» »

Nokia 7650

Nokia 7650

vir: Nokia
več strani - Nokia bo v drugem četrtletju izdala nov mobilni telefon s številko 7650. Kot se za serijo 7xxx spodobi, bo imela skrito tipkovnico, ki se ob potrebi "pripelje" izpod telefona. Prav tako bo tu podpora kopici že znanim in novim funkcijam. Tako bo mobilnik podpiral HSCSD, GPRS, Bluetooth, iR, WAP, SyncML, e-mail, J2ME in MMS. Nokia 7650 bo prvi telefon z operacijskim sistemom Symbian OS v6.1, pripadal pa bo poltretji (2,5G) generaciji mobilne telefonije. Uporabnost mobilnika še poveča barni zaslon z ločljivostjo 176 x 208 pik in pa digitalna kamera, vgrajena na zadnji strani telefona s podporo slikam VGA ločljivosti. Hja, večina pripomočkov, ki jih potrebuje sodobni potrošnik v eni napravici. Vprašanje je samo cena, o kateri pa ni nikjer nič napisanega... le zakaj?
Skoraj bi pozabil; podrobnejši opis ter 13 slik najdete tukaj. Dodatek k novici (Torek, 20. 11. 2001, 21:43):
Zaradi očitnega velikega zanimanja za ta telefon, sem samo za vas dragi bralci in bralka poiskal malo več podatkov o njem. Torej, to novo čudo tehnike bo tehtalo 154 gramov, veliko pa bo 11,5 x 5,5 x 2,5 cm (optika pobere kar nekaj prostora). Telefon bo z navadno 750 mAh Li-ion baterijo omogočal 2 do 4 ure pogovorov ali od 90 do 230 ur avtonomije. Za shranjevanje slik, imenika, koledarja in ostalih podatkov bo skrbel 4 MB pomnilnik. Podpira pa še tri uporabnejše funkcije, prva je glasovno izbiranje, ki je tako ali tako samo po sebi umevno, druga je možnost snemanja pogovorov, tretja, ki pa je pri Nokii novost, pa je vgrajen močnejši zvočnik in občutljivejši mikrofon, tako da omogočata prostoročno telefoniranje brez uporabe dodatne opreme, kar je pri recimo Alcatelu že zelo stara funkcija.

Če vam vsi ti podatki še vedno niso zadosti in želite več, najdete to na uradni Nokiini strani.

15 komentarjev

luni ::

ta telefon je res hud, samo da nebo 150k

alien-w ::

ne, luni, ni se ti treba bat, da bi bil 150k! Bo kr ene 200k pri nas!

BigFoot ::

matr sem mel ta staro 7110, pa me ta nov telefon serije 7 že spet kr mika :) hehehe
cena bo pa sigurno ene 200K, mrbit še več. na žalost

||_^_|| ::

mam 7110 in edini spodobni naslednik tega telefona je 7650 in to MORM met!!!

R0K ::

pa kaj boš meu tak telefon k ti enkart po tleh pade pa gre vse b qurc....men je npr samsung padu v wc školko pa sm ga posušo in je delal naprej......ta tel. tega ziher nebi prestal.......

[SpydeR] ::

Rok: hehe zgleda da je dost folka, ki mu gsm pade v školjko. Mojmu bivšemu sošolcu je padla v wc takrat, ko je potegnu vodo in ta je pol odplaknila tud Nokio 8210. :D:D:DHudu....

miranpozar ::

Jaz pa sem se igral z Ericsson T68 (tisti mali, z barvnim ekranom in malim joystickom) in vam povem, da zadeva totalno ubija, čeprav sovražim Ericssona in sem od vedno lastnik Nokiinih telefonov. Ampak ta novi Erik je tako majhen in lahek kot moja Nokia8210 in ima ekran kvalitete Compaq iPaqa, kar se pravi odlično! Ta nokija tuki gor pa se mi zdi malo prevelika, da bi lahko uspela proti konkurenci.
Upam, da bodo predstavili kaj boljšega.

sleby ::

hmhm tale telefoncic zgleda kul .. sam pomoje t68 res seka .. mam pa drugac sl45 in ga se neki cajta ne mislm menjat ker je enostavno supr telefon :)

Mate ::

Uhm... velikost 7650tke. Ne tega uzet kot velikost navadnega mobilnega telefona. Lahko se uzame tud tkole: Nokia 7650 je en majhn dlancnik, ki ima zraven se telefon in pa enga digitalca. Drgac pa mam nokio 6210 in tud pr temu telefonu so nekateri neki govoril prek njgove velikosti, samo vam povem, da se men sploh ne zdi prevelik pa tud v zepu me ne moti.

BigFoot ::

Se strinjam. mene pri N7110 recimo velikost tud nic ne moti. mam pa raj vecji ekran in pac posledicno tud vecji telefon kot pa eno zadevo k ma minaturen ekran. pa se Nokije majo neprimerno boljše menije in funkcije kot ostali telefoni.

miranpozar ::

Pa še nekaj... 154 gramov? Halooo? A se hecate? To je preveč!
Raje bi brezvezno kamero ven vrgli pa zmanjšali težo in velikost. Nokia mora izdelati resnega konkurenta Eriku T68!
Cena pa bo (verjetno ne pri nas, žal) okoli 550 Euro.

www.nokia.com/phones/7650/index.html

alien-w ::

hja, takega telefona ne bi imel, ker 3/4 funkcij ne bi nikoli uporabil... ostajam pri svoji 8210 in se nato razširjam na 8310 ali kaj podobnega...

BigFoot ::

tko kot sem že enkrat reku. IMHO je 8310 ogabno grd telefon.
večina funkcije 7650 bi mi pa kar prav prišlo.

Gregor_Z ::

Mrsikdo bi meu ta telefon, vključno z mano. Kar se pa velikosti tiče, mene ne mot, če je telefon velik, ker itak za pasom visi. Čeprav ženske so baje bolj navdušene nad manjšimi... telefoni.:P

BigFoot ::

žensko že mam, pa jo boli kakšen telefon mam (N7110 ji je full všeč :D) tko da to ni problem, hehehe :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simobil Praznični paket: kateri mobilnik

Oddelek: Mobilne tehnologije
193657 (2961) matobeli
»

kakšne mobilne telefone uporabljate (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14810005 (5991) zolja
»

Nova anketa: ali si v gospodinjstvu lastite vsaj en digitalni fotoaparat?

Oddelek: Novice / Ankete
454445 (3661) MrM
»

Kateri mobitel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
543993 (3430) Gandalfar
»

ker mobitel kupt!?

Oddelek: Kaj kupiti
231893 (1503) Dr_M

Več podobnih tem