»

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Zmagovalka.

vir: AnandTech
AnandTech - Naš test najnovejših nVidiinih kartic ste najverjetneje že prebrali, na AnandTechu pa so ta teden zelo pridni, danes so objavili nov članek, v katerem so se lotili tovarniško navitih grafikulj.

Teste so poganjali na karticah iz štirih podjetij (BFG, Sparkle, EVGA in XFX), vse pa so bile že v tovarni nastavljene na višje frekvence od uradnih ter seveda opremljene z zadostnim hlajenjem. Glede na razmerje med ceno in performansami je bila najbolj uspešna BFG GeForce 8800 GTX OC, zato so jo razglasili tudi za zmagovalko testa. Če boste v prihodnosti posodabljali domač mlinček, branje ne bo odveč.

6 komentarjev

Nvidia nForce 680i SLi

Nvidia nForce 680i SLi

vir: Tech Report
Slo-Tech - Nvidia je danes širšo javnost (in svoje delničarje) zelo prijetno presenetila s predstavitvijo novega Geforca 8800 GTX, ki ima v marsikaterem pogledu revolucionarne rešitve. Da pa zna Nvidia skrbeti tudi za evolucijo, je pokazala današnja predstavitev novega veznega nabora, nForce 680i SLI.

Vsem, ki želijo iz sistema iztisniti največ in pri tem posegajo po najboljših (običajno tudi najdražjih) rešitvah, vedo, da prav Intel dela najboljše vezne nabore za njihove procesorje. Zadnje čase navdušuje Intelov P965 Express, ki postaja skoraj obvezna postelja za še vedno vroče...

3 komentarji

ATI predstavil Radeon X1650 XT

Radeon X1650 XT

ATI - ATI je predstavil grafično kartico Radeon X1650 XT, ki temelji na grafičnem čipu RV560 s frekvenco 575 MHz ter 24 Pixel Shader in osmimi Vertex Shader enotami. Premore 256 MB 128 bitnega pomnilnika s frekvenco 675 MHz. Poleg tega ponujajo nekateri proizvajalci svoje različice Radeona X1650 XT z višjimi frekvencami. Na spletu si lahko ogledate tudi prve teste omenjene grafične kartice, najdete jih pa na The Tech Report-u in Hartware.net.

Več na uradni strani ATI-ja.

6 komentarjev

Albatron ponudil mini-ITX ploščo za AMD-jeve Turione

Albatron KI51PV

vir: Tech Report
Slo-Tech - Standard Mini-ITX je ob predstavitvi veliko obljubljal. Rekli smo si, končno ne bo več potrebe po gromozanskih škatlah na naših mizah, če (en) računalnik potrebujemo zgolj za pisarniška opravila in brskanje po medmrežju. Mere osnovne plošče (17x17 cm) so obljubljale, da bo računalnik zelo majhen, ob katerem se celo Shuttlovi XPC-ji zdijo veliki.

Realnost seveda ni tako rožnata. Na trgu sicer je mogoče kupiti matične plošče tega standarda, vendar je na skoraj vse pricinjen šibak Viin procesor (C3, C5, C7) , ki sparjen z njenim veznim naborom včasih ne nudi dovoljšnje in udobne odzivnosti.

Albatron očitno zna prisluhniti potrebam na trgu...

31 komentarjev

Primerjava Core 2 veznih čipov

The Tech Report - Ob nakupu Core 2 procesorja se postavlja vprašanje katero vezno čipovje je najbolje uporabiti. Za morebitne prestopnike iz AMD tabora še toliko bolj, ker je veliko odvisno od pomnilniškega krmilnika, ki je pri Intelovih rešitvah del čipseta in ne procesorja, kot pri najbližji konkurenci. Ker se teh vprašanj na Tech Reportu zavedajo, so pripravili obširen test veznih naborov za Core 2 procesorje.

Tako so pod drobnogled vzeli in konkretno prepotili štiri izdelke. Med temi sta se znašla dva Intelova čipa - starejši 975X Express in novejši, precej razširjen P965 Express, ki se pojavlja tako na izdelkih vstopnega razreda, kot na zmogljivejših matičnih ploščah. Druga dva izdelka na testu pa...

6 komentarjev

DFI Lanparty nForce 590 SLI Intel Edition - prve slike

vir: Hexus
Hexus - Prihaja najnovejša članica Lanparty serije. O navijalskih sposobnostih celotne serije ni vredno (upam da) izgubljati besed, omeniti pa velja, da bo ta plošča popolnoma podpirala procesorje Conroe. Razpored komponent je rahlo nekonvencionalen, pravzaprav standarden. Pomnilniške reže so torej na desnem robu matične plošče in ne levo od podnožja procesorja, kakor so bile razporejene pri Expert verziji nForce 4 ter pri RD580 plošči.



Še ena posebnost je digitalni PWM krmilnik, ki ne zahteva uporabe kondenzatorjev za napajanje procesorja. Zaradi tega je okrog podnožja veliko prostora, malce moti le bližina severnega veznega čipa. Plošča je standardne črne barve...

40 komentarjev

ATi predstavil Radeon X1800 GTO

ATI - Ko se je že zdelo, da bo današnji dan povsem zeleno obarvan, se je med zeleno barvo primešalo tudi nekaj rdeče: ATI je namreč predstavil grafično kartico X1800 GTO. Gre za najšibkejšega člana serije X1800, ki temelji na grafičnem čipu R520. Ta ima zaklenjene 4 pixel cevovode. Jedro kartice tiktaka pri frekvenci 500 MHz, 256 MB 256 bitnega GDDR3 pomnilnika ima frekvenco 1 GHz. Glede odklepanja cevovodov zaenkrat še ni nič znanega.



ATI bo poleg tega v prihodnjih dneh predstavil nove gonilnike, ki bodo omogočili povezavo dveh kartic s tehnologijo CrossFire brez dodatnih priključkov,...

6 komentarjev

NVIDIA predstavila 7900 GTX in GT

Hartware.net - NVidia je skladno z napovedmi danes predstavila grafični kartici GeForce 7900 GTX in GT, ki temeljita na novem grafičnem čipu G71. Ugibanj o njunih specifikacijah je konec. 7900 GTX, katerega poslanstvo je zasesti prestol med grafičnimi karticami, ima frekvenco jedra 650 MHz, njegovih 512 MB 256 bitnega pomnilnika pa frekvenco 800 MHz. Kljub napovedim o 32 pixel cevovodih jih ima ''le'' 24. Prav toliko pixel cevovodov premore njegov manjši brat, GeForce 7900 GT, le da jedro le-tega tiktaka pri frekvenci 450 MHz in ima 256 MB 256 bitnega pomnilnika, s frekvenco 660 MHz. V primeru 7900 GT, količina pomnilnika še ni...

29 komentarjev

Nvidia nForce 4 SLI X16

AMD SLI X16

AnandTech - Potem ko je nVidia za procesorje AMD A64 izdala zelo uspešno vezno čipovje nForce 4, kasneje pa še nForce 4 Intel Edition, ki služi poganjanju Intelovih procesorjev, so se odločili da izdajo prvo večjo nadgradnjo tega čipovja.

Kot že vsi veste, je nVidia z njihovimi SLI grafičnimi karticami zadela žebljico na glavico in si s tem priborila odločilno prednost pred kanadskim tekmecem ATI-jem v borbi na grafični fronti. Edina pomanjkljivost SLI-ja je bila do sedaj v tem, da je bilo treba za uporabo SLI grafike razdeliti PCI Express X16 vodilo na dve polovici, ki sta seveda delovali samo s polovično hitrostjo (2X8).

In ravno to pomanjkljivost so se pri nVidii namenili odpraviti. Novi...

20 komentarjev