» »

Nove matične plošče socket FM2+ za AMD procesorje ki so samo v izvedbah MicroATX !

Nove matične plošče socket FM2+ za AMD procesorje ki so samo v izvedbah MicroATX !

WinXP ::

Zdravo,sem pred nakupom novih komponent za računalnik in me predvsem obremenjujejo najnovejše FM2+ plošče za AMD procesorje,katerih izvedbe ATX (veliki oziroma "normalni" format) ne najdem ali ga skoraj ni za dobiti, pač pa so samo za ta socket ki podpira AMD procesorje,na voljo samo mATX oziroma MicroATX izvedbe plošč,ki so krajše po dolžini (torej odpadejo stran PCI reže,ali pa j le-to omejeno na samo 1 PCI režo) in imajo večinoma INTEGRIRANO grafiko gor,kar me dosti moti. Take plošče brez integrirane grafike gor ne najdem,če kdo najde naj prilima link,plošča pa mora OBVEZNO VSEBOVATI štiri DDR4 slote gor in vsaj 2 vhoda USB 3.1 gor.

Tukaj je povzetek dopisa,ki sem ga včeraj poslal v trgovino in sprašujem to tudi vas za pomoč,na forumu: Prosil bi da ODGOVORITE NA VSA ZASTAVLJENA VPRAŠANJA (po številkah) !

Povzetek dopisa:

Spoštovani
Vprašal bi glede matičnih plošč Z VGRAJENIMI DDR4 SLOTI GOR na njih!! Zanimam se za Socket FM2+,torej za socket na katerega pašejo AMD procesorji.

Vidim,da v ponudbi nimate teh plošč z ATX (velikih oziroma "normalnih") dimenzijah pač pa samo mATX (MicroATX,ki so sicer cenejše,a so "krajše po dolžini",kar pomeni da v večini primerov tudi več nimajo žal PCI rež gor ali pa imajo samo eno gor.Sicer se proizvajalci zgleda trudijo "počasi končati" z PCI in zato jih skoraj več ne vgrajujejo gor na plošče,
ker jih nadomešča PCIEx 1.

Problem pa je v nečem drugem,kar me obremenjuje pred nakupom in sicer INTEGRIRANA GRAFIKA na plošči ! Najprej bi rad vprašal:

1. Ker do sedaj še nikoli nisem imel plošče z INTEGRIRANO GRAFIKO GOR
ALI BO KAJ NAROBE če vstavim v ploščo SVOJO GRAFIČNO KARTICO (da ne bo sporov z IRQ)

2. Se da ta INTEGRIRANA grafična ONEMOGOČITI v BIOSU?

3. Se da integrirano grafično na plošči in mojo grafično POVEZATI za delovanje v CROSSFIRE načinu?

4. Našel sem eno MicroATX za AMD procesorje,torej z podnožjem FM2+ vendar ne vem
ALI VSEBUJE slote ZA DDR4 Rame gor?? (Da ne bi bili slučajno DDR3!)
ASUS A88XM-A/ (USB 3.1) (FM2+) mATX osnovna plošča Z INTEGR.GRAFIKO (73 Eur)


5. Ker "ATX" izvedbe za te sockete FM2+ nimate bi vas prosil da mi potem pomagate poiskati potem kakšno MicroATX EKVIVALENTNO oziroma "podobno ploščo kot je ta" (PRIBLIŽNO ISTO TAKO,Z VSEMI ISTIMI SPECIFIKACIJAMI) ZA PODOBNO CENO,ker sam ne najdem... mora pa vsebovati 4 slote gor, za DDR4 RAME, in USB 3.1(vsaj dva vhoda), kot ima ta ASUS A88XM-A/ (USB 3.1) (FM2+) mATX osnovna plošča,ŠE BOLJE BI PA BILO DA INTEGRIRANE GRAFIKE SPLOH NI NA PLOŠČI,a take pri vas ne najdem...

To bi bilo to. Prosil bi da mi odgovorite na VSA zastavljena vprašanja,saj se pred nakupom moram dobro organizirati !

Vnaprej hvala za odgovore in
Lep pozdrav
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
  • zaklenil: galu ()

Brane22 ::

Ni FM2+ plošč z DDR-4 sloti.

DDR-3 na FM2+ plati nikoli ni gor slučajno. Vedno ga dajo gor namenoma, ker druge rešitve ni. Čipovje na FM2/2+ socketih zna delati samo s DDR3.

Kar se integrirane grafike tiče, ta je integrirana v čip in ne v ploščo. Slednja ima le malo več kot samo konektorje gor. Ker pa je cel namen FM2x platform vdelan GPU, n veliko smisla iskait plate brez ustreznih izhodov.

Tudi če tako najdeš, bo to redek izdelek s temu primerno višjo ceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

Brane22 ::

Aja, kare se PCI rež tiče, je mogoče bolj pametno nabaviti kje PCI-PCIex1 adapter, kot pa iskati okrog plate s PCI.

PCI gre ven iz obtoka, adapter pa, ko ga enkrat plačaš, lahko seliš s plate na plato. Tećko je najti plato, ki nima vsaj enega PCIex1 konektorja, ki ga za to rabiš.

Kar se RAM-a tiče, mogoče to lahko skompenziraš sam. Kupiš plato FM2+ in zanjo _NAMENOMA_ DDR4 palčke.

V normalnih okoliščinah bi bil to zajeb a kot sem razumel, ti hočeš točno to. DDR4 RAM in plato, ki nima slučajno gor socketov za DDR3.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

WinXP ::

Hvala Brane ! O,sranje... zdaj smo pa tam ... ne vem ... ALI vzamem to ploščo (kot ponavadi) za AMD procesorje ampak z DDR3 sloti GOR ALI pa prešaltati na ta Intel, ki ima ZMERAJ TAKO DRAGE SVOJE PROCESORJE (skoraj še 1x dražje) ! Evo ti ga na. Kaj naj zdaj naredim? Zakaj zaboga milega proizvajalci socketa FM2+ za AMD PROCESORJE ne vgradijo gor DDR4 SLOTOV na te plošče??!? Joooooooj... "Najnovejše" plošče pa DDR3 Ram gor namesto DDR4... Pa to ni res ! Pa zakaj to delajo a so čisto stran z uma?!

Ne bi rad ostal z DDR3 Ramom...nikakor ne... da plačam nekaj "najnovejšega" potem pa dobim DDR3 gor... Če pa vzamem ta najnovejši INTEL socket plošče LGA 1151, ti sicer IMAJO DDR4 gor (ne vem zakaj jih ni tudi AMD za podnožja FM2+ VGRADIL?!) in so za MicroATX skoraj iste cene (možno pa je dobiti tudi ATX,kot sem imel zmeraj) sta tu dva problema:

1.= skoraj še 1x DRAŽJA CENA za te X4 INTELOVE procesorje (pa ne vem zakaj,a se ima Intel za Boga ali kaj,kaj pa fali AMD-ju?)
2.= Ne maram Intela,ker njegovega hardware-a nisem nikoli uporabljal; razen Pentium 3 prvih starih računalnikov... jooooj ... groza... ne vem kaj naj naredim.


ALI dati 60-70-80 Eur več in vzeti INTELOV procesor in ploščo in biti tu "oglobljen" za teh 60 Eur (kar sta že "kupljene 2 palčke DDR4 Rama po 4GB "za ta denar") ALI pa priti skozi (kot ponavadi) z AMD-jem in teh 60-70 Eur več,ki jih moram vložiti za brezvezen INTELOV procesor dati raje za AMD procesor in ploščo in za teh 60-70 Eur ki "ostanejo" dobiti "praktično zastonj" 2 palčki Rama DDR4 po 4GB !

Ne vem,res,ne vem... Preklet naj bo AMD,ki ne proizvaja DDR4 slotov na plošči,kot je treba,za najnovejše sockete; a ni že dosti da nimajo v ponudbi ATX izvedb plošč?
Po drugi strani pa naj gre v k..ac tudi ta prekleti INTEL,z svojimi ŠE 1X DRAŽJIMI procesorji,kot da so IZ ZLATA in smaragdov ali dijamantov. Ne vem kaj si mislijo da postavljajo "DUPLO VIŠJO CENO" za en svoj usrani procesor... Zakaj,saj ni nič vrednejši od AMD-jevega,"isti" k...c. Za tistih par majhnik razlik...

Prav pisal bom obema podjetjema danes glede tega in ju okur.al
...mislim...eden dela DDR3,kot da kupujem AM3+ ne pa najnovejši socket FM2+ za DDR4, drug pa nabija cene procesorjev in služi na račun drugega,ki ni sposoben narediti in izdati na tržišče plošče z DDR4 sloti gor... Pi.da jim materna obema. Zdaj moram pa res dobro premisliti KAJ naj naredim. Že 2 leti čakam na DDR4 in da bo AMD končno pričel vgrajevati DDR4 slote gor na svoje najnovejše FM2+ matične plošče,potem pa dobim tole... "Najnovejše plošče" z DDR3 Rami gor.;(( Pa to je res NEnonormalno.

Res ne morem verjeti,da (še) "ne obstajajo" matične FM2+ plošče z vgrajenimi DDR4 sloti gor.
Ah,mogoče bodo za eno 50 let... Ali pa Nazaj v 18.stoletje...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WinXP ()

gddr85 ::

vzameš tanov 1151 intel socket in en i3 al pa počakaš na bristol ridge apuje z ddr4, kasneje boš imel pa še boljše raven cpuje s konkretno boljšim igpujem, samo to pride najbrž nekje sredi 2017

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: amacar ()

Brane22 ::

Neugoden čas za nakup si izbral.

1. DDR3 sploh ni toliko slabši od DDR4. No, pri APUju su meogoče lahko pokaže višja frekvenca DDR4 ampak vprašanej koliko. Cene so tam-tam, s tem da se bo dobilo DDR4 16GB palčke, DDR3 se pa pri normalnih cenah ustavi pri 8GB.

RAM ponavadi ni tako bistvena kategorija, da bi ga kupoval v smislu da ti traja par generacij stroja. Vzameš to, kar je najceneje za dani učinek danes.

Se pravi, če si se odločil za FM2' plato, vzameš najcenejši kombo brez komplikacij.

Če lahko malo počakaš, vzameš AM4 stroj. Če je nujno čimprej, pač Bristol Ridge.

Če prav razumem, ti NE rabiš video izhoda na plati. Torej počakaj na kako poceni AM4 plato in vzemi kak 4-core Zen zanjo, - če je cena omejitev.

CPU -wise bi moral 4-core Zen ene 2x posekati karkoli na FM2+.

Se pravi, če se ne mudi tako zelo, počakaj konec januarja. Tudi če boš vzel na koncu Intla, bi morale biti cene nižje zaradi konkurenčnega pritiska.

Duhec ::

Ko boš pisal Intlu in AMDju piši še Audiju zakaj nekateri svinjsko dragi modeli nimajo zadnjega brisalca. :)
Glede integrirane grafike in ddr3/4 so ti že povedali.
Tule je ena FM2+ plata Gigabyte GA-F2A88X-D3HP, ki ima:
1 x USB 3.1 type A
1 x USB 3.1 type C
2 x PCI slot
Me pa firbca kaj imaš zaenega dinozavra, da se ti (še) kolca po več kot enem PCI slotu?
http://blackbird.si/

Predator X ::

POčak na AM4.
Potem prišparaš nekaj € in vzameš potem za 500-650€ en killer build. Jst menim, da bi mora dobit za take denar 8-16DDR4 3200MHz, 6C/12T in dobro AM4 plato.

WinXP ::

Brane,OK, bom počakal z nakupom vsaj do konca meseca januarja 2017... Za ta Bristol Ridge moram še malo pobrskat na internetu da vidim kakšna je to zadeva? Intel pa bi bil res ZADNJA možnost, če res ne bi šlo drugače, ker sem trdno odločen KUPITI IN IMETI DDR4, DDR3 pa nočem imeti na plošči saj le-tega že zdaj imam na AM3+ plošči. Duhec,ti si me pa vsaj malo tudi nasmejal in razvedril v zvezi kontaktiranja Audi-ja (poleg AMD-ja in Intela).No,več kot 1 PCI slot ne bi rabil,ampak mislil sem da bi imela plošča gor vsaj ENEGA,ker mam še staro TV PCI kartico pa eno dodatno PCI Internet kartico... no bom eno pač odstranil...

Predator,a ta AM4 bo potem novejši socket od AMD FM2+ ali Intela (LGA 1151)? Za katero firmo bo ta socket od teh dveh? Od kdaj misliš pa da bi bile AM4 dostopne? (od junija naprej ali kasneje) Bo potem še treba čakati,zaradi upada cen...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Predator X ::

AM4 bo podoben LGA 1151.
- Bolj kot ne vsi bonbončki, pini bodo še na CPUju.

Prihajajo pa RYZEN/summit ridge procesorji.

Zgodovina sprememb…

Brane22 ::

AM4 bo nasledil tako AM3 kot FM2+, torej je socket v tem pogledu unificiran.

Kaj to pomeni na platah, pojma nimam. V najboljšem primeru tu, da bodo vse plate imele neke vrste video output povezav- pa če bodo te v tvojem primeru aktivne ali pa ne.

Glede na agresivnost AMDja in vse prirprave bi reku, da se bodo AM4 plate dobile že od začetka, ki bo koncem januarja. Dvomim, da bi jih bilo veliko, ki ne bi imeli pripravljeni plate za splavitev.

Mogoče bo v začetku nekaj cenovnega davka na novosti, samo ta ne bi smel biti velik, pa pomoje nekje marca bi ga moralo biti konec.

To je, če insistirraš na nakupu sedaj.

Če lahko počakaš še leto, pridejo takrat APUji ven in ti bi morali biti veliko nad obstoječo ponudbo na FM2+, pri nižji porabi seveda. Če se ne motim, bodo to prvi APUji s HBM2, ki bi moral korenito spremeniti zadeve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

Dr_M ::

Tale tema me je pa nasmejala.
Lahko bi posnel film po tej, dumb and dumber, z enim igralcem.
:))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Predator X ::

Sej sploh ni jasn kaj hoče.

WinXP ::

Potem se mi bo vsekakor BOLJE splačalo počakati in kupiti ploščo z AM4 socketom,kot FM2+,da bojo vsaj imele (upam) DDR4 slote gor (tako kot jih imajo že zdaj pri Intelovih socketih LGA 1151)

Dr_M heh,ja lahko bi posnel film (če me dajo v glavno vlogo). Predator hočem ploščo z DDR4 sloti gor in ne DDR3,kar pa AMD trenutno nima,dokler ne pride ven nov socket AM4 ki bo upam popravil to zadevo,na katero že dolgo čakam. Hvala za pomoč in odgovore vsem !

Pa Srečen Božič in Novo Leto. ;)
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

tomy5 ::

WinXP - a si ti resen, glede na cel spis al je to parodija/zajebancija ?
Al si iz zavoda Želva ?

WinXP ::

tomy,resen sem 1000%,ni zajebancija,zakaj bi potem pisal sem na forum in sploh v trgovino?
pozdrav
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

tomy5 ::

Odrasti .... deluješ kot slovencelj ki sanja o porscheju z vlečno kljuko, da bo tovoril gradbeno prikolco ob vikendih.
Verjami da so tvoj mail v vseh trgovinah sprintali za na wall of fame in se vsak dan nasmejejo.

hojnikb ::

winxp, ti res nimaš razčišen marsikater pojem. Najprej prečitat osnovne zadeve modernih platform, potem pa postavljat vprašanja. Ker kar ti sprašuješ je en velik clusterfuck.
/rant off

Kaj ko bi za začetek povedal za kakšen namen potrebuješ računalnik, kakšen budget maš in kaj lahko uporabiš od prej. Pa se bo potem okoli tega izbrala taprava platforma in sestava. Karkoli druga (sploh z pomanljivim znanjem s tvoje strani) je škoda našega časa.

Predator X je izjavil:

Sej sploh ni jasn kaj hoče.

Hec je ker nima razčiščenih osnovnih pojmov (želin ddr4 na platformi, ki je omejena samo na ddr3 zaradi procesorjev) ima pa neke vnaprej postavljene ideje, kakšen sistem more bit.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

WinXP ::

Ma če jim je smešno,naj se nasmejejo... nimam nič proti.Se bom še jaz z njimi.;) Važno je da so mi iz trgovine poslali včeraj prvi odgovor in da čakam še drugi v ponedeljek od njih... ker trgovina bo najbolje vedela kako in kaj.Hojnik,saj sem povedal kakšno platformo želim (na bazi AMD-ja in ne Intela,po možnosti) in da matična plošča OBVEZNO MORA VSEBOVATI DDR4 SLOTE GOR (kar pa socket FM2+ žal ne nudi) in USB 3.1. Kakšno ploščo sem mislil in ceno za njo pa si lahko prebereš ZGORAJ NA VRHU,od začetka teme in ta Asusova plošča,za 73 Eur,ki sem jo vam tudi imenoval,bi bila čisto dobra,samo če bi vsebovala SLOTE ZA DDR4 ne za DDR3. Samo to sem zahteval oziroma si želel in nič drugega. Sem zdaj dovolj jasen?

Osnovne pojme pa imam (pre)dobro razčiščene,nisem pa JAZ kriv da socketi FM2+ ne vgrajujejo DDR4 slotov gor ampak DDR3 in to bo odpravljeno šele z sledečimi socketi AM4 (upam) ki so mi jih svetovali za nakup uporabniki zgoraj ! Upam da ti je zdaj kaj bolj jasno kaj zahtevam/želim. Za moj budžet oziroma koliko denarja mislim odšteti iz denarnice za komponente,katere si bom sam izbral in dodal v košarico,ko bojo take kakršne iščem (z DDR4 sloti na plošči,za AMD procesorje) pa se ti tudi ni treba sekirati,to plačam jaz. In naročujem in sestavljam tudi jaz. Da bo potem vse kompatibilno. Za kompatibilno ceno, kakršno vsak kupec določa sam,ker sam najbolje ve,kaj in kako in koliko je zmožen...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WinXP ()

smacker ::

AMD še ni izdal CPUja, ki bi podpiral DDR4, zato ne moreš dobit plošče za AMD z DDR4. Lahko čakaš na Zen serijo procesorjev, prešaltaš na Intel ali se sprijazneš z DDR3.
Glede na tvoje neznanje, pa ti res svetujem da napišeš budget ter kaj boš počel s PCjem (katere igre, programi,...) in ti mi svetujemo kaj kupit ;) Bo najlažje nam in tebi.

hojnikb ::

povedal si samo osebne preference, nikjer pa nisi napisal za kaj boš sploh mel mašino (kar je dost bolj bistveno za primerni predlog sestave)

AMD še ni izdal CPUja, ki bi podpiral DDR4, zato ne moreš dobit plošče za AMD z DDR4. Lahko čakaš na Zen serijo procesorjev, prešaltaš na Intel ali se sprijazneš z DDR3.

tehnično so in sicer bristol ridge z am4, ampak je ta moment samo oem only.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

hojnikb ::

Torej če povzamemo kaj hočeš...

-Obvezno amd, ker je intel zloben (subjektivna preferenca)
-FM2+ socket z ddr4 rami (ne obstaja)
-fullatx z said platformo (zelo redke plošče)
-buttload pci portov (še bolj redko)
-ne sme biti integrirane grafike (spet čudno, ker ravno point fm2+ platforme je dobra integrirana grafika, sicer rešljivo z athlon x4)
-usb 3.1 (dokaj redko, nikjer nisi napisal al hočeš type c/a, gen1/2)
-hybridcrossfire z integrirano grafiko (se izključuje z zgornjo zahtevo)

V resnici "hočeš" platformo, ki trenutno še ne obstaja v retail izvedbi.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Aston_11 ::

Pozabil si, da rabi pci iz razloga, ker integriran ethernet port ni dovolj dober, tv pa gleda še preko sobne antene.
Če to ni troll tema...

galu ::

Očitno ste si že vse povedali.
Tako to gre.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Server @ home pc (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
837833 (6018) goranzaric
»

Nakup procesorja, matične in rama

Oddelek: Kaj kupiti
475531 (4725) D3m
»

CES: AMD-jevi procesorji Zen z enotnim podnožjem AM4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
9116890 (12678) D3m
»

NAJNOVEJŠI SOCKET za AMD procesorje

Oddelek: Kaj kupiti
191701 (1543) DarwiN
»

Kateri je AMDjev zadnji SOCKET?

Oddelek: Strojna oprema
81221 (1006) Joze_K

Več podobnih tem