» »

Maxtor MaXLine™

Maxtor MaXLine™

Maxtor - Maxtorjevi MaXLine ATA diski so nova zadeva na trgu, toda to niso navadni diski. Če že ne zaradi cene, pa zaradi njihove neverjetne vzdržljivosti in kapacitete. Do 320GB veliki modeli lahko delujejo 24/7 (24 ur na dan, 7 dni v tednu), brez ugašanja, zdržijo pa nad milijon delovnih ur.

Predstavili bodo več modelov teh diskov. S 5400 obrati na minuto in do 320GB se bo ponašala linija MaXLine II, linija MaXLine Plus II pa se bo vrtela s 7200 RPM in podpirala do 250GB. Obe liniji sta opremljeni z ATA133 vodilom, novejši modeli pa bodo imeli tudi SerialATA. Še več o tem pa na Shareholder.com!

9 komentarjev

Dami ::

Gimme gimme:D
Lepo da izrecno povejo da dela disk 24/7 ne pa tak k ono sranje od IBM kjer priporočajo da disk ne dela več kot 8ur. Čudi me samo da je maxtor naredu taki korak naprej. Ni dolgo nazaj ko sta WD in seagate izdala diske z 60gb/plato, maxtor pa ma kr 80.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Hojne ::

V strežniku mam dva IBM-ja v RAID 0 polju, ki laufata že 8 mesecev neprestano, pa čist v redu delata. Ni vse od IBM-a takoj za skurcat.

LoneWolf ::

Hoyne: Dve besedi zate: daily backup!
("srecni" lastnik dveh IBM-ov, najprej v RAID 0, po intervenciji zdrave pameti in malo cviljenja glav pa v RAID 1)

Hojne ::

LoneWolf: Heh, če bi do tega prišlo, bi že prej kot pa v 8 meseceih. Pa še to: server ma Celerona 333A, 0,5 giga RAMa in WinXp tko, da swap file kljub ramu veselo laufa, skoz se sliš k po diskih piše pa bere.
Drgač mam pa še dva IBM-a v svoji mašini isto RAID 0 sam ta mašina pa laufa sam takrat, ko iz šihta pridem.. drgač sm pa prej k še nisem mel serverja laufu vse štiri IBM-e skupaj v RAID 0 in je hudimano letel.

smilyxx ::

Takle disk bi si jst koj ubavu>:D .
A kdo ve kdaj bodo odzuni in kok bo cena?

Paramedic ::

hojne: js sm tut mel dva IBM diska v RAID0 ok.eno leto, ki sta laufala niti ne tko dolgo na dan - vse dokler ni en crknu in je šlo vse skup v 3PM ;(. En disk, ki je ostal od raida mam zdej za sistem - glavne stvari so pa na Maxtorju, ki sem ga pol šel kupit. Sreča sm mel MP3je na enem CDju (ne vse), filmov je kr neki šlo pa-pa.
Tak da ti RESNO priporočam backup.
End transmission.

spucek ::

RAID za nas home -userje je skoraj neuporaben.Rajš kupim en večji in hitrejši disk,kot pa 2 malo manj hitra.Kjer se pa dela z veliko podatki,je pa raid praktično nuja.80% tipov ma RAID zato,ker ga pač majo.
Previdnost je mati modrosti.

LoneWolf ::

Hojne: Moja dva IBM-a DTLA sta delala super slabih 11 mesecev. Potem sta oba razvila bad sectorje on bila delezna low-level formata v razmiku enega tedna, najprej en, potem se drugi. Your call, ampak z RAID 0 se pri IBM-ih igras z ognjem v sodu bencina.

Tile novi Maxtorji zgledajo kar OK, predvsem po kapaciteti. Skoda, da nove Seagate Barakude V ne grejo vec kot do 120 GB.

Hojne ::

Tudi jaz imam enega DTLA, ki vsake tolko časa riba korenčke, ampak ga imam za bacup. Ostali diski so pa novejši IC Erricson (al neki tazga).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen disk?

Oddelek: Strojna oprema
161611 (1263) Boomer1911
»

Pomoč pri nakupu diska?!?

Oddelek: Kaj kupiti
211369 (1032) Tea Time
»

Največji disk naprodaj

Oddelek: Novice / Diski
152174 (2174) CaqKa
»

SATA disk

Oddelek: Kaj kupiti
8713 (591) Oblivion
»

WD 200GB 7200 ATA100 8MB

Oddelek: Kaj kupiti
231374 (1045) boštjan

Več podobnih tem