»

Antec Performance One P182

MadShrimps - Antecovo ohišje P180 je eno popularnejših v višjem razredu, predvsem pri uporabnikih, ki jih zanima dober kompromis med kvaliteto hlajenja in glasnostjo delovanja. Podjetje se je zato odločilo, da ne bo poskušalo izumiti revolucionarnih novosti, ampak bo raje posodobilo obstoječ izdelek. Že na CeBitu so predstavljali nov model, imenovan P182.

Opisovalci na MadShrimps so si ogledali ohišje in bili z njim precej zadovoljni. Najbolj opazne...

0 komentarjev

Artic Cooling Accelero S1

Artic Cooling Accelero S1

Slo-Tech - Proizvajalec hladilnikov za procesorje in grafične kartice Artic Cooling je predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, ki sliši na ime Accelero S1. Gre za pasiven hladilnik s štirimi vročimi cevkami (Heat Pipe) in veliko hladilno površino.

Hladilnik je možno namestiti na Radeone serij X1950, X1900 in X1800 ter na GeForce serij 7950, 7900, 7800 in 6800. Priporočena cena hladilnika znaša 29 ameriških dolarjev oziroma 24 eurov, vendar v to ceno ni vštet davek na dodano vrednost.

Več o Accelero S1 najdete na uradni strani proizvajalca.

4 komentarji

Spire prepustil oblikovanje ohišja Pininfarini

Spire Pininfarina SP-ATX-PALU/S

vir: Mad Shrimps
Slo-Tech - Pininfarino običajno povezujemo z odličnim industrijskim oblikovanjem, predvsem (rdečih) avtomobilov. Oblikovalska hiša pa denarce služi tudi z oblikovanjem manj božanskih stvari, npr. hladilnikov, vratnih kljuk, prenosnih trdih diskov (SimpleTech),...

In če se za risarsko tablo (v resnici monitor) usede oblikovalec iz te hiše, potem je več kot očitno, da so časi obupno oblikovanih (in izdelanih) ohišij, za tiste, ki dajo vsaj malce nase, mimo.



Do novinca so se dokopali na Mad Shrimps, si ga natančno ogledali, napolnili njegovo drobovje in ocenili. Zanj Spire čez Lužo želi 130 dolarjev.

Če oblikovalski izdelek slovite oblikovalske hiše (še) ne stoji pred vašim domovanjem, to še ne pomeni, da ne...

35 komentarjev

Socket 939 hladilniki na AM2

Mad Shrimps - Po nedavni predstavitvi novega AMD-jevega podnožja AM2, se je zastavilo vprašanje o kompatibilnosti starejših hladilnikov za podnožje s.939, z novim podnožjem. Pri Norih rakcih so pripravili tabelo o možnosti uporabe omenjenih hladilnikov na procesorjih z novim podnožjem.

Procesorji, ki uporabljajo zaponke (podobno kot box hladilnik s.939 procesorjev) se lahko brez težav namestijo na novo podnožje, hladilniki pritrjeni z vijaki neposredno na matično ploščo, pa potrebujejo dodaten pritrdilni mehanizem, oziroma se ne prilegajo na novo podnožje.

Izvorna novica na Madshrimps.

2 komentarja

Ni vse zlato, em srebro, kar se sveti

Overclockers.com - Na overclockers.com so se spravili nad srebrne termalne paste, ali bolje rečeno 'srebrne'. Čemu narekovaji? Kemijska analiza je pokazala, da dve izmed testiranih, OCZ Ultra II Premium Silver Compound in CompUSA Silver Thermal Grease ne vsebujeta niti trohice žlahtne kovine, s katero se bohotijo. Ako s strahom pogledujete k svoji tubi Artic Silverja, ji delate krivico. Tako v tretji kot peti inkarnaciji se je izkazala z 90 % do 100 % vsebnostjo srebra (omejitev natančnosti testne metodologije, saj veste, mavrični listek in tuhtanje, ali je dobljena rdeča 'opečanto rdeča' ali 'krvavo rdeča'), kar se sklada z navedenimi 99,9 % (menda ja niste mislili, da je Top-Shop...

4 komentarji

Termalne paste za izbirčneže

Tweak Town - Prenos toplote iz procesorja do hladilnika je eden izmed ključnih elementov hlajenja, saj zaradi prevelikega razmaka med mlinčkom in hladilnim telesom lahko pride do rahlo neprijetnih vonjav. Za boljši prenos toplote se uporabljajo termalne paste, ki se med seboj razlikujejo po zgradbi, kakovosti in predvsem ceni. Med tremi najboljšimi se je na vrhu znašla Arctic Silver Ceramique, ki pa je bila le za pol stopinje boljša od zadnjeuvrščene.

3 komentarji

865PE-875P proti nForce2

Mad Shrimps - Z novo izdajo matičnih plošč s podporo veznemu čipu Springdale (865PE) in Canterwood (875P) s podporo 800 MHz zunanjemu vodilu je Intel dodobra zamajal tla sistemom AMD. Še pred kratkim se je procesor 1700+ Thoroughbred-B, združen z nForce2 ploščo, zlahka navil do res visokih frekvenc ter posledično celo konkuriral Intelovemu 3,06 GHz procesorju. No, po izdaji novih veznih čipov naj bi tudi Intelovi sistemi bili zelo navijalsko razpoloženi. Tako so na Mad Shrimps spisali test treh veznih čipov -- Springdalea (865PE), Canterwooda (875P) s podporo 800 MHz zunanjemu vodilu, in nForcea 2. Ali je nov Intelov vezni čip hitrejši in bolje navijalsko sposoben kot nForce2, pa si oglejte na tem naslovu.

2 komentarja