» »

Windows Vista

1
2
3

veteran ::

ekdo ne bo kupil OS-a, ker ima ime Vista in ne Longhorn. Svašta... No sej, meni je BMW 328 Coupe zelo všeč avto, ampak ga ne bom kupil, ker ne piše gor BMW 823...

Sem že slišal možakarja pri sosednji mizi, ki je razlagal, da Opla pa že ne bo kupil, ker imajo zadnje čase Oplovi avti taka čudna muslimanska imena, Zafira pa Meriva pa to. "Pa kwa misljo, banda, ne morš tega pred bajto postavt!"

Za 'Windows Vista' bodo pa najbrž komentarji:
"A jim gre že tolk slabo, da imajo ceneno delovno silo v latinski ameriki. Kwa pa je to vista?! Ma ja, tist ubog otroc tole delajo, poglej kakšn je, kukr igrca." >:D

TallCezar ::

Ni važno a se imenujejo Windows Vista ali pa Windows kompost, prodajali se še vedno bodo kot vedno. A mislite, da je tistih izmed 600+ milijonov uporabnikov, ki so kupili Windowse z računalnikom ali brez njega, gledali na ime? Sigurno ne. Kar se tiče Longhorn vs. Vista, nikjer nisem zasledil, da se kdo pritožuje po 4 letih XPja, da bi morali biti Windows Whisler.

Vlady ::

Pomoje so tale "Vista" izbral, ker folk že kar pozna tole besedo, pa se jo kar zapomni... Samo tržna poteza, nič drugega. :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Microsoft ::

Ja itak, da je to trzna poteza. Sej pa niso drzavna firma.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Taras_Bulba ::

Men je pa ime prov všeč. Tako "lahko", "vetrovno" je...

64202 ::

> Linux bo tako dolgo prihajal, kot bo obstajalo podjetje Microsoft.

Huh, si pa crnogled glede obstoja malegamehkega >:D
I am NaN, I am a free man!

slassi ::

vIspa,pista,šmista,piz..

Ime je ime in nikakor nima kakšnega globljega pomena!!

Me pa zanima če si kdo upa stavit ali bolje napovedat koliko bo Win Vista zamudila in katero zaporedno cifro SP bo treba, da bo zadeva delala, kot bo MSjev(in novinarski) marketing trobila mesece prej!!!!

Torej če je kdo za bi mogoče zadevo popestrili s kakšno gajbo pirčka....
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

Jaffa ::

V vsakem primeru boš še lep čas čakal na gajbo. 8-) Mogoče še dlje. :D
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

slassi ::

ja,ja!!

Ravno nekaj dni nazaj smo se pogovarjali oz špekulirali koliko bodo tokrat Winsi zmudili in koliko prehitro (nedoknačni) bodo na trgu!!!
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

PersonaRudis ::

No men zanima kaj novega lahko pričakujemo od tega... Pa kake sistemske zahteve bodo... Tell me.:)

pecorin ::

koliko bodo tokrat Winsi zmudili in koliko prehitro (nedoknačni) bodo na trgu!!!

zamudili bodo priblizno 2 leti, vgrajenih bo 150% manj funkcij kot so jih na zacetku napovedali, vecina bo prekopirana od osx, rss bo takrat ze zamenjal atom in final verzija bo samo preimenovana beta 3.

.

andper ::

Hehehe.

The top five Windows problems:

1) Viruses.
2) Infections.
3) Spyware.
4) Trojans.
5) Adware.

Welcome to Windows Vista! ;)

P.S.: Sicer bi pod črko I lahko šel tudi IE...

Jaka83 ::

andper: Za povprečnega uporabnika to drži, če pa se znaš primero ubranit, je pa čist OK OS.

christooss ::

Jakoslav: Hm kaj je pol sploh point Windowsov?

Predvsem zato ker se zmerej poudarja da linux ni za povprečnega uporabnika. Pravtako Windowsi niso.

Zdej naj mi pa prosim eden razloži kaj bo pridobil en povprečen uporabnik z nakupom WinVista? To me resno zanima. Je to winFS? IE7? Kaj bo tako novega v Visti?

Potem nej pa še nekdo razloži kaj pridobil nadpovprečen uporabnik z nakupom?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

C_maniak ::

Jakoslav, zdej se pa vprašaj kolk je povprečnih uporabnikov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: C_maniak ()

Jaka83 ::

cHRü$tooß in C_maniak: Poglejta, skoraj vsak si danes zna naložit antivirusnik, spedenat firewall in anti-spyware program ter namesto IE uporabljati Mozillo, pa zato še ni über g33k, ki si zna v Linuxu spedenat popolnoma vse.

Nikoli nisem rekel, da je Linux jajce, saj ga konec koncev včasih uporabljam tudi sam.

Linux definitivno ni za povprečnega uporabnika, samo pač nekatere stvari v Linuxu ne delajo in se moraš poslužit Win okolja. Pa ne mislim igrice, mislim kakšne specifične programe. (igrice so seveda velik razlog, zakaj folk ne prešalta na samo Linux)

Za vse novitete si pa malo poglejta širni internet.

veteran ::

skoraj vsak si danes zna naložit antivirusnik, spedenat firewall in anti-spyware program ter namesto IE uporabljati Mozillo

Skoraj vsak? ;) Večina Windows uporabnikov sploh ne ve, kaj je firewall, antipsyware in mozilla. Oni operacijski sistem uporabljajo, nimajo časa in volje, da bi ukvarjali s firewalli ipd.. Tudi če windows update v tooltipu napiše, da je našel popravke ipd, jim gre kvečjemu na jetra, zakaj tista stvar stalno nekaj teži. In če jih bo firewall ali antivirus gnjavil s kakšnim vprašanjem, bodo okence zaprli, če pa to ne pomaga, in če se bo še enkrat odprlo, kliknili na 'V redu' (tudi če stvar sprašuje, ali naj virusu dovoli dostop na ipd)...

christooss ::

Ne me smejat Jakoslav. A ti živiš samo v "našem" popolnem svetu Slo-techa. Pa še za populacijo znotraj Slo-techa bi se našel kdo ki ne zna namestit Antivirusa ipd.

Zakaj naj bi jest uporabljal Windowse. Zato da bom moral prvih pol ure po namestitvi moral nameščati vsa jajca proti črvom virusom trojance preden bom sploh začel surfati.

Se podpišem pod vetranov post. Zakaj? Ker je moja mt povprečen uporabnik računalnika.

Kaj pa je zate povprečen uporabnik računalnika?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

andrej ::

cHRü$tooß: pocakajte se malo. zelo zelo kmalu bodo v javnost pricurljale lastnosti in novosti v Windows Vista. Nekatere so zelo uporabne, spet drugo bolj cool, za vsakega se bo naslo nekaj. kmalu...

Jaka83 ::

Očitno nekak stvar funkcionira, se ti ne zdi?

A ti bi recimo nekemu navadnemu uporabniku dal Linux na mašino? Me prav zanima kolko klicev na dan več bi dobil na svoj telefon, kot če bi dal Win sistem in uredil tisto kar je treba.

In če recimo naložiš WinXP SP2 integrated, zadeva čist lepo funkcionira, samo še en pameten antivirusnik namestiš in namesto IEja uporabljaš Mozillo (pa mi ne rečt, da tega ne zna večina folka narest).

Sploh ne bom več dajal replik na take provokativne poste, ker očitno je za nekatere še vedno Linux über alles in M$ suxx do konca. Meni osebno je Linux všeč, samo ne morem pa vsega v tistem okolju delat, recimo Corel Draw, ki je program s katerim si služim kruh, mi v Linuxu pod nobenim emulatorjem ne dela, žal. Pa potem je še gora drugih programov, ki sicer imajo nadomestke ampak ne zadostujejo.

Sploh pa ne vem, zakaj se mora tukaj vsaka tema sprevržt v Linux VS M$? Saj je tukaj govora o Windows Vista in ne Linuxu.

Microsoft ::

Novosti, ki so v Beta 1: klik
Nekaj slik: klik


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Jaka83 ::

Sam tole men resno izgleda kot WinXP s fancy skinom in dodanimi sencami in transparentnostjo. :\

Microsoft ::

Kaj bi ti recimo rad, da bi blo drugace, kot je sedaj glede vmesnika?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Jaka83 ::

Hotel bi, da ne bi več izgledalo tako zastarelo in obrabljeno. Tega videza smo že vsi naveličani, lahko bi se česa izvirnega spomnili. Lahko bi ideje vlekli iz kakšnih komercialnih programov, ki spremenijo vmesnik do te mere, da dobiš občutek, kot da nisi več na Win kišti. Recimo kak Talisman je dober primer, obstaja jih pa še veliko, samo so polni hroščev.

Microsoft ::

Tega videza smo že vsi naveličani, lahko bi se česa izvirnega spomnili.

Da bi potem prvi mesec porabil za iskanje Start-a, drugi mesec pa, kje je Taskbar?:\

Nekatere stvari morejo ostati enako ali pa se le malenkostno spreminjati. In tak je vmesnik. Uporabniki so ga ze dodobra navajeni.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

mercutio ::

Še nekaj slik. Review še pride :)

christooss ::

Jakoslav nismo Linux userji začel s primerjavo z windowsi.

A mi lahko eden po slovensk pove, kokr če pi te ustavu na cest. Kaj bo prinesla vista.

Res je prinesla bo another war betwen users. Hočem pa še več od tega.

Komaj čakam, da bo microsoft naredu učinkovito zaščito proti piratom. Zakaj? Ker bo pol Slo-techa utihnilo z gonjo proti Linuxu. Največji problem so tisti uporabniki, ki so potegnil svoje windowse iz neta (p2p), al pa so jim jih frendi prepekl. Pol se pa grejo kolk je linux zanič kolk linux sux. NE to ni res. Linux sux pri igrcah (čeprav obstaja Cedega) Windows sux pri virusih adware spy ware itd. (čeprav obstajajo antivirusni programi firewalli itd.)

Microsof ob tem apeliram natet: Zakaj govoriš da se da vse zaobit (resje to je druga tema ampak če si ti tolk za Microsoft zakaj ne rečeš kupte si originalno verzijo pa je to to.

A zdej nej se jest na pol prekolem zarad tega ker mi linux ustreza. Neigram igrc razn tiste k jih lahk poganjam skoz dosbox :) Dosbox deluje na WinXP in na vseh distribucijah Linuxa.

Enkrat sem odprl temo Zakaj Linux. Ful mi je žal da je šla v pozabo. Zakaj? Tm sm povedal da mam dost kraje in da sm odprt računalničar. Odprt za kaj? Odprt za nove tehnologije. Zdej uporabljam Ubuntu že cca pol leta nonstop. No dual boot če razumete. Ampak vem da bom probal Visto. Da bom mel vsaj za primerjavo in da bom lahko zganjal gonjo proti Visti. Se bom podučil o nasprotniku.

Šeenkrat vas prosim, da meni ,predstavljajte si da sm v življenju uporabljal samo WinXP, razložite kaj je fora nove verzije Winsow. Po kmečk PROSM!!!!
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Soldier ::

A se samo men zdi da so tile windows vista samo Xpji mal nanov "prestrihani"?

Microsoft ::

Po kmecko ti lahko razlozim tako: "Buls bo."

Preber si na linu, ki sem ga dal visje. Veliko novosti bo "skritih pod havbo". Recimo, iskanje. Kako bos ti iskal, se ne bo nic spremenil. Isto bos imel okno, kjer bos nekaj vpisal in kliknil na Search. To spreminjat bi zankrat blo napacno. Kaj se pa potem zgodi, ko kliknes na Search, je pa druga pesem. In ti tega ne vidis ne v XPjih, tak isto ne bos videl v Visti.

Soldier, nisi edini. Tudi nisi edini, ki ne razume ali noce razumet, da se enakterih stvari "ne sme" spreminjat in da so novosti v kodi in logiki, ne pa v vmesniku. Oz. tudi v vmesniku, samo ne toliko.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Jaka83 ::

cHRü$tooß: Nima smisla. Novi Windowsi so zarad lepšga, pa da bote mel še kaj za kurcat po forumih. Jebat ga, tak je lajf na ST forumu. Zdej si grem pa potegnt prek p2p eno verzijo XPjev s SP2 integrated, da bom 1+3+3=7. :\

Road Runner ::

a se samo men zdi tale transparenca na oknih ogabna? in hkrati neuporabna (berljivost teksta...?)

christooss ::

Microsoft Buls bo?

Kaj to pomen?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Microsoft ::

Buls - Boljše


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

christooss ::

OKj to mi nč ne pomen. Nadaljujemo debato ko bo izšla Vista.

Ne dobim kmečkih odgovorov. Boljše? To ni nč lahko ti povem kaj bo prinesu Breezy(ti dam lahko še link :) odgovor dobiš po izidu Viste Aja pa gotov bo že nova verzija z puno novostmi vmes izšla :)

Jakoslav to je odgovor :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

To ni nč lahko ti povem kaj bo prinesu Breezy
No, pa povej.

(ti dam lahko še link :)
A ce ti jst dam link, pa ne vela?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Road Runner ::

a vm dam še link kaj je prnesu tiger pa kaj bosta vista pa breezy skopirala od njega :P

pecorin ::

microsoft, na tistem linku, ki si ga dal pise samo, to bo boljse, ono bo dosti boljse, tretje bo se najboljse.. skratka enako kot v reklamah govorijo za vsako verzijo win..

64202 ::

> Kaj bi ti recimo rad, da bi blo drugace, kot je sedaj glede vmesnika?

Hja, firma ki ma dovolj kesha da bi... hm recimo teraformirala mars :D, pa samo vec ali manj kopirajo macosx in druscino. Vsaj to mene bode glede MS-ja :)
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

Racer_D: tist spisek novih stvari je like:

ENA STVAR
- druga stva
- tretja stvar
...

DESETA STVAR
- dvesto osemnajsta stvar
...

:D:D

darkolord ::

okay, folk, its up :8)

Microsoft ::

darkolord, ti sigurno tole testiras. Daj malo porocaj.:))


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

andrej ::

jap. vceraj popoldan se je zacelo :)

Glede vmeniska. Beta 1 NIMA koncnega vmeniska. Tisti, ki imajo zadevo v rokah lahko vidijo, da manjkajo dolocene stvari, recimo sidebar, itd... veliko stvari je disablanih, nekaj jih je potrebno posebej namestiti, itd... za pokusino pa je...

Iztok Smolic ::

Jst sm upam da se bo dal spremenit vmesnik malo. Ker ze pri win xp dam vse na win klasik stil.
-----------/------------

andrej ::

klasik mode bo seveda ostal. v bistvu bojo trije vmesniki. Stari iz w2k, malo novejsi za manj zmogljive racunalnike ter nov, hud vmesnik.

abstinent ::

mah jst ne vem če bi jih zamenu z xp-ji zaka glih navadu sm se jih cena bo pa tak k je bla pr xp-jih ogromna;(( ;( :'(
in mi je vseen razn če bom rabu za kaki progy met gor visto bo "original na 10-ti particiji">:D aja linux pa na 2-gi ( mal vojne):P

B-D_ ::

Folk se bo prov na glavo postavljal.. :D

Vse kar bodo n00bi rekli, ko kupijo računalnik, je to, da nej jim ko ga sestavijo (za temu primerno ceno) not fuknejo še "najnovejše Windows". To je vse kar folk zanima, da majo najnovejšo verzijo. Hu kers kako ji je ime.

Sicer pa če koga moti, lahko še vedno reče Windows NT 6 in izpade übercar. Ali pa še kaj bolj smešnega (npr regexp(.*(u|i)x))...

christooss ::

Kako sm lahko cko neumen in od Windows userjev zahtevam seznam novosti če bo njihov OS izšel šele novembra 2006
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Loki ::

jaz se tudi sprasujem to. :\ preberi si preliminarni seznam novosti na microsoftovi strani.

linuxdady ::

Jakoslav

Stereotip o tem, da Linuxa povprečen uporabnik računalnika ne more uporabljati, sem že tolikokrat demantiral, da se mi komaj še ljubi. Najbrž je to držalo do leta 2000, zdaj pa že dolgo ne več.
Vse, kar mora povprečen uporabnik Linuxa znati, je klik na ustrezno ikono, da zažene željeni program. Glede tega danes ni nobene razlike med Okni, Linuxom, OSX ......

Povprečen uporabnik namreč NIKDAR sam ne namešča in upravlja operacijskega sistema, pač pa čepi v službi za mašino, ki so mu jo skonfigurirali drugi. Žal je povprečen uporabnik tako bogi, da bulji v 17" LCD, ki mu je admin nastavil resolucijo 1024x768 @ 75HZ ne da bi pomislil, da je kaj narobe. Vseh 50 ljudi, ki so NOVEMBRA 2004 dobili nove računalnike, ima še vedno nastavljeno resolucijo 1024x768 @ 75HZ!

Microsoft ::

Ja in kaj ma zdej ta resolucija s cim sploh kake veze?:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti v Vista jedru

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
496556 (4549) Matako
»

Naslednik Viste ima novo kodno ime (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
628501 (5475) darkolord
»

Zotob črv se predstavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
788348 (6484) 64202
»

Microsoft OneCare, Windows Server R2 Beta 2, Exchange 2003 SP2

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
62961 (2620) Jeebs
»

Windows XP Service Pack 2 Reloaded (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
717628 (7628) Vlady

Več podobnih tem