»

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil

Slo-Tech - Tekom tedna boste nekateri uporabniki pri nekaterih sporočilih zagledali gumb "predlagaj izbris". Funkcionalnost bo na začetku na voljo samo starim aktivnim uporabnikom. Uporaba je omejena na nekaj nominacij dnevno.

V prvi fazi lahko predlagate izbris samo za sporočila, ki so jih v zadnjih 24 urah napisali uporabniki z nazivi ali uporabniki, ki so registrirani manj kot 60 dni. Svojih sporočil ne morete nominirati za izbris. Izbris je trenutno implementiran tako, da se izvede samodejno, ko ga za določeno sporočilo predlaga dovolj različnih uporabnikov. Nominacije niso anonimne in so vidne avtorju izbrisanega sporočila.

Prosimo vas, da nominacije uporabljate v duhu naših pravil in v primeru dvoma sporočil ne nominirate. Če se vam zdi, da je bilo vaše sporočilo izbrisano brez razloga, uporabite pritožbe in moderator bo preveril izbris. Še vedno velja, da za uporabnike z nazivom PnG pritožb ni (oz. se jih ne upošteva).

Namen navedenega je zbrati dovolj podatkov za oceno, ali je...

196 komentarjev

Popravek pravil

Slo-Tech - Slo-Tech s 1.1.2011 spreminja trenutno veljavna pravila, ki se nanašajo na zasebnost. Spremenjen je 13. člen, dodan je nov 13. a člen, z naslednjo vsebino:


13. člen


1. Slo-Tech zbira naslednje podatke o uporabniku:
- IP naslov, različica brskalnika (user agent), čas, naslov obiskane strani (URL), stran iz katere je uporabnik prišel na obiskano stran (referrer) -- če je ta podatek posredovan;
- naslov elektronske pošte, ki je potreben za registracijo;
- podatke, ki jih uporabnik posreduje v svoj profil;
- ločeno od 2. alinee podatke o ogledih tem za zagotavljanje delovanja funkcionalnosti označevanja prebrane vsebine (oznaka tema, enolična oznaka uporabnika, čas ogleda).

2. Slo-Tech dodeli uporabniku ob začetku seje piškotek (session cookie) za prilagoditev uporabniške izkušnje.

3. Slo-Tech dodeli uporabniku ob samodejni prijavi trajen piškotek (persistent cookie) za njegovo enolično identifikacijo.

4. Slo-Tech za uporabnike, ki uporabljajo storitev prijave s pomočjo tretjih...

26 komentarjev

Otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja v novi sezoni

Slo-Tech - V petek, 10. novembra ob 20. uri vas vljudno vabimo na otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja na Kersnikovo 6 v Ljubljani.

Muzej se v sezoni 06/07 predstavlja s kar nekaj novostmi: na ogled bomo postavili razširjeno zbirko domačih računalnikov: poleg obstoječih eksponatov boste lahko občudovali še Atarija 800xl, legendarnega ZX81 angleške znamke Sinclair, naslednika C64 - Commodorja 128, enega prvih "pravih" IBM kompatibilnih prenosnih računalnikov Toshibo T1000 in druge.

Otvoritev nove sezone bo hkrati tudi otvoritev novega "GameBoy kotička", kjer bomo na ogled postavili najbolj popularno igralno konzolo s konca 80-ih let prejšnjega stoletja, ki jo boste seveda lahko tudi...

1 komentar

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi v zadnjem času vse večjega navala uporabnikov, ki se ne znajo obnašati, in želja obstoječih članov, smo pripravili manjšo revizijo pravil uporabe Slo-Techa.

Sprememba se nanaša predvsem na postopanje moderatorjev do oseb, ki so si s svojo vztrajnostjo že prislužile kakšen naziv. Tako lahko od danes naprej moderatorji brišejo sporočila uporabnikom z nazivom persona non grata prosto po preudarku. Pritožba na tovrstni izbris ni mogoča (in bo prav tako izbrisana). Uporabnikom s tovrstnim nazivom se lahko vklopi tudi ena ali več izmed posebej za to priložnost pripravljenih funkcionalnosti (neprimerne barvne sheme, uporaba funkcije polepšaj nad vsakim sporočilom, ki ga napišejo, ...).

Uvedli smo tudi omejitve pisanja. Uporabniki z nazivom persona non grata tako lahko napišejo največ eno sporočilo na pol ure, uporabniki z nazivom persona rudis pa največ eno sporočilo na 10 minut.

Drugih sprememb ni. Upamo, da bodo nazivi sedaj bolj boleli.

157 komentarjev

Resnična resničnost 114.

Slo-Tech - Referendumi gor ali dol, resničniki se ne damo. Jutri (ponedeljek) ob 20:30 bomo zopet na drugem programu TVS.

Tokrat si bomo na dolgo in široko pogledali kako na internetu komunicirati eden na enega, vse od običajnega trenutnega sporočanja, preko strojnih dodatkov za telefonijo in video telefonijo preko IP, do zloglasnega Skype, ki v internetno telefonijo zopet uvaja klasične telefonske slušalke. Edino vprašanje bo le še s kom se sploh pogovarjati, a pri tem vam ne moremo pomagati.

Slo-techerji že veste, preostala vesoljna Slovenija pa še ne, da se je v Kopru odvijal bistven dogodek za nadalnji razvoj pisarniškega paketa OpenOffice.org. Seveda smo ob tej priložnosti zaslišali razvijalce, Marko pa bo v trikih in nasvetih predstavil nekaj novosti, ki jih prinaša različica 2.

Manjkale ne bodo niti igre, niti Linux kotiček v katerem se bo Gašper spominjal svojih šolskih let in nepozabnih miselnih vzorcev, na katere uporabnost smo itak že vsi pozabili. Se gledamo!

27 komentarjev

Majhen pregled

Slo-Tech - Samo toliko, da vas spomnim na štiri malenkosti na strani, ki so že dlje v veljavi:
  • Prešteli smo do 10.000! Čestitamo uporabniku z nazivom shock, saj je prvi poslal število 10.000!
  • Vsi prijavljeni imate sedaj na voljo nov oddelek z imenom "Zasebna sporočila", kjer lahko debatira z zaključeno skupino ljudi, brez da bi njegove umotvore bral celoten forum.
  • Hkrati so prijavljeni dobili na voljo nov oddelek z nazivom "Moje teme", kjer lahko pregledno brska po temah, v katerih je sodeloval, ter je v njih kaj novega.
  • Ne pozabimo tudi na to, da smo oddelek "DVD & Gibljive slike" združili s Kulturo, kar pomeni, da v ta oddelek spada tudi filmografija.
Kaj ste spoznali v tej novici? I, nič drugega kot to, da je prijava v sistem brezplačna ter zahteva le pet minut vašega časa. Se izplača [:D].

18 komentarjev

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi nekaterih izpadov v forumu se je pokazala potreba po spremembi pravil. Od tega trenutka naprej veljajo nova pravila, ki vsebujejo nov člen, ki zahteva smiselno povezavo naslova teme z njeno vsebino. Kot (skoraj) vedno, se vam z pravili ni potrebno eksplicitno strinjati, saj ne veljajo retroaktivno. :D Upam, da bo v prihodnje potrebnih čim manj takšnih popravkov.

10 komentarjev

Skoraj tristo tisoč

Jaz - Ob tej priložnosti pa ne bom delal hvalospevov... Res ne... Obljubim... Samo obveščam vas, da boste vedeli, da se je po pol urnem IP blocku od 6.11.2000 do danes nabralo že (skoraj) 300.000 obiskov. Slavospeve bom delal za pol milijona .

11 komentarjev