»

Še letos 600 GB SSD iz Intela

X-Bit Labs - Intel si na vse pretege prizadeva odrezati si čim večji kos pogače na trgu SSD-jev. Zato ni presenetljivo, da glasno ponujajo ali pa napovedujejo novosti. Sedaj obljubljajo, da bodo do konca leta korenito zvišali kapacitete SSD-jev. Elitna družina X25-E se bo poredila do 400 GB, medtem ko plebejska verzija X25-M dobila predstavnike vse do 600 GB.

Prvo družino bo dopolnila vrsta SSD-jev s kodnim imenom Lyndonville, ki bodo na voljo v kapacitetah 100, 200 in 400 GB, s čimer bodo dostojna zamenjava za 32 GB in 64 GB X25-E. Izdelani bodo iz MLC-flash pomnilnika v 34 nm-tehnologiji, medtem ko so obstoječi iz SLC-flasha in v 50 nm.

Cenejšo inačico X25-M bodo okrepili s SSD-ji s kodnim imenom Postville Refresh, ki bodo prav tako grajeni iz MLC-flasha. Novi modeli bodo v velikostih 160, 300 in 600 GB, medtem ko bodo tanki X18-M za prenosnike v velikostih 160 in 300 GB. O cenah še ni podatkov, dobavljivi pa bodo v zadnjem četrtletju tega leta. Če ne bodo preveč zasoljene, utegniti biti to...

63 komentarjev

Prvi 400 GB disk nared

Hitachi 7K400

vir: AnandTech
AnandTech - 400 GB, pet 80 GB plošč, povprečni dostopni čas 8,5 ms, 8 MB predpomnilnika in hitrost 7200 RPM so odlike najnovejšega Hitachijevega 7K400 trdega diska. Njegova kapaciteta ga postavlja na vrh lestvice trdih diskov, saj boste, v primeru, da ga boste kupili, bogatejši za 400 GB ([:)]). Tudi v opravljenih testih se je odrezal zelo dobro. Resda so ga nekateri diski, na primer WD Raptor, skoraj vedno prehiteli, a je potrebno upoštevati, da ima Raptor manjšo kapaciteto in tudi višjo hitrost vrtenja plošč. Za celoten opis in preizkus pa si preberite celoten članek.

51 komentarjev

Diski Hitachi Deskstar mijavkajo

The inquirer - Menda naj bi karakteristika Hitachijevih diskov 7K250 bilo mijavkanje. Več nezadovoljnih kupcev se je pritožilo, da njihov disk mijavka. Po besedah predstavnika družbe Hitachi je zvok podoben oglašanju mačk, posledica nove tehnlogije, ki preverja učinkovitost in zanesljivost diska. Na žalost Hitachiju zvoka še ni uspelo odpraviti. Zvok se pojavlja na približno 10 minut ali 6-krat na uro. Zahvaljujoč enemu uporabnikov dotičnega diska, kroži po spletu zvočna datoteka, iz katere je jasno razvidno, da je zvok res podoben mačjemu oglašanju.

Če v bližnji prihodnosti nameravate kupiti dotični disk, dobro premislite. Razen, če ste predan ljubitelj mačk. [:)]

10 komentarjev

Vse v enem

Tom's Hardware -

Tiskalniki, ki imajo že vgrajen optični bralnik (domače: skener) postajajo vse bolj priljubljeni, zakaj tako lahko tiskamo, skeniramo, kopiramo in pošiljamo fakse hkrati; tiskalnik se spremeni v večnamensko napravo.

Na Tom's Hardware so na test postavili deset takšnih "tiskalnikov". Testirali so Canonove, HP-jeve in Lexmark-ove modele. Preizkusili so hitrost izpisa, glasnost med delovanjem, ceno tiskanega lista (tako barvnega, kot črnobelega) in porabo elektrike. Po opravljenih testih so priporočili HP-jev model PSC 2210 in Lexmarkov X125. Klik!

2 komentarja

Western Digital predstavil nov disk

X-Bit Labs - Pred kratkim je WD predstavil nov disk velikosti 100 GB, ki se vrti s hitrostjo 7200 RPM (obratov na minuto). Disk bazira na treh ploščah (vsaka 33 GB), spada pa v družino Caviar. Western Digital je s predstavitvijo svojega 100 GB diska postalo podjetje, ki ima trenutno najhitrejši IDE disk s tako kapaciteto. Disk naj bi videli v trgovinah že ta mesec. Več tukaj.

4 komentarji

Nova serija IBMovih diskov

X-Bit Labs - IBMovi diski so pri nas in po svetu eni izmed najbolj popularnih. Gre za izjemno hitre, tihe in kvalitetne diske, ki so marsikomu ( tudi meni [;)]) precej polepšali računalniško življenje. IBM sedaj pripravlja novo serijo s kodnim imenom 60GXP, katere specifikacije so:
  • gostota 20GB/plato,
  • rotacijska hitrost 7200rpm,
  • velikost medpomnilnika 2MB,
  • povprečni dostopni čas 8.5ms,
  • ATA100 vmesnik
Na voljo bodo trije različni modeli: 20, 40 in 60GB, masovna prodaja pa se bo začela že decembra. Priporočena cena za 60GB model je 355$.

2 komentarja