»

DFI po poti Abita

Koliko vas je uporabljalo to ploščo?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Izguba Abita je mnoge nostalgike in dolgoletne računalniške zanesenjake vsaj malo užalostila, saj je bil Abit eden izmed velikih proizvajalcev na navijalski sceni. Zdaj smo očitno izgubili še enega, ki je zlate čase užival predvsem za časa nVidiinih veznih čipovij nForce 4 v kombinaciji z AMD-jevimi 64-bitnimi procesorji. Vse namreč kaže, da je DFI zaključil zgodbo serije LanParty, ki jo poleg dobrih navijalskih dosežkov poznamo tudi po kričečih barvnih kombinacijah.

Sama družba sicer normalno obratuje naprej, saj zapirajo le oddelek LanParty, ki je tekom celega leta 2009 prinašal izgubo. Drugi, večji oddelek, ki se posveča matičnim ploščam za industrijsko...

33 komentarjev

EmpireLAN v Dutovljah

Slo-Tech - Prihajajočo soboto in nedeljo, 13. in 14. marca 2004, bo v športni dvorani v Dutovljah (okolica Sežane) nadaljevanje uspešne serije sedaj že tradicionalne prireditve EmpireLAN, ki je tokrat že peta po vrsti. Na prireditvi bo potekalo prvo večje slovensko tekmovanje v igri Call of Duty -- ekipe petih proti petim v slogu Team Deadmatch. Več informacij lahko dobite na domači strani EmpireLAN.

0 komentarjev

Opteron na 2GHz

AMD Zone - AMD je pred kratkim predstavil 2 GHz različico Opteron procesorja in na internetu so se že pojavili prvi testi. Enega so spisali na AMD Zone, kjer lahko vidimo da je Opteron očitno prehitel P4 3,2 GHz v večini preizkušenih aplikacij. Več testov še pričakujemo (predvsem kakšno kodiranje zvoka), vendar bo Opteron 146 in nForce3 Pro150 boljša izbira (tudi cenovno) od P4 3.2GHz in Centerwood kombinacije. Opterona 146 še pričakujemo, ker je bil najprej predstavljen samo model 246 (hitrost je povsem enaka kot bo pri 146 modelu), katerega cena je slabih $800 (P4 3.2GHz pa $650). klik

18 komentarjev

Navijanje Opterona

AMD Zone - Znano je dejstvo, da imajo AMDjevi procesorji z jedroma Tbred-B in Barton veliko potenciala. Z izidom Opterona je AMD dvignil kar veliko prahu in tako povzročil Intelu nemalo težav. Veliko uporabnikov se je zatem vprašalo, ali je ta procesor zmožen tudi frekvenc, višjih od privzetih. Zato so si na AMD Zone zastavili to vprašanje in izvedli zanimiv test: Poiskati skrite potenciale Opterona. Če pa vas zanima, kako se je obnesel v testu pa vam predlagam, da obiščete to stran.

10 komentarjev

nForce 2 plošče

AMD Zone - Trenutno najbolj popularno čipovje za AMD procesorje je zagotovo nForce 2, ki je prisotno že kar nekaj časa. Na trgu je kar nekaj odličnih primerkov te tehnologije, če pa vas zanima kako se je obneslo 5 najbolj popularnih odklikajte na AMD Zone, kjer so spisali test na kar 14 straneh. Prišli pa so do podobnega zaključka kot vsi ostali, Epox 8rda+ najboljša za navijanje, ABIT NF7 pa nasploh ena izmed boljših plošč.

7 komentarjev

Ultra Products PC3200 & PC3500

Ultra Products-ovi čudesi

vir: ClubOC
ClubOC - Danes je priti na trg pomnilniških modulov in se na njem uveljaviti zelo težko, saj je na trgu prisotnih veliko odličnih proizvajalcev, kot so Samsung, Corsair, Kingston, TwinMOS, itd. Podjetje Ultra Products je še dokaj mlado na tem področju in skušajo se uveljaviti s svojimi izdelki. Na ClubOC so si pobliže ogledali dva njihova modula velikosti 512 MB z nazivno hitrostjo 434 MHz in 400 MHz. Pognali so ju skozi nekaj testov in rezultate, ki so kar zanimivi, primerjali z Corsairjevo ploščico. Ali je podjetju Ultra Products uspelo izdelati dovolj dober modul, si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev