»

Hekerji vdrli v podjetje, ki izvršuje nadzor po francoskem zakonu HADOPI

Na seznamu datotek so vidne številne python skripte

vir: TorrentFreak
TorrentFreak - Torrentfreak poroča o zanimivih najdbah na strežniku francoskega podjetja Trident Media Guard (TMG), ki v imenu založnikov izjava nadzor nad p2p prometom po zakonu HADOPI. Podrobnosti vdora še niso znane, je pa francoski varnostni raziskovalec Olivier Laurell (aka Bluetouff) povedal, da so se hekerji "bolj ko ne sprehodili skozi odprta vhodna vrata strežnika". Na njem so našli številne skripte in namenske p2p programe za nadziranje p2p omrežij, ip naslove internih strežnikov ter pripadajoča uporabniška imena in gesla. To bi potencialno lahko (oz. morda je že) vodilo v širši vdor v celotno infrastrukturo podjetja.

Raziskovalci so že začeli pregledovati izvorno kodo pridobljenih programov in našli marsikaj zanimivega. Smatralo se je, da se TMG zgolj...

14 komentarjev

The Pirate Bay odrezan od internetnega sveta

TorrentFreak - Stockholmsko sodišče je odredilo, da mora švedski internetni ponudnik Black Internet, ki je The Pirate Bay zalagal z večino pasovne širine, stran odklopiti z interneta oz. v nasprotnem primeru plačati 500.000 švedskih kron (49.600 €) kazni. Dostop do strani je bil onemogočen danes, v ponedeljek, zjutraj, saj so pri Black Internet storili, kot jim je bilo naročeno. V svojo bran so povedali, da niso imeli druge izbire, kot upoštevati zakon.
 Potapljajoča se ladja? Očitno ne.

Potapljajoča se ladja? Očitno ne.


Odredba o odklopu, ki je del cenzure The Pirate Baya, je posledica civilne tožbe več kot 10 velikih studijev (med njimi so Disney, Universal, Warner, Columbia, Sony, NBC in Paramount), ki je bila na isto sodišče vložena konec julija. Podobno so že v maju storili veliki glasbeniki, Universal, EMI, Sony in Warner, končno pa smo ugledali prve sadove obeh tožb. Vodja švedske Piratske Stranke je potožil, da je to nezaslišano saj naj bi se sodišče dvignilo nad ustavo ter kršilo pravico do svobodnega govora.

Kakorkoli...

27 komentarjev

Podjetje Media Defender napadlo legalen P2P tracker

Wired Blog - Prejšnji teden je podjetje MediaDefender, ki se ukvarja z zaščito avtorskih pravic na internetu in preganjanju P2P piratstva izvedlo DOS napad proti Torrent trackerju Revision3. Na njihovo smolo pa je bilo podjetje popolnoma legitimno, vsebina, ki jo ponujajo preko P2P (DiggNation show še nekaj podobnih oddaj) pa zakonita.

Podjetje, ki je upravljalo z Revision3 trackerjem je na svojem trackerju objavljalo izključno svojo (zakonito) vsebino, potem pa je pri eni izmed nadgradenj del trackerja pozabilo zapreti, P2P pirati pa so to pričeli zlorabljati in na tem delu objavljati torrent povezave do nezakonitih vsebin. Lastnik trackerja trdi, da je bil del trackerja pomotoma odprt samo pet tednov, predstavnik MediaDefenderja pa je izjavil, da so imeli tracker odprt "več let"

Podjetje MediaDefender je zato pričelo z zastrupljanjem P2P prometa in pošiljanjem lažnih torrent meta datotek. Ko so pri Revision3 trackerju nato odkrili napako in jo odpravili, pa je sistem MediaDefenderja zaznal...

23 komentarjev

Piratski zaliv z več kot milijon torrentov, 10 milijonov odjemalcev

TorrentFreak - Iz oddelka za stike z javnostjo priznanega švedskega portala za deljenje torrent datotek, The Pirate Bay, so sporočili, da so presegli milijon gostovanih torrent datotek. Število tako imenovanih peerov ali povezanih odjemalcev pa je preseglo 10 milijonov. Dvajset-odstotno povečanje so dosegli v manj kot mesecu dni.

Naslednji večji korak v njihovem razvoju pa je vsekakor tudi začetek sodnega procesa v sledečem tednu. Skrbniki portala so prepričani, da niso storili ničesar nezakonitega in hkrati poudarjajo, da bo stran ostala prisotna na internetu ne glede na izid.

Izvorna novica na TorrentFreak.

Povezave na omenjeno stran, ki gosti množico legalnih Linux torrentov in demotov iger, iz razumljivih razlogov ne bomo podali.

44 komentarjev

Na internet ušla interna e-pošta podjetja Media Defender

TorrentFreak - Uporabniki P2P omrežij gotovo dobro poznate podjetje Media Defender, ki se ukvarja s preprečevanjem piratstva in sicer tako, da P2P omrežja "smeti" z neuporabnimi datotekami.

Četrtega julija letos so pri TorrenFreaku objavili novico, da je podjetje Media Defender postavilo spletno stran MiiVi.com za nalaganje in prenos video datotek, preko katere naj bi skušali loviti tim. "internetne pirate". Spletna stran je gostovala pri ponudniku dostopa do interneta, ki ga z Media Defenderjem ni bilo mogoče povezati, pri Media Defenderju pa so o strežniku MiiVi "sfrizirali" tudi zapis na Wikipediji.

Žal so bili pri svojem početju nekoliko neprevidni, saj so pozabili popraviti DNS vnos in pri TorrentFreaku so jih hitro razkrinkali. Pri Media Defenderju so se potem branili, da je šlo za interen projekt in da namen ni bil lovljenje internetnih piratov.

Zgodba pa s tem ni bila končana. Pred dvemi dnevi je namreč hekerska skupina Media Defender Defenders v internet izpustila okrog 700 Mb...

13 komentarjev

Nemški ponudniki dostopa do interneta morajo na zahtevo izbrisati prometne podatke

Slashdot - Kot poroča Slashdot, je v začetku tega tedna nemško zvezno sodišče odločilo, da mora T-Online, eden največjih nemških ponudnikov dostopa do interneta, na zahtevo uporabnikov izbrisati vse njihove IP številke iz svojih datotek aktivnosti (tim. log datoteke).

Sodišče je odločitev sprejelo na podlagi pritožbe 33-letnega uporabnika interneta Holgerja Vossa, ki je leta 2002 na internetu napisal nek sarkastičen komentar, kasneje pa so ga izsledili na podlagi shranjene IP številke in proti njemu vložili tožbo. Sodišče je presodilo, da T-Online nima pravice shranjevati teh podatkov brez ustrezne pravne podlage. Mimogrede: podobna zakoodaja, ki prepoveduje shranjevanje prometnih podatkov, velja tudi pri nas, žal pa je v praksi operaterji praviloma niti ne poznajo oz. je ne upoštevajo.

Za nemške uporabnike je na voljo tudi že ustrezen obrazec, s katerim lahko ponudniku dostopa do interneta sporočijo svojo zahtevo, ki se ga najbolj veselijo uporabniki P2P storitev. Komentatorji na

6 komentarjev

Tripod MySQL baza izbrisana

Lycos - Enega največjih ponudnikov tako brezplačnega, kot tudi plačilnega ponudnika internet prostora, ki na mesec doseže 118 miljonov unikatnih obiskov, je žal doletela zelo neprijetna stvar. Vsi uporabniki, katerih strani se začnejo s črko "s" ali "t" in so imeli MySQL baze, so sedaj ostali brez nje. Razlog za ta dogodek je bil trdi disk - ta se je zrušil iz neznanih razlogov, vsaj tako navajajo iz uredništva Tripod-a, podatkov pa niso uspeli rešiti.

Tako je izpuhtel še zadnji up za tiste, ki si niso shranjevali varnostnih kopij. Novico lahko zasledite na uradni Lycos-ovi strani: klik.

3 komentarji