnega monopola.

Ima ga demokracija in dogovor.
Če kaj takega, kje tudi zares deluje:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

darkolord ::

kapitalizem je hujsa oblika od suzenjstva. V suznjelastniskem sistemu je lastnik moral poskrbeti za delavca, tu mu ni treba.
Tu lahko delavec poskrbi sam zase, tam ni mogel/smel.

Ramon dekers ::

darkolord je izjavil:

kapitalizem je hujsa oblika od suzenjstva. V suznjelastniskem sistemu je lastnik moral poskrbeti za delavca, tu mu ni treba.
Tu lahko delavec poskrbi sam zase, tam ni mogel/smel.smem vprašati kako? V suznjelastnistvu mu je lastnik priskrbel hrano, vodo, obleko. Sedaj si mora te dobrine zagotoviti sam, pri tem pa mora na račun ene dobrine trpeti druga, da ne govorimo o tem da ko človek kupi določeno škatlo (slum) se zapufa za nadaljnje generacije kljub temu da je takšna škatla 1500 $ mu to ne znese. Ali drug bizarni primer, če v Afriki ni xx dni dežja, morajo ljudje prav tako jesti, in ko ni dežja ni dela, zato se zapufajo pri lokalnem trgovcu, kjer mu kasneje vračajo z obrestmi in zopet trpi hrana, obleka, zdravila etc. In ti govoriš sedaj, da delavec lahko poskrbi zase. Ok mogoče v našem svetu ja, Afrika, Južna Amerika je svet zase.

BigWhale ::

Dej ne govor neumnosti no, tam kjer ni dezja in posledicno ni vode in ni dela, tam ni ljudi. Ce pa kdo tam zivi, pa ne zivi tam zaradi kapitalizma. Dear lord ...

Manu ::

BigWhale je izjavil:

Manu,

Ti je ze kdo povedal, da bomo v 'Star Trek' druzbo vstopili sele takrat, ko bomo imeli skoraj 100% avtomatizirano proizvodnjo in ko bomo imeli replikatorje? Prej je pa taka zgodbica utopija in samo zgodbica.

Dokler bodo pa ljudje _morali_ delati, tako za hrano, kot tudi za vse druge luksuzne dobrine, bo pa stvar taka kot je.

Takoj, ko se bo nasla trgovina, ki bo zastonj delila hrano, bodo VSI lacni.

Ne vem, kje si ti razumel, da govorim o družbi, kjer nihče ne dela. Tega nikoli nisem omenjal. Tudi v 'Star Trek' družbi ljudje delajo. Tako, da ne vem o čem ti govoriš.

Omenjal pa sem neučinkoviti mednarodni trg s hrano. Rešitev je v lokalnem trgu in prehranski suverenosti ter meddržavna pomoč v primerih naravnih nesreč ipd. (kar se pa že sedaj dogaja).

Trg mora preiti iz mentalitete tekmovanja v mentaliteto sodelovanja. Sodelovanje je vedno bolj učinkovito od tekmovanja.

Kar se tiče pa o trgovini, ki bi zastonj delila hrano. Tudi tu ne vem o čem govoriš. To se verjetno nanaša na problem metanja še dobre hrane v smetnjake s strani trgovcev. Ta hrana, ki se jo vrže par dni pred iztekom roka, bi se lahko delila med 'prehransko nesigurne' ljudi (to se ponekod že zdaj dogaja a v majhni meri). Po svetu obstajajo tudi zakonske rešitve za ta problem, ampak zgleda niso obvezne. Good Samaritan food waste act.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Ramon dekers ::

BigWhale je izjavil:

Dej ne govor neumnosti no, tam kjer ni dezja in posledicno ni vode in ni dela, tam ni ljudi. Ce pa kdo tam zivi, pa ne zivi tam zaradi kapitalizma. Dear lord ...who the fuck je pa tebe geografijo učil? Tudi v Sloveniji je lahko suša, s tem da ni dežja sem mislil sušo? štekaš ali ti dam podnapise ? Ali pa pač suša ne obstaja? Če je v Sloveniji suša, dobijo kmetje neko pomoč, v Afriki pa pač ni dela, in čakajo na dež, medtem pa se pufajo za primarne dobrine, ki so nam samoumevne. Dear lord....

BigWhale ::

Se vedno nisi povedal kako bo nas slovenski lokalni trg prisel do banan?

Trg enostavno ne more biti nic drugacen kot tekmovalen. S hrano ali s cimerkoli drugim. Ti bi rad zapovedal cene, zapovedal marze in vsem ljudem ponudil samo eno vrsto kruha. Pa se to socialnega. Zemljice pa samo v soboto, ena na clana druzine. Trgovca je potrebno siliti v to, da je konkurencen in da dela na kvaliteti svojih izdelkov. Ce mu ti odvzames moznost biti konkurencen, potem bo izgubil interes biti trgovec.

Kdo pa je prehransko nesiguren? To je nekako tako kot s tistimi, ki ne morejo placevati vrtca, ker imajo tako visoke kredite za avtomobile, recimo. :)

Vsi ne morejo imeti vsega, tudi, ko gre za hrano ne. Iz precej preprostega razloga, dovolje je, da EN SAM clovek rece, da hoce imeti dve zemlji namesto ene same, ker je bolj lacen od drugih. Kako bos odmeril kdo je bolj lacen od ostalih?

Tudi problema sportnika, ki porabi vec kot 2500 kalorij na dan nisi resil. A jim bos prepovedal, da se ukvarjajo s sportom ali bodo upraviceni do vec kalorij na dan.

Sanjas o nekem idealiziranem svetu, ki ga v praksi ni mogoce izvesti. Dokler ne bomo imeli replikatorjev, bo tak socializem utopija.

coffeetime12 ::

Egipt v celoti odrezan od interneta --> govori se pa o bananah, utopijah, pridelavi hrane, filozofiranju, nakladanju...??


Torej, problem je v vklopljenem ali izklopljenem medmrežju....

Ramon dekers ::

coffeetime12 je izjavil:

Egipt v celoti odrezan od interneta --> govori se pa o bananah, utopijah, pridelavi hrane, filozofiranju, nakladanju...??


Torej, problem je v vklopljenem ali izklopljenem medmrežju....da je egipt odrezan od interneta je lahko več vzrokov, dejavnikov ki jih poskušamo dognati. Odklop je bil pač eden od vladnih ukrepov, zakaj je do tega prišlo pa je stvar ki jo diskuteramo.

Lahko pa zaključimo, internet so odklopili in ga bodo priklopili ali pa ne.

Pyr0Beast ::

Double_J je izjavil:

http://24ur.com/novice/svet/video-vojsk...

Police brutality...


No luštno. Ravno toliko se naši oblasti jebe za vse ostale. Dokler so v vozilu in na toplem, ni panike.

Trg enostavno ne more biti nic drugacen kot tekmovalen. S hrano ali s cimerkoli drugim. Ti bi rad zapovedal cene, zapovedal marze in vsem ljudem ponudil samo eno vrsto kruha. Pa se to socialnega. Zemljice pa samo v soboto, ena na clana druzine. Trgovca je potrebno siliti v to, da je konkurencen in da dela na kvaliteti svojih izdelkov. Ce mu ti odvzames moznost biti konkurencen, potem bo izgubil interes biti trgovec.

Seveda da je lahko. Tekmovanje za iste surovine je metanje časa in energije proč.


Tudi problema sportnika, ki porabi vec kot 2500 kalorij na dan nisi resil. A jim bos prepovedal, da se ukvarjajo s sportom ali bodo upraviceni do vec kalorij na dan.

Ne ustvarjaj problemov, kjer jih ni.

A se boš ti šel kregati z delavci v menzi da ti je kuharica dala premalo na krožnik ? Ker tako ponavadi zelo 'socialno/komunistično' razdelujejo hrano, namreč vsakemu enako.


Sanjas o nekem idealiziranem svetu, ki ga v praksi ni mogoce izvesti. Dokler ne bomo imeli replikatorjev, bo tak socializem utopija.

Utopija zate, dobro si povedal.

Prehransko samozadostnost narediš, če opustiš kvote, subvencije in podobne zadeve. Sicer imaš naprimer preveč mleka in premalo pšenice, a to že zatrejdaš.

In kaj ko trading ne uspe ? Zlivaš stran, ker se skisa in tratiš resourse.


Problem je dvojen. Da se administrativno omejuje proizvodnja in da se subvencionira "ekološka" pridelava. Taki "modri" posegi manjšajo izplen. Več potice za hudiča v peklu.

Brez takih posegov pa cena hrane pade na nulo in kmetje živijo izključno od subvencij. Bravo naši ...

In kako bo kmet vedel kaj naj poseje letos, da bo imel večji dobiček, če se ravno prej ne dogovorijo vsi, da ne bodo sejali samo koruze letos.


Samooskrba pri pšenici je zadostna (231%), če štejemo samo domačo porabo (za kruh, pecivo, pšenični zdrob itd..). Če pa prištejemo še krmo, potem je naša samooskrba s pšenico 63,7%. Krma pobere vso našo pridelavo pšenice. Samooskrba z mesom je 90%.

Ne vem od kod tako visoka samooskrba s pšenico, če je vse kar se vidi danes po poljih, koruza. Mogoče če prištevaš krmno pšenico nazaj za hrano ljudi.

Problem je, da ko hrano razdeliš recimo pravično, ljudi začnejo zanimat druge stvari, ki jih nimajo. Zato s tem, če boš razdelil hrano, ljudje ne bodo nič bolj zadovoljni. Razen če ostalim, ki zmorejo priti do česa več kot je hrana, to prepoveš, da ne bodo imeli revni zaradi tega slabega občutka, da ni pravice.

Bodo vsaj siti. Hrana jih ne bo naredila še zadovoljne.
In vsaj z zagotovljenimi osnovnimi potrebami preprečiš, da se pobijajo med sabo in uničujejo še tisto malega, kar bi drugače izgradili.


Je pa dejstvo da je hrane dovolj, sama afrika lahko nahrani celotno populacijo sveta, in ni res da se populacija, širi,svetovna populacija se dejansko manjša, če kdo misli da se veča zaradi 6 otrok ki jih ima nek afričan se moti, saj jih tako ali tako polovica pomre, preživi jih samo toliko da se nadomesti mati in očeta včasih kakšen več, včasih kakšen manj.

Populacija narašča, rodnost pa upada.

Lapaš total brez veze. Hrane ni kr tko dovolj, ampak jo morajo eni pridelat. Po defaultu jo je premalo.

Po defaultu hrane ni premalo, drugače civilizacija sploh nebi začela uspevat. Za mala vaška plemena jo je ponovadi ravno toliko, da ne stradajo.

Ko ti večaš gostoto prebivalstva pa moraš nujno začeti zagotavljati močnejše in bolj stabilne vire, ker socialna hrana od narave ni več dovolj.

Za to, da kaj takega narediš, pa socialno koplješ uranovo rudo in jo kapitalistično zaračunaš, da boš z njo grel rastlinjake.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Pyr0Beast je izjavil:


Tudi problema sportnika, ki porabi vec kot 2500 kalorij na dan nisi resil. A jim bos prepovedal, da se ukvarjajo s sportom ali bodo upraviceni do vec kalorij na dan.

Ne ustvarjaj problemov, kjer jih ni.

A se boš ti šel kregati z delavci v menzi da ti je kuharica dala premalo na krožnik ? Ker tako ponavadi zelo 'socialno/komunistično' razdelujejo hrano, namreč vsakemu enako.


Govorilo se je o razdeljevanju hrane vsem enako, toliko kot clovek potrebuje. Dandanes si lahko sportnik kupi dve kosili in potem se dva sendvica za malico. Ce gres po principu "vsi nucajo tolk kot nucajo in vsi dobijo enako" potem tega ne mores imeti. Manu je pisal take traparije, da bi morali vsi dobiti enako.

Pyr0Beast je izjavil:Sanjas o nekem idealiziranem svetu, ki ga v praksi ni mogoce izvesti. Dokler ne bomo imeli replikatorjev, bo tak socializem utopija.

Utopija zate, dobro si povedal.


Ne, to je utopija za vse. Ce je sistem tako zelo dober in imamo vsi toliko prednosti, zakaj se hudica ni nikoli prijel?

Pyr0Beast ::


Govorilo se je o razdeljevanju hrane vsem enako, toliko kot clovek potrebuje. Dandanes si lahko sportnik kupi dve kosili in potem se dva sendvica za malico. Ce gres po principu "vsi nucajo tolk kot nucajo in vsi dobijo enako" potem tega ne mores imeti. Manu je pisal take traparije, da bi morali vsi dobiti enako.

Ja saj jo razdelijo vsem enako, toliko kakor mislijo da jo boš potreboval oz. pojedel in tako so tudi odmerjeni obroki. V šolskih menzah je enako. Otroc dobijo kolikor dobijo, vsi enako, pa nobeden ne jamra nad tem kaj preveč, samo da je 'sladice' vedno premalo, glavni obrok pa niti ni nevemkako zanimiv.
Saj ti tudi žena/punca/kuharica toliko da na krožnik, da je poln, krožnik je pa narejen po nekem optimumu obroka ki ustreza povprečju.

Mogoče tebe bolj skrbi, da si ne boš mogu iti v trgovino po sendvič če ti južna ne bo ustrezala ?

Ja. Res bo težko. Sploh ko boš jedel '?zastonj?' za sendvič boš pa odštel tista 2EURNe, to je utopija za vse. Ce je sistem tako zelo dober in imamo vsi toliko prednosti, zakaj se hudica ni nikoli prijel?

PA SAJ SE JE !
Pred nosom ga imaš.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Manu ::

BigWhale je izjavil:

Govorilo se je o razdeljevanju hrane vsem enako, toliko kot clovek potrebuje. Dandanes si lahko sportnik kupi dve kosili in potem se dva sendvica za malico. Ce gres po principu "vsi nucajo tolk kot nucajo in vsi dobijo enako" potem tega ne mores imeti. Manu je pisal take traparije, da bi morali vsi dobiti enako.

Problem je v tem, ker si ti razumel drugače, kot sem jaz napisal.

Hrane je na zemlji dovolj, ampak kljub temu mnogi umirajo od lakote ali so podhranjeni. Razlog je preprost: hrana sledi kapitalu in ne potrebam po kalorijah. S hrano se ponekod razmetava in neracionalno porablja.

Kako si to zdaj predstavljaš je tvoj problem. Če preveč dobesedno jemlješ potem imaš seveda problem. Nisem nikoli rekel, da bo vsak dobil odmerjeno koliko mora pojest (ker verjetno si tako razumel). Napisal sem, da mora hrana slediti potrebam po kalorijah in ne kapitalu. Hrana marsikje zgnije v skladiščih, ker se jo ne uspe prodat (po čim višji ceni). Hrana se marsikje meče in neracionalno uporablja (torej sploh ne pride do ljudi, da jo zaužijejo) itd...

Na zemlji lahko pridelamo hrane za 12 milijard ljudi po podatkih FAO. Vir1 (5. odstavek). Vir2

Podjetja na svetu ne bodo mogla zaposliti vseh 6,5 milijard ljudi. Podjetja namreč tudi odpuščajo, če imajo preveč zaposlenih. Največji delodajalec je zemlja (kmetovanje). Tam potrebujemo ljudi. Ampak zemlja se razprodaja korporacijam in mali kmetje so prisiljeni migrirati v mesta. To je napaka. V mestih ni dovolj delovnih mest. Potrebujemo več manjših kmetij, saj je zemlja tista, ki bo zaposlila "nezaposlene" ljudi. Mesta so prepolna. Predvsem imam v mislih Južno Ameriko, Afriko in Azijo.

Mali kmetje so se sposobni sami nahraniti in nahraniti mesta. Zato moramo iti v smeri 'veliko malih kmetov'. Ampak velike korporacije vidijo v tem problem, saj veliko malih kmetov pomeni za njih konec dobička. Zato korporacije kupujejo zemljo da imajo monopol nad njo. Delajo tudi na GSO, da imajo monopol nad semeni. In to je problem. Monopol nikoli ni dober. Potrebujemo veliko malih kmetov - čim večjo konkurenco, boljšo ponudbo.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

donfilipo ::

Se opravičujem, ampak debati in diskurzu TAKEGA ranga je težko kvalitetno slediti, posebej če te muči kaka banalna genetika recimo:)

Ampak vseeno Manu. A si kdaj pomislil, da to poved:

---Hrane je na zemlji dovolj, ampak kljub temu mnogi umirajo od lakote, ali so podhranjeni

lahko predelamo v recimo: ----energije je na zemlji dovolj, pa vendar so nekateri brez energije, ----nastanitvega inženiringa in solucij je na svetu dovolj, pa vendar so nekateri brezdomci....itd...itn.

To celi zadevi daje revolucionarnost. Hudo. Ne trdim, da to ni mogoče, sam si razbijam glavo tako s Zeitgeitom, kot Uploadom in transhumanizmom... ampak me firbca, ali vztrajaš strogo na hrani, ali si pomislil že naprej. Ker zna biti, da bi tole s hrano čisto perfektno delovalo..pa to pomeni da je treba 95% današnij ekonomistov postreliti:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

---Hrane je na zemlji dovolj, ampak kljub temu mnogi umirajo od lakote, ali so podhranjeni

nekateri umirajo zaradi vojne ne zaradi pomankanje hrane. V ameriškem poročilu pomankanje hrane ni razlog za lakota, pač pa vojne, revščina, brezposelnost.

EDIT: hrane je na zemlji dovolj.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Na idilični ravni bi Manujeva utopična ideja že delovala, imanentna narava človeka pa nas uči, da bi se tak princip slej ko prej izrodil v: premoženja na svetu je več kot dovolj, pa vendar so nekateri brez ... Nagradno vprašanje - kaj sledi? >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ramon dekers ::

ok, sedaj pa bi moderatorja resnično prosil da mi ne izbriše tega posta.

Prilepil sem dokumentarec, ki prikazuje dejasnko stanje današnje ekonomije:

http://topdocumentaryfilms.com/lets-mak...


konkurenca kot takšna ne obstaja, obstajajo samo banke in denar korporacij, shranjen na offshore accauntih. S tem denarjem oziroma pobranimi davki od dobičkov podjetij bi lahko države normalno funkcionirale brez kakršnih koli problemov, ne govorim da bi bili vsi ljudje nahranjeni in živeli v izobilju, pač pa da bi pametne države lahko s tem denarjem lahko ustvarjale delovna mesta in poskrbele za ljudi. Kaj sledi: ja dejansko 95% ekonomistov je za postreliti, ker nam prodajo totalno meglo in bullshit.

In prav zaradi takšne ekonomije prihaja do "uporov" v Egiptu.

donfilipo ::

djordjevic je izjavil:

Na idilični ravni bi Manujeva utopična ideja že delovala, imanentna narava človeka pa nas uči, da bi se tak princip slej ko prej izrodil v: premoženja na svetu je več kot dovolj, pa vendar so nekateri brez ... Nagradno vprašanje - kaj sledi? >:D


Evo za bombon:
pomanjkanje?:D

Ne je Manujev pristop po svoje zanimiv, pa ne zato, ker tu mi o tem tapkamo, ampak ker se ta in podobne misli, selijo tudi v razmišljanja kalibrov, kot je recimo Gates, Buffet in podobni. Da ne govorim o prijemih Sorozsa itd.

In ker je avtomatizacija pred vrati. Zaposlenost pa vedno bolj larpurlartistična. Se reče 25% zaposlenih enostavno prej nadzira drug drugega, kot vrši kvalitetne storitve, in pospešuje tiste, ki res producirajo:)).
Da ne govorim o tem, da je od celotne populacije le 40% zaposlenih.
Pa zdaj ti zračunaj koliko je realnih neobhodnih producentov to, od celotnega prebivalstva, če upaš:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Ramon dekers ::

to je vsem jasno da je že marsikatera stvar avtomatizirana, problem bo sedaj spraviti skupaj človeštvo in avtomatizacijo, oz. kapitalizem in avtomatizacijo saj veš če bo človek 24 ur na dan prost, mu bodo hodile po glavi traparije tako kot egipčanom. Druga rešitev je pa takšna kot v knjigi krasni novi svet. Elita bo enaka kot je, mogoče z manjšimi genskimi popravki, ostali pa pod komando.

Pyr0Beast ::

Ramon dekers je izjavil:

---Hrane je na zemlji dovolj, ampak kljub temu mnogi umirajo od lakote, ali so podhranjeni

nekateri umirajo zaradi vojne ne zaradi pomankanje hrane. V ameriškem poročilu pomankanje hrane ni razlog za lakota, pač pa vojne, revščina, brezposelnost.

EDIT: hrane je na zemlji dovolj.Po ameriških poročilih je vzrok revščina. Ja, in je res. Ker kmetje hrano raje izvozijo za višjo ceno amerom, kot pa prodajajo revežem, ki nimajo za kruh. Čista ekonomska računica.

Ampak folk mora dojeti da ekonomska računica ni energetska in ni človeška.

Na idilični ravni bi Manujeva utopična ideja že delovala, imanentna narava človeka pa nas uči, da bi se tak princip slej ko prej izrodil v: premoženja na svetu je več kot dovolj, pa vendar so nekateri brez ... Nagradno vprašanje - kaj sledi? >:D

Sledi razdelitev.

Ja. Vsake kvatre je treba resetirati sistem, če tega še niste zrealizirali. Da se kupčki kapitala razsujejo po celem svetu.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Manu ::

@donfilipo

Točno tako. Morali bomo iti od neracionalne ekonomije ustvarjanja dobička, k bolj racionalni ekonomiji delitve dobrin (ne glede kako čudno se to v tem trenutku sliši).

Ideja o ekonomiji delitvi dobrin ni nova. Problemi z ekonomijo ustvarjanja dobička so bili že v času Aristotela (in verjetno še prej). Aristotel je o tej temi poučeval politike v svojem delu: Politika. (Seveda je Aristotel to malo drugače zapisal, ampak ideja je v osnovi enaka).

O razliki med temi dvemi ekonomijami zaključuje:

We have now considered that art of money-getting which is not necessary, and have seen in what manner we became in want of it; and also that which is necessary, which is different from it; for that economy which is natural, and whose object is to provide food, is not like this unlimited in its extent, but has its bounds.

Vir: 1. knjiga, 9. poglavje (na žalost na internetu nimamo besedila v slovenščini)

Aristotel zaključuje, da je profiterstvo nepotrebno in v svojem obsegu neomejeno v nasprotju do omejene (ter naravne) ekonomije katere cilj je nahraniti ljudi. Tako je tudi danes: moderna (in neracionalna) ekonomija vidi samo rast (ki pa ni v stiku z realnostjo ali ni naravna, kot temu reče Aristotel). Ampak je ta rast samo na papirju... v reali ni tako, kar dokazuje finančna kriza.
Današnja ekonomija ni v stiku z realnostjo. Ni v stiku z realnimi potrebami ljudi, kar pa v resnici bi moral biti namen ekonomije.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Ramon dekers ::

Ideja o ekonomiji delitvi dobrin ni nova. Problemi z ekonomijo ustvarjanja dobička so bili že v času Aristotela (in verjetno še prej). Aristotel je o tej temi poučeval politike v svojem delu: Politika. (Seveda je Aristotel to malo drugače zapisal, ampak ideja je v osnovi enaka).

hehe povej to Rockefeelerjem pa Rotchildom zadnja vojna, ki je bila je bila med kapitalizmom in nacizmom prevladal je kapitalizem, komunizem pa je tako ali tako razpadel sam od sebe. Ostalo bo tako kot je, lahko filozofiraš kolikor hočeš, že leta 1930 ko je bila v zda velika depresija in lakota je bilo hrane dovolj, pa so jo metali stran namesto ljudem, torej že 80 let je enako, če ne še več. Najbolj butasto pa se mi zdi da ljudje mislijo kako bodo šle cene stanovanj navzdol, ker v obtoku ni denarja za nakup...lastniki rajši vidijo da stanovanja propadejo kot da jih dajo pod ceno.

Seveda bo pa prihajalo do revoltov kot so v Egiptu, Afriki, Grčiji, toda sprememb ne bo.

Manu ::

Ramon dekers je izjavil:

to je vsem jasno da je že marsikatera stvar avtomatizirana, problem bo sedaj spraviti skupaj človeštvo in avtomatizacijo, oz. kapitalizem in avtomatizacijo saj veš če bo človek 24 ur na dan prost, mu bodo hodile po glavi traparije tako kot egipčanom. Druga rešitev je pa takšna kot v knjigi krasni novi svet. Elita bo enaka kot je, mogoče z manjšimi genskimi popravki, ostali pa pod komando.

Dvomim, da so šle Egipčanom traparije po glavi. Te protesti so bili tudi nevarni, saj je po ocenah v protestih umrlo vsaj 500 ljudi in 2000 ranjenih. Bi ti šel v smrt zaradi takšne traparije? Ti protesti so se po mojem mnenju dogajali zaradi nezadovoljstva nekega dela prebivalstva - revščina, kršenje človekovih pravic, pomanjkanje svobode.

Problem je v glavah ljudi, saj so naše glave polne neutemeljenih strahov. Bojimo se samih sebe. To pa zato, ker imamo probleme z identifikacijo. Ne vemo kdo smo. Ne vemo kam gremo. Oklepamo se idej, ki so nam znane (četudi zaradi njih trpimo) in se bojimo novih idej. Tako, kot se pretepena žena boji izstopiti iz kroga nasilja, ki ga je že vajena. Kar vztraja v takem okolju, namesto, da izstopi iz njega. Verjetno ne vidi kako bi lahko bilo bolje, zato se za izstop ponavadi odloči, šele ko jo prijateljice in ostali prepričujejo, da je vredna več in da si nasilja ne zasluži.

Neracionalno se bojimo, kaj se bo zgodilo ko bomo imeli več prostega časa. Mislimo, da ne smemo imeti prosti čas, ker se bojimo samih sebe in soljudi. Bojimo se uživati v življenju in hkrati ne privoščimo drugim, da uživajo v življenju.

Poleg tega je že psiholog Maslow predlagal lestvico človekovih potreb in na najvišjem mestu je postavil potrebo po samo-realizaciji. Življenje lahko tudi drugače vrednotimo, kot tako, da je življenje trpljenje in da se je treba trdo boriti za preživetje. Teh samo-omejevalnih prepričanj se moramo znebiti. Življenje ima lahko tudi kakšen drug namen in vrednote, kot so trpljenje in preživetje.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Double_J ::

Haha sedaj so levi pri nas dobili idejo od Mubaraka. Če bomo hoteli reforme, bodo morda nagnali 100k javnih uslužbencev nad nas...:D
Dve šivanki...

Manu ::

Zelo dober video - intervju z enim izmed mladih Egipčanov. Govori o problemih v Egiptu: o policijski državi, zatiranju, ni politične svobode govora itd...

http://dotsub.com/view/5f751d40-d90f-42...
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Double_J ::

Zgleda da bodo taborili na trgu do oktobra... tko da bo veliko cajta za obisk.
:)
Dve šivanki...

Ramon dekers ::

Manu je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

to je vsem jasno da je že marsikatera stvar avtomatizirana, problem bo sedaj spraviti skupaj človeštvo in avtomatizacijo, oz. kapitalizem in avtomatizacijo saj veš če bo človek 24 ur na dan prost, mu bodo hodile po glavi traparije tako kot egipčanom. Druga rešitev je pa takšna kot v knjigi krasni novi svet. Elita bo enaka kot je, mogoče z manjšimi genskimi popravki, ostali pa pod komando.

Dvomim, da so šle Egipčanom traparije po glavi. Te protesti so bili tudi nevarni, saj je po ocenah v protestih umrlo vsaj 500 ljudi in 2000 ranjenih. Bi ti šel v smrt zaradi takšne traparije? Ti protesti so se po mojem mnenju dogajali zaradi nezadovoljstva nekega dela prebivalstva - revščina, kršenje človekovih pravic, pomanjkanje svobode.

Problem je v glavah ljudi, saj so naše glave polne neutemeljenih strahov. Bojimo se samih sebe. To pa zato, ker imamo probleme z identifikacijo. Ne vemo kdo smo. Ne vemo kam gremo. Oklepamo se idej, ki so nam znane (četudi zaradi njih trpimo) in se bojimo novih idej. Tako, kot se pretepena žena boji izstopiti iz kroga nasilja, ki ga je že vajena. Kar vztraja v takem okolju, namesto, da izstopi iz njega. Verjetno ne vidi kako bi lahko bilo bolje, zato se za izstop ponavadi odloči, šele ko jo prijateljice in ostali prepričujejo, da je vredna več in da si nasilja ne zasluži.

Neracionalno se bojimo, kaj se bo zgodilo ko bomo imeli več prostega časa. Mislimo, da ne smemo imeti prosti čas, ker se bojimo samih sebe in soljudi. Bojimo se uživati v življenju in hkrati ne privoščimo drugim, da uživajo v življenju.

Poleg tega je že psiholog Maslow predlagal lestvico človekovih potreb in na najvišjem mestu je postavil potrebo po samo-realizaciji. Življenje lahko tudi drugače vrednotimo, kot tako, da je življenje trpljenje in da se je treba trdo boriti za preživetje. Teh samo-omejevalnih prepričanj se moramo znebiti. Življenje ima lahko tudi kakšen drug namen in vrednote, kot so trpljenje in preživetje.Spet filozofiraš! Mi bi že istopili iz takšnega kroga, problem je ker ta možnost ne obstaja, na eni strani je orožje in jarem, na drugi pa svoboda. In tisti z orožjem nas imajo podjarmljene da ne moremo do svobode. Tako je bilo in tako bo, zgodovina se ponavlja.

Manu ::

djordjevic je izjavil:

Na idilični ravni bi Manujeva utopična ideja že delovala, imanentna narava človeka pa nas uči, da bi se tak princip slej ko prej izrodil v: premoženja na svetu je več kot dovolj, pa vendar so nekateri brez ... Nagradno vprašanje - kaj sledi? >:D

Moram te opozorit, da tu ne gre za naivno deljenje premoženja: vzame se bogatemu iz njegovega bančnega računa in da revežem. Ne, sploh ne tako.

Tu je govora o mednarodnem trgu, ki deluje monopolno. Vsaka država ima varuhe konkurence. Ampak na svetovni ravni takih varuhov ni! Vidiš kje je problem? Ni mednarodnih varuhov konkurence!

Rezultat monopola je (iz prakse) seveda nepravičen trg, ki ustvarja preveliko polarizacijo med revnimi in bogatimi. To je svetovni problem.

Ne gre torej za neko naivno idejo porazdelitev premoženja, ampak za postavitev pravičnih pravil mednarodnega trga, kateremu je cilj zagotoviti prebivalstvu hrano in ostale dobrine, ne pa ustvarjanja monopola, ki ne koristi nikomur, razen monopolistu samemu (in njegovim plačancem).

Pri nas smo imeli problem s preplačano elektriko. Kor vidiš je trg treba regulirat k večji konkurenčnosti in torej preprečitvi monopolnih dejanj. Na svetovni ravni takega regulatorja ni. Trg pa je že zdavnaj globaliziran.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Manu ::

@Ramon dekers

Ti si pesimist in to je tvoj problem. Verjetno poznaš znan izrek: Sprememba je edina stalnica v življenju.

Problem pa je, da ko spreminjamo, spreminjamo površno in ne globinsko. Zato se vedno znajdemo na istem. Saj na videz se je nekaj spremenilo, a v resnici se je samo zamenjala embalaža. Zaradi tega se pojavi pesimistično prepričanje: vedno je isto.

Kdor pa vidi globlje, ta razume, da če je kljub spremembi vse isto, to samo pomeni, da spremembe niso bile vsebinsko dovolj globoke. Namesto vdajanja usodi tak človek koplje globlje in nekoč pride do diamantov. Trud se mu splača.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

donfilipo ::

Manu na brzino mal heca, ker nimam časa.

Aristotel ni prava avtoriteta zame. Morda za večino desnice, ki prakticira njegov sistem... ampak zame pa ne.
Aristitel je proti demokraciji, Je za t.i. naravno suženjstvo, po katerem je ves delovni razred in kmetje suženj, in demokracijo vršijo realno samo oligarhi;... se reče bogati in aristokracija.

Meni je všeč zapis našega očaka Rastislava, ki je, ko so ga nasilno prebutali in pokristjanili dejal:

tale vaš Jeshua pa navidez ni tako slab človek. Če je on znal nahraniti revne v davnih časih, kako ne bi znali vi danes, z vso to vojaško silo in znanjem civilizacije:))

Vera v napredek in benevolentna dobrota, je ob primerni skrbi zase in za bližnje, ob spoznavanju še nepoznanih aristotelov in učenjakov, do danes prinesla ves napredek.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

kow ::

Največji problem v Egiptu je subvencionirana energija. Kdorkoli pride na oblast, bo moral podražati bencin in hrano.
Zdaj mi pa pojasnite, kako boš to dopovedal preprostemu egiptovskemu ljudstvu, ki že sedaj jamra nad predrago hrano.
Množijo se ko nori, nimaj pa ničesar za ponuditi svetu (razen piramid - pa še tukaj so si zabili avtogol). Čez 20 let bodo pa jamrali kako je bilo pod Mubarakom oz. vojsko fino (čeprav bi bilo enako, če bi ostal na oblasti).

Demographics of Egypt @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Ramon dekers ::

Manu je izjavil:

@Ramon dekers

Ti si pesimist in to je tvoj problem. Verjetno poznaš znan izrek: Sprememba je edina stalnica v življenju.

Problem pa je, da ko spreminjamo, spreminjamo površno in ne globinsko. Zato se vedno znajdemo na istem. Saj na videz se je nekaj spremenilo, a v resnici se je samo zamenjala embalaža. Zaradi tega se pojavi pesimistično prepričanje: vedno je isto.

Kdor pa vidi globlje, ta razume, da če je kljub spremembi vse isto, to samo pomeni, da spremembe niso bile vsebinsko dovolj globoke. Namesto vdajanja usodi tak človek koplje globlje in nekoč pride do diamantov. Trud se mu splača.
Nisem pesimist, bol realist. Svet se lahko spremeni samo ob kakšni veliki vojni, kakšnem kometu, kjer bo res velik šok za ljudi in ogromno mrtvih. Pa še to bi ob ponovnem razvoju civilizacije zopet prišlo do točke kjer se začne pohlep. In enako stanje.

To je človekova narava, kaj ti tu ni jasno? Opisuješ idelalen svet ki ga nikoli ne bo.

Ti sploh veš kakšno je bilo stanje v Europi preden je kolumbus odkril Ameriko? Je stanje kaj drugačno?

Predpostavim lahko da so samo določena ameriška plemena znala živeti s tistim kar so imele, se niso industrializirale, kljub temu pa imele veliko stopnjo inteligenco, velik dosežeke pri razvoju gradnje...

Manu ::

@Ramon dekers

Ti si apokaliptični človek (tako jim jaz rečem). Svet imamo takšen kakršnega hočemo da je. Če toleriramo nasilje, ga bomo imeli, če ustvarjamo mir, ga bomo imeli. Res je, da je za človeštvo značilno trenje. Ampak o tem jaz ne razmišljam (o vojnah itd...). Razmišljam o željenem cilju. Če pa pride vojna, pač pride.

Realisti vidijo samo zdaj, ne vidijo pa kaj se lahko ustvari. Treba je biti hkrati realist in hkrati idealist. Moraš vedeti kje si zdaj in moraš videti možne smernice in spremembe za naprej.

@donfilipo

Ne gre se za avtoriteto, gre se za ideje. Ni nujno, ali so mi ali mi niso všeč vse Aristotelove ideje. Ideje so neosebne. Ideje so kot lego kocke. Lahko vzameš malo od tu in malo od tam. Samo moraš poskrbeti za njihovo skladnost. Življenje sestoji iz ideologij. Nekatere preizkušene, druge zavržene, tretje počivajo za naslednji korak, četrte preizkušene a jim je manjkala so-ideja za večjo stabilnost, ki se jo takrat ni nihče spomnil.

Življenje je ustvarjanje idej. Človeštvo še ni dovolj zrelo, za takšno ustvarjanje - le posamezniki.

Ampak ja, solidarnost je prihodnost. V tem se strinjava.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

donfilipo ::

Manu je izjavil:


Ne gre se za avtoriteto, gre se za ideje. Ni nujno, ali so mi ali mi niso všeč vse Aristotelove ideje. Ideje so neosebne. Ideje so kot lego kocke. Lahko vzameš malo od tu in malo od tam. Samo moraš poskrbeti za njihovo skladnost. Življenje sestoji iz ideologij. Nekatere preizkušene, druge zavržene, tretje počivajo za naslednji korak, četrte preizkušene a jim je manjkala so-ideja za večjo stabilnost, ki se jo takrat ni nihče spomnil.


Drži. Popolnoma.
Aristotel ni sveta avtoriteta. Kakšno reč pa ima vendarle prav in nekatere ideje lahko obveljajo. Tisti post je bil prej kot ne, zgolj šaljiv.

Je pa tudi res, da te lego kocke, niso tako enostavne, kot lego kocke. Nrav, kako jih dobro stakniti, v neko trdno in delujočo realnost, je še misterij. Nekatere reči gredo odlično skupaj, nekatere manj, nekatere nikakor. Kako točno je s tem, pa do danes ni niti resno poizkušal nihče analizirati, razen menda CIA. Z bazami podatkov in primerjavami. Do česa so prišli je skrivnost, sam task pa sem MOI osebno razlagal kolegu, pred kakimi 10 leti:) Torej naloga je jasna že pekom, kako šele, bi morala biti resnim sociologom ali ekonomistom. 8-)

Zadeva ni ravno original zrasla čisto na novem zelniku seveda, na podoben način se korelacije išče med različnimi rezultati gore testov, pri iskanju generalne inteligence v psihologiji. Ni mi pa čisto jasno, zakaj do danes, tega javno niso sprožili sociologi, ali bolje ekonomisti in rezultate objavili. V mikropogojih (pa tudi širše:), se namreč take in podobne, v (končni fazi vse živo) ideje prakticirajo in izginevajo. Zakaj ni rezultatov in analiz, je pa drug problem. Določiti je treba kocke in njih korelacije. Atome in vezi sociologije in kot pododdelke še specialno ekonomije. Te atome, ali bolje rečeno snovi, (ker prave razgradnje na prafaktorje s faktorsko analizo IMO ni bilo), imaš sicer v vseh učbenikih, nikjer pa potem enostavne razlage, zakaj za božjo voljo se socialna država na Danskem obnese, v USA je pa recimo smrtni greh in velja za utemeljen propad ekonomije:))
Zdi se, da prevlada strah pred goro relevantne date, ki se jo zdi nemogoče zajeti. No v modernejših časih, to ne bi smel biti več problem!

In ja, celo na tem forumu sem o tem že pisal, če slučajno kje je kak nadebuden sociolog ali ekonomist, vendar so akademski problemi danes stari kot jugoslavija, da jih pač dinozavri lahko s kredo prikažejo na tablo:)). Ultimum science je projektor in prosojnica:)
In to so: etičnosti, narodi, multikuklturalizem, medijska komunikacija, sporočilo in simbolika, prostor in njegova simbolika,...do kurac pa simbolika>:D

Šalo na stran, najzanimivejše ideje se pojavijo tako anonimno, brez avtoritete, ali uveljavljenosti, in često celo od ljudi, ki so še brez pravih titul (ki jih pridobijo kasneje, ali celo nikoli:) Pa jih je skoraj nemogoče brez nekega AGI časovno slediti.

Ampak vseeno. Za tvojo tezo, pa bo, se bojim, treba vseeno pokazati, da čisto dobro klapa v razne ekonomije, ali pa celo, da je kompatibilna z neko novo revolucionarno. Do takrat ne bo uveljavljena sistemsko, pač pa dobrodelno in stihijsko. Kar pa tudi ni za odmet. Je pa tako, da pri dobrodelnem, tudi opozicija trših neoliberalov hitro pogori, medtem ko pri taki sistemski, se reče na nek način prisilni rešitvi, pa nikakor NE! Kot si videl je opozicija takoj pri roki. Bolj gre zadeva do realizacije, posebej recimo v velikih ekonomijah, bližje si pravi bombi:)

In tisto je bilo napol v šali napol pa zares. Aristotelov sužnjelastniški fake od demokracije, če pogledamo s pravimi očali, danes prevladuje. Ideologija je sicer liberalna, ampak se ne uspe uveljaviti v celoti nikjer. Tako da s tega gledišča, pa tvoja ideja nikakor ni brezupna ali ultra utopična....true.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

Manu je izjavil:

@Ramon dekers

Ti si apokaliptični človek (tako jim jaz rečem). Svet imamo takšen kakršnega hočemo da je. Če toleriramo nasilje, ga bomo imeli, če ustvarjamo mir, ga bomo imeli. Res je, da je za človeštvo značilno trenje. Ampak o tem jaz ne razmišljam (o vojnah itd...). Razmišljam o željenem cilju. Če pa pride vojna, pač pride.

Realisti vidijo samo zdaj, ne vidijo pa kaj se lahko ustvari. Treba je biti hkrati realist in hkrati idealist. Moraš vedeti kje si zdaj in moraš videti možne smernice in spremembe za naprej.

@donfilipo

Ne gre se za avtoriteto, gre se za ideje. Ni nujno, ali so mi ali mi niso všeč vse Aristotelove ideje. Ideje so neosebne. Ideje so kot lego kocke. Lahko vzameš malo od tu in malo od tam. Samo moraš poskrbeti za njihovo skladnost. Življenje sestoji iz ideologij. Nekatere preizkušene, druge zavržene, tretje počivajo za naslednji korak, četrte preizkušene a jim je manjkala so-ideja za večjo stabilnost, ki se jo takrat ni nihče spomnil.

Življenje je ustvarjanje idej. Človeštvo še ni dovolj zrelo, za takšno ustvarjanje - le posamezniki.

Ampak ja, solidarnost je prihodnost. V tem se strinjava.Manu oprosti mi sam izhajam iz zgodovine, in zgodovina so dejstva, ta dejstva pa se ponavljajo. Z zgodovino se dejansko da napovedati prihodnost.

Kar se tiče kapitalizma, jah če bi bil sam sin, Rockefelrjev, Rotchildov, bi tudi sam želel oblast, komando, enako bi vzdrževal potencialne potomce ki bi vodili bančni sistem dalje in pufali države, da bi tako obdržal kontrolo. Enako bi ravnala marsikatera oseba.

LordTado ::

Pšenični ::

http://www.finance.si/302491/Mubarak-od...

Tko kot smo napovedali tisti ki se na to spoznamo je danes Mubarak le odstopil. Bivši srednji razred je vztrajal in kradljivec je šel. Lahko napovem še, da če ne bo prišlo do sprememb v Sloveniji, nas čaka podobno. Prej ali slej.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Celi preroki... :))

#000000 ::

Šel je to je res, ampak mal sem se pa zamislil, ko sem gldeal sliko v živo s trga, in so vsi v en glas tulili Allahu Akbar, upam da ne bodo oblast dobili kaki fanatiki kot v Afganistanu pred časom.

WarpedGone ::

Tem protestnikom je bol mal jasno kaj točno hočejo. Vejo le da mora Mubarak it pa da je šeria zelo kul. Znajo dobit oboje.
Zbogom in hvala za vse ribe

Thomas ::

upam da ne bodo oblast dobili kaki fanatiki kot v Afganistanu pred časom.


Mislim, da je za zmernost tam premalo prostora. Mubarak je bil kar precej the best, pa čeprav ni bil zelo prida.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mipe ::

žal, telbanc, v Sloveniji imamo demokracijo. Pričakuj še nekaj vlad, kot je ta.

mtosev ::

Mubarak je pobegnil zadnji čas. Če bi še čakal je vprašanje ali bi sploh še imel priložnost odnesti celo kožo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz Gskill
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Manu ::

Bomo videli kaj bo v prihodnje. Obstaja upanje in dovolj prostora za optimizem.


@donfilipo
Mogoče te bo to zanimalo: Late Victorian Holocausts
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Pyr0Beast ::


Manu oprosti mi sam izhajam iz zgodovine, in zgodovina so dejstva, ta dejstva pa se ponavljajo. Z zgodovino se dejansko da napovedati prihodnost.


Malce preveč se ceniš.
V zgodovini se kvečjemu pojavljajo določeni vzorci, na podlagi kateri lahko _predvidiš in oceniš_ kakšna bo prihodnost.
Napovedati prihodnosti se pa drugače ne da FYI.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
««
11 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tadžikistan blokiral dostop do Facebooka in spletnih časnikov

Oddelek: Novice / NWO
195041 (3787) next_byte
»

Ameriška vojska lahko vzpostavi internet, koderkoli hoče

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
126013 (3866) username
»

Kako je Egipt izklopil internet in kako so se prebivalci prilagodili

Oddelek: Novice / NWO
3714902 (11309) ...:TOMI:...
»

Egipt ugasnil še zadnjega delujočega ponudnika dostopa do interneta

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
337653 (5929) McGregorSL
»

Egipt blokiral Twitter in Facebook

Oddelek: Novice / NWO
114849 (3894) kitaj

Več podobnih tem