»

17 grafičnih kartic tega poletja pod drobnogledom!

Slo-Tech - Ruski X-bit laboratories nas zopet presenečajo, izvedli so namreč titanski test kar 17 različnih grafičnih pospeševalnikov v 30 različnih grafičnih okoljih (beri: igrah [8-)]) z namenom, da karseda najbolj objektivno pokažejo, kateri grafični pospeševalnik je alfa in omega v svojem cenovnem razredu. Testi so razdeljeni po žanrih igrer (3D prvo- in tretjeosebne pobijalke, simulacije ter strategije), repertuar testov obsega že uveljavljene grafične mojstrovine, kot so Doom3, Half-Life 2 in še danes aktualni Far Cry, pa tudi najnovejše skupke kode, npr. F.E.A.R.. Izostali nista tudi vsem Slo-Techovcem znani zloglasni Futuremarkovi sintetični...

15 komentarjev

Voodoo 5 6000? Kaj je že to?

Primerjava z Radeonom 9700 Pro

vir: Sudhian
Sudhian - Ob takem naslovu se vam porajajo v glavi mnoga vprašanja, kot so: Ali ni 3dfx že propadel?, Blah, ta kartica je stara že več kot tri leta, a ne?, S tem oldtimerjem mi bo monster-x solil pamet?!?, kajne? Vendar pa si je Sudhian odtrgal nekaj časa in pripravil zelo zanimiv članek.

Zakaj pravzaprav gre? Voodoo 5 6000 grafična kartica je stara že več kot tri leta. V času "svoje" slave in gospodarjenju na trgu je slavni 3dfx naredil hudo napako in zabredel v težave. Le-ta ga je stala tega, da je propadel oziroma kupila ga je nVidia. Zadnja grafikulja, ki jo je uspel izdelati in za kratek čas poslati na trg, je bil Voodoo 5 6000. Prav zaradi tega ga je internetna stran Sudhian testirala....

16 komentarjev

Pentium 3,2 GHz uradno zunaj

več strani - Tokrat se je Intel uspel držati predvidenega roka in danes, 23. junija, je uradno izdal in predstavil svojega novega paradnega konja -- Pentium 3,2 GHz. Procesor je opremljen s 512 kB L2-predpomnilnika, 800 MHz-FSB, HyperThreading tehnologijo in D-1 revizijo Northwood jedra. Tako kot z dobrotami, tudi s ceno pri Inteu niso skoparili, saj boste za novi procesor odšteli krepko prek 700 dolarjev. Čez Lužo, seveda.

Pojavili so se že prvi testi:

29 komentarjev

V soboto zvečer nad grafikulje!

več strani - Verjetno ste se velikokrat spraševali o tem, kdo je boljši -- ATi ali nVidia. Med tednom smo brskali po internetu in samo za vas iskali teste najnovejših in najhitrejšeh grafikulj ter jih danes zbrali na kupček. Vse testirane grafične kartice prihajajo od prej omenjenih podjetij in predstavljajo trenutno eno najboljših izbir za nakup. Med preizkusi boste našli tako tiste "navadne" grafikulje kot tudi večnamenske kartice, ki ponujajajo tudi že vgrajeno TV kartico. Vsem potrebnim (grafikulj seveda[:D]) priporočam, da si preberete kakšen članek ali dva.

- Prolink GeForceFX 5200
- Gigabyte Radeon 9200
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - prvi del
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - drugi del
- eVGA NVIDIA Personal Cinema
- FIC Radeon 9800 Pro
- MSI FX5200
- MSI FX5600-VTDR128

10 komentarjev

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

Voodoo 5 6000 na dražbi

eBay - Voodoo 5 6000 je zadnja kartica, ki jo je uspel narediti 3dfx, vendar pa na žalost ni nikoli ugledala prodajaln. Vsaj masovne ne. Vendar pa so se našli srečneži, ki so lahko dobili tak primerek v trajno last. Ti so lahko uživali v izjemno lepem FSAA-ju in hitrosti, ki ji še danes ne poide sapa. Vendar pa razvoj gre naprej, Nvidia pa je prevladala s svojimi GeForci. No, če je v vsaj malo nostalgika, ki si želi dobrih starih časov, potem si lahko svoj Voodoo 5 6000 omislite na Ebayu, kjer imate še 7 dni časa, da se odločite za nakup. Na žalost pa so začetne cene že kar visoke (910 $), zato se vam nakup najbrž ne izplača, ker za ta denar dobite že dovolj zmogljivega GeForca 3 Ti500 ali pa...

12 komentarjev

Si želite 3dfx Voodoo5 6000?

eBay - 3dfx je propadel, to je že vsem znano. Eno od podjetij, ki je krojilo razvoj trodimenzionalnih pospeševalcev v zgodnjih obdobjih, je bilo kupljeno s strani nVidie. Vsi patenti, izdelki, delavci - kupljeni. Enako se je zgodilo s proizvodno linijo, katero je nVidia brez pardona ustavila. Poleg projekta Rampage, ki je tudi neslavno propadel, je bil 3dfxov paradni konj, ki bi se zanašal na večprocesorsko moč, Voodoo5 6000. Narejenih je bilo petdeset primerkov. Si ga želite? Na E-Bayu se je znašel eden od njih. Dražba traja že slabe štiri dni, postavljenih je bilo že 45 ponudb, cena trenutno znaša 1500 dolarskih zelencev. Vso srečo .

Zlektoriral p'ščanček Pretorijanec ...in ker je p'šanček, še marsikatero napako spregleda... zato pa ima Slo-Tech LPPja, ki se trudi za slovnično pravilnost

21 komentarjev