» »

Piratsko kopijo Viste bo doletel "Black Screen of Darkness"

1 2 3
4
»

Mr.B ::

V sloveniji 500 GB disk stane 100€ , prenosni za isto ceno dobiš 160GB. KAr je lahko veliko če imaš prensnik za 600€.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Kenpachi ::

Fire:
Spet. Pač, če ti ni zadosti 307GB, ti najbrž tudi 350GB ni. Tako da je spet brezveze tvezit "16GB" argument še naprej. V vsakem primeru _boš_, brezkompromisno, kupil novi disk, pa ponucala ena Vista 16GB ali pa 150*10^6 linuxov 10GB, ker _potrebuješ_ ves ta "prazen" prostor.
Zaraki Kenpachi.

poweroff ::

Zdaj pa povzetek za vse tiste, ki se čudijo zakaj folk uporablja Windows, namesto linux :
Saj to s telefonom je res. Po drugi strani je pa razvojni tempo Linuxa blazno hiter. Čez pole leta bo imel Linux 3/4 problemov manj, Windows problemi pa bodo ostali isti.
sudo poweroff

MrStein ::

Matthai:
Čez pole leta bo imel Linux 3/4 problemov manj

Torej je leto 2008 "the year" ?
Ali pa le milijontič "naslednja verzija bo boljša" ?

Saj, sprva sem sam tudi verjel v to, po petstotisočsedemstotriindvajsetičem pa sem začel opažati vzorec ...

(jaz bi tudi rad, da bi bilo drugače, samo kaj ko ni)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kriko1 ::

@MrStein: ne, za nas ki imamo 100% podprt hw je vedno "the year". Pač pazim kaj kupujem.
In se strinjam z Mathaiem, razvoj linuxa je hiter, čeprav na določenih projektih varira (odvisno kako velika skupnost je, koliko interesa...), recimo če gledaš kernel je dnevno ogromno patchev, za kde se tudi hitro popravi probleme (vsaj tiste ki sem jih jaz reportal). Za ostalo kar ne uporabljam pa ne vem.

poweroff ::

Hja, saj je povsod tako. Pri Microsoftu pa poslušamo, da so končno poštimali varnost... in to poslušamo že leta, pa se ni kaj prav dosti bistvenega spremenilo.

Danes lahko v nek povprečen laptop vtakneš Ubuntu CD in zadeva dela - pred tremi leti si se po par urnem j*** znašel v konzoli in začel kalvario z driverji. Počasi bodo do konca poštimali grafiko (tako kot so zvok - se še kdo spomni j*** z zvočnimi karticami v Linuxu), potem pa naprej.
sudo poweroff

MrStein ::

kriko1:
ne, za nas ki imamo 100% podprt hw

Moj BT dongle (Belkin F8T013) je podprt, kar se drivera tiče.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

_Enterprise_ ::

Nisi odgovoril. Si Total Commander in Winzip kupil? Oziroma tisto kar pac uporabljas namesto teh dveh.

Nič od tega nisem plačal, ker mislim, da nič od tega sploh gor ni. WinRar je že gor bil. Pa dobr no 15 let sm str ne morem zdej jest usega kupovat... ko bom mel svojo plačo bom že verjetn kej več kupu pa mal mnj piratiziral... ne podpiram piratstva, ampak sem pirat. In zaradi tega nisem debil.

Spc ::

Kdo je testiral in si zmišljeval bonbončke v visti?
- Navadne familije, ki do sedaj niso imele računalnika zaradi kompliciranosti sistema.

To je microsoft rekel, da so dali nevem kolko uprabnikom, ki še niso imeli računalnika da naj poročajo in povejo kaj bi lahko spremenili/dodali itd itd .. in sedaj imamo OS za otrokece, ki je tako hudo nepregleden da se advanced user nič več noter ne znajde.
Enako se je zgodilo z Office 2007, ki je totalna bedarija kar se tiče novih menijev ker mi več ni nič jasno kje je kaj .. seveda je to bolj praktično za začetnike ker majo vse na kupu za advanced userja pa je to slabo saj je bil od leta 1995 navajen na office takšen kot je.

Windows 2000 PRO, Windows Server 2003 - za advanced userje
Windows XP - za mlade in očije
Windows Vista - za otrokece in mamice ki ne znajo

:)
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Ziga Dolhar ::

Guci guci, kolk si ti glasán!
https://dolhar.si/

Spc ::

Nisem nič glasn.
Povem svoja razmišljanja..

Vsak ima svoje mnenje.
Takšno je moje.

:D

Evo en dokaz... FAMILIES
http://www.youtube.com/watch?v=shxWID1decU

Da nebom samo govoril in nič pokazal.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

_Enterprise_ ::

ki je tako hudo nepregleden da se advanced user nič več noter ne znajde

Ja, sevede. Si sploh sprobal Visto? Precej bolj pregledna je, tudi Office 2007 je. Povsod imaš search bare, ki ti z vsako vpisano črko začnejo iskati, ikone se dajo skalabirati, komnbinacija gumbov windows in tab ti omogoča hitro skrolanje med okni... Ne vem, res ne vem, kaj imate toliko čez Visto, ki razen sistemske požrešnosti, ki je le malo večja od Windowsev XP, nima nič, popolnoma nič za v minuse.

Šminka za mamice in otrokce? Dej pejd v korak s časom, model, Vista ma svoj stil, moja mat še zdej ni opazla, da mam nove Windowse naložene, pa jih mam že 2 meseca, kaj šele, da bi ji bil design kej posebej všeč... Mislm jao no, boli otroke pa očije pa mamice ku*** za en design.

Stil je lepo čist, glossy in je pač v koraku s časom. Aero lahko izklopiš ali vklopiš, če ga ne maraš ali nimaš ustreznega hardwera. Sorči, vizualnost ima vedno večji pomen. Nima kej posebej praktično, ampak na uč je lepo.

Tko, da res ne vem, kaj imate tolk proti. Praktična je bolj kot XP-ji, to sigurno. Lepša brez dvoma. 90% procentov špilov laufa brez problemov, isto je z novejšimi programi (novejšimi različicami). Požrešna je res, kar se mi zdi edini minus, samo je nivo rasti stopnje požrešnosti med Windowsi enak.

Zaključek: Vista je postala dostopnejša tudi tistim z malo več računalniške pismenosti, lastnosti za tiste bolj izučene pa je obdržala oz. povečala. Sej zdej še govorite proti, tko kot ste pred leti za XP-je. Zarad mene gonite še dvjset let ene in iste Winse, če čte.

Spc ::

Filesharing še sedaj ne dela kolegu pa sma vse naredila tako kot mora bit.
V Windows Server 2003 3x klikneš in zadeva dela 100%.

Ikone v visti so po defaulte take kot da mam dioptijo tako hudo, da še monitorja ne vidim.
Kičasto ni kaj.
16GB se mi zdi čista bedarija medtem ko 2003 zasede 500MB plus tega lahko v visti uporabiš samo ACPI HAL .. na druge HAL-e pa so pozabli.
In ja eni imamo rajše mašine brez APCIja.
:\

Tak ne veš kaj pomeni HAL.
To pove, da si normalni uporabnik računalnika in viste.
:D
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

roli ::

O hudiča kake razprave!
Kot prvo pri meni sta tudi izgled in oblika uporabniškega vmesnika pomembna. Res je, da ne gledaš kako izleda sistem ampak uporabljaš nek program vendar so dobro razporejeni elementi še kako pomembni.

Vista je zelo podobna vsem ostalim sistemom - ima prednosti in slabosti.

HW v linuxu je problem, prav tako igre. Saj večini dela ampak obstaja tudi kdo, kimu ne dela. Tri dni jeb*** z sistemom zato, da namestiš en IR sprejemnik (COM port) je pa preveč. Po nevemkoliko prebranih straneh, vodičih... je končno začelo delat vendar pa po restartu spet ni. In je bilo treba ponovno ponovit par ukazov v ukazno vrstico. Mislim meni je to totalno nenormalno. Sistem tako ali tako ni pomemben, pomembni so programi. Od sistema pričakujem samo, da bo moj HW delal čimhitreje in z malo jeb****.

eveda varnost Win sistema je nekje v riti ampak povprečni uporabnik domačega računalnika večinoma ne potrebuje super varnostnega sistema. Poleg tega pa me je to spomnilo na to kar je povedal moj učitelj za računalništvo: Požarni zid je kot nek vratar in, če ti vsakemu, ki vpraša, če sme vtopit rečeš "da" potem ti ne pomaga ne velika gorila, ne en mali striček. Torej za varnost so krivi tudi sami uporabniki. In prav taka je možnost, da bo v linuxu dovolil požarnemu zidu, da odpre nek port kot v Win.

Ko bo emkrat imel linux večjo podporo za HW (pa naj im zaradi mene miljon neuporabnih gonilnikov) bom pa nazaj. Prej zagotovo ne. Seveda so tukaj še igre - na linuxu jih je malo, meni se to pretirano pomembno ne zdi vendar se nekaterim zdi še kako pomembno.

-----------------------

Tukaj pa imaš na eni strani nekoga, ki uporablja linux in zna malo in nekoga, ki uporablja Windows in zna veliko in nekoga, ki uporablja linux, ki zna veliko...... Vsak ima razlog, da uporablja trenutni sistem. Operacijski sistem je stvar tvojega okusa.

----------------------

Drugače pa se še spomnim, ko je prišel Win XP (jaz sem takrat uporabljal Win 98), meni se je zdel popolnoma zanič in neuporaben in ni imel nobenih pamethnih novosti.... Čez par let pa je velika večina tistih, ki so prej imeli Win 98 in so bili taki kot jaz sedaj na XP. Tako se bo zgodilo tudi z Visto.
http://www.r00li.com

MrStein ::

rolihandrej:
povprečni uporabnik domačega računalnika večinoma ne potrebuje super varnostnega sistema.

Kje pa. Naj wormi vladajo !
(saj si prebral ono drugo novico o milijonih sveže okuženih Windows mašin? Storm rulez !)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

'FireSTORM' ::

Mislil je po moje, anti-cracker zaščita.

Stil je lepo čist, glossy in je pač v koraku s časom. Aero lahko izklopiš ali vklopiš, če ga ne maraš ali nimaš ustreznega hardwera. Sorči, vizualnost ima vedno večji pomen. Nima kej posebej praktično, ampak na uč je lepo.

O marija potem sem še jaz zadaj ko berem pošto z pine.
Horsecrap...bling-bling je za otrokce kot si ti ki imajo radi da se vse šajna. Tako kot našemljeni avti, samo otrokci sanjajo o tem, kak starejši otrok pa še to plastiko res gre gor limat.

Zaključek: Vista je postala dostopnejša tudi tistim z malo več računalniške pismenosti, lastnosti za tiste bolj izučene pa je obdržala oz. povečala. Sej zdej še govorite proti, tko kot ste pred leti za XP-je. Zarad mene gonite še dvjset let ene in iste Winse, če čte.

Pri stranki sem šel nastavljat xDSL, ravno na visti. Ok prvo mi je blo slabo od vsega bling-blinga in blury fontov ampak ok, pustimo to. Pol ure sem nastavljal omrežno povezavo do modema. Res uporaben sistem za katerega bodo morali mnogi plačati nove tečaje da bodo svoje uslužbence naučili delati z tem čudom.

Nevem kater mi je pisal za teh 16GB in če mi bo 307GB premalo mi bo tudi 350GB premalo. Ni res. Mi je že 60GB čist dovolj, 250GB izkoriščam pa za razne backupe in arhiviranje. Ok bi mi bilo tudi 294GB ali kolko bi mi že pač ostalo, ampak zakaj bi vrgel 13GB vstran?

Čez par let pa je velika večina tistih, ki so prej imeli Win 98 in so bili taki kot jaz sedaj na XP.

Si prepričan?
Jaz sem bil na 98, in sem šel potem direkt na XP, po par mescih se mi zdi, se ne spomnim več dobro. Ampak to še ne pomeni da bom zdaj še na Visto. Ravno obratno, tiščal se bom čim dlje od te spake.

darkolord: Ok mali rumeni so manj razviti, prav.
Ampak imajo potem tudi Mercedeze, BMWje in ves ostali luksuz za en dolar?
In so čist dovolj razviti da furajo Linux.

Prebral sem eno zanimivo novico par dni nazaj na slashdot.org in sicer o Mindbridge, kjer je CEO se ne spomnim več imena povedal, nismo imeli 6 ali 10 strežnikov, imamo jih tam okrog 70-80, kar pa lahko drastično poviša stroške vzdrževanje M$ strežnikov in z prehodom na Linux smo prihranili tone denarja.
Ni ravno citat ampak mislim da sem zajel bistvo.

Pa še par dni nazaj je blo povedano, service se plača več na Linuxu. Ne serji no.
Ti za hosting plačaš več na Linux+Apache+MySQL kot na M$Win+IIS+MSSQL?
Aja misliš namestitev sistema? Zelo skregano...
Those penguins.... They sure aint normal....

_Enterprise_ ::

Spc:

Vista zasede 8 Gb placa.
Nimam nobenih problemov z dolvleko.

Pa goddamn, imaš ti 500 ikon na namizju in resolucijo na 800 X 600? Jest jih mam za pol ekrana, z resolucijo na 1280 X 1024, ikonce so pa lepo pregledne in hitro najdljive.

'FireSTORM'

Glossy je v modi, in ne samo za otroke. Ti imaš pač svoj stil, tisti gospodje v 4X4, black-glossy BMW-jih pa svojega. Če češ Aero ča češ, če ne pač ne. Meni je kul. Vse je zaobljeno, kakor je danes moda v skoraj vsem, čez par let bo pač vse bolj ostro. V Visti se drgač nič ne svetlika, le glossy zgleda vse skupaj, ker jaz nebi postavil kot otročje. Pa gleed avtov tud ne vem kaj hočeš povedat, mislm da folk precej bolj gleda na glossy avte kot tiste z 0% reflekcije. Samo ne mi govorit da sem otrog če mam gloss rad.

OK, konec debate glede designa, če ti je kul ti je, če ti ni kul si daj temo na Windows Classic.

TechBeats ::

hehe LOL, kere debate ste to udarl in nardil celo štalo iz tega, wdf get a life, če hočš da ti dela si jo kup, če ne pa uporablji druge operacijske sisteme, simple as that.
AciD TriP

Spc ::

Meni na testnem disku zasede vista 16.2GB gor je samo vista z driverji.

Kaj meni ni všeč pri visti..
1. Ni DirectSound-a (z katerim dosti delam)
2. Performance je zelo zelo slab (Rabiš PC z zelo dragim harwarejem)
3. Ko poslušam audio mi mreža dela za 90% počasneje (mogoče bojo popravli ampak trenutno je tako)
4. Dosti naprav ne deluje več (SoundBlaster Live Platinum je en primer)
5. V XPjih / 2000 je možno dosti več naredit kar v visti ni možno (predvajanje bluray-a brez monitorja, ki podpira DRM itd..)
6. Driverji ki so zelo dobri sedaj več ne delujejo v visti ker vista ne podpira WDM
7. Sistem te 100x vpraša za neko stvar če to res hočeš zagnat.
8. Nekateri programi ne delujejo.
9. Zadeva, ki je prej zahtevala 3 klike sedaj zahteva vsaj 7 pa še potem ne deluje.

Ko bodo to vse popravili v visti pa si z veseljem namestim visto.
AERO me niti malo ne moti ker ga lahko preprosto izklopim.

:)
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

TechBeats ::

performance kako slab??, jst mam p4 3ghz navit 3.6, pa 2giga rama pa je performance isti k v XP jih, mogoče kakšen špil slabš dela, to je pa to.


ja z 3. točko se strinjam, recimo če poslušam muzo v wmp11 al pa u winamp, pa če še zravn dl al pa ul z torrentom mi učas kr zvok zašteka, če ne uporabljam torrenta je vse kul, no enkrat sm tu ul fajl na eno stran pa mi je isto muza štekala, kot da bi biu en knflikt z mrežo, kle se najde mogoče za kkšnga rešitev, če ma podoben problem vista audio problems forum site


z 7. točko pa niti ne, ker to te upraša le če maš UAC ukloplen, sma zakaj bi ga pa imel če veš kaj delaš na računalniku, pa če imaš dober antivirusen + firewall sploh ne rabš skrbet.

ostale stvari, ki si jih naštel so pa samo finese, ki se stalno izboljšujejo.:)
AciD TriP

Bramac ^^ ::

No ja včasih mi je bilo še smešno brati take izpade, ampak zdej pa niti ne vem več kaj naj si mislim o tem. Razlika o Windows / Linux temah je samo v tem, da v Linux temah sodelujejo le uporabniki ki ta OS uporabljajo, Windows uporabniki pa tja sploh ne hodijo, ker jih konec koncev tista tema niti NE zanima. Obratno pa je v Windows temah, kjer so najglasnejši Linux uporabniki, kjer šimfajo Windows OS in širijo njihovo Linux revolucijo!!

Patetično :D

Zgodovina sprememb…

Spc ::

jst mam p4 3ghz navit 3.6, pa 2giga rama pa je performance isti k v XP jih

Ja 2GB rama.
Daj si ti to gor na athlona 2400+ z 256MB rama pa bomo vidli performance.

Kaj se tiče audio buga pa nevem če bojo lahko poravli ker je baje del DRM sistema.
:\
 

Jst ::

Čist out of the topic.

Jure,

ti moras za bluetooth kaj pisati? Jaz imam na dellu (ne vem točne oznake, nikjer (vec?, ce je sploh kdaj bila?) "centrino" orantated iz serije 6xx, I think, (srednji - srednji razred) pa ko vklopim bluetooh na telefonu, moram pocakati toliko casa, kolikor imam v KBlueTooth nastavljeno, da gleda okoli. Če nočem čakati, grem pa pod recently seen devices. OpenSuse 10.2. Brskanje po telefonu out of the box. Brez Nokia software spama.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

'FireSTORM' ::

jst mam p4 3ghz navit 3.6, pa 2giga rama pa je performance isti k v XP jih

In zdaj hočeš povedat naj vsi nabavijo super mašino samo da bodo lahko normalno laufali visto?
Potem raje nabavim tak hardware ki je kompatibilen z alternativo in pridem dosti ceneje skozi.
Those penguins.... They sure aint normal....

w00tnes ::

Huh to pa je zanimivo...meni se zvok nikoli ni zastekal/se ustavil/kakorkoli drugace popacil ko sem kaj downloadal/uploadal...se to zgodi pri lan prenosu al pri npr. dsl linku (lan prenosa se nisem stestiral, drugace pa skor vedno kaj downloadam al pa uploadam med poslusanjem - link 10/768)?

Lp

jype ::

Jst> Brez Nokia software spama.

Hm? Kakšnega spama?

Včasih (erikson t39m, slackware in potem suse 9.2) sem se povezoval na internet s hcitool cc --bluetooth mac od telefona-- in potem rfcomm connect in pppd, zdaj pa načeloma (opensuse 10.2, nokia n80) samo kliknem na telefon v kbluetooth (če še nista sparjena) in potem kliknem na kinternet tray icon da se mi poveže ppp. Za kopiranje uporabljam kdejev obex ioslave in dela odlično. Za bluetooth python console sicer še vedno na roke postavim rfcomm link in poženem minicom, ampak tudi za to mi kde, če mu dovolim, prijazno ponudi bluetooth chat window, ki tudi deluje (ni pa najprimernejši terminalski emulator).

TechBeats ::

LOL če je pa p4 3ghz za vs super kompjuter, ste pa usi smešni LOL.
AciD TriP

Matevžk ::

// offtoppic
Ne super kompjuter, ampak nekaterim nam je celo dvogigaherčni Pentium 4 vse, kar potrebujemo za učinkovito delo. Seveda je odvisno od tega, kaj delaš. Ampak računalnik je stroj in kot tak mora povrniti investicijo (tudi v obliki udobnega dela in podobnih dobrin, jasno). Če tudi pri naslednjem računalniku po 6 letih od nakupa še ne bom razmišljal o nakupu novega (kot je to primer pri sedanjem), je to zame v redu. Za proizvajalce hardvera nekoliko manj. Za Microsoft (v mojem primeru) vseeno.

edit: nekaj jasnosti
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevžk ()

Spc ::

LOL če je pa p4 3ghz za vs super kompjuter, ste pa usi smešni LOL.

Seveda je.
Za office in sound editing in photoshop je to špica high end od mašine sploh pa 2GB rama še zraven.
:))
 

'FireSTORM' ::

LOL če je pa p4 3ghz za vs super kompjuter, ste pa usi smešni LOL.

Ne ravno super ampak veliko več kot si trenutno lahko privoščim in kot trenutno sploh rabim, tako da tudi če bi imel denarce za tako "zverino" je nebi kupil, ker mi je trenutni čist dovolj in bi denar porabil na kak drug, bolj pameten in potreben način.
Those penguins.... They sure aint normal....

CaqKa ::

kolkor gledam sedaj v BB cene vidim da za starih 100 jurjov dobiš eno zadevo z intel 1,8ghz, tale core duo al kaj se reče.. mislim da je to primerljivo z temi 3ghz. samo pač rama ima manj 1gb samo.
to je nekako malo več od tisti mašin ki jih razni intespari prodajajo za 270€.
kar pomeni da računalnik ki ga danes kupiš v sparu je dovolj zmogljiv za visto.
1gb rama je danes kolko gledam med ponudbami neka minimalna default konfiguracija, tako roko na srce Spc, 2gb rama ni nek bavbav.

'FireSTORM' ::

c2d is buggy :P

Ampak zakaj bi sploh kupil nov računalnik? Da bom lahko laufal to skropucalo? Raje avtu plačam eno res dobro pranje, sesanje in poliranje za konec še pa boljšo polovico odpeljem vem na slastno večerjo in še mi zmeraj nekaj denarja ostane za "hude čase"...
Those penguins.... They sure aint normal....

CaqKa ::

glej zakaj si ga bi ti kupil na novo nevem.
gospodinjstvo, ki pa ga še nima...

Spc ::

To že..
Ampak recimo ta C2D, ki si ga omenil ..
Windows XP bi sigurno hitreje delali na tej mašini kot pa vista in tudi majn rama bi porabli kar bi pustilo dosti več rama za ostale alikacije in posledično boljšo odzivnost.
:)


In še recimo primer, da imaš SoundBlaster Live platinum ...
Zakaj bi sedaj mogel kupovat vsaj X-Fi Platinum, da bom imel enake vhode za uporabit in izhode.
Plus tega v visti EAX console in surround mixer sploh ni možno uporabit.

Sej pravim, da tisti, ki imajo star računalnik ali pa delajo dosti z zvokom je vista en drek.

Creative o visti:
"Please be informed that drivers updated from the web will comply with
UAA standards. However, due to Microsoft's new Windows Vista?
architecture, some features may be lost. I regret to inform you that
currently "What U Hear" as recording source is not supported in Windows
Vista."

Torej What you hear več ne deluje niti na X-Fiju verjetno zaradi routinga preko DX10 in DRMja.
Če bi creative vključil "what you hear" mu microsoft potem ne bi dovolil uporabe tega driverja v visti.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Mr.B ::

Isto je "bilo" z NV 8 serijo. Pri njih so tudi pisali da zaradi česrkoli ne dela vse, kar zmore NV8. Pa z vsako verzijo gonilnikov dela bolje. Enako je z SB, če hočejo da kupiš novejšo kartico, potem imaš izbiro, kupi, ali pa ne bo delalo, ker SB nočejo gonilnika narediti,.... Enostavno je reči Vista , kurac, pa ne dela, kakšen crap....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Kenpachi ::

"Windows XP bi sigurno hitreje delali na tej mašini kot pa vista in tudi majn rama bi porabli kar bi pustilo dosti več rama za ostale alikacije in posledično boljšo odzivnost."

Spet. Podoben argument kot tisti 16GB. Ali imaš ram za porabit, ali ga pa nimaš. Če aplikacije normalno delajo in imaš 0 prostega rama, to pomeni, da je stvar maksimalno izkoriščena.

Če pa imaš Windows XP in zagnano(e) aplikacijo(e), in imaš še vedno pol giga rama fraj, pomeni, da ga pač ne izkoristiš, kolikor gre. Pa je Vista ravno zaradi tega odzivnejša, ker ima vsega boga skeširanega, kar je dobro. Ravno tako, kot je marsikomu "brezveze imet xGB podatkov gor na disku", pa čeprav stoji 3/4 diska neporabljenega. Skratka, Spet en argument, ki je samemu sebi namen.

Recimo to o zvoku je res, in je nezaslišano, kar počne Microsoft, ker ne dopušča izkoristka tehnologij iz "legalnostnih" razlogov. Pač, si unlucky man, ne boš uporabljal Viste. Samo potem iskati argumente, samo zato, da se nekaj pove "proti", tudi ne gre.
Zaraki Kenpachi.

Spc ::

Photoshop bi ziher na visti delal počasneje kot na xpjih.
CS 2 recimo ker bi imel dosti več rama available.
|O
 

Kenpachi ::

Kdor pač profi uporablja CS bo itak imel že 4GB rama na mašini, ker ga bo potreboval.

Pa kdaj vam bo vkloplo da ni ves ram, ki ga vidite "zasedenega", tudi porabljen!? Če pride aplikacija, ki zahteva ram, BUM, skeširane reči se spucajo in prepišejo se podatki, ki ga potrebuje aplikacija.

Pa btw, "Photoshop bi ziher na visti delal počasneje kot na xpjih."
Spet oči pekoča kompetentna izjava. -.-
Zaraki Kenpachi.

Tr0n ::

Spc: Ehm, Photoshop se nalozi s svetlobno hitrostjo na Visti. Govorim iz prve roke.

MrStein ::

Spc:
3. Ko poslušam audio mi mreža dela za 90% počasneje (mogoče bojo popravli ampak trenutno je tako)

To je bil neki bug, mislim, da je že fix tudi zunaj. (nekaj v zvezi z omejitvijo števila paketov na sekundo)

6. Driverji ki so zelo dobri sedaj več ne delujejo v visti ker vista ne podpira WDM

Podpira.

8. Nekateri programi ne delujejo.

(bluzim)Na 2003 tudi ne. Pa na XP, pa na 2000,... ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Spc ::

Če podpirajo WDM.. zakaj pa potem ne deluje driver za XPje?
Naj omenim, da je recimo WDM driver za Windows NT delal na XPjih brez problema.
:)

Spc: Ehm, Photoshop se nalozi s svetlobno hitrostjo na Visti. Govorim iz prve roke.

Sprobaj na XPjih / 2003.


Še zanimivost..
E-MU professionalni soundblasterji ne delajo na visti.
:)
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Tr0n ::

Sem uporabljal precej na XPjih in sedaj tudi na Visti. Enostavno se vsi programi nalozijo hitreje, ker je veliko scashiranega. Photoshop CS3 se mi nalozi v nekaj sekundah (2 GB RAM sistem), pri XPjih pa je bil disk activity vedno precej visok, tudi, ko si program zagnal drugic.

MrStein ::

Spc:
Naj omenim, da je recimo WDM driver za Windows NT delal na XPjih brez problema.

NT kot NT 4.x ?
Ta nikoli ni podpiral WDM.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Keyser Soze ::

@Tr0n
To imaš v mislih Vista fresh install in XP po par letih hudega predrkavanja z mnogo mnogimi inštalacijami in deinštalacijami ter hudo zabasanim sistemom. :D

Ne vem no, če OS ni sposoben delati na nekem NORMALNEM računalniku izpred 3, 4 let potem že ni tako fajn ane. Kaj mi rabi takšen skupek novotarij, če od moje denarnice hoče veliko penezov za nov hardware, ki bo omogočal njegovo tekočo uporabo.
Naj povem, da meni Vista na Bartonu 2500 z 768 rama, Raptorjem in NF6600 ni zmogla delati normalno niti sekunde. Jaki software res.:\
OM, F, G!

Mavrik ::

Zakaj pa bi mogel delati na 4 leta starem računalniku? Tisti lahko kar v miru dalje goni windows 98 ali karkoli že ma. Vista cilja na novejše računalnike in računalnike, ki se bodo prodali v naslednjih letih, ne pa na muzejske primerke. Saj XP tudi ni delal na 4 leta starih sistemih, prav tako zaradi velike porabe RAMa ter pomanjkanja driverjev.
The truth is rarely pure and never simple.

Tr0n ::

Pojav "zafilanosti" sistema pri Visti ne obstaja ali pa je zelo neviden. Kako to vem? Ker imam na mojem Vista sistemu instaliranega crapa se pa se in se ne pozna prav nic na odzivnosti.

Keyser Soze ::

@Mavrik

A ti si tud na glavo padu? Muzejski primerek? Lol
Ne, delovna postaja za resno delo. Je pa res, da je prenekateremu tule resno delo igranje igric. ;)
OM, F, G!
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program Windows 7 Update od 26. junija

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
63559 (2803) techfreak :)
»

Zaobita PVP zaščita v Visti

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
335636 (3021) Opkow
»

Microsoft investira v raziskovalni center

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
72555 (2193) Nejc Pintar
»

Microsoft in Bill Gates

Oddelek: Loža
92634 (2372) marS
»

Microsoft štipendira

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
262136 (2136) BigWhale

Več podobnih tem