» »

Prodaja Macov upadla

1
2
3

borchi ::

> Zakaj pa potem ne naredijo nek mac (namizen, škatla), ki ima notri "samo" 4 jedrni sistem??

brez problema kupiš mac pro s "samo" 4 jedri...

> ti dela 4G rama

samo če da delujoče module not. ampak tut pc s pokvarjenimi ne zna delat.

> prihajajo 26,27"

26,27,30"... oh, wait, apple ma 30" že uh-oh let...

> Ferbec me matra kakšna krasota je to da "vsak ki poskusi ne gre nazaj". Pa noben od teh mac-frikov neve zakaj.

seveda vedo. mogoče samo niso tako zmešani, da bi bili taki kot jehove priče, erm, pcjaši, ki majo vedno cajt razlagat kaj mi "krivoverci" zamujamo.

> in potem priklopis eno tipkovnico, pa eno misko
da bos uporabljal mikrofon, bos rabil posebej kupit eno usb napravo
pa recimo da priklopis se eno web kamero

tipkovnica, miška, slušalke, mikrofon, web kamera, še vedno 4 usb-ji fraj... seriously, stevie, remove them holes, put an apple logo instead!
l'jga

trnvpeti ::

se pravi, mac minija smo prekrizali :)

pol pa gremo na imaca
recimo imas core2duo 2.4
pa 2G rama
20" ekran
250G disk
tole je staro, recimo pol leta
nadgradis lahko samo disk(ponavadi je to se najmanjsa potreba)
quad procesor, 4G rama, ali pa 8G(ni vec nenavadno)
ekran, 24 (ok imac te resi z dual ekranom)

ja, vsakemu svoje
samo jaz bi tudi kaj imel od appla :)

LordJimy ::

PC uporabniki ste prav zanimivi s svojimi komentarji tukaj. Apple kot celota (torej racunalnik, ipod/iphone, apple tv) so dalec najbolje dodelan skupek, ki celo deluje kot mora. Bolj preprostega nacina prikljucevanja in uporabljanja vseh teh tehnologij (med seboj) je prakticno nemogoce dobiti iz smeri PC/Windows. Tricetrt uporabnikov racunalnika nima potrebe po nenehnem nadgrajevanju racunalnika! Apple racunalniki so za tiste, ki ne kupijo vsaki mesec nekaj novega za racunalnik dosti bolj smiselni. Res, da so v zacetni fazi drazji od podobnega PCja ampak potrebno je pogledati z druge plati...Ko prineses mac-a domov in ga prizges lahko zacnes z njim delati vecina standarnih opravil takoj (ok...cca 5min, da si naredis racun). Ce pogledas na PC z vidika, da si moras podobne programe dejansko kupiti (windows, office, soliden urejevalnik slik) pocasi ugotovis, da tudi PC ni tako poceni. Ko Apple predstavi nov model svojih racunalnikov so le-ti bazirani na sodobni tehnologiji in v tistem trenutku imajo v sebi dalec najboljso ponudbo (izvzamimo gamerje!!!). Uporaba OS X pa je precej bolj sproscena kot pa uporaba Windows Viste. Ne razumem zakaj niso v Visto vgradili, da si lahko naredis razlicne nastavitve za omrezje na razlicnih lokacijah?? Kopiranje datotek pocanejse kot v XP. Da ne govorimo o zafrkavanju z gonilniki v Windows okolju. Vse to ni motece za nekoga, ki se z racunalnikom ukvarja za hobby ampak za nekoga, ki z njim hoce nekaj delati...je to motece!

Edina prednost windows os-a so igre in moznost nadgradnje hardware. Ter recimo tisto kopiranje enake datoteke na isto mesto (funkcija merge namesto replace :) ).

trnvpeti ::

nekaj podobnega sem pricakoval od coolbits, sam ocitno ne zna razlozit tudi pc uporabnikom :)
nenehna nadgradnja: hmm, gre ze tolk hitro naprej, da je potreba vsaki dve leti vsaj vec rama , hitrejsi proc, cez 3 leta pa nov racunalnik
zakaj hudica apple ne naredi mac midi

IceIceBaby ::

Pač nimaš 4 jedernika. Boohoo. Če delaš take stvari, da rabiš quada in 8GB rama potem iMac očitno ni zate.

Btw...iMac zaekrat brez težav prebavi 4gb rama.

trnvpeti ::

eno leto star imac, 10.4. sistem prebavi 4G?

root987 ::

Še Apple sam pravi da je iMac za intermediate gamer-ja, tako da ne vem zakaj ga nekateri vztrajno hočejo spremeniti v nekaj, kar že po definiciji ni.

Crysis-a pač ne boste poganjali na njem.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

CoolBits ::

JA brez problema prebavi 4Gb rama... imac mid 2007

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

root987 ::

eno leto star imac, 10.4. sistem prebavi 4G?

Zakaj pa nebi?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

opeter ::

Ce pogledas na PC z vidika, da si moras podobne programe dejansko kupiti (windows, office, soliden urejevalnik slik) pocasi ugotovis, da tudi PC ni tako poceni.


Saj za Maca tudi moraš kar nekaj programov kupiti... na srečo obstajajo uporabni freeware in odprtokodni programi za obe platformi. Glede pregledovalnika slik: Vista ima tudi dokaj soliden pregledovalnik/katalogizer slik. Če pa ti to ne odgovarja, pa imaš milijon brezplačnih alternativ (IrfanView, XnView itn.). Med bolj naprednimi urejevalniki/pregledovalniki slik za Maca imaš npr. GraphicConverter (od LemkeSoft), le ta pa je plačljiv. Lahko pa dejansko nadomesti vse urejevalnike slik.

Edina prednost windows os-a so igre in moznost nadgradnje hardware. Ter recimo tisto kopiranje enake datoteke na isto mesto (funkcija merge namesto replace :) ).


Vedno samo igre, igre, igre. Ne, prednost Windows OS-a je razširjenost (ne glede, ali so to zdaj piratske verzije), ter ogromna količina programov, napisanih zanj. Pa tudi raznorazne industrije/institucija/javne ustanove/šole imajo svoje programe napisane samo in izključno za Windows in to se še dolgo ne bo spremenilo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

poweroff ::

PC uporabniki ste prav zanimivi s svojimi komentarji tukaj. Apple kot celota (torej racunalnik, ipod/iphone, apple tv) so dalec najbolje dodelan skupek, ki celo deluje kot mora. Bolj preprostega nacina prikljucevanja in uporabljanja vseh teh tehnologij (med seboj) je prakticno nemogoce dobiti iz smeri PC/Windows.
...
Da ne govorimo o zafrkavanju z gonilniki v Windows okolju. Vse to ni motece za nekoga, ki se z racunalnikom ukvarja za hobby ampak za nekoga, ki z njim hoce nekaj delati...je to motece!


Ti še nisi Liuxa (npr- Ubuntu) probal, ne?
sudo poweroff

trnvpeti ::

coolbits, imas notri 4G rama, ti vidi vseh 4G?

root987 ::

trnvpeti, mislim da si ti zamešal - 4GB podpirajo iMaci in MBP-ji že lep čas, ne podpirajo pa (oz. samo teoretično) pa 8GB (menda pa dela 6GB).
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Tomi ::

Tomi, od kje ti ideja o teh dobičkih? Trgovci na Applih zaslužijo v povprečju podobno kot na HPjih, Toshibah, Acerjih itd, uvozniki pa imajo tudi čisto povprečne marže. Pri nas smo že na evropskih cenah.

V USA je pa najcenejši MBP cca 1400€ (preračunano iz dolarjev). Pa če se ne motim je to brez davka.


Moj MBP je bil maja letos (ko je bil dolar res malo bolj podcenjen) 1150 € - preračunano. Nekje se teh 700-900 € mora nabrati in glede na to, da so Apple proizvodi v Sloveniji dražji kot v sosednjih državah, očitno velik del pristane pri naših posrednikih. Res pa je, da so tudi ostali prenosniki v ZDA precej cenejši kot pri nas. Pa ne samo ZDA, Azija tudi.
metrodusa.blogspot.com

trnvpeti ::

ocitno lahko 4G oz. ram crtam s seznama

c00L3r ::

Če daš za telefon 500€ in za 15" prenosnika vsaj 1800€, potem veš da boš to hvalil do konca :))

Zdaj pa resno. Izdelki so zelo dobro izdelani in imajo grafične vmesnike, ki so ponavadi 1 generacijo pred konkurenčnimi produkti. Po drugi strani pa so na dosti področjih omejeni zaradi apple filozofije.

Če je to apple uporabnikom vredno od 30% do celo 50% več denarja, potem kar.

Pithlit ::

Ti še nisi Liuxa (npr- Ubuntu) probal, ne?


Jaz sem (Ubuntu) (ker je pač nekdo na prejšnji strani omenil da se mu ne da zajebavat eno uro za wifi postavit)... 10 minut in ene 7 klikov (mogoče kak več ali manj) dela vse. WiFi, printer, scanner... fotoaparat... mobi... Ne vem kje folku ideja da se je treba 1 uro zajebavat. Z dodatnim bonusom, da se je, v teh 10ih minutah, namestila še vsa programska oprema ki jo nek average user potrebuje za normalno delo. Mislim... imho, nobrainer.

Se strinjam z večino, Appli so še vedno precenjeni. Ne glede na to kakšno programsko opremo imajo gor. Ampak ja... če ti sede si ga pač kupi. Če ne pa poišči kaj drugega. Ni kaj dosti za debatirat ane?
Life is as complicated as we make it...

IceIceBaby ::


Če je to apple uporabnikom vredno od 30% do celo 50% več denarja, potem kar.


50% višja cena? Prosim pokaži mi primerljiv prenosnik za 50% cene MBPja.

Zheegec ::

Ko prineses mac-a domov in ga prizges lahko zacnes z njim delati vecina standarnih opravil takoj (ok...cca 5min, da si naredis racun). Ce pogledas na PC z vidika, da si moras podobne programe dejansko kupiti (windows, office, soliden urejevalnik slik) pocasi ugotovis, da tudi PC ni tako poceni. Ko Apple predstavi nov model svojih racunalnikov so le-ti bazirani na sodobni tehnologiji in v tistem trenutku imajo v sebi dalec najboljso ponudbo (izvzamimo gamerje!!!). Uporaba OS X pa je precej bolj sproscena kot pa uporaba Windows Viste. Ne razumem zakaj niso v Visto vgradili, da si lahko naredis razlicne nastavitve za omrezje na razlicnih lokacijah?? Kopiranje datotek pocanejse kot v XP. Da ne govorimo o zafrkavanju z gonilniki v Windows okolju. Vse to ni motece za nekoga, ki se z racunalnikom ukvarja za hobby ampak za nekoga, ki z njim hoce nekaj delati...je to motece!

Saj na katerem PCju pa tega povprečni uporabnik ne more? Kupiš Asusa za 500€, prineseš domov, izbereš jezik Windowsov, jezik tipkovnice, uro, datum. Uporabniško ime in geslo. Potem počakaš nekje 5min za first start Windowsev. Sprobano danes. Pri HP pa traja nekje pol ure, po tem ko izbereš jezik. Vse avtomatsko. Ko HP/Dell/Toshiba/Asus/whatever predstavi nov model svojih računalnikov so le-ti bazirani na sodobni tehnologiji in v tistem trenutku imajo v sebi daleč najboljšo ponudbo (vštevši gamerje!!!). Uporaba OS X pa je čisto enaka, kot uporaba Windows Viste. Na OS X praktično vsak dan kaj malega pogledam/pokažem, pa se še vedno ne znajdem. Edino ohišja so dobra, končno ima Macbook ohišje v rangu ostalih prenosnikov za to ceno (HP/Toshiba/Dell/Sony,...), ne pa nekih plastičnih belih škatlic. Kopiranje datotek v Visti je popravljeno že ohoho časa. Zafrkavanja z gonilniki ni. Kupiš računalnik, prižgeš in deluje. Če spadaš pod tisti 1%, ki si sam sestaviš računalnik, ali pa kupiš takega brez OS, potem pa vstaviš priloženi CD. Je pa zafrkavanje z gonilniki pri OS X in pri Linuxu, kjer moraš za vsak tiskalnik, skener, kamerco 2x preveriti, če res dela na OS X ali Linux.

Tomi - temu se reče količina, če želiš dobro ceno uleti jutri v BigBanga pa reci, da bi imel 10.000 Macbookov, jih dobiš po nižji ceni, kot kjer koli v EU.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zheegec ::

kst - Sicer je tole boljša stvar od MBP, ampak vseeno link.
Ima pa tudi dosti boljše ohišje od MBP. Kolega ga je namerno vrgel na tla in hodil po njem, pa ni praske.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Phoebus ::

evo, kot svež lastnik MBP-ja in dolgoletni uporabnik win/linux lahko povem:
- mbp je zelo kvaliteten notebook, ima pa kjub temu kar nekaj debilnosti: nima tipk home/end/insetrt/delete/pgup/pgdn, ima glossy display ki je odlično ogledalo za okno za tabo, pri računalu za way preko 2k€ ne dobiš niti adapterja za monitor (ki stane 36!!!! eur v trgovini [čeprav je na webu cena 21] da DVI, enako za VGA), o tem da je celo ohišje hladilno telo pa ni vredno izgubljat besed- zalaufaš igro in ni šans da ga boš držal v naročju. In še nekaj je takih cvetk.

Kljub temu je ZELO (!!!!) kvalitetno narejen.

MacOS pa..bolj kot ga spoznavam, manj mi je všeč. Ne bom o detajlih ker jih je preveč, nekaj pa so nakazali že ljudje pred mano. Na kratko- delaš tako kot si je zamislil apple. Če ti je tako delo všeč OK, sicer pa...se navadi. Zelo lep, zelo smešen, a žal resničen clip je tule:

Še ena o driverjih: moje stare wifi logi miške ne "prepozna" logi driver. In mi ne delajo fwd/back/mail/... gumbi. Seveda sam OS tudi ni tako pameten da bi vedel kaj pomenijo ti gumbi. Kaj pravi support? Get a new mouse.

root987 ::

nima tipk home/end/insetrt/delete/pgup/pgdn

Če si n00b in jih ne najdeš, še ne pomeni da jih ni. Ja, vseh šest.

glossy display ki je odlično ogledalo za okno za tabo

Kaj pa vem, ob meni je okno in osebno mi to ne predstavlja posebnega problema. Niti mi nikdar ni, razen če sem hotel delati s soncem direkt za sabo. Ampak takrat pa vse odpove. Se mi pa zdi to bolj stvar osebne preference (če ravno nisi profesionalni fotograf, ki imajo neke hude zamere do popačenih barv na glossy zaslonih).

pri računalu za way preko 2k€ ne dobiš niti adapterja za monitor (ki stane 36!!!! eur v trgovini [čeprav je na webu cena 21] da DVI, enako za VGA)
Mja, mal so škrti ratal. Včasih si dobu DVI-to-VGA. Ni pa tistih 35e tako ohohoho drago, da bi šel po štrik zaradi tega.

delaš tako kot si je zamislil apple
Na windowzih pa kot... si si zamislil in sprogramiral sam? Če pa si pripravljen dati 2k za laptop brez da bi ga preizkusil in pričakuješ, da boš vedel vse o njem in njegovem uporabniškem vmesniku takoj, je pa IMHO neumno.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

Mavrik ::

Mja, mal so škrti ratal. Včasih si dobu DVI-to-VGA. Ni pa tistih 35e tako ohohoho drago, da bi šel po štrik zaradi tega.


Daj ne bluzit no. 35€ za kabel, ki ima prevezanih nekaj pinov je prekleto drago, še posebej ko majo ostali (tudi 13") laptopi ustrezen priključek vgrajen.


Če si n00b in jih ne najdeš, še ne pomeni da jih ni. Ja, vseh šest.


Verjetno je mislil na dejstvo, da niso direktno dostopne, kar zna biti hudo moteče ob normalnem delu.

Saj so MBPji zelo dobri laptopi, samo ni pa treba takoj bit glup fanboy ko nekdo neko pomanjkljivost izpostavi.
The truth is rarely pure and never simple.

Phoebus ::

root987: pokaži mi tipke home/end/page up/page down/insert/delete:


(rekel sem tipke, ne shortcute!)

O ostalem nimam kaj komentirat. Zakaj sem ga kupil, vem. Ena stvar ki jo windowsi (že XP) omogočajo, apple pa ne: focus follows mouse. Ne govorim o "raise window" ampak o focusu. Komentar na mac forumih? "saj tega ne rabiš, saj imaš alt+tab". In alt+tab tudi ne dela ko se kako okno spomne ga hoče bit spredaj...pa to naprimer navaden firefox :) Take reči mislim ko rečem da moraš "delat, kot si je zamislil apple"..ne to da imaš finder in da nimaš start menuja ipd.

Žal je problem da noben zaprisežen uporabnik kateregakoli OS ne bo popustil da je nekaj u qrcu narejeno.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: madviper ()

root987 ::

Ok, mogoče res mal preagresivno. Mea culpa. :)

Daj ne bluzit no. 35€ za kabel, ki ima prevezanih nekaj pinov je prekleto drago, še posebej ko majo ostali (tudi 13") laptopi ustrezen priključek vgrajen.

Ne rečem da je poceni (posebej če upoštevaš funkcijo), vendar ker je to enkraten nakup in bi se naj v prihodnjosti uporabljal na vseh Apple računalnikih, IMHO ni _tako_ drastičen problem.

Verjetno je mislil na dejstvo, da niso direktno dostopne, kar zna biti hudo moteče ob normalnem delu.

Meni pa včasih dejstvo, da so na nekaterih prenosnikih te tipke boleče majhne predstavlja hujši problem kot to da z levo roko pritisnem Fn/Option/Command in z desno ustrezno tipko za bližnjico.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Gandalfar ::

si sure da govoris o MBP? Sem zraven dobil vse mogoce dongle. Isto zraven MBA.

Phoebus ::

gandalf: pri zadnji generaciji mbr (tej ki naj bi imela CNC gravirano ohišje glede na reklame) NE dobiš nobenega dongla. Niti daljinca ki je bil pri predprejšnjem in niti video (VGA/DVI ali TV) adapterja.
In niti gumba ob sicer odličnem (!!!) trackpadu...kar je zelo koristno ko delaš drag & drop (ko tiščiš noter cel trackpad ki je vpet na vrhu...in če vlečeš gor, vedno težje držiš :-D :-D) [ja, sem si nastavil na touch to click ampak vseeno je za dnd treba pritisnit noter cel trackpad)

root987 ::

(rekel sem tipke, ne shortcute!)

No, če res hočeš tipke, potem jih res ni. Glej zgoraj za moje mnenje o tem.

Ena stvar ki jo windowsi (že XP) omogočajo, apple pa ne: focus follows mouse. Ne govorim o "raise window" ampak o focusu. Komentar na mac forumih? "saj tega ne rabiš, saj imaš alt+tab". In alt+tab tudi ne dela ko se kako okno spomne ga hoče bit spredaj...pa to naprimer navaden firefox :) Take reči mislim ko rečem da moraš "delat, kot si je zamislil apple"..ne to da imaš finder in da nimaš start menuja ipd.

Tega focus follows ne poznam in lahko da je to narobe/mankajoče.

To da ima Apple drugačno idejo alt+tab-a zna biti na začetku nadležno (btw, med različnimi instancami programa greš z alt+<), vendar ko sem osebno v svoj workflow integriral expose, mi je slednji ljubši kot na Windowsih, ko sem občasno imel 30 ali več elementov v alt+tab meniju.

Žal je problem da noben zaprisežen uporabnik kateregakoli OS ne bo popustil da je nekaj u qrcu narejeno.

Oh ja, crash brez kakršnega koli opozorila/vedenja zakaj šteje kot blazno nadležno? :) Sicer se menda to lahko pripiše pokvarjenim grafičnim karticam od NVidiie, pa vseeno... It sucks, kljub temu da me je doletelo le 2x ali 3x preden da je dokončno umra grafična. Pa če res hočeš lahko gotovo najdem še kaj.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

roli ::

Mislim res ne vem kaj je nekaterim tukaj. Vsakič, ko pride nek zadovoljen uporabnik alternativnih OSov (linux ali osx ali whatever) ga skurcate in mu poveste kako je njegov sistem inferioren in ste vi zmagovalci - Leti na določene ljudi tukaj.

Badgrajevanje PCja verjetno je neka prednost samo jaz razen RAMA v svojih računalnikih ne nadgrajujem nič. Ga imam tiste par let, potem pa zamenjam in je. RAM lahko nadgradim tudi v svojem imacu brez problema, disk tudi samo z malo več težav. RAM ne vem, če sem kje drugje lažje zamenjal. Preprosto odstraiš en vijak pod mašinco, odstraniš ploščičo, porineš RAM not in vse skupaj nazaj zapreš. S tem, da računalnika nisem rabil premakniti niti za cm, nisem potreboval odstraniti nobenega kabla... Kar pri PCjih ponavadi moram narediti (ker so škate vsaj pri meni na bolj nedostopnem placu). Kaj ostalega pa nimam neke hudičeve želje menjati. Če bi rad nadgrajeval bi si kupil mac pro. USBje ima stvarca 3 vendar ravno tako potrebujem USB hub kot na PCju. Tako na PCju kot na macu je USB hub poln. V tipkovnico pa nimam vklopljeno nič tako, da imam dva USB porta lepo frej. Pa imam v stvar vklopljenega vsega boga - tipkovnico, miš, zunanji disk, grafično tablico, 2 printerja in ipod. Tako, da pomanjkanje USBjev ni taka težava saj so hubi zelo poceni. In jaz bi hub rabil v vsakem primeru pa naj imam maca ali pc.

Potem pa pridemo že do softwera. Ja applov sistem je morda malo omejen saj ne moreš obrniti vse skupaj v tri dni. Po eni strani je to dobro medtem, ko po drugi ni. Tudi sam sem ob nakupu maca potreboval kake 14 dni, da sem se navadil na filozofijo da v primeru, ko zapreš okno ne zapreš tudi programa, da je zgornja vrstica fiksna in se spreminja glede na aktivno okno... Ko sem šel iz windows na linux je bil prehod vsaj glede tega precej gladek saj je filozofija nekje enaka. Sistem mi ponuja hitrost ter stabilnost, ki jo sicer lahko dobim tudi na linuxu vendar mi hkrati ponuja uporabniški vmesnik kjer lahko uporabljam miško. Kljub temu, da znam programirati, delati z konzolo v linuxu in še marsikaj imam vseeno za vsakdanja opravila rad dobro staro miš in lep uporabniški vmesnik (ja tudi izgled je pomemben), ker pač nisem velik ljubitelj tipkovnice. Tudi mac os se sesuje sem ter tja ampak ponavadi z dobrim razlogom. Gonilniki za računalnik so lepo integrirani v sistem kar me odreši problemov nadgrajevanja gonilnikov.... Orodja, ki jih potrebujem so lepo na macu, na windows in na linuxu. Tako, da bi v končni fazi lahko izbral kateregakoli od njih.


To je bil en hiter pregled zakaj je mac pač še en računalnik. Zakaj imam tako rad maca? Nimam pojma. Preprosto mi stvar za razliko od drugih računalnikov nekako deluje bolje. Ko enkrat ob tem ne bom imel več takega občutka pa bom šel na nekaj drugega. Vsekakor priporočam vsakemu, da poizkusi tudi maca in se na koncu odloči za stvar, ki mu najbolje odgovarja. Jaz vem, da lahko na macu programiram, gledam filme, naredim home movie ali pa napišem seminarsko za šolo. In to je zame vse kar rabim.
http://www.r00li.com

Rauby ::

eno leto star imac, 10.4. sistem prebavi 4G?

Em ja... Zakaj bi sploh bil problem?

poweroff ::

Ti še nisi Liuxa (npr- Ubuntu) probal, ne?


Jaz sem (Ubuntu) (ker je pač nekdo na prejšnji strani omenil da se mu ne da zajebavat eno uro za wifi postavit)... 10 minut in ene 7 klikov (mogoče kak več ali manj) dela vse. WiFi, printer, scanner... fotoaparat... mobi... Ne vem kje folku ideja da se je treba 1 uro zajebavat.


Priklop printerja v Ubuntu. Vstaviš v USB - ga samozazna, se izpiše oblaček, da imaš nov tiskalnik.

WiFi, konkretno Eduroam - trije kliki, pa si povezan. Precej enostavneje kot v OS X - sva s kolegom preverila!

Skratka - zadeve se še da poenostavit.
sudo poweroff

l0g1t3ch ::

Meni canon mp 610 ne dela pod linuxom, poskusil sem ubuntu in suse pa nikjer ni delu. Po drugi strani pa ne dela niti pod visto 64bit.
Jebat ga škart priter očitno ;(

poweroff ::

Ne, to je zato, ker je Linux zanič! Tam namreč skoraj nič ne dela.

Da pa ne dela pod Visto je pa problem hudobnega proizvajalca, ki ni priložil gonilnikov!!!

Kot uporabnika me seveda ne zanima, zakaj zadeva na Linuxu ne dela. Ker ne dela, takega škrat OS-a pač ne bom uporabil.

Ampak, če ne dela na Visti... je pa to problem prekletega proizvajalca gonilnikov. Kako more biti vendar Canon tako nesposoben, da ne razvije gonilnikov za najboljši operacijski sistem?

(berite z IRONIJO)
sudo poweroff

darkolord ::

Priklop printerja v Ubuntu. Vstaviš v USB - ga samozazna, se izpiše oblaček, da imaš nov tiskalnik.

A na LPTju ga tudi (samo)zazna?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

dejanslo ::

(btw, med različnimi instancami programa greš z alt +<)


zakaj to meni ne dela?

res je sprva alt-tab-anje na macu čudno - kako le ne bi bilo, če si x-let navajen na nekaj drugega. ne trpiš pa kristusovega pota, da se ga navadiš.. in potem delaš avtomatsko kot na winsih. če pa v procesu prilagajanja komu izstopajo žile na obrazu, pa je čas, da se zamisli nad sabo, saj ga bodo slej ko prej povozli drugi ;)

za video pretvornike sem jaz dal 19€/piece. tudi za desktop PC sem moral kupit nekaj pretvornikov in so cene bolj ali manj podobne.

za eduroam res moraš malo pobrskat po nastavitvah, povsod drugje pa zgolj in le vpišeš geslo, če je potrebno.

v 8 mesecih uporabe mi OS ni crashnil nikoli, dokaj redno mi pa od zadnjega update-a crasha Adium (msn client). s crashanjem nisem imel problemov tudi na PCju, razen ko sem igral AOE2 z navitim CPU-jem.. je crknilo vsakih par minut :)

tisti youtube video je imo pač neko subjektivno mnenje uporabnika, ki pa kljub temu, da obstaja software za urejanje videa za PC, to raje dela na macu ;) mi je žal za slehernika, ki ima podobno mnenje o katerikoli zadevi, ki jo uporablja.

zakaj bi delali mac pro z nečim, kar ni top of the line? saj te mašine niso za home userje. za te so MB in MBP. dandanes so laptopi (pc in mac) več kot dovolj močni in poceni za domačo uporabo.

za dodatne miškine gumbe je na voljo usb overdrive.
There`s More Than One Way To Do It

jype ::

darkolord> A na LPTju ga tudi zazna?

Seveda.

Sehnsucht ::

@ALIEn3001

prosim, ne nakladaj o ne-vem-kakšnem super-triple check-u, če slučajno res obstaja ustretni gonilnik.
Si moderator teme Kaj kupiti, ne? Torej si načeloma za dobro informiranost potrošnikov, dobre informacije in teste?
Hipo: imaš linux distribucijo-želiš kupiti periferno napravo-se pozanimaš-kupiš najbolj primerno glede na tvoje kriterije-stvar dela
In kaj je tu drugače kot v Win?
Nekatere firme so že spoznale, da se jim splača podpirati linux.
Simple, saj smo v kapitalizmu. Očitno obstaja trg in nekateri se tega zavedajo. Pač nimam Canon mfc so what? Veš, obstajajo alternative. Vsaj ti bi mogel to vedeti.

Pithlit ::

Hmmm tolk da razjasnim... "10 min in 7 klikov" je trajalo od začetka do konca instalacije.
Life is as complicated as we make it...

root987 ::

(btw, med različnimi instancami programa greš z alt +<)


zakaj to meni ne dela?

Ker sem zajebu - Command+< ;)

Ampak, kot sem reku - uporabljite expose, stvar je precej boljša kot pa to bedno prestavljanje med programi/instancami v neskončnost. Alt+tab je res še pogojno uporaben, pa še takrat imam (večinoma) raje expose.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Gandalfar ::

Cisto odvisno od stila. Jaz se med textmate projekti z veseljem premikam z Cmd+~

roli ::

Jaz pa kar precej uporabljam expose. Imam lepo mapiran expose na dva miškina stranska gumba. Eden skrije vsa okna in pokaže namizje, drugi pa pač pokaže vsa aktivna okna na katere lepo pokažeš in ga izbereš. Tole mi pa zelo odgovarja. Na win nisem nikoli uporabljal alt+tab, tukaj pa tole pride precej prav.
http://www.r00li.com

we_are_borg ::

Če sestaviš dualko Dell z 4 grafičnimi in 32 GB rama in primerjaš za MAC PRO-jem ki ima tudi dual CPU, 4 GPU,ter 32 GB rama,vidiš na koncu da je Dell dražji za nek drobiž.Samo za cca. 4000+ $ :))
death is irrelevant

trnvpeti ::

roli ::

Hudičevo dvomim, da bo kaj takega naredil apple. Glede na to, da za nekatere tukaj (tudi zame) iMac predstavlja lepo ravnovesje med zmogljivostjo in ceno. Mac mini je poceni in prešvoh, mac pro je predrag vendar kljub temu ne dosti zmogljivejši od imaca (osnovni modeli), prenosniki pa so pač prenosniki in so zaradi tega ali prešvoh ali pa nimajo dovolj velikega zaslona.
http://www.r00li.com

trnvpeti ::

in kaj misli narediti apple?
netbook, mac midi, price cut, new product,...?

root987 ::

Kdorkoli trdi karkoli in se sklicuje na strica, ki ga redno pije z Apple-ovim direktorjem strateškega razvoja, najbrž laže.

Basically, nihče ne ve kaj točno bi rad Apple naredil. O nekih tabel računalnikih krožijo govorice že leta, pa še vedno ni nič iz tega.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

opeter ::

trnvpeti ima kar prav, tudi jaz sem že na več mestih bral špekulacije, da bi se Apple v celoti preusmeril v izdelavo prenosnikov, vprašljiva je tudi prihodnost namiznih delovnih postaj za profesionalce.

Sicer pa možnost obstaja, sploh če bodo prenosniki kmalu imeli komponente iste hitrosti, kot namizniki. Torej, vprašanje je le, koliko časa bomo lahko še kupovali namiznike, kot take. V mislih imam seveda Apple-a. Morda bo nekaj v obliki Mac minija, vseeno pa menim, da bo dominantna linija prenosni računalniki (tako kot že sedaj).

Prihodnost je mobilna, to je pred časom napisal prejšnji odg. urednik revije Monitor, Samo Kuščer.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Bellzmet ::

Prihodnost je mobilna

Hja zaenkrat za dnevna opravila.

Npr. za igre bo treba še kar nekaj časa počakati...razen, če se kar na škatlo od compa zaselotejpa monitor pa okrog nosi...:\ Pa seveda akumulator v nahrbtniku...

techfreak :) ::

Prihodnost za domače uporabnike je mobilna. Vendar vseeno se bodo za delo uporabljali navadni računalniki.

Npr. za igre bo treba še kar nekaj časa počakati...razen, če se kar na škatlo od compa zaselotejpa monitor pa okrog nosi...:\ Pa seveda akumulator v nahrbtniku...

Če še ni na voljo, bo verjetno kmalu kakšen prenosnik z 4 jedrnim procesorjem in dobro grafično. In bo namenjen igranju.

trnvpeti ::

prihodnost je mobilna
+cloud
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple krepko presegel pričakovanja

Oddelek: Novice / Rezultati
4813544 (11854) Matek
»

Apple podvojil dobiček (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6118838 (16720) techfreak :)
»

Applov dobiček rekorden (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Rezultati
20653329 (49422) Limit-sky
»

Prodaja iger lani narasla

Oddelek: Novice / Ostale najave
214604 (3398) MacQ
»

Xbox 360 in Wii naprej, PS3 nazaj

Oddelek: Novice / Konzole
336613 (2861) fabrskd

Več podobnih tem