» »

Wikipedia že pri 200.000 člankih

Wikipedia že pri 200.000 člankih

Slashdot - Kot poroča Slashdot, je različica proste (njena vsebina je zaščitena z licenco GNU Free Documentation License) spletne enciklopedije Wikipedia v angleškem jeziku v 3 letih obstoja dobila že dvestotisoči članek, pri čemer velja poudariti, da se je število člankov v zadnjem letu podvojilo.

Jubilejni članek nas pouči o trenerju angleškega moštva Sheffield United Neilu Warnocku. Ker gre z naraščanjem obsega pričakovati tudi porast obiska, bodo v kratkem povečali zmogljivost strani z 9 dodatnimi strežniki, ki jih bo kajpada poganjal Linux. Na voljo je tudi inačica Wikipedie v slovenščini, ki v tem trenutku premore 3632 člankov, zadnji nam pove nekaj o francoskem matematiku, fiziku in filozofu d'Alembertu.

Enciklopedistom iskreno čestitamo in obenem vabimo nove "pisune", da pomagajo zmanjšati razliko do inačice v angleščini.

8 komentarjev

SavoKovac ::

Nadobudni vedoželjneži z ubogo modemsko povezavo na splet upamo tudi na namestitveni izdelek (konkurenca MS Encarti).;)

Frgazor ::

Wikipedia je zelo zanimiva rec in jo uporabljam ze kar en cas. Clanki so izcrpni, tudi o temah, ki jih ne najdem v nobeni drugi enciklopediji. Zal pa ji se vedno manjka tudi precej uporabnih in samoumevnih clankov. Zato jih prispevajmo vsi! :)

Thomas ::

Nivo Wikipedie je nad nivojem Britanice. Vsaj meni se tako zdi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Roadkill ::

Zakon.
Kar ne morem vrjet, koliko FREE projektov se je razvilo zadnje čase...
Je že v bookmarkih... direkt zraven Googla. :)

attackiko ::

Ni nujno, da je povsod nad britannico. Veliko člankov na wikipediji je čisto kratkih ali nepopolnih. Recimo o piranhi ne moreš izvedet skoraj nič, medtem ko je geslo "star wars" precej bolje pokrito. Drugače pa wikipedija sama pove:

People often claim that w:Wikipedia can never be as authoritative as w:Britannica. There can be no question that at the current stage, EB is vastly more complete and accurate than Wikipedia.

link

Frgazor ::

Britannica je polna cvetk. Je pregorela ze pri prvem preprostem testu o Novem mestu. Po njej imamo v blizini zaloge urana in hidrocentralo. Pa bi najbrz to ze kdaj prej slisal... :) No, wikipedia je pa zaenkrat cisto tiho o tej temi :)

Gandalfar ::

Jah, prispevaj! :)

Thomas ::

Algoritem Wikipedie je isti, po katerem se parijo slonice. Toliko časa, da jih naskoči največji samec, oddajajo oglas, da še niso zadovoljne.

Zelo učinkovito za enciklopedijo. Na isti način naj bi se delal Linux, ampak ta je že bolj prepleten in moduli so dosti bolj soodvisni, kot pri geslih enciklopedije. Zato je mogoče, da ima zaprt harem samcev, kot pri MS, prednost.

Seveda sem smrtno resen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wiki > pdf

Oddelek: Programska oprema
8921 (754) CaqKa
»

Orlovsko gnezdo

Oddelek: Loža
153005 (2711) |CyGNUS-x
»

Novi mejniki Wikipedije

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
153443 (2553) Frgazor
»

Milijon člankov v Wikipedii

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
224261 (4261) moj_nick
»

Wikipedia s 300.000 članki

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
225107 (5107) keber

Več podobnih tem