»

Vrača se MP3-spam

The Register - Spamerji so neverjetno vztrajni in iznajdljivi, ko na vsak način iščejo nove načine, kako pretentati filtre in svoja sporočila le nekako dostaviti do prejemnikov. Izpopolnjene filtre so že poskušali ukaniti s slikovnim spamom, s pridom izkoriščajo orodja za strojno prevajanje, ki odlično delujejo za evropski trg, sedaj pa se vrača še MP3-spam.

Prvikrat je bila taktika MP3-spama uporabljena oktobra 2007, ko so na ta način priporočali nakup ničvrednih delnic (pump and dump), nato pa je metoda hitro izginila....

8 komentarjev

Futurama se vrača v originalni obliki

Futurama

Slashdot - Good news, everyone!

Futurama se vrača v izvirni obliki. Pisali smo že, da je bilo domenjeno, da bomo videli še vsaj eno sezono legendarne serije Futurama, a vse do tega tedna je bil to račun brez krčmarja. Do konca julija so se namreč vlekla naporna pogajanja med pisci serije in igralci, ki sinhronizirajo like, glavni razlog pa je bilo kakopak plačilo. Sprva je 17. julija 20th Century Fox objavil, da bodo izvedli novo avdicijo, saj se s starimi igralci niso mogli zediniti o plačilu. Privrženci serije so planili kvišku in zahtevali originalno zasedbo, saj bi v nasprotnem primeru od stare Futurame ostalo bore malo. V petek so tako objavili, da so Katey Sagal, Maurice LaMarche, Tress...

16 komentarjev

Performance Boosting Engine ali "PAT na Springdalu"

DarkVision Hardware - O Intelovi tehnologiji PAT (Performance Acceleration Technology) je bilo nekaj povedanega tudi v našem testu 3.2 GHz Pentiuma4, na DarkVision Hardware pa so si ogledali, kako se v praksi obnese tako imenovani Performance Boosting Engine (PBE). Kot navajajo na prej omenjeni strani, je PBE v resnici PAT za Springdale, le da so to tehnologijo razvili izdelovalci matičnih plošč in prinaša iste prednosti kot PAT, katerega bomo našli le v čipovjih Canterwood. Kolikšen pospešek nudi PBE so ugotavljali na plošči AOpen AX4SG Max. KLIK!

0 komentarjev

Nov test: Pentium 4 3,2 GHz!

Slo-Tech - Da vas razveselimo z vsesplošnim presenečenjem: za vas smo prvi v Sloveniji pod drobnogled vzeli Intelov najmočnejši procesor, Pentium 4 3,2 GHz, ki tiktaka na zunanji frekvenci kar 800 MHz. Preizkusili smo ga v navezi z nadmočnim Radeonom 9800 Pro, opisali vse tehnologije, ki se skrivajo v dotičnem modelu, ga stestirali na množici petih (tri Springdale, dve Canterwood) osnovnih plošč, nad njem pognali skoraj 20 različnih testov, zadevo tudi navili ter vse skupaj strnili v poučen ekskluziven test, vreden vašega branja. Mogoče se vam bo celo še stožilo po dobrem starem Intelu, ki se vrača na svoja stara pota slave...

48 komentarjev

Nov test: Radeon 9800 PRO

Slo-Tech - Ponižno javljamo, da smo za vas ekskluzivno stestirali dve grafični kartici: ATIjevega Radeona 9800 PRO ter nVidiinega Geforcea 5800 Ultra. Obe sta najvišja modela grafičnih kartic, ki jih lahko dobimo v Sloveniji, ter sta se v našem testu pomerila v medsebojnem obračunu. Če vas zanima, kako se obneseta grafični kartici, kar hitro kliknite in si preberite test, saj je poučen, zanimiv, ter -- lastno avtorsko delo [:D]. Ekskluziva!

29 komentarjev

Pentium 4 3.20 GHz

The inquirer - Trenutno poteka zelo tesen boj med AMD-jem in Intelom, saj tržišče preplavlja vedno več njuhih procesorjev. Na The Inquirer nas opozarjajo naj bomo izredno previdni pri nakupu procesorjev, saj je to opravilo v tem času lahko zelo kočljivo. Naslednji procesor, ki ga bo Intel poslal na tržišče bo Pentium 4 3,2 GHz, o katerem vemo že veliko. Poleg tega pa naj bi Intel predstavil tudi procesorje, ki naj bi delovali pri frekvencah 2,4, 2,6 ter 2,8 GHz in imeli zelo podobne lastnosti. Naslednja Intelova hitrostna stopnička pa naj bi bila frekvenca 3,4 GHz. Tukaj si preberite novico, velja pa še omeniti, da bo Pentium 4 3,2 stal 640 ameriških zelencev.

5 komentarjev

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

Ekskluziven test na Slo-Techu!

Slo-Tech - Uspelo nam je stestirati in prvi v Sloveniji objaviti test grafične kartice Geforce3 Ti500, kartice, ki je nekako mišljena kot odgovor na grožnji iz logov podjetja ATI, Radeonu 8500. Kartico smo primerjali z navadnim GF3 ter Radeonom 8500, katerega ekskluzivni test bo tudi objavljen čez nekaj dni. Se kartico splača kupiti? Zakaj ime Titanium? Je grafična grajena na novem čipu? Kako se obnese? Kaj za vraga rabimo 100.000 SIT vredno kartico? Berite test!

40 komentarjev

In vendar se premika!

Slo-Tech - Neverjetno je, kako leni smo to poletje. Priznamo. Skladno s šolo smo dali možgane na počitek, za to smo krivi. Lahko vas pa vseeno razveselimo, da imamo zmagovalno majico! Z nadmočno prednostjo je zmagala majica številka 1 v drugem krogu izbora. Upam, da jo boste (ko bo natisnjena) nosili s ponosom ter polni elana razkazovali, da se zaradi nas svet vrti hitreje.

18 komentarjev