» »

Samo Konqueror prestal varnostni test

1
2
»

BigWhale ::

Linuxdaddy:

Ja, je mozno. Na /. je dal nekdo primer, bank of america (ne vem, ce je to pravo ime) uporablja za precej stvari popupe. Za spreminjanje nastavitev in podobno. Ti popupi imajo ze vnaprej znna imena. Bingo.

Naredis stran, kjer ponudis link na web od banke. Ce imas nek pr0n site, ki ga obiskujejo mase, bos z malo srece nasel nevednika, ki bo kliknil na tisti link, ker bo ravno zelel placati nek racun ali kaj jaz vem kaj. En popup malo predelas, kjer prosis tega userja, da vpise tja svoje podatke skupaj z geslom.

Easier than eating pancakes. :)

Me pa zanima kateri browser bo prvi dobil popravek....

Azrael ::

Samo kot zanimivost:

Arachne (brskalnik za DOS), na koncu testa ne prikaže ne strani od CitiBank in ne od Secunia, ampak izpiše Not supported protocol...

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

alesrosina ::

No pol sm zadevo cist kulj stekal, in ne vem kaj je tle tak blazn security lukna or sth .... Men sploh ni treba hajđekat nezgas popupa, ce dealm link - pac dam link na svoji strani na recimo citibank.com on pol dam na onclick da mi odpre nek popup z mojo vsebino (pa das se na timeout, da se mal kasnej odpre). Blazna zanost. Edino kar so tle nardil, je da lahko "zaobide" popup blocker - spet nobena zananost.
Torej vztrajam pri svoji trditvi, da je to krneki. Kr ene bučke.

Marjan ::

> Me pa zanima kateri browser bo prvi dobil popravek....

Opera ga je že včeraj :)

BigWhale ::

Nazadnje, ko sem videl, je bilo, da beta verzija niti ni vulnerable..

the_unborn ::

hehe, zanimivo, M$ IE mi lepo prestane test, sel sem po navodilih, ki jih je postal BW, mam pa SP1 brez blokiranja popupov:)

Poldi112 ::

Evo, sem sel v winxp, sp1, in ne prestane. Ko imas odprta vsa 3 okna, secunia, banka in pop-pu, zapri ali refreshni secunio. In to bo prevzel popup.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

El Barto ::

Probal sem vse kar ste napisal, pa me IE 6 ne vrže na stran od secunie, v vsakem primeru pristanem in ostanem na city bank.

Drugač pa Win XP PRO SP2 brez auto posodobitev.
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

ender ::

Arachne (brskalnik za DOS), na koncu testa ne prikaže ne strani od CitiBank in ne od Secunia, ampak izpiše Not supported protocol...

Arachne še vedno obstaja? To sem nekaj časa uporabljal na 486ki, ko so se mi Windows razsuli, pa nisem imel install CDjev :)
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Azrael ::

Obstaja na Ultimate boot CD, ki sem ga snel včeraj, danes pa sem malo raziskoval kaj vse je na njem.

Uradna stran Arachne pa se zdi precej zapuščena...

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

linuxdady ::

Torej. Namestil sem Okna XP in - Firefox 1.0 je test prestal. Ampak prestal ga je tudi IE. Microsoft, opravičujem se za neutemeljene dvome. Ampak to je konec zgodbe. Začetek pa je bil mnogo bolj dramatičen.
Takoj, ko sem namestil Okna, sem namestil AVG antivirusni program. In takoj, ko sem ga namestil, mi je sporočil, da je našel 8 (Z besedo: osem) virusov. Sedem jih je odstranil, enega, ki se skriva v C:\windows\tool5.exe, pa ne more in ne more. Tudi v Virus enciklopediji ga nisem našel. Zapuščina teh virusov, ki so imeli kake 3 minute časa, da se naselijo na moj računalnik (pravzaprav gre za dialerje in trojance) je bila ta, da je bilo v raziskovalcu moč odkriti pod Favorites čedno zbirko povezav na pornografske strani. Preden sem sploh zagnal IE! Večje škode zaenkrat nisem opazil. Je to vse skupaj sploh še res?

CaqKa ::

linuxdady: ne kozmične sile so ti v inštalacijski cd namestile viruse :>
mislim takega bullshita in antireklame pa še nisem slišal. da bi se ti po inštalaciji že namestili virusi. po katerih straneh si te plazil in katere mejle si te sprejemal?

linuxdady ::

Ja, CaqKa, izmišljam si. Sem patološki lažnivec in si ne morem pomagati. Če te slučajno zanima, kaj vse sem si v zvezi s tem še izmislil, pa klikni na povezavo.

Azrael ::

In nauk zgodbe: pri inštalaciji Win XP naj računalnik ne bo priključen na net, ker ga za osnovno postavitev niti ne potrebuje.

Linuxdady, mi lahko zaupaš še nekaj, kako je ta tvoj testni računalnik povezan na net (direktno ali čez router ali kaj tretjega), doma ko je razsajal blaster worm, ni bilo resnično nobenih težav z XPji, sploh se ni opazilo, da je kaj narobe, šele ko je brat prišel službe (rač. servis in so imeli izredne razmere), je namestil na svoj računalnik popravke. Računalnik pa je bil prižgan pred tem vsaj 14 ur in ni bilo nobene okužbe. Je pa že takrat imel nameščen SP1, KerioFW in EtrustAV. Ali je vzrok nora sreča ali disketni Linux router? Imava pa oba G kabel.

Pa še en komentar na novico:

Vem za primer, ko ima tip drugače zelo v redu mašino z P4 2.8HT in mu dela počasneje kot P200 MMX z XPji. Tip je onesposobil/ izklopil FW, AV, Spybot in AdAware, ker tega sploh ne rabi, ker ima računalnik samo za pogovore s frendi preko irca, pa malo po netu pobrska. Skratka Butec. Samo kriza je, da se bo tak primerek tudi pri Linuxu prej ali slej nekako prikopal do root in potem haral po disku in smo spet na začetku... In taki so najboljši kanndidati, da jih problem omenjen v novici hudo udari po žepu.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

linuxdady ::

Azrael, povezan sem preko routerja.

BigWhale ::

Seveda smo vsi na internet povezani preko kaksnega routerja, vprasanje samo kje je ta router in kasne naloge vse opravlja. Ce je njegova naloga tudi NAT in routing prometa med domacim intranet omrezjem in internetom, potem je jasno moznost, da vas v roke dobi kak worm precej manjsa.

Ja, azrael, verjetno te je resil linux na disketi... Imagine that.

;>

Azrael ::

Se mi je kar zdelo, da je v tem finta:)) , ker se mi tudi povsem nezaščiten Win XP ne okuži, če je priklopljen na net. Na routerju sem Win 98SE zamenjal z Linux routerjem iz preprostega razloga, ker nikakor nisem uspel najti in skonfigurirati FW, ki bi delal pravilno in hitro, pa še disk sem lahko porabil drugje.

BW, da ne bo kakšne pomote, nikoli nisem rekel da Linux ni dober za omrežja, samo pri desktopu imam pomisleke.

Je pa tole bolj zaskrbljujoče za linuxdady-a, njegov router nima poštimanega FW ali pa je bolj tako. Konec koncej je bolje biti za dvema ali tremi FW, kot za nobenim.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

linuxdady ::

Azrael:
Imam pač router, kakršnega sem dobil v trgovini - škatlica z enim vhodom in štirimi izhodi. Nastavlja se ga preko brskalnika in požarni zid imam vključen. Drugih nastavitev kot DoS firewall obkljukano ali ne obkljukano sploh ni na razpolago.

MrStein ::

Z dadyjeve strani : "Namestil sem torej Windows XP Official"

Ja potem ni čudno, da te ne jemljejo resno ! ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux + wineHQ + pdf predogled

Oddelek: Operacijski sistemi
51122 (916) peko_deko
»

Poganjanje DOS in WIN programov v Linux-u ?

Oddelek: Operacijski sistemi
61209 (1157) borchi
»

Birokrat in linux

Oddelek: Programska oprema
151906 (1765) Ferplay
»

CrossOver Office 3.0

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
412558 (2558) Jux
»

IBM pripravlja MS Office za Linux

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
162959 (2959) moj_nick

Več podobnih tem