»

Navdušenje nad iPhoni plahni?

X-Bit Labs - Zdi se, da navdušenje nad iPhoni počasi usiha, pravijo analitiki. Apple je v tretjem četrtletju letos prodal 6,9 milijona iPhonov, kar pripisujejo uspešni širitvi v iPhona 3G v 51 držav. Zadnje četrtletje bo očitno prineslo nekoliko slabšo bero, saj so analitiki iz FBR Capital Markets sprva napovedali 10-odstotni upad prodaje, sedaj pa so številko povišali na 40 odstotkov. Trenutno po skladiščih ležita še dva milijona neprodanih naprav, največja ovira pa je visoka cena, saj se Applovi izdelki prodajo z visoko premijo.

Kjer so medvedje, pa so tudi biki. Rethink Research napovedujejo ravno obratno, saj naj bi se prodaja v tem kvartalu zavihtela na osem milijonov. Zaradi recesije napovedujejo slabljenje povpraševanja v ZDA, a naj bi to več kot dobro kompenzirale druge države, kot so Argentina, Brazilija, Poljska, Rusija, Turčije in še nekatere druge. V teh naj bi prodali pet milijonov iPhonov, kar je dvakrat več kot v tretjem kvartalu, poročajo.

Oboji pa se strinjajo, da bo...

44 komentarjev

iPhone odklenjen

engadget - V Ameriki še vedno precej vroč iPhone vnovič razburja javnost. Tokrat je glavna novost dosežek fantov in deklet z iPhoneSIMFree.com, ki so se od dne, ko je Appleov mobilnik izšel, trudili razbiti zaščito, s katero je bil telefon zaklenjen na samo enega mobilnega operaterja, kar jim je končno uspelo.

Zaenkrat odklep omogoča delovanje vseh standardnih funkcij, po nekaj minutah nastavljanja brez težav uporabljate tudi ekskluzivno prirejen YouTube in surfate pod okriljem kateregakoli ponudnika, edina izjema je t.i. Visual Voicemail, kar pa je razmljivo, saj je to posebna storitev, zaenkrat razvita le za iPhone, ki jo ponuja samo AT&T.

Postopek odklepanja naj ne bi bil zahteven, predelani telefoni se po besedah avtorjev programske opreme nadgrajujejo brez težav, softver in navodila za izvedbo pa zaenkrat še niso na voljo, saj bodo pionirski ključavničarji s prisrčnim monopolom zaenkrat poskušali čimveč zaslužiti.

Izvorna novica.

18 komentarjev

iPhoni spravili na kolena brezžično omrežje

Slashdot - Na Univerzi Duke poročajo o nepojasnjenih težavah s svojim brezžičnim omrežjem, za katere sumijo iPhone. Brezžični usmerjevalniki in dostopne točke, ki nudijo omrežje, so iz neznanih razlogov začasno nedosegljivi za 10 ali 15 minut, nakar se zgodba čez nekaj časa ponovi. Okrivili so iPhone, ki naj bi omrežno opremo zasuli z več kot 18.000 zahtevki na sekundo in jo tako preobremenili. Ciscova oprema po besedah upravljavcev ni kriva -- za zdaj se nagibajo k razlagi, da omrežje poplavi iPhone, ki se preseli iz dometa ene postaje v drugega. Več o tem.

14 komentarjev

Prah okrog iPhonea se je polegel

več strani - Ves hrup, ki smo mu bili priča v zadnjih dneh, se počasi umirja. V prvih treh dneh je bilo prodanih kar 525.000 kosov, Apple je očitno dobro poskrbel za zaloge, saj kupci niso v prvih nekaj urah izropali vseh zalog kot pri običajnih podobnih izidih naprav. Zloglasnih iPhoneov je večinoma zmanjkalo le v poslovalnicah njihovega mobilnega partnerja AT&T.

Vse omembe vredne IT publikacije so se že dokopale do svojega primerka in ga pošteno pretestirale. Če ste potencialen kupec ali pa imate samo preveč časa, lahko preberete kar 10 različnih opisov. Tisti kritično nastrojeni bodo bolj zadovoljni, ko se bodo naslajali nad desetimi bistvenimi pomanjkljivostmi in dejstvom, da je napravica vredna pol manj, kot dejansko stane.

Uporabniki na veliko tekmujejo med sabo v hitrosti tipkanja, trenutni rekorder z malce čudaško tehniko dosega kar 35 besed na minuto. Proizvajalci na drugi strani tekmujejo v tem, kdo bo v svoje telefone bolj učinkovito uvedel podobne tehnologije, seveda pa so...

56 komentarjev

YouTube Mobile pričenja z delovanjem

vir: Gizmodo
Gizmodo - Največji ponudnik video vsebine, stran YouTube, zadnje čase širi svojo ponudbo. Najprej so se spajdašili z Appleom in prekodirali vso svojo vsebino v format h.264, ki ustreza uporabnikom Apple TV-ja, zdaj pa boste lahko tarnanje vaših čustvenih prijateljev spremljali kar z vašega mobitela. Tukaj je namreč YouTube Mobile - predelava strani, kompatibilna z XHTML in prilagojena za mobilnike (vključno s filmi v formatu 3gp).

Izvorna novica in posnetek strani v praksi.

3 komentarji

Zabavna vesoljska ura

vir: Gizmodo
Gizmodo - Na Gizmodu pišejo o zelo zanimivi geekovski uri, ki na prvi pogled izgleda še bolj smrtnikom nerazumljiva od binarnih zapestnih ur, a v bistvu ni tako. Kar na prvi pogled izgleda kot simulacija manjšega osončja s soncem v sredini in nekaj planeti različnih velikosti, ki krožijo okrog njega, je v bistvu čisto navadna ura, če pogledamo nanjo od zgoraj. Za borih 35 dolarjev se lahko pošteno pošalite s prijatelji.

17 komentarjev