»

Ko se forumaši spravijo na TV

newsobserver.com - V četrtek in petek prejšnji teden se je zgodil še en dokaz, da se lahko tudi najboljše ideje sprevrnejo v čisto nočno moro. Lokalna televizija News 14 Carolina iz ZDA se je ob prihajajočem snežnem neurju ponudila, da bo brezplačno objavljala sporočila tistih lokalnih podjetij, ki bi zaradi vremena imela težave s poslovanjem. Sporočilo si lahko oddal kar preko obrazca na njihovi spletni strani. Slaba ideja. Zelo hitro so se na tv začela pojavljati sporočila v stilu: "Cecil's Cockring Emporium - Back up by tommorow" in pa "All Your Base Are Belong To Us". Sporočila so nehali predvajati šele po trinajstih urah nenehnih objav. Povezava na originalni forum (zelo zabavno branje): The Wolf Web...

9 komentarjev

S.N.D.S ali S.O.N.D.S?

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so se vprašali, ali je popolnoma pravilno govoriti S.N.D.S (Sudden Northwood Death Syndrome) in ne o S.O.N.D.S (Sudden Overclocked Northwood Death Syndrome).

Ali je res tako nenavadno, da navit procesor po določenem času enostavno umre? Verjetno ne, vendar je čudno, da umre po tako kratkem času. Zaenkrat sicer še nihče ne ve, zakaj Northwoodi prenehajo delovati tudi če so zadovoljivo hlajeni, ena izmed razlag pa je migracija elektronov (Kaj je elektromigracija?). Če želite o tej temi prebrati kaj več, pa si oglejte tole.

6 komentarjev

S.N.D.S

več strani - Se sprašujete, kaj bi ta silna kratica iz naslova pomenila? Sudden Northwood Death Syndrome, kar v prevodu pomeni "sindrom nenavadne smrti Northwooda". Na OC-forumih so se začela pojavljati sporočila o "sindromu" ki popolnoma onemogoči vašega northwooda, če ga navijete na frekvence, ki jih ta procesor ne prenese. Intel garantira delovanje za te procesorje samo do določene voltaže in frekvence in mu je prav vseeno za duše, ki bi rade iz Northwooda iztisnile še kak megahertz več. The Inquirer in OC-Forums

8 komentarjev

Northwood B prihaja v trgovine

več strani - Intel je pred kratkim izdal nove Pentiume4, kodno imenovane Northwood B. Kot gotovo že veste, se ti procesorji ne razlikujejo bistveno od njihovih predhodnikov Northwoodov A. Razlikujejo se le po frekvenci vodila, saj novi Northwoodi sedaj uporabljajo 533 MHz vodilo (133 MHz*4), kar jim omogoča tudi do 4.2 GB/s prepustnosti. Istočasno je Intel izdal tudi posodobljen nabor i850E, ki naj bi podpiral tudi najnovejši PC1066 RDRAM, o katerem pa ni ne duha ne sluha. Novi procesorji bodo na voljo v 2.26, 2.4 in 2.53 GHz različicah. Ali bomo nove Northwoode navijali tudi tako uspešno kot stare pa bo pokazal čas. Testi: Skratka bere za celo deževno popoldne [:D].

4 komentarji

Socket423 tudi uradno pod rušo

X-Bit Labs - X-bit labs poročajo, da je Intel začel s postopnim ukinjanjem proizvodnje procesorjev Pentium4 s frekvencam od 1.5 do 2 GHz na podnožju 423. S tem so končno dali prednost novejšemu in boljšemu Socketu478, ki ga bomo odslej videvali v bodočih Northwoodih in na nekaterih Willametih. Zadnje pošiljke starih procesorjev zaenkrat še niso znane, vendar pa bo Intel o le-teh zagotovo pravočasno opozoril potrošnike.

0 komentarjev

Prvi Northwoodi že v trgovinah

X-Bit Labs - Intel je predčasno poslal v trgovine svoje najnovejše procesorje Pentium4, ki bazirajo na 0.13 mikronskem jedru Northwood in se lahko pohvalijo s kar 512 kB L2 predpomnilnika. Procesorji so se najprej pojavili na Japonskem, kjer so na voljo v OEM in BOX različicah. Cena 2.2 GHz Northwooda na Japonskem niha od 606 do 674 dolarjev. Čeprav so na Japonskem vse stvari dražje, ne smemo spregledati dejstva, da Intelu zopet ni uspelo narediti procesorja za množice, saj bodo Northwoodi dragi. No, še dobro, da imamo AMD.

3 komentarji