»

Abita uradno ni več

Logotip, ki ne bo več pogosto viden

Slo-Tech - Od prvih novic dobrega pol leta nazaj se je predvsem navijalski svet pripravljal na ta, roko na srce, žalosten dan. Vmes je sicer še bilo nekaj upanja, da se Abit pobere, a temu očitno ni tako. Po zadnjem neuspelem poizkusu, kjer so v digitalni foto okvir vgradili tiskalnik, je USI, lastnik Abita, včeraj dokončno obupal nad Abitom in zaprl firmo.



Abit bo ostal v spominu predvsem navijalcem prvih penitum 4 in takratnih Athlon XP procesorjev, kjer so bile matične plošče iz NF7 in IC7 serije glavno orožje za vse, od nedeljskega navijanja, podiranja rekordov in celo težkih modifikacij domačega izvora.

Po Epoxu še Abit. Naslednji prosim!

22 komentarjev

Catalyst tudi za prenosnike

The inquirer - Končno se tudi za lastnike prenosnikov z ATI-jevimi grafičnimi karticami bliža dan, ko ne bodo za nove gonilnike več odvisni le od zastarelih verzij, ki jih zraven tlačijo proizvajalci. ATi naj bi namreč pod imenom Catalyst združil tudi gonilnike za družini grafičnih kartic M1x in M2x. Lastniki starejših in operacijskih sistemov, ki v imenu ne vklučujejo "XP", (slednji neglede na model grefične kartice) pa se bodo še vedno morali zatekati k trikom ali Omega-gonilnikom.

3 komentarji

Intervju s predstavnikom Omega gonilnikov

OCAddiction - Pred časom se je na spletu dosti govorilo o t. i. Omega gonilnikov, ki naj bi prisilili vašo grafično kartico k izrisu lepe slike, včasih tudi malce na račun hitrosti, saj uradni gonilniki tako ATI-jevih kot nVidiinih kartic pri jasnosti slike zavoljo višjih hitrosti običajno skoparijo. Zadeva je potem počasi potihnila, a to seveda ne pomeni, da so Omega gonilniki nehali obstajati. O njihovi kakovosti navsezadnje priča tudi poteza nVidie; od DriverHeaven, kjer strani Omega gonilnikov domiujejo, so zahtevali, da jih nemudoma odstranijo. Konkurenca?

Na OCAddiction so objavili zanimiv intervju s predstavnikom oddelka OmegaDrive, kjer so govorili o tej nVidiini potezi, o goljufanju uradnih gonilnikov in prihodnosti alternativnih. Intervju.

0 komentarjev

Intervju z Andyjem Heidelbergom

vir: Crucial
BigBruin - Na BigBruin so opravili zanimiv intervju z Andyjem Heidelbergom, enim vodilnih inženirjev v Crucialu. Crucial je, kot verjetno veste, pododdelek giganta Micro Technology, ki trenutno obvladuje svetovni pomnilniški trg. Beseda je tekla o njihovih izdelkih, njihovem mnenju o navijanju in prihodnosti pomnilniških tehnologij. Andy se je dotaknil še zabrisane meje med Crucialom in Micronom ter pojasnil, kakšno je v resnici sodelovanje teh podjetij. Intervju.

0 komentarjev

Half-Life 2 intervju

HomeLan Fed - Igro Half Life poznamo prav gotovo vsi. Še posebno je priljubljen tako imenovani "mod" za to igro - Counter-Strike. Čakanje na nadaljevanje pa je že prav gotovo mučno vsem ljubiteljem. Na Home LAN Fed so opravili zanimiv intervju z Gabeom Newellom - enim izmed predstavnikov tega težko pričakovanega "špila". Pogovor je zelo zanimiv, še posebej pa ga priporočam vsem neučakancem. Klik!

0 komentarjev

V ATI-jevem templju

DriverHeaven -

Na strani DriverHeaven so spisali zelo zanimiv članek oz. repotražo, ki vas popelje v notranjost enega izmed največjih kanadskih podjetij, imenovanega ATI, ki posluje že od leta 1985. Novinarska ekipa si je smela pogledati ATI-jeve laboratorije in različne razvijalske sobe, poleg tega pa še veliko ljudi, zaslužnih, da je ATI postal tako uspešno podjetje. Preberite si slikovno izredno bogat članek, saj vam obeta pet strani zanimivega branja.



11 komentarjev

Hočete ATI Radeon 9800 Pro?

Slo-Tech - Če si želite to vrhunsko grafično kartico podjetja ATI, si le poglejte tole temo iz foruma strani DriverHeaven. Ker se hitro bliža prvi rojstni dan prej omenjene strani, so se srečnemu članu odločili podariti ATI Radeon 9800 Pro. Da pa lahko sodelujete v igri, morate v forumu imeti vsaj 10 sporočil ter v temo napisati stavek ''I love ATI''. Administratorji bodo kasneje naključno izbrali uporabnika, ki bo dobil grafikuljo, poslano naravnost od kanadskega podjetja.

6 komentarjev

Intervju z ATI

The inquirer - Pri The Inquirerju hočejo biti vedno na tekočem, zato občasno naredijo kakšen intervju. Pred časom so izprašali predstavnika podjetja ST Micro, ki je znano po svojih Kyro procesorjih, sedaj pa še predstavnika ATI-ja. Intervju je, če si malce ogledamo The Inquirerjeve novice, dokaj dolg, vendar še vedno zanimiv. V njem boste izvedeli kakšni so odnosi med ATI-jem in Intelom, kaj si ATI misli o AMD-jevem Hyper Transportu, nekaj podatkov o R200 čipu, prihodnjih Radeonovih izvedenkah ter ATI-jevih grafičnih tehnologijah in kaj si predstavnik misli o le-teh.

0 komentarjev