» »

Po izgubi podatkov, MI6 svoje podatke raje prodaja

Po izgubi podatkov, MI6 svoje podatke raje prodaja

Slashdot - V zadnjem času so angleške varnostne in obveščevalne službe zahvaljujoč izgubam podatkov dobile marsikater siv las, saj tovrstni dogodki institucijam takšne narave nikakor niso v ponos. Po vseh teh neljubih dogodkih pa so se očitno pri angleški zunanji obveščevalni službi MI6 odločili, da bi poleg javnega ponižanja radi prejeli vsaj še kakšno denarno nadomestilo - in to so storili za celih 17 britanskih funtov.

Tako so na eBay-u prodali fotografski aparat, ki je vseboval fotografije in prstne odtise osumljenih teroristov Al-Kajde ter več zaupnih dokumentov. Do presenetljivega odkritja je prišel kupec fotoaparata, potem ko si je želel ogledati poslikane družinske počitnice, a je fotoaparat raje odnesel na policijsko postajo, kjer pa so najdbo najprej obravnavali kot neslano šalo. Ko se je izkazalo, da so trditve resnične, pa so zasegli poleg fotoaparata tudi računalnik. Po zasedbi so sicer lastniku opreme poravnali stroške v skupni vrednosti tisoč britanskih funtov.

Za agencijo, ki namerava v prihodnosti novačiti nov kader tudi preko Facebook-a, ki ni poznan po močnem ščitenju zasebnosti, to vsekakor ni ena izmed boljših novic.

9 komentarjev

BigWhale ::

Hehehehehe.

jype ::

typo: zasebnoti -> zasebnosti

poweroff ::

Eh, jaz bi raje uplodal na wikileaks. >:D
sudo poweroff

PaX_MaN ::

Heh, zaupni dokumenti brez gesla. Očitno rabijo ene par "vodičev za bedake".

poweroff ::

JA, na fotoaparatu. Kateri fotkič pa omogoča geslo? ;)
sudo poweroff

PaX_MaN ::

Ciljam bolj na to, da če ni ime datoteke ravno "Terorist No. 245 - CLASSIFIED - DO NOT READ OR ELSE!" bolj težko rečeš, kaj sploh je v dokumentu in ga je, da je to ugotovil, moral odpreti in (vsaj) preleteti; potemtakem datoteka ni bila kriptirana.

morbo ::

...ki je vseboval fotografije in prstne odtise osumljenih teroristov Al-Kajde...

Šur thing. Ali so obveščevalne službe tako zabite kot zgleda zadnje čase, ali smo le mi tako naivni da kupujemo te buče...

- Pomotoma pozabljeni dokumenti z vzorci brade Osame bin Ladna!!!

- Naključno prodani top classified prstni odtisi operativcev Al Kajde, s telefonskimi številkami, ki kažejo na to da Iran proizvaja atomske bombe!!!

- Satelitski posnetki skrivnih laboratorijev antraksa Alkajde pomotoma objavljeni na youtubu!!!!

Kam-on... 'Global War on Terrer' je še vedno v polnem razmahu, people.

poweroff ::

Po moje je pa stvar taka: tajne službe so si s protiteroristično zakonodajo udobno postregle. Imajo neomejene proračune, rezultatov svojega (ne?)dela pa jim ni treba razkriti. Pa ne zato, ker bi se s tem razkrilo njihovo slabo delo ali celo nedelo, pač pa seveda zato, ker bi tako razkritje ogrozilo nacionalno varnost.

No, zadeve pa so prišle tako daleč, da je začelo pokati po vseh šivih. In potem se dogajajo takele zadeve. Kako globoko pod morje še sega ledena gora si pa verjetno noben ne upa napovedat.
sudo poweroff

mrpiagg ::

Ma ... to je vse zrežirano. Zakaj, bomo pa verjetno zvedeli kar kmalu ... stoposto se obeta kakšna svetovna pizdarija in je tole samo zavajanje "nasprotnika", ki smo v tem primeru mi, ker se preveč borimo za svoje pravice in to ... :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaposleni na švicarski SOVI odnesel več TB tajnih podatkov

Oddelek: Novice / Varnost
259979 (8087) NeMeTko
»

Britanci širijo retencijo prometnih podatkov na internetne storitve

Oddelek: Novice / NWO
65608 (5012) SkipEU
»

Britanska policija poseduje opremo za tajni nadzor telefonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
9927919 (24711) BlueRunner
»

Po izgubi podatkov, MI6 svoje podatke raje prodaja

Oddelek: Novice / Zasebnost
93642 (2904) mrpiagg

Več podobnih tem