» »

Aretacija zaradi kraje virtualnega pohištva

Aretacija zaradi kraje virtualnega pohištva

BBC - Na BBC-ju poročajo, da so na Nizozemskem aretirali 17-letnika, ki je ukradel za 4000 EUR pohištva v Habbo Hotelu in ga prenesel v svojo sobo. Policija je zaslišala še pet 15-letnikov.

Novica ne bi bila nič posebnega, če ne bi bil Habbo Hotel virtualna skupnost, ukradeno pohištvo pa virtualno. Gre za prvi primer policijske preiskave zaradi kraje virtualnega pohištva.

50 komentarjev

«
1
2

T0RN4D0 ::

sounds kind of retarded :)

Dr_M ::

WTF?! 8-O 8-O
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

edge540 ::

To je hec ne?

T0RN4D0 ::

Mislim da ni =)

poweroff ::

Glede na to, da je objavil BBC, bi rekel, da je čisto res.
sudo poweroff

LedStorm+++ ::

Če bi šlo za prav hotel ja, da pa za virtualno je pa dobra :\. Kakšno vlogo ima še danes policija, zame nobene :D.
Pingvin :-)

Spc ::

lol wtf.
:O
 

zdobersek ::

Stvar je malo bolj resna, kot se slisi.

sinko999 ::

Avtor novice pa bi lahko malo več napisal da uporabniki tega Habbi Hotela plačajo pravi denar da lahko igrajo to igro/simulaicjo/... in da imajo potem svoj lik pa pohištvo etc... in da je ta 17 letnik kradel uporabniška gesla in si s tem sam polepšal svoj lik in okolje lika. Pod črto pogenjeno gre še za eno spletno prevaro več, sicer pa znate brati preberite originalno novico vse tam piše.
Ni? ni ve?no !

Keyser Soze ::

Jah, meja med virtualnim in dejanskim se počasi blura.:D

Glede na to da se na račun nekaterih online skupnosti služi mastne denarje in da ljudje ravno tako vlagajo tja svoja finančna sredstva bo potrebno počasi tudi za to skrbeti, da ti kdo ne ukrade kakšnega artifakta, pohištva ali pa vesoljske ladje z dragoceno rudo. Konec koncev ima lahko zadeva v real-lifu tudi real tržno vrednost.
OM, F, G!

driver_x ::

Kmalu bodo koga obtožili umora, ki ga bo zagrešil v kvejku.

Keyser Soze ::

Nemogoče.

Imamo namreč "respawn".
OM, F, G!

Kekec ::

Zdaj ga naj pa še pošlejo v virtualni zapor! Bo pač pc pržgan 24 ur in bo z likom čepel v "čuzi" :)

urban99 ::

Tale Habbo je hecen... zelo zanimive fenomene ustvarja pohištvo, mal posurfajte za Furni Whores, o tem je tudi pisal BBC.

Wirko ::

Kozlovska sodba v Višnji Gori.
[:4{#]

Totscha ::

Ne vem koga bi prej za ušesa: avtorja novice ali vse tiste, ki komentirajo ne, da bi prebrali izvorno novico. Mulc je kriv čisto prave kraje, ker se virtualno pohištvo, ki ga je zmaknil, plačuje s pravim denarjem ...
Haters gonna hate... ;)

Izi ::

Kraja je pač kraja ni važno kaj ukradeš.
Policija mora raziskati vsako prijavo kraje.
Treba je vedeti, da so pravi lastniki tega pohištva zanj plačali svoj pravi težko prigarani denar in imajo za svoje virtualno imetje tudi prave nevirtualne račune.
In ko ti prideš na policijo z računom za neko stvar ki ti je bila ukradena, mora policija ukrepati, ne glede ali ti je izginil avto ali pa neko navidezno pohištvo.
Mulc je ukradel za 4000 € robe in policija pač raziskuje.

Sploh se mi pa zdi, da se pri BBC niso ravno poglobili v zadevo. To še zdaleč ni prvi tak primer. Korejci, Kitajci in tam okoli so imeli že kar nekaj takih primerov, ki so se končali na sodišču.
V tistih vzhodnih deželicah, kjer ljudje pol svojega življenje preživijo v virtualnem svetu je že kar nekaj ljudi, ki ždijo v čuzi zaradi kraje virtualnih predmetov, predvsem pa zaradi kraje kompletnih računov kakšnega igralca, ki se mu je potem sesul svet, ko se ni mogel več priklopiti v svoje virtualno življenje.
In če ti plačuješ za življenje v tem virtualnem svetu je logično, da ti ga ne more kar nekdo nekaznovano ukrasti.

Da umorov zaradi kraje kakšne super sekirice ali meča sploh ne omenjam :D
Saj je tudi tam omenjeno kako je Qiu Chengwei ubil Zhu Caoyuana, ko je odkril, da je le ta prodal njegov "Dragon Sabre", ki mu ga je on samo posodil >:D

dzinks63 ::

:)) Kraja 4000€ vrednega pohištva. Čeprav je šlo le za krajo navideznega pohištva, so oškodovanci utrpeli dejansko materialno škodo, saj se nakup opreme v hotelskem kompleksu Habbo opravlja s pravim denarjem. To ni kr neki kraja, ampak dost bolj resna zadeva, čisto prava kraja. Do pohištva se je dokopal s pomočjo ukradenih uporabniških računov in gesel.

Dr_M ::

torej. hotel prodaja "meglo"??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MrStein ::

Izi :
Treba je vedeti, da so pravi lastniki tega pohištva zanj plačali svoj pravi težko prigarani denar in imajo za svoje virtualno imetje tudi prave nevirtualne račune.

Kaj pa pohištvo, ki so si ga prislužili s prostitucijo ? :D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

Dr_M:
torej. hotel prodaja "meglo"??

No ja, saj diskoteke tudi ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Legend(SLO) ::

Dr_M:Očitno A razmišlaš, da bi odpru virtualni kafič in prodaju virtualno pivo pa cocktaile?
krneki

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

No ja, saj diskoteke tudi ;)

no ja. sej se kej druzga dobis zravn.

cudno, da niso aretiral teh prevarantskih lastnikov "hotela".
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Izi ::

torej. hotel prodaja "meglo"??

Dr_M, verjetno si že prestar, da bi dojel, kaj čaka naše prihodnje generacije.
Biznis je enak kot vsak drug. Prodajajo tisto, kar so ljudje pripravljeni plačevati.

Tukaj se gre za zadovoljevanje svojih duševnih potreb. Vzhodnjaki so tehnološko vedno kakšno generacijo pred zahodom. Če recimo pogledaš njihove prenosne telefone, so tehnološko proti našim kot, da bi bili prihajali iz kakšnega drugega planeta in kot taki tudi niso kompatibilni z našimi omrežji.
Tako ima tudi življenje tam bore malo skupnega z našim.
Pri nas popoldneve še vedno preživljamo, ob gledanju španskih nadaljevank, nekateri celo hodijo ven na sprehode :D
Tam ljudje ves svoj prosti čas preživijo v virtualnem svetu.
Ker za razliko od nas tam ljudje živijo v majhnih zanikrnih luknjah velikih par kvadratnih metrov se takoj ko pridejo domov preselijo v svoje veliko virtualno stanovanje in tam preživijo ves svoj prosti čas.

Ker je naša mentaliteta še verjetno precej zaostala proti njihovi jih trenutno težko razumemo.
Meni se zdi to podobno kot, da pri nas nekdo kupi umetniško sliko za nekaj 1000 €, ki ti potem visi na steni. Od nje nimaš nobene konkretne koristi, samo gledaš jo lahko. Z svojim digitalnim fotoaparatom bi naredil precej lepšo sliko za 1000-krat manjšo ceno. Ampak gledanje te slike nekaterim ljudem prinaša duševno zadovoljstvo poleg tega pa njena cena z leti ponavadi raste.
Povsem enako je z virtualnimi svetovi, ki te tudi stanejo precej denarja, prinašajo ti zadovoljstvo, ko jih gledaš in njihova cena ponavadi raste, če se le dovolj ukvarjaš z njimi.
Kar precejšen delež ljudi tam na vzhodu ne hodi v službo in živi samo od prodajanja virtualnih predmetov.

Mlajša generacija tudi pri nas že osvaja virtualne svetove, seveda so njihovi svetovi polni pošasti, ki jih je treba pobiti. Za starejšo generacijo pri nas je že prepozno, da bi se preselila v virtualne svetove, bodo pa mladi ko odrastejo popoldneve preživljali namesto ob pobijanju zmajev, raje v virtualnih hotelih in podobnem, kjer se ljudje tudi srečujejo in spoznavajo med drugim.
Taka je prihodnost človeštva. Življenje je tako ali tako samo zadovoljevanje potreb, ki prihajajo iz tiste nekaj kil težke gmote, ki jo imamo v zgornjem delu lobanje :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

BBB ::

Izi:
Taka je prihodnost človeštva. Življenje je tako ali tako samo zadovoljevanje potreb, ki prihajajo iz tiste nekaj kil težke gmote, ki jo imamo v zgornjem delu lobanje

Zakaj ljudje iščejo virtualnost? Da bi imeli repliko svojega resničnega sveta? Dvomim. Želja po virtualnem se pojavlja pri večini ravno zaradi bega pred težavami resničnosti, ki v virtualnem svetu nimajo takšnih posledic kot v realnem svetu. Pa naj si bo to svet kot ga vidi prbit ali zapohan človek ali pa človek, ki uživa v pobijanju v streljačini. Zelo dvomim, da bi si človek želel živeti še eno življenje v virtualnem svetu, kjer so posledice dejanj obravnavane kot v resničnem svetu, iz katerega se umika - kaj potem manjka resničnemu svetu, da bi se nekdo rad umikal v takega v katerem veljajo enake omejitve?

Neumnosti, ki jih ljudje počnejo, da si zaserjejo še tisti duhovno sproščujoč kotiček, kamor se je bilo nekoč prijetno umakniti, bodo še bolj duhovno zasužnjile sodobno človeštvo. Če ljudje nimajo dovolj bremen iz resničnega življenja, si jih bodo ob "sprostitvi" nabrali še iz virtualnega. Kakopak, zabloda, enako kot pri ljudeh, ki zaradi kockanja in podobnega zaigrajo svoje premoženje - so za psihiatrično zdravljenje. Seveda bo kdo ob tem pomislil na kratenje pravice do svobodne odločitve - človek, če tako misliš, tvoje misli niso svobodne - si suženj nazorov sodobne zablojene družbe.

kekz ::

A so ga virtualno aretirali? In to virtualni policaji? :O

raufnk ::

bi tebi mar zadostovalo da ga aretirajo virtualni policaji, če ti je ukradel nekaj kar si plačal? :\
lp raufnk

Horsechoker ::

Če je tak pacient, da kupuje virtualne stvari potem bi mu moralo zadostovati oz. njegove mnenje ne bi smelo šteti.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

Ziga Dolhar ::

Horsechoker: si šel že kdaj v kino?

(Si kupil kdaj kakšen DVD film? Serijo? Igro? Program? Operacijski sistem?)
https://dolhar.si/

Daliborg ::

hehe....hudo postaja tole, cez nekaj casa bos dobil taplavo kuverto ko bos koga zalil na forumu >:D .....saj res a ni to ze nekdo spraseval?:\

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

link_up ::

ah dejte no. a clovek je placal za virtualno pohistvo? ja ti sment ej...zdaj pa kar aretacija pa malega v zapor...ja pa jade. Njemu naj ukinejo racun, tistemu pa naj dajo novo virtualno pohistvo + dve zofi...jao no! Kako sploh to lahko primerjate? Ne me basat, da ima kraja virtualnega pohistva enak impact na cloveka, kot ce mu spraznis bajto. Pa da se placujejo s pravim denarjem...jao.

@ziga

tvoja primerjava je pa smesna. V kinu lahko vseeno primes in cutis platno, prav tako lahko otipas zgoscenko in na njej pustis tvoj pravi pravi in ne virtualni prstni odtis. Tudi program lahko obcutis, ce das prst na vcc pin monitorja.

edit: ne prst na vcc monitorja ampak na data line :S
In and Out

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: link_up ()

Aggressor ::

Joj, saj so nekateri tu vse skupaj že razložili. :\

1. Prijet je bil zaradi vdora v tuj račun, kar je kaznivo tud pri nas; samo zaradi kraje virtualne lastnine bi ga po njihovi zakonodaji zelo težko pridržali.

2. V Habbo Hotel se ta lastnina kupuje s pravim denarjem, kar pomeni, da je precej analogna drugi digitalni lastnini.

3. V Aziji so taki primeri stari že leta.

Čudi me, da ljudje ne zmorejo dojeti pomena virtualne lastnine samo zato, ker je virtualna.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

krneki ::

Če bi pa enemu iz računa na banki pokradli ves denar, bi bil pa cel hudič! Pa saj to je virtualen denar, tega denarja banka sploh nima v enem ogromnem trezorju naloženega na paletah, kr ene številkice so ;)

elasto_mania ::

piše samo da je ukradel.
Možno sploh ni vdru ampak je virtualno primu lastnino in jo nesel v svojo sobo

gzibret ::

> Možno sploh ni vdru ampak je virtualno primu lastnino in jo nesel v svojo sobo

V izvorni novici piše, kako jo je (so jo) ukradel(-li). Skupina mulcev je naredila fake habbo web strani, pokradla passworde in nato pokradla stvari na pravih habbo straneh.
Vse je za neki dobr!

opeter ::

@ziga
tvoja primerjava je pa smesna. V kinu lahko vseeno primes in cutis platno, prav tako lahko otipas zgoscenko in na njej pustis tvoj pravi pravi in ne virtualni prstni odtis. Tudi program lahko obcutis, ce das prst na vcc pin monitorja.


Ne, Ziga je dal zelo dober primer. Saj, ko kupiš recimo igro na CD/DVD-ju, je občutek podoben kot v kinu... ampak sam ploščk pa škatla pa ja nista vredna 40-50 EUR ali celo več.
Pri vritualnem hotelu pa občitš zadeve zelo enostavno: kupiš pohištvo za n-količino dernarja, nakar naslednji teden občutiš, da nimaš denarja za hrano >:D
Si pače vse porabil za nakup virtualnega pohištva. To pa občuti tvoj želodec, posledično pa tudi ti.

leinad ::

link_up torej ti ko si kupiš DVD misliš, da za tisti kup plastike, znane tudi kot nosilec podatkov, plačaš par deset € in ne za gmoto ničel in enic, ki so na njem? a lahko ti otipaš te ničle in enice?

HeMan ::

Če loh otipaš program, tako da primeš za data line, potem lahko tudi poližeš UTP kabel in boš čutil Habbo Hotel..

poweroff ::

Čudi me, da ljudje ne zmorejo dojeti pomena virtualne lastnine samo zato, ker je virtualna.
Mene pa ne - glede na to, da ljudje ne zmorejo dojeti pomena intelektualne lastnine samo zato, ker je intelektualna. ;)

Daliborg: hehe....hudo postaja tole, cez nekaj casa bos dobil taplavo kuverto ko bos koga zalil na forumu >:D .....saj res a ni to ze nekdo spraseval?:\
Se že dogaja v Sloveniji. Primer Ane Jud, pa tudi zaradi sovražnega govora je padla obsodba pred časom. V bistvu ne vidim razloga zakaj bi bil virtualni svet kaj bolj drugačen od realnega - saj smo na njem isti ljudje.
sudo poweroff

MrStein ::

Hja, ne vem zakaj folk misli, da žalitev več ne šteje kot žalitev, če je napisana z drugo barvo ali na drugačen "papir".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

desperados ::

ja če je bila virtualna kraja more biti tudi virtualna posledica ne pa realna

Opkow ::

Tvoja izjava bi drzala, ce bi bilo tudi placilo virtualno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Opkow ()

desperados ::

Pa saj medna vedo da so kupili meglo ali ne??? Torej more it tudi v zapor iz megle. Na denar in kupnino morajo kupci pozabiti takoj ko nakažejo denar. Saj so dobili svojo virtualno kupnino, karkoli se potem dela tam pa naj ostane v virtualnem svetu! Meja med enim in drugim svetom je jasna in držati se jo morejo vse strani.

Sploh pa so uporabniki(ali pa lastnik) sami krivi če ne morejo prepoznati resnične spletne igralnice in uporabljajo ponarejeno.

Zgodovina sprememb…

dejanslo ::

a torej je pharming po tvoje legalen? :\ dečki so se ukvarjali s kriminalom in so jih dobili, end of story.. pač drugačen trend od tistega z bančnimi karticami
There`s More Than One Way To Do It

desperados ::

Ne pravim da je legalen, internet je pač prosti medij in ga lahko uporabljaš kakorkoli hočeš. Naj bi sicer veljala neka načela moralnosti, ampak na žalost to ne velja za vse saj si lahko to razlagajo na različne načine.

Menim da je kriv lastnik spletne strani ker uporabnikov ni opozoril na nepravilnosti, ali pa naredil vse v njegovi moči da bi razne napade preprečil.

Tako ali tako pa so bile obtožbe ovržene...

Keyser Soze ::

Se strinjam z desperadosom.

Z računa naj mu poberejo digitalne denarce v protivrednosti 4000€ + še kakšna mala virtualna kazen za krajo in to je to.
Posledice bodo zgolj v virtualnem svetu. OK, to da ne bo mogel dvignit papirnatih denarcev je pa itak njegov problem. Bi moral kar pozabit nanje, ko je naložil zadevo v virtualni svet.:D
OM, F, G!

MrStein ::

Vau, potem je kraja vstopnic za kino po vašem OK ?

Mislim sam si si kriv, če si dal denar en kos papirčka.

Kraja delnic ? Ponarejanje testamenta ?
Mislim, saj to so samo neke krace na nekih papirjih, kajne ?
"virtualno"...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nitro2 ::

tisti, ki kupujejo virtualno pohištvo za 4000$ (milijon starih tolarjev)morajo bit res svojevrstni pacienti...to je podobno kot eni ki kupujejo parcele na luni...
takemu bi morali prodat še virtualne varnostne kamere in alarmne naprave...pa virtualne super duper ključavnice, da mu ne bi mogli vlomt :))))

T0RN4D0 ::

Presenečeni bi bli kolk keša folk zmeče za razne virtualne stvari... razne igrce so tak biznis da glava peče...

ideja je simpl; nardiš zastonjski špil da folk not pade, tist ki donira recimo 10€ dobi kr lep bonus... in vsi k hočjo bit konkurenčni morjo dat 10€... in folk k ma preveč dnara je prpravlen dat tud recimo 1000€ za razne resource ki so načeloma zastonj...

če je pa vse skup plačljivo že od začetka pol pa tud uredu.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najstnika obsojena zaradi virtualne kraje :S

Oddelek: Loža
192599 (1653) jype
»

3D modeli stolov, miz,...

Oddelek: Loža
51898 (1797) bluefish
»

Aretacija zaradi kraje virtualnega pohištva (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
504699 (4699) nitro2
»

Leseno ohišje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
343581 (2672) Boskox

Ogledala v spalnici

Oddelek: Loža
285000 (4603) Gwanaroth

Več podobnih tem