»

NVidia ustavlja dobavo ULi-jevih naborov

Slo-Tech - Kot je te dni zaslediti na mreži vseh mrež, bo Nvidia postopoma povsem ustavila dobavo južnih mostov, po novem njenega podjetja, ULi. M1575 in M1573 delajo družbo predvsem ATi-jevim severnim bratcem. Kot je znano, ima ATi-jev SB450 kup težav, predvsem so to nizki I/O prenosi (diski, FW, USB), manjka pa tudi podpora za SATA-II in NCQ. M1575 teh težav nima in se lahko kosa z nForce4 MCP-ji.

Zaloga SB450 bo po napovedih hitro pošla, novi SB600 pa še ni nared, ATi-jeve plošče pa bodo postale spet manj privlačne, kljub obetajočemu novemu severnemu mostu CrossFire Xpress 3200.

NVidia kaže zobe.

35 komentarjev

VIA, izpovej se nam!

X-Bit Labs - VIA, podjetje, ki je bilo pred izidom nForce 2 sinonim za najboljša čipovja za AMD-jeve procesorje, se zadnje čase nahaja v nemajhnih težavah. Razlog: nikakor jim ne uspe izdelati čipovja, ki bi ustrezalo njihovim idealom in bi bilo seveda hitrejše od nVidiinega nForca 2.

Tokrat je X-Bit Labs spregovoril s predstavniki tega podjetja o njihovih načrtih. Pogovorili so se tako o Intelu kot tudi o AMD-ju, njihovih procesorjih, niso pa pozabili niti na pomnilnik in ostale zelo zanimive stvari. Klik!

39 komentarjev

ForceWare je tu

Nvidia - Danes je nVidia med ljudi izvrgla združene "gonilnike" ForceWare za svoja čipovja, oziroma bolje rečeno navijalsko orodje za matične plošče z njihovimi čipovji. Vsi tisti, ki imate enega izmed naslednjih naštetih čipovij (nForce2 Ultra 400, nForce2 400, nForce3 Pro 150 ter nForce3 150) in je v vas vsaj malo navijalca oziroma "tweakerja" si ta 5 MB velik paket po hitrem postopku " dolpotegnite". Kaj boste lahko počeli? Veliko nastavitev iz BIOSa je prenešenih direktno v Windows okolje in ponovni zagon ni potreben, opazujte temperature in podobno. Dolpoteg!

Za novico se zahvaljujem članu moi.

27 komentarjev

Epox najavil ploščo z VIA KT600

vir: Epox
Epox - Epox, eden vodilnih proizvajalcev matičnih plošč, je najavil nov izdelek na tem področju -- ploščo s čipovjem VIA KT 600. Noviteta iz Epoxa izgleda na papirju zelo zmogljiva. Delovanje na zunanji frekvenci 400 MHz, podpora pomnilniku DDR 400 ter AGP 8X so le nekatere značilnosti te zelo opevane "zverine". Tu lahko omenimo še danes zelo vsakdanje dodatke k vsaki moderni plošči, kot so USB 2.0, FireWire, Serial-ATA, omrežna kartica,...

8 komentarjev

Narejeno za navijalce

Digit Life - Pomnilnik je vedno bolj pomembna komponenta, saj na naših računalih poganjamo vedno več zahtevnih aplikacij. XtremeDDR je tokrat predstavil dva nova pomnilniška modula osnovana na Samsung CCC4 oziroma CCCC jedru. Prvi se bo ponašal z oznako PC3500+, drugi pa s 3700+. Vtaknili jih bomo lahko v matične plošče, osnovane na 875P, 865PE, 845PE, KT400, SiS 648DX, VIA P4X400 ali nVidia nForce2 vezjih. Preden pa se odločite za nakup, si oglejte seznam 100-odstotno združljivih matičnih plošč.

0 komentarjev

AMD Athlon XP 2700+ oktobra

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit labsov, bo AMD 7. oktobra predstavil procesor Athlon XP 2700+, ki pa ne bo samo še en malce bolj navit izdelek v seriji, ampak bo nekaj posebnega, saj bo prvi AMD-jev procesor, ki bo tudi uradno podpiral 333 MHz vodilo. Tako naj bi tudi polno začel izkoriščati PC2700 DDR SDRAM. Nov procesor naj bi brez problemov deloval na naborih VIA KT400, NVIDIA nForce2 in SiS746. Deloval naj bi tudi na naboru KT 333, glede katerega so proizvajalci matičnih plošč rahlo skeptični. Sicer pa je itak prezgodaj, da bi govorili o tem, kje bo procesor deloval brezhibno in kje ne.

0 komentarjev