» »

S.N.D.S ali S.O.N.D.S?

S.N.D.S ali S.O.N.D.S?

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so se vprašali, ali je popolnoma pravilno govoriti S.N.D.S (Sudden Northwood Death Syndrome) in ne o S.O.N.D.S (Sudden Overclocked Northwood Death Syndrome).

Ali je res tako nenavadno, da navit procesor po določenem času enostavno umre? Verjetno ne, vendar je čudno, da umre po tako kratkem času. Zaenkrat sicer še nihče ne ve, zakaj Northwoodi prenehajo delovati tudi če so zadovoljivo hlajeni, ena izmed razlag pa je migracija elektronov (Kaj je elektromigracija?). Če želite o tej temi prebrati kaj več, pa si oglejte tole.

6 komentarjev

borchi ::

pregovorna intel kvaliteta ;-)
l'jga

cekr ::

Po firmah že vejo, zakaj prodajajo procesorje z manjšo frekvenco.

San ::

Ja borchi, intel je kriv da elektroni preskakujejo.

Fury ::

bomo vidl kaj bo za thoroughbreadu b

AtaStrumf ::

Počasi a sigurno se približujemo mejam litografije, kar je zelo očitno iz ogromnih težav, ki jih imajo firme z 0,13 mikronsko tehnologijo z izjemo Intela, ki pa tudi očitno ni tako zelo dobra da bi dovoljevala tako navijanje kot je od začetka izgledalo, da ga. Vprašanje kako bo z T-bredom A in B. Čeprav A se niti noče naviti, tako da tu ne bo težav :)

Če gre pa za S.N.D.S ali S.O.N.D.S, pa bomo videli po kakih pol leta ko bojo dovolj dolgo močenje prestali/ali pa tudi ne P4 od 2,53 pa do 3,06 GHz!

Zanimivo je kako je Intel pred kratkim upočasnil dvigovanje frekvenc in prestavil Prescota za pol leta. Dvomim, da iz sočustvovanja do AMD-ja.

Mr.B ::

Spet ne berete pozorno. Crkne takrat , ko ga navijate do te mere da morate voltažo dvigniti , ne pa zato ker ste navili svoj procesor iz 4x100MHz na 4x145MHz. Napetost je tu tista težava , ne pa frekvenca !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naviju in skuru?!? ...če sm že, kaj sm?

Oddelek: Navijanje
221804 (1040) Pyr0Beast
»

kaj se bol splaca ATHLON 64 ali INTEL Pentium

Oddelek: Kaj kupiti
221554 (1263) Zheegec
»

S.N.D.S

Oddelek: Novice / Procesorji
81456 (1456) tha_man
»

S.N.D.S ali S.O.N.D.S?

Oddelek: Novice / Procesorji
61508 (1508) San

Več podobnih tem