»

Lycos v. spammerji - 1:1?

Microsoft software Forum Network - Pred nekaj dnevi je Lycos izdal ohranjevalnik zaslona "Make Love Not Spam" ki pošilja veliko zahtevkov na strežnike ki se oglašujejo v spam sporočilih, oziroma izvaja nekakšen omejen DDoS napad nanje.

"Nekakšen omejen" napad zato, ker naj bi Lycos samo upočasnjeval njihovo delovanje, saj naj bi preverjal da strežnik ni slučajno že klonil pod težo napada, čeprav je BBC News poročal, da sta kljub temu dva strežnika zaradi omenjenega "ohranjevalnika zaslona" že prenehala delovati.

No, ena izmed napadenih spletnih strani ( www.moretgage.info, ki je sicer registrirana na Poljskem) pa je začela vse zahtevke preusmerjati na Lycosovo makelovenotspam.com, ki je zato trenutno v stanju "STAY TUNED".

Se nam obeta nova kibervojna?

Na novico nas je opozoril Delfi.

35 komentarjev

Nova razpoka v jedru Linux

isec - V nekaj kratkih urah bo panika ponovno preplavila deželo Linuxaško. Odkrili so namreč novo varnostno razpoko v jedru, ki neposvečenemu procesu omogoča, da dobi popoln nadzor nad sistemom. Napaka se skriva v sistemski funkciji mremap(2), ki ne preverja vrednosti rezultata določenih klicanih funkcij. Najditelji so avtorjem poleg samega obvestila o varnostni luknji prijazno priložili še popravek. Tako so vam zdaj, skrbnim administratorjem, že na voljo nova jedra: 2.2.25, 2.4.25 (spremembe) in 2.6.3 (spremembe). Jedra vsebujejo poleg varnostnega popravka še mnoge druge izboljšave.

Glede na komentarje mnogih naših bralcev pa je edina prava zaščita seveda prehod na varne Microsoftove rešitve. Hvala za pozornost.

56 komentarjev

OpenSSH hrošč

OpenSSH - Kot je razvidno iz tega sporočila in novice, obstaja možnost zlorabe/vdora v sisteme z nameščenim OpenSSH (vse verzije pod 3.7).

Zato hitro "patchat" ali pa nadgraditi na verzijo 3.7. Lastniki Debian distribucije že imajo popravek na voljo na stran na security.debian.org.

Priporočam, da ostali do izida popravka za vam omiljeno distribucijo, blokirate vrata 22 na požarnem zidu in še v "tcpwrappers".

6 komentarjev

Popravek varnostnega problema v Os X

vir: Apple
Apple - Pred približno enim tednom je bila objavljena novica o varnostnem problemu v Mac OS X. Z velikim številom znakov ste namreč lahko pretentali varnostni sistem ohranjevalnika zaslona in ga "sesuli" ter tako dostopali do sicer zavarovanega Maca.

Danes pa sem med avtomatskim dnevnim pregledom za posodobitev softwarea naletel na popravek, ki je bil izdan včeraj. Očitno jabolčne kljub vsemu skrbi za svoje uporabnike.[;)]

8 komentarjev

Varnostni problem?

The inquirer - Vas zanima, kako priti nazaj na namizje, čeprav je zagnan ohranjevalnik zaslona, ki je zaščiten z geslom? Če ste v najnovejšem Macovem operacijskem sistemu X, bodite brez skrbi. Nek uporabnik prej omenjenega sistema je ugotovil, da lahko sesujete ohranjevalnik in tako dobite nadzor nad namizjem, če držite katero koli tipko pet minut in nato pritisnete "enter". Oseba, ki je opazila varnostno luknjo, trdi, da je že obvestila podjetje Apple, a odgovora še ni dobila. Klik!

Celotno pritožbo Applu pa si lahko preberete tukaj.

10 komentarjev

Linux na Xbox možen brez strojnih modifikacij

ZDNet - Skupina Free-X je za Xbox Dashboard izdala "popravek", ki omogoča namestitev in poganjanje s strani Microsofta neavtoriziranih programov ali celo operacijskih sistemov. Skupina pravi, da se je za izdajo programske opreme odločila zaradi Microsoftove ignorance do Linux boot loaderja, ki bi omogočal avtorizirano namestitev operacijskega sistema Linux. Če se exploit izkaže za delujočega, jim 100.000 dolarjev nagrade, ponujene s strani šefa podjetja Lindows, ne uide. Klik!

8 komentarjev

Ohranjevalniki zaslona

Slo-Tech - Še ena od Kocija:

Mnogi uporabljamo ohranjevalnike zaslona in se pogosto jezimo nad majhno paleto ohranjevalnikov, ki so vgrajeni v operacijski sistem. Na spletnem mestu www.free-savers.com lahko poiščete prav poseben ohranjevalnik, takšen kot ga zagotovo nima še nihče . Na navedenem mestu je na voljo več tisoč brezplačnih ohranjevalnikov, ki so razdelejeni v različne tematske kategorije. Spletna stran je tudi pravo mesto za tiste, ki ste naredili svoj ohranjevalnik zaslona in bi ga radi ponudili še komu. Vse podrobnejše informacije poiščite na spletni strani free-savers.

1 komentar