» »

Sanjski računalniki

Sanjski računalniki

PC Stats - Gotovo je že marsikdo izmed vas, bralcev, že kdaj sanjal o svojem sanjskem računalniku, o računalniku, ki bi zmogel najmanj 300 slik/s v Quaku 3 Areni in ob katerem bi sosedi umolknili (hehe Slovenci™ se še kar lepo oklepamo svojih preteklih navad :)). Mogoče kateri izmed vas sanjajo o visokozmogljivih HP-jevih ali Compaqovih delovnih postajah, vendar pa grem stavit, da je velika večina izmed vas pogosteje premišljevala o kakih ultrahitrih Athlonih XP Pentiumih 4 in grafičnih karticah ranga GeForce 4. No, če vas zanima kaj so si zaželeli pravi poznavalci današnjega tržišča, potem odklikajte na stran PCStatsov, kjer so sestavili svoj sanjski sistem. Sanjski sistemi se lahko pohvalijo s samimi prvovrstnimi komponentami in ogromno ceno, ki se pri nobenem ni spustila pod 6000 $. Ah, ta kapitalizem :D .

10 komentarjev

whatson ::

Meni link ne dela,... mogoče trenutno nedelovanje.


The page cannot be displayed

Boeing ::

najdražji AMD-jev sistem je za približno $700 cenejši od intelovega, pa še huronsko močnejši... torej.. :D

vojkoz ::

No men link dela! Krajsi izpad so najbrž meli!
L.P.

kuglvinkl ::

Jep, izpad je povzročila reka sline, ki se je cedila širom sveta.

TonaMona ::

Cena niti ni tako glumazna kot si napisal. Vse cene so namreč v kanadskih dolarjih, tako sta zneska v USD 4.340$ za P4 in 3.907$ za XP (ali pa 4.912EUR oz. 1.099.622SIT za P4 in 44.22EUR oz. 989.819SIT za XP :D ). No, še zmeraj ni poceni, a je razlika kar očitna.
Ne vem pa zakaj misliš, da so ravo oni pravi poznavalci današnjega tržišča? Še na slo-techu ste (so) jih uvrstili med malo manj odlične strani.

slycer ::

Jah, nisem rekel, da so najboljši poznavalci, so pa še vseeno dobri, če se veliko ukvarjajo s testiranjem. Vendar pa sem drugače mnenja, da je pisanje o sanjskih računalniških sistemih še vedno tema, ki jo zmore napisati vsak sanjač. Kar se tiče bolj ali manj dobrih strani je stvar okusa. Jaz na primer prisegam na Slashdot, LWN, Overclockers Australia, Inquirer in Register, medtem ko drugi prisegajo na Toma, Anadtech ali 2CPU. Okusi so pač različni.

Jeebs ::

Hehe, ko jst sestavljam svojo namišljeno najboljšo mašinerijo nikol ne pridem pod ceno par 10 tisoč $... Zdej morm sam še našparat za to kar sanjam...>:D :D No ja, morm pa rečt, da majo par dobrih idej teli fantje.:)

slycer ::

Hehe Jeba1, saj si lahko privoščiš sanjski računalnik, vendar pa boš moral prej prodati ledvica >:D

Jeebs ::

Hm... Zakaj pa ledvica?:D

kuglvinkl ::

Ker so dražja od jeter!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša sanjska destinacija?

Oddelek: Loža
495023 (3808) MIHAc27

INTEL - manipulacije, monoplistično obnašanje, onemogočanje konkurence

Oddelek: Strojna oprema
201667 (1332) OmegaBlue
»

Program s katerim lahko sestavis hisko?

Oddelek: Programska oprema
51111 (986) Smorny
»

Nov rekord v navijanju

Oddelek: Novice / Procesorji
62183 (2183) daking
»

Poziv mladim glasbenikom - kitaristom!

Oddelek: Loža
51364 (1224) the_unborn

Več podobnih tem