»

Nov članek: Intervju s Philipom Zimmermannom

Slo-Tech - Pred kratkim se je v Sloveniji mudil legendarni Philip Zimmermann. Zimmermann je avtor šifrirnega programa PGP (Pretty Good Privacy). Gre za računalniški program, ki ga je ameriška vlada razglasila za vojaško tehnologijo in proti Zimmermannu leta 1993 uvedla preiskavo zaradi suma, da je omogočil njen nezakonit izvoz (Zimmermann je namreč program objavil na internetu). Januarja 1996 je bila preiskava ustavljena, Philip Zimmermann pa je postal legenda.

Zimmermann je programer in strokovnjak na področjih kriptografije ter informacijske varnosti. Trenutno deluje kot svetovalec številnih podjetij, za svoje delo pa je prejel tudi številne nagrade in priznanja. Ob svojem obisku si je vzel nekaj časa tudi za vprašanja Slo-Techa. Če vas zanima kaj legendarnega pripravlja za v bodoče, pa kar veselo na branje!

Ogledate pa si lahko tudi Zimmermanov televizijski intervju, ki ga je dal za Resnično resničnost.

Dodatek: v času do objave tega intervjuja, je Zimmermann že uresničil svoje...

7 komentarjev

Nov intervju: Darko Bulat, SISPA

Darko Bulat

Slo-Tech - Po dvomesečnem postu je Slo-Tech za vas spet pripravil nov članek, oziroma bolje rečeno intervju. Matthai se je pogovarjal z Darkom Bulatom, ki je direktor ponudnika internetnih storitev K2.net in predsednik slovenskega združenja ponudnikov dostopa do interneta (SISPA). Pogovor je tekel predvsem o novem zakonu, ki ponudnikom interneta nalaga priskrbo opreme za zakonito prestrezanje telekomunikacij, in njegovi realizaciji v praksi.

5 komentarjev

Robert Škulj naredil samomor

Slo-Tech - Danes nas je pretresla vest, da je Kranjčan Robert Škulj v petek v Tržiču naredil samomor.

Za vse, ki vam to ime ne pomeni veliko: Škulj je v varnostnem sistemu NLB, tako pravijo mediji ter on, odkril napako, ki mu je dovoljevala, da je lahko iz bančnega računa potencialne tarče prenakazal poljubno vsoto denarja na kateri koli drug račun. Seveda vsa stvar ni bila več kot navaden trojanski konj, a vseeno se je Škulj z NLB pet mesecev pogajal o odkupu programa za celih 500.000 evrov. Po tem času je NLB prekinila pogajanja -- policija je Škulja aretirala, mu odvzela program in vse varnostne kopije. Škulj je tako tožil državo za 300 milijonov tolarjev. Zgodba je nato nekako poniknila v ozadje, saj od Škulja, razen intervjuja v Studio City, nismo slišali več dosti.

Naj počiva v miru.

75 komentarjev

Gainward vodno hlajenje

X-Bit Labs - Pred kratkim smo opravili intervju z Gainwardovim predstavnikom za naš del Evrope - Andreasom Dittom in če se morda spominjate, je omenjal vodno hlajene grafične kartice. No, zadeva je resnično izšla, imenuje pa se CoolFX PowerPack! Ultra/1600 XP Golden Sample. Kartica, ki se skriva pod tako dolgim imenom je v bistvu GeForce FX 5900. Sposobna je navitja čez 500 MHz za GPU in čez 950 za pomnilnik, a kaj ko je cena kar okroglih 1000$ oziroma 899 EU. X-bit labs. Hvala Aztech, da si nas opozoril na novico!

16 komentarjev

Intervju z Gainwardovim Andreasom Dittom

Andreas iz ...

Slo-Tech - Andreas Ditt, odgovorni za prodajo v države južne in jugovzhodne Evrope (da, tudi Slovenija spada v to regijo [:D]) nam je naklonil nekaj časa in odgovoril na vprašanja, ki nam rojijo po glavi, ko želimo vedeti kaj o delovanju podjetja, kot je Gainward. Intervju je poučen in zanimiv ter razkrije marsikatero dejstvo o tem, kako veliko je podjetje, v koliko državah imajo podružnice, s kakšnimi težavami se srečujejo, kaj menijo o NV30, in tako dalje. Branje...

41 komentarjev

Nov test! R9600 PRO vs GFFX 5600

Slo-Tech - Zadnje čase pridnost kar veje iz naših oh-tako-razgibanih prstov, saj venomer in znova kaj pripravimo za Vas, bralce, da boste imeli med počitnicami kaj početi. Kumbaya.

morphling1, naš dobro znani pisec testov, je tokrat pod drobnogled vzel GeforceFX 5600 in Radeon 9600 PRO ter ju primerjal med seboj. Izvedel je nemalo primerjav in po dolgi prehojeni poti potegnil zanimivo ločnico. Branje obvezno!

8 komentarjev