»

AMD preprečuje povezovanje mostičkov?

OC Prices - Nekako navajeni smo že, da vsi AMD-jevi procesorji s podnožjem SocketA omogočajo igranje z mostički, kar nam omogoča, da naprimer navadne procesorje prepričamo v delovanje na dvoprocesorskih ploščah ali da jim omogočimo spreminjanje množilnika. No, na OC Prices namigujejo, da se utegne ta raj kaj kmalu končati, saj naj bi bil AMD pričel prodajati procesorje v drugačnem pakiranju, pri katerem so vsi mostički preplasteni, tako da je njihovo povezovanje onemogočeno. Uradnih informacij še ni. Klik!

8 komentarjev

Vege

Slo-Tech - Za konec pa še nekaj, za dušo . Ker so zadnje čase zelo popularni AMD-jevi procesorji (tudi iz destruktivnega vidika ), si oglejte sliko tegale procesorja. Ni sicer zlomljen, ampak lastnik lahko kar pozabi na kakšno uveljavitev garancije .

6 komentarjev

Tudi Compaq z Athlon 4 prenosnikom

The Register - Po HP-ju se je opogumil tudi Compaq in predstavil svoj najnovejši prenosnik Presario, ki vsebuje 1 GHz Athlon 4 procesor, 192MB SDRAM pomnilnika, 20GB diska in 8x DVD enoto. Cena prenosnika je trenutno L1699, kar ga postavlja na cenovno raven HP-jevega modela. Compaq-ova najava prenosnika z AMD-jevim procesorjem niti ni tako veliko presenečenje, saj je Compaq že v preteklosti precej uporabljal AMD-jeve procesorje v svojih cenenih računalnikih (trenutno se spomnim samo desktop modela Presario, možno pa je, da je Compaq AMD-jeve procesorje uporabljal tudi v drugih modelih). Ali se bo končno opogumil tudi Dell in najavil svoje Athlon prenosnike?

1 komentar

Superračunalnik z 78 Athlon procesorji

Electic Tech - AMD je naznanil, da je računalnik PRESTO III (računalnik Tokijskega tehnološkega inštituta) postal prvi superračunalnik, ki bazira na AMD-jevih procesorjih, ki se je vpisal na veliko Top 500 listo. Top 500 je seznam najmočnejših računalnikov na svetu, PRESTO III pa trenutno drži 439. mesto. Trenutno PRESTO III opravlja svoje delo v ustanovi, ki ima precej dolgo ime - Matsuoka Laboratory of the Global Scientific Information and Computing Center and the Department of Mathematical and Computing Science. Računalnikova naloga je predvsem poganjanje razno raznih simulacij in kompleksnih programov (za izračunavanje).
PRESTO III ni EDINI superračunalnik, ki bazira na AMD-jevih procesorjih, je pa trenutno najmočnejši računalnik na teh procesorjih. Več tukaj.

6 komentarjev

Shimi

več strani - O shimih je nekaj časa nazaj pisal luni, vendar izgleda, da ste že kar malo pozabili na to novico. Na forumu se še vedno najdejo posti, v katerih ljudje tožijo za zlomljenimi AMD-jevimi procesorji. Kaj sploh je shim? Shim je kovinska ploščica, ki jo vtaknemo med procesor in hladilnik, služi pa natanko enemu namenu - procesor ščiti pred poškodbami, ki jih lahko povzroči hladilnik. Kot gotovo veste, se danes še vedno najdejo hladilniki, ki so zaradi svojega močnega pritiska na jedro procesorja postali znani kot "Athlon/Duron crusherji" (Golden Orb). AMD-jevi procesorji so občutljivi predvsem zaradi izpostavljenega jedra. Intel teh težav nima, v zadnjo generacijo procesorjev (Pentium 4) pa so za vsak slučaj vgradili kovinsko ploščico. Kakšna je naloga shimov? Ko vtaknemo shim med procesor in hladilnik, ta zviša procesor do jedra (glej slike) in ga tako razbremeni. Ali lahko pride pri inštalaciji shimov do kakšnih poškodb? Doma narejeni shimi so bili velikokrat vzrok za skurjen...

0 komentarjev