»

Tabela procesorjev

Tom's Hardware - Tom's Hardware in njihova zbirka informacij o skoraj vsakemu procesorju iz AMDjevih in Intel-ovih se spet vračata. Tokrat so v zimski izdaji stestirali in primerjali še vse dvojedrnike.



Članek pa ni samo suhoparen primerjalni test z mnogo dejstvi, ki jih povprečni uporabnik ne razume - dotaknili so se tudi gromozanske porabe električne energije, s tem pa oddane toplote, kar pomeni potrebo po vedno večjih hladilnih telesih. Primerjali so tudi današnje stanje s stanjem pred desetimi leti, za opazovali pa so frekvence procesorjev, količino pomnilnika, hitrosti omrežnih povezav, itd. Zanimivo je, da bo od svojega rojstva praktično...

13 komentarjev

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev

Pohitrite si pomnilnik

Tom's Hardware - Navijanje ni le višanje procesorske voltaže in dvigovanje FSBja, saj s tem dosežemo le delni učinek. Zelo pomembno vlogo igra tudi pomnilnik, ki dostikrat zavira navijalske zmožnosti. Prav tako kot procesorju, lahko tudi pomnilniku spreminajmo voltažo, medtem ko mu lahko spremenimo tudi dostopne čase. Če bi radi računalnik še malo pohitrili, naj vam bo v pomoč članek, ki so ga spisali na Tom's Hardware.

1 komentar

Testi grafikulj

Zgoraj 128 MB verzija, spodaj 256 MB Radeona 9800 Pro

vir: Tom's Hardware
več strani - Z izidom nVidiine serije NV35 je omenjeno podjetje prineslo svež zrak na to področje in hkrati dvignilo kar precej prahu zaradi gonilnikov. ATi je kot odgovor na to poslal v ogenj Radeona 9800 Pro. Tokrat so si ga ogledali na Tom's Hardware in prišli do zanimivih zaključkov, poleg tega pa so na ostalih stranih stestirali še dve grafični kartici in sicer prenosno različico Radeona 9600 Pro ter MSIjev model Geforcea FX 5200 Ultra. Testi so zanimivi, zato vam priporočam branje kakega od teh: Radeon 9800 Pro na Tom's Hardware, Mobilni Radeon 9600 Pro,...

2 komentarja

TwinMOS & Buffalo Technologies DDR 466

Tom's Hardware - Pred kratkim se je na trgu pojavil DDR 466 oz. PC3700 pomnilnik, ki na papirju močno prekaša svoje predhodnike. Da pa bi ugotovili sposobnosti te nove tehnologije so na Tom's Hardware stestirali pomnilnik dveh različnih proizvajalcev. A zanimivo je, da tokrat v test ni bilo vključenih odmevnejših podjetij kot sta OCZ ali Kingston, temveč le TwinMOS in manj znani Buffalo Technologies. Prišli so do zaključka, da je ta tehnologija primerna za navijanje, medtem ko nenavita ne izkoristi vseh zmožnosti.

4 komentarji

Ultra Products PC3200 & PC3500

Ultra Products-ovi čudesi

vir: ClubOC
ClubOC - Danes je priti na trg pomnilniških modulov in se na njem uveljaviti zelo težko, saj je na trgu prisotnih veliko odličnih proizvajalcev, kot so Samsung, Corsair, Kingston, TwinMOS, itd. Podjetje Ultra Products je še dokaj mlado na tem področju in skušajo se uveljaviti s svojimi izdelki. Na ClubOC so si pobliže ogledali dva njihova modula velikosti 512 MB z nazivno hitrostjo 434 MHz in 400 MHz. Pognali so ju skozi nekaj testov in rezultate, ki so kar zanimivi, primerjali z Corsairjevo ploščico. Ali je podjetju Ultra Products uspelo izdelati dovolj dober modul, si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Primerjava pomnilnika PC3500

NexusHardware - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta, saj na njej sloni večina sposobnosti računalnika. Trenutno se v svetu nahaja kar nekaj izvrstnih proizvajalcev , ki so drug drugemu huda konkurenca. Med najboljše spadajo podjetja kot so Kingston, Corsair, Mushkin in Geil. Da bi ugotovili kateri je najboljši so na Nexus Hardware stestirali pomnilniške ploščice prej omenjenih podjetij. Po sposobnostih je zmagal Mushkin, ki je vladal v skoraj vseh testnih programih.

6 komentarjev

Corsair XMS3500 vs Kingston KHX3500

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Zadnje čase so vse bolj priljubljeni PC3500 pomnilniški moduli. Na Slo-Techu smo sicer že pisali o Kingstonovih in Corsairjevih že omenjenih modulih.

Na Bjorn3D so pretestirali omenjena modula obeh proizvajalcev. Sicer ne preveč dolg test je vseeno pokril nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE, PC Mark 2002 in pa Sandra 2002. Oba proizvajalca se seveda izkažeta kot odlična. Na testih sta se izkazala kot zelo hitra in stabilna, saj med njima skoraj ni bilo razlik. Kot pravi avtor, bi bilo bolje, da bi jih imel dlje na testu, da bi opazil tisto pravo razliko. Edino, kar že takoj govori Kingstonu v prid, je cena, ki je kar nekaj dolarjev cenejša od Corsairjevih modulov. Več o tem.

3 komentarji