»

Primerjava platform za AMD64

vir: GamePC
GamePC - Testi AMD64 zadnje časa padajo, kot snežinke v zimskem viharju. Ker pa brez dobrega čipovja ne bi procesor nikoli tako dobro deloval so se na GamePC odločili, da preizkusijo tri za AMD64 primerna čipovja. Pobliže so si ogledali nVidiin nForce 3 Pro, Viin K8T800 ter AMD-jevo serijo 8000. Predstavnik VIE je bila Asusova plošča K8V, nVidiino poslanstvo pa je predstavila Gigabyte-ova plošča K8N Pro 150. Test je obsegal šest procesorsko požrešnih programov in štiri igre. Po opravljenih testih so ugotovili, da je VIINO čipovje odlično, saj je hitro in ima kar nekaj stvari, ki bodo marsikomu prišle prav. Klik!

4 komentarji

Prve izkušnje s 64-bitno inačico Windowsov XP

Le kaj bi to lahko bilo? :)

vir: GamePC
GamePC - Glede na to, da se zadnje čase v vedno večjih količinah na trgu pojavljajo 64-bitni procesorji, je bil Microsoft prisiljen izdelati tudi 64-bitno izdajo Windowsov XP iz preprostega razloga -- da ga konkurenca ne prehiti.

Na Game PC-ju so objavili prve izkušnje s tem, novopečenim, operacijskim sistemom, ki naj bi bil po prvih izkušnjah zelo obetajoč. Na trg bo verjetno splavljen šele takrat, ko bo AMD začel izdajati večje količine 64-bitnih procesorjev. Klik!

25 komentarjev

Geforce FX 5600 Ultra vs Radeon 9600 Pro

Digital Daily - Zadnje čase vedno več ljudi sprašuje po kvaliteti in hitrosti dotičnih grafikulj in vsem, ki kolebajo, bom podal odgovor s to novico.

Na Digital Daily so primerjali grafikulji srednjega cenovnega razreda v nekaj grafično požrešnih programih. Čeprav je nVidiin adut na papirju za odtenek zmoglivejša zadeva, ji je tudi ATi-jev predstavnik predstavljal lepo konkurenco. V testih sta bila precej izanačena, a odločitev še vedno preostane kupcu. Klik!

0 komentarjev

Za vse 21" LCD-ja željne

Testirali so Pentiu... em ...Samsungov LCD :)

vir: GamePC
GamePC - Danes so postali 17" LCD zasloni že skoraj standard, medtem pa počasi na naše mize in pred naše oči prihajajo še večji. GamePC je tokrat izvedel zanimiv preizkus 21-palčnega Samsungovega LCD prikazovalnika, ki sliši na ime SyncMaster 213T. Ponaša se z diagonalo enaindvajsetih palcev in dostopnim časom 25 ms. Izdelek že na pogled očara in bo verjetno pritegnil marsikaterega kupca z malo globljim žepom, da bo investiral vanj. Vsem, ki imate kak tolar preveč (ali morda 250.000 preveč -- alien-w) in bi ga radi (nes)pametno vložili, vam svetujem da si ogledate test.

16 komentarjev

Katero grafično kartico izbrati?

ATI vs nVidia

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - To vprašanje so si zastavili pri Stričku Tomu, kjer so se naloge lotili zelo resno in spisali obsežno primerjavo vseh trenutno najbolj popularnih kartic. Tako so med seboj tekmovale kartice dvanajstih različnih podjetij, od ABITa pa do Tyana. Izmed osemindvajsetih kartic zajetih v članku, se je na vrhu bohotila MSIjeva izvedenka GeForce-a FX 5600, ki sicer ni najmočnejša ima pa dobre multimedijske sposobnosti in je dober nakup za tako ceno. Takoj na branje!

5 komentarjev

Trije Geforcei FX 5900 Ultra na enem mestu

vir: GamePC
GamePC - Od izida serije NV35 je preteklo že kar nekaj časa. V tem obdobju je na svetovnem spletu nastalo kar nekaj testov, v katerih neposredno primerjajo ATi-jevega ter nVidiinega aduta. Tokrat pa so fantje na Game PC na test postavili tri grafikulje različnih podjetij iz nVidiine NV 35 serije. Ta podjetja so bila eVGA, MSI ter Gainward. Test so pripravili zaradi tega, da bi ugotovili zmogljivosti eVGAjeve kartice z novim BIOSom, ki kartici zniža frekvenco. To naj bi pripomoglo k boljši kakovost in hitrosti. Te močno opevane grafikulje pa so primerjali tudi s karticami iz ATIjevega tabora in sicer: Radeon 9800 Pro z 256 MB pomnilnika, Radeon 9800 Pro z 128 MB pomnilnika in Radeonom 9700 Pro ter Radeonom 9600 Pro. V testih je z nVidiinimi aduti pometel ATIjev vrh...

12 komentarjev

Radeon 9700 pro --> Radeon 9800 pro

Icrontic - Si lastite Radeona 9700 Pro pa vam je postal premalo zmogljiv? Si želite novega Radeona 9800 Pro pa nimate kupov denarja? Seveda se da vašo 9700-tko z malo truda predelati in že "imate" najnovejšega Radeona 9800 Pro.

Na Icrontic so opisali celoten postopek, kako narediti tako imenovani "Soft Mod". Postopek ni tako težak kot se sliši, le gonilnike je potrebno malce "shekati". Ampak tako modificiranje grafične kartice - ki je sicer zastonj - morda ni tako kot bi lahko pričakovali. Pri nekaterih se bo namreč pri...

9 komentarjev