» »

Nadgradnja na Windows 7 brez IE nemogoča

1 2
3
»

boolie ::

Sej si v bistvu sam odgovoril.

MS bi lahko stvar rešil bolj elegantno. Ampak se je odločil da bo zajebaval uporabnike in na ta način mogoče celo izsilil prvotno stanje. Taktika več kot očitno deluje.

Ampak. Dajmo malček to "reklamiranje" pogledat. Ali je bolje da izgubljaš dobiček od prodaje zato ker je tvoj izdelek brez (ZASTONJ!) brskalnika... ali da obdržiš prodajo na nivoju pa četudi ti delež (ZASTONJ!) brskalnika _lahko_ pade (kar pa sploh ni nujno, saj bi se v primerih kot sem jih opisal veliko folka odločilo namestiti IE)?

Na... saj Win7 brez IE se bo ravno tako dobro prodajal. Ampak vseeno. MS je totalno otročji s tem obnašanjem. In MS je vedel kaj ga čaka veliko prej kot 3 mesece pred izidom ... pa bi rabli max par dni za implementirat en sistem linkov.

Res ne vem, zakaj bi si Firefox zaslužil še večji "tržni" delež v primerjavi z Internet Explorerjem, ko tekmujeta za prvo mesto. S podžigavanjem edinega operacijskega sistema, na katerem teče IE, bi protimonopolna komisija rada samo Firefox na vseh operacijskih sistemih. Me prav zanima zakaj! Kar se mene tiče je razvoj pluginov za IE v .NET veliko lažji kot razvoj pluginov za FF v CPP.

boolie ::

To seveda ne pomeni, da je pa taka koda kar naenkrat kul.

Res... hkrati pa tudi odpade izgovor da nimajo časa zadeve pregledat. Sicer pa so do sedaj ziher pregledali vsako vrstico firefox-ove kode. Vsaj enkrat. Bi bili zelo neumni če tega ne bi storili.

Ostali pa potem nimajo nobene pravice zahtevat, da se jih prilaga OSu

Seveda ne. Zato pa obstajajo dogovori. Dokler pa se ne dogovorijo med sabo lahko omogočijo par odprtokodnih rešitev pa bodo (skoraj) vsi veseli.

Še vedno je MS otročji v svojem početju. 'Bojim' se da hkrati tudi sam sebi škoduje s tem početjem.

Izgovor, da ni časa zadeve pregledati še kar obstaja. Najbrž ne razvijaš programske opreme, drugače bi vedel, da lahko še najmanjša sprememba v delovanju prinaša velike posledice. Ne verjemam pa, da imajo vsi brskalniki spisane tako dobre (če sploh) unit teste, da bi zadeve delale tako kot je treba. Različice se spreminjajo in se bodo.
Dogovori rabijo svoj čas. Če ponudiš vključitev brskalnika v "seznam" samo nekaterim, te tožijo drugi.
Že skos govoriš o otroku, sam pa še nisi toliko odrastel, da bi pretehtal argumente in razsodno premislil. Ni vse črno-belo.

Pithlit ::

Kolikor vem, moraš wget podati url naslov za dolvleko datoteke. Vse lepo in prav, vendar se je nemogoče v tako kratkem času z vsemi ponudniki brskalnikov uskladit, da vsak od njih določi povezavo z dolvleko zadnje različice brskalnika

Igralec ki obvladuje... (govorim na pamet zdaj) ~90% tržni delež med desktopi, te vpraša če hočeš da v svoj operacijski sistem vključijo možnost da si uporabniki namestijo tvoj browser. In ti boš rekel... kaj? Ne? Pa niti jim ni treba spraševat. So stvari lepo dostopne.

Res ne vem, zakaj bi si Firefox zaslužil še večji "tržni" delež v primerjavi z Internet Explorerjem, ko tekmujeta za prvo mesto. S podžigavanjem edinega operacijskega sistema, na katerem teče IE, bi protimonopolna komisija rada samo Firefox na vseh operacijskih sistemih.

Ali si ga zasluži ali ne... ne vem. Si pa zasluži vsaj enak štartni položaj. Če pa MS ne zna poskrbeti da bo njihov browser crossplatform, je pa to njihov problem. Včasih je celo tekel na applih... pa so ratal zgleda mal leni ti überprogramerji. Večini ostalim browserjem ta platform preskok odlično uspeva. Osebno bi zelo rad IE na Linux-u.

Izgovor, da ni časa zadeve pregledati še kar obstaja.

Mogoče... ampak je zelo švoh ta izgovor. Browserji so zunaj. 'Testirani' v najhujših možnih pogojih in preverjeno delujejo. Nekateri, začuda, celo bolje od IE.

Če ponudiš vključitev brskalnika v "seznam" samo nekaterim, te tožijo drugi.

Sem predlagal zelo elegantno rešitev. Ampak je lažje nabijat naprej, ane?
Life is as complicated as we make it...

Poldi112 ::

>Mi lahko poveš kje točno te boli, če imaš med milijonom dlljev še 10, ki ostanejo od IE? Mislim, resno me zanima, pa bi prosil če mi na to odgovoriš. Se pravi: kje točno te boli, kako močno, misliš da boš zaradi te travme iz otroštva pozneje, ko boš velik, slabše funkcioniral v družbi...?

Me ne boli, večinoma uporabljam Kubuntu. Mislim pa da je slabo da se ne da odinstalirat programa.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nekikr ::

Pa saj se ga da...greš pod dodaj/odstrani programe, potem imaš na levi strani tisti meni kjer lahko klikneš windows programe, odkljukaš IE in stvar je rešena. IE gre dol, ostane samo za pol megabajta dlljev... Imam pa še eno hitrejšo rešitev: z desnim miškinim gumbom klikni na ikono IEja, in potem enkrat z levo klikni na izbriši, potem pa še "da". In IE bo, kolikor se tebe tiče odstranjen. Spet me zanima, kaj točno te začne boleti, ko vidiš da IE dejansko s tem zadnjim postopkom ni odstranjen, da nekje zadaj na tvojem terabajtnem disku porabi 5mb?

Pithlit: FF bo imel po tvojo logiki enak štartni položaj šele, ko bo sam naredil OS, ki bo potem pokrival vsaj 50% trga. Trenutno pa ima najboljši možni štartni položaj: Je zastonj, dosti uporabnikom boljši kot IE, vsak z dostopom na internet ga lahko prenese in naloži, MS ti nikakor in v nobenem primeru tega ne onemogoča...pa kaj bi še rad?

Kot je nekdo zgoraj rekel: tožiti je treba slovenski vodovod, ker ima 100% monopol nad pitno vodo v Sloveniji, Union pa svoje Zale posledično ne prodaja tako dobro, kot bi jo lahko. Tu je šele diskriminacija, ker Zale po svojem vodovodu ne morem dobiti, pa če se na glavo postavim. Drug brskalnik pa lahko dobim s tremi kliki.

boolie ::

Večina spletnih brskalnikov je brezplačnih, tudi Microsoftov.

Dejstvo glede Firefoxa (uporabljam verzijo 3.0.11), screenshot je bil narejen zdajle po daljšem ogledovanju ene izmed spletnih strani.
 Firefox CPU and Memory

Firefox CPU and Memory

BigWhale ::

Buli, nehaj!

Tale tvoj screenshot, nic ne pove. A ti jaz zdaj napisem javascript, ki bo pozrl ves tvoj ram, pote bomo pa krivili tvoj browser?

mtosev ::

LOL @ MS: http://www.techpowerup.com/99211/Window...
RTM prestavljen :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

explorer, mozilla, chrome, edge - razlika

Oddelek: Pomoč in nasveti
184772 (3908) Mr.B
»

Konec podpore za Windows 8 in Internet Explorer 10

Oddelek: Novice / Brskalniki
2810921 (8574) ender
»

Internet Explorer 10 prispel na Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
6417609 (14461) nsignific
»

IE še vedno izgublja, Chrome pridobiva

Oddelek: Novice / Brskalniki
3612209 (9927) dux
»

Windows 7 E evtanaziran

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
426279 (3344) techfreak :)

Več podobnih tem