»

All-In-Wonder Radeon X800 XL

X-Bit Labs - ATI je v torek obelodanil, da bodo to poletje na trg poslali novo multimedijsko čudo. Po predhodni splavitvi AIW Radeona X800XT so tako v All-In-Wonder družino dodali še eno grafično kartico s čipom (zaenkrat še vedno) zadnje generacije. Razlika med AIW X800XT in X800XL je poleg različnih hitrosti jedra in pomnilnika predvsem v tem, da smo XT verzijo vtaknili v AGP režo, medtem ko je XL prvi AIW, ki bo domoval na PCIe vodilu.

Tako kot njegov predhodnik, se seveda tudi X800XL šibi pod težo najrazličnejših multimedijskih funkcij. V kartico je vključen zadnji ATI-jev TV Tuner, ki je osnovan na RF tehnologiji podjetja Microtune ( čip MT2050), ki je od prej uporabljanih Philipsovih tunerjev manjši in porabi manj energije, kar je ATI-ju omogočilo, da imata oba AIW X800 Radeona enako velika PCB-ja kot standardne kartice. Tuner lahko sprejme 125 PAL in SECAM kanalov, vključuje FM radio, podpira HD-TV, (od)kodiranje standardov MPEG 1/2/4, RealMedia, DivX in WMV9. Poleg standardnih...

13 komentarjev

ATI ALL-IN-WONDER Radeon 9600XT preizkušen

vir: ATI
Overclockers Australia - Da, res je, velikokrat smo že podajali povezave na različne strani, na katerih so preizkusili in spisali sodbo ATI Radeona 9600XT. A morda je prav da podamo povezavo tudi na ta test. Kaj je na tem tako drugačnega od drugih? Namesto da bi preprosto spisali besedilo in dodali nekaj slik, so se fantje pri 3dGameMan.com kot ponavadi potrudili na malce drugačen način in naredili video reportažo. Klik!

1 komentar

Se izplača?

AMD3D - Torej, imam računalnik, ki mi zadovoljivo poganja vse novejše igre in programe. Imam procesor XP2600+ T-Bred, ki ga lahko navijem na čez 200 MHz vodila, sedaj pa sem od prijatelja slišal, da so novi Bartoni super, saj imajo "kar" 512KB L2 predpomnilnika in so zato veliko hitrejši od starih T-Bred Bjev. Tu se ustavimo!

Morda pa to ni res!? In res, ni! Na AMD3D so primerjali oba procesorja - XP2600+ T-Bred in XP2600+ Barton in ugotovili, da mlajši bratec pravzaprav ni nič močnejši od starejšega, večkrat pa ga celo "ostareli" T-Bred prehiti. Procesorja so primerjali v več programih in igrah, zato le odklikajte in ugotovite, da se nadgradnja ne izplača. Zamenjajte ga le, če v vašem računalu tiktaka kaj veliko starejšega.

20 komentarjev

Vantec iCEBERQ4 Premium VGA Cooling Kit

3dGameMan.com - Vantec ne izdeluje le izvrstnih nadzorovalnikov ventilatorjev, ampak tudi različna hladilna telesa. Eno izmed hladilnih kompletov grafičnih kartic je tudi Vantec iCEBERQ4, ki ga je predstavil Rodney Renolds. Posebnost tega kompleta je v tem, da so v ventilator vgrejene LED diode, ki dajejo podoben efekt kot pri večjih, 80mm ventilatorjih. Poleg zrakomlatca dobimo tudi pasivne hladilnike za pomnilnik, napajalni adapter in nekaj termalnega traku. Posnetek je tudi tokrat na voljo v zapisih WMV in MOV.

1 komentar