» »

Intel bo preganjal AMD vse do groba

Intel bo preganjal AMD vse do groba

The inquirer - Sodeč po tej novici na The Inquirerju, se obeta še trši boj med Intelom in AMD-jem. Inquirerjevi novinarji so naredili intervju s Craigom Barrettom (eden izmed najpomembnejših mož pri Intelu). Barrett je povedal, da bo Intel nadaljeval cenovno vojno z AMD-jem tudi v prihodnjih mesecih, vendar ne samo nadaljevati. Intel namerava celo stopnjevati cenovno vojno. To pomeni, da se nam obetajo še nižje cene procesorjev, kaj je že skoraj utopija. Intel je imel 5 let 80 % tržni delež, potem pa mu ga je začel spodjedati AMD. Intel zato še posebej poudarja, da bodo poizkušali pridobiti staro slavo in da konkurenci (AMD-ju) ne bodo dopustili, da bi jim jemala kupce. Kljub prigovarjanju pa Barrett ni hotel povedati, koliko Pentiumov 4 so prodali skozi to leto.

27 komentarjev

MUC ::

Cene bodo šle že itak dol, ker 1G procesorji, so dons zadovoljivo hitri za veliko večino kupcev, razen za igričarje, tako da bo povpraševanja vse manj .. če temu prištejemo še cenovno vojno, si lahko predstavljamo samo še, da bodo kupce prosili: "Kupite kakšen P4 ali TB" :))

einstein2 ::

fino bo to......kmalu namesto da bi sli na kavo, si bomo lahko privoscili nov proc!:D

lordgreg ::

Potem bodo pa spet pogruntali da so pač cene enostavno prenizke!!!

Mimogrede.. se spomnite prenizkih cen praznih CDjev? No,.. jaz že od vsega začetka opažam tole:
Trgovina Muller v MB-ju ima prazne Maxellove CD-R(W)je.. cena: cd-r=450SIT, cd-rw=600SIT

upam, da ne bodo cene tak kur*eve

hatch ::

Intel mora vii cimprej odobriti licenco za P4X266... ce ne bo, bo izgubil mnogo mnogo kupcev.
Veliko folka bo namrec jeseni kupovalo nov racunalnik in si bojo rekli -> DDR ali nic.

_Mortal_ ::

komi čakam:D

Trdi ::

Kar se mene tice intel ne bo nadaljeval cenovne vojne ampak bo kvecjemu vstopil vanjo. Do zdaj sem mel feeling, kot da se intel sploh ne meni za konkurenco in da misli, da je edini na svetu, ki proizvaja procesorje. Sele denar, zgleda, jim lahko razsvetli polozaj.

Tejc ::

Menim da je AMD ze od vsega zacetka malo prevec zbil ceno svojim procesorjem, tko da se Intel ni mogel takoj pobrati od soka ki mu ga je zadal AMD. Stvari se bojo sedaj obrnile in menim ce bo Intel resno tako kot napoveduje stopil v to cenovno vojno bo AMD potegnil kratko, kajti ne bo zdrzal tempa Intela. Intel si lahko privosci drasticno zmanjsevanje cen medtem ko AMD si tega ne more in ne sme vec privosciti, kajti to bi ga pognalo v propad firme. Intel pa ima tako veliko zaledje da dvomim da se kaj takega kot 3dfx-u tko kot so nekateri napovedovali lahko pripeti.
Zvest pripadnik Intela od vsega zacetka....
LP Tejc:D

element ::

aH [:]:D

Trdi ::

Tu ne gre za malenkosti, tu gre za revolucijo intelovih cen!

Matri[X] ::

Če so se pri Intelu odločili pahniti AMDja v prepad, jim bo to tudi zagotovo uspelo!>:DAMD zaenkrat ne more premagati Intela, saj le-ta dominira na področju strežnikov in prenosnih računalnikov. AMDjev edini adut je nizka cena in tistih "malo več" operacij na sekundo (teh ima več, ker je prosesor že prvotno navit (zato se tudi bolj greje) - podobno kakor Cyrix včasih ko je bil PR233 266MHz). Slabost AMDje je kakovost in zanesljivost, zato tudi nikoli ne bo prišel na področje strežnikov in prenosnih računalnikov, saj je tam potrebna zanesljivost in kakovost in ne cena in hitrost! Sam sem prej imel Intela in mi je deloval brezhibno, sedaj pa imam AMDja pa imam kup težav. INTEL Rulz!

bastadu ::

Ne verjamem, da bo to dobro za nas...

Tejc ::

Matrix ..... popolnoma se stinjam.

Trdi ::

Bomo vidl, kaj bo. Upam, da bomo se zmeraj mel 2 mocna ponudnika procesorjev. Res ne razumem navijastva za intel. Boste vidl, kaj bo ,ce bo spet en sam proizvajalec...

Reycis ::

Jasno je, da Intel znizuje cene procesorjem zaradi konkurence AMDja. Cene bi bil zdaj pentium 4 se vedno cetrt miljona, za pentium 3 pa bi tudi morali odsteti 2krat toliko. Matrixu pa predlagam, da si kupi Aptivo z Intelovim procesorjem pa bo potem porocal o stabilnosti. Tejc je mel tut nek pameten komentar o temu kaksno zaledje ima Intel. Intel je ogromna pozresna zival in so zaradi tega ze moral odpuscat. Intelu dumpingske cene jim ne bodo povrnile slave. Samo hitro povecevanje hitrosti P4 in zmerne cene jim lahko povrnejo slavo
Same bedarije govori folk pa pojma nima.

Dami ::

Men je čist vseen kir bo zmagal pa kak proc bo pol v moji kišti bival, sam da bo delal pa da bo pocen. Za kej več se mi pa ne da sekirat:D

Matri[X] ::

Majk: Ne ti men težit z IBM Aptivo. IBM Aptiva je all-in-one rešitva in zato se je skoraj ne da nadgraditi. Vzroki za slaba mnenja o IBM Aprivi tičijo predvsem v opremi ki NI INTELOVA. Sicer pa obstajajo tudi AMD all-in-one rešitve, ki so še bolj nestabilne in nezanesljive. Tega sranje se pri nas ne da ali pa se ga težko dobi, saj podjetja vejo, da jih kupci ki imajo pamet ne bodo kupili. Če so pametni pravtako ne bodo kupili all-in-one rešitve, saj vejo, da bodo imeli sive lase, ko bodo hoteli nadgraditi računalnik. Če pa tem ljudem svetuje o nakupu kakšen otrok, ki rad navija procesorje, bo pa zagotovo v računalniku tičal kakšen AMD, saj se ga da "bolj" navijati kakor Intela. Vendar kaj bo nekemu človeku navijanje, saj vsak človek, ki ima malo soli v glavi ve DA NAVIJANJE ŠKODUJE RAČUNALNIKU. Tako da ne mi bit pameten!!

Jux ::

Kolk se je tale Matrix razpizdiv. Pa se buce vali za povrh. Lepo sicer da nas obvescas o informacijah iz preteklosti8-O, vendar govori resnico in ne bedarij>:D. Predvsem pa ne zagovarjaj tako gorece Intela, ker te tvoja gorecnost ocitno zavaja[:].
1. Cyrix (ko je bil v zagonu) :)je delal procesorje z manjso hitrostjo v MHZ, ki so bili primerljivi Intelovim Pentiumom z vecjo hitrostjo (MHz). Zato, je folk raje posegal po hitrejsih procesorjih (gledano z stalisca MHz), kar je Cyrixa stalo precej strank. Zato je zacel procesorje oznacevat npr. P150+, ki je predstavljal Cyrix s hitrostjo 133 MHz. Kdo je imel torej bolj navite procesorje?;(
2. Kaksna navijanja in kaksno gretje? Dej ne prbiji. Ce uzamemo v primerjavo P3 in Athon-a, lahko zadnjega z navadnim zracnim hlajenjem navijes veliko bolj kot P3, vzemi za primer A1000 MHz z AXIA, katerega se da navit tudi do 1300MHz. Poskusi isto z P3, z isto začetno hitrostjo.;(
3. Stabilnost Athona oz. kako je Athon nestabilen v primerjavi z P3/P4. Buce;( in propaganda ki jo razsirja Intel. To mnenje se vlece se iz casov Cyrixa in K5, Cyrixovo nezdruzljivost oz. napake sem obcutil na svojih rokah (ponosen lastnik P150+). Odkar sem se seznanil z imenom Athon in ga uporabljal se nisem naletel na cloveka, ki bi lahko trdil da se mu 3DSMax, ACAD sesuva, pa ceprav ima moj oce arhitekturni biro in 8 postaj z Athoni mi se nikdar ni nihce od njegovih sodelavcev potozil nad stabilnostjo sistema (z drugimi besedami: Nic bolj se ne sesuva kot Intel).
Ne basaj in RAZMISLI.

Jux ::

Pozabil sem napisat point prejsnega spisa:
Namrec Intel lahko navkljub dejstvu da AMD proizvaja superiorne procesorje s pomocjo svojega denarja iztera AMD s trzisca. Zalosten razplet predvsem za nas uporabnike.

Tejc ::

Jux... ne ti govorit o stabilnosti sistema z AMD procesorji... kolk streznikov pa deluje na AMD procesorju... :P

Tejc ::

Jux sori ker nisem prebral do konca... Glede tega da ma tvoj oce en biro al kaj takega, naj ti povem da se sam ukvarjam , delam na sistemu poznanim pod UG ali UniGraphics... Delovna postaja 3D modeliranja , ki jo uporabljajo firme po svetu in naj ti povem da AMD procesor ni prevec cenjen pri njih testiranja niso zadovoljila potreb UG programa... P4 naj bi bil paradni konj ki bi lahko to moc progama izkoristil do konca . Zato ne ti men o nekem ACAD sistemu ... k je itak 2D.
LP Tejc

hatch ::

AMD ne proizvaja boljsih procesorjev od Intela... kdor tako misli je zaslepljen z sinteticnimi benchmarki.

Kot da bi rekel da je GF2 Ultra boljsa od GF3.. hitrejsa definitivno je, v 90% danasnjih aplikacij. Pa to niti podrazno ne pomeni, da je boljsa.

VASkO ::

to o cyrixu ma pa prav jux, matrix pa se je zelo zmotil. cyrixovi procesorji so glih pri nizjem taktu prehitevali intelove pri dosti visjem in tudi intel je bil okoli stirikrat drazji, samo je cyrix poginil zaradi FPU moci. AMD ne bo nikoli propadel, saj bodo vedno izdelali procesor, ki bo konkuriral intelovemu, razvoj preustijo intelu, izdelajo svoj procesor, ki je malo hitrejsi, ter ga ponudili za nizjo ceno.

element ::

Točno tko VASkO. :D Aja, intel al pa amd, ko eden izgine bo SHIT! Zato pa konkurenca more bit. No, tko vam povem, men ni čist nč važna znamka, men je važn da za isti dnar dobiš neki boljšga -> če bo to Intel bo Intel, če pa AMD, pa AMD :D

Jux ::

tejc:
Razlog v tem zakaj tolk mal postaj dela z Athonom lahka iscemo prav v dejstvu, da Athon niti pod razno tako priznan procesor kot Pentium in se vedno govori o njem kot poceni nadomestku Pentiuma. Druga stvar, govoril si o UG in o P4. P4 je na trziscu veliko manj casa kot Athon, pozanimaj se o primerjavi P3 in Athona. Tudi o teh dveh bi tezko govoril, ker je cas nastanka obeh zelo razlicen. Predvsem pa. Nisem govoril o zmogljivostih procesorjev, ker so si tudi v ceni razlicni.
Hotel sem ti povedat le to, da ne semo iskati razloga v nestabilnosti Athonov, ker le-te nimajo problemov z njo.
Zanimivo pa bo, ko bo Athon postal zanimv za serverje zaradi AthonaMP, in zaradi AthonaMOBILE (Palomino), ki bosta krepko nacela trdnjve Intela.
hatch:
Imas prav, tisti ki gleda le sinteticne benchmarke je neumen in za pravo oceno hitrosti procesorja je potrebno pogledati tudi hitrost programov. Morda ne ves, vendar tudi v teh Athon krepko poseka P3 pri isti nazivni hitrosti (MHz) poleg tega pa tudi P4, ce niso programi pisani tako da izkoriscajo vse njegove funkcije. Vendar pomisli. Razlika med izidom obeh procesorjev je vsaj 1 leto (ce se motim me popravi) in se sedaj P1.4 ne poseka Athona (pa bi ga moral), glede na vse nove tehnologije. Vraga, Athon 1.33 MHz se lahko primerja celo 1.7 MHz P4, s tem da stane samo 1/3 P1.7 cene.
Vasko:
Dost gadno je, ce mas patent nad doloceno novo tehnologijo in jo potem ne mores uporabit. AMD ne sme zaspat in razvijat nove tehnologije, ker v nasprotnem primeru lahko samo pobira ostanke Intela. Sicer se bo pa sto procentno ze konec tega leta polozaj na trziscu zelo spremenil, ker bo vedno vec aplikacij izkoristilo SSE2 in ostale novitete. Intelovi pentiumi bodo konec tega leta s to cenovno politiko res boljsi od Athonov. Pocakajmo odgovor AMD.

PS: obljubim da ne bom vec pisal tako dolgih postov.

luni ::

Jux ti kar pisi, je lepo videt cloveka ki zna razmisljat s svojo glavo in se ne prepusca fanatizmu nobenega tabora (AMD ali Intel).

Se nekaj podatkov za tiste, ki trdijo da "veliki" ne uporabljajo AMDja:
-od 10 najvecjih OEM proizvajalcev je ekskluzivno na Intelu ostal le se en sam: Dell
-pred kratkim so taisti OEMi ponudili tudi AMD streznike, ki gredo za med... se vec: AMD streznik je ponudil celo IBM in ne vem, kako se vi predstavljate pojma "IBM" in "nestabilnost" skupaj... jaz si ne morem

toliko z moje strani

paper ::

pizda ste mi bogi

Thomas ::

Nujno bi bilo, da se v dirko dejavneje vključi še Transmeta - pa še kdo - da padec AMD-ja ali INTEL-a ne bo pomenil kar monopola preživelega giganta. Naj bo konkurenca in naj švicajo razvijalci procesorjev v naše dobro. Sej v zameno dobijo precej naših dolarčkov. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nVidia bo ostala sama

Oddelek: Novice / Grafične kartice
72845 (2362) MasterMind
»

Se AMD-ju obeta sindrom 3dfx?

Oddelek: Novice / Procesorji
391944 (1944) tha_man
»

Intel sledi

Oddelek: Novice / Procesorji
151904 (1904) norvalk
»

Dobiček AMD-ja je močno upadel

Oddelek: Novice / Rezultati
132107 (2107) ZanzeK_001
»

Intel bo preganjal AMD vse do groba

Oddelek: Novice / Procesorji
271881 (1881) einstein2

Več podobnih tem