»

Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kaj

več strani - Za konec te nedelje vam na Slo-Techu ponujamo več testov in novičk nadvse raznoliko obarvane narave. Za začetk je na vrsti Acer-jeva napoved, da bo začel s prodajo novih 20- in 24-inčnih zaslonov s 6 milisekundnim odzivnim časom za 538 oziroma 817 ameriških zelencev. Prvi novinci bodo na voljo v Tajvanu, v Evropi pa si jih lahko obetamo v zadnji četrtini leta (20-inčni modeli so v Evropi sicer že na voljo).

Naslednja na seznamu novic za konec dneva je umik uradnega Google Toolbara za Firefox iz bete. Trenutna verzija je torej 1.0.20050923, najbolj omembe vredna novost pa je Google Suggest.

Če še za trenutek postanemo še pri Googlu - slednji je začel s testiranji svojega Wi-fi omrežja na manjših območjih v okolici San Francisca. V prihodnjosti nameravajo ponuditi svoje Wi-Fi omrežje brezplačno vsem prebivalcem ZDA.

Ameriška vesoljska agencija, NASA, se ogreva za nakup ruskih raket tipa Sojuz z namenom vzdrževanja mednarodne vesoljske agencije. Ameriški kongres je nakup že...

9 komentarjev

Superračunalniki v F1

Slo-Tech - V zadnjih letih je postala aerodinamika v F1 vse odločilnejši faktor na poti do uspeha. Ravno zaradi tega razloga se vse ekipe poleg uporabe vetrovnika zatekajo tudi k uporabi simluacijskih paketov na področju CFD (Computational Fluid Dynamics).

Kot poroča F1Racing.net je ekipa F1 Sauber Petronas danes v Hinwilu predstavila svojo novo pridobitev - superračunalnik "ALBERT".

"ALBERT" je sestavljen iz 530 procesorjev AMD Opteron, opremljen je z 1 TB pomnilnika ter 11 TB trdega diska in je zmožen premleti 2.3 Tflop/s. S tem velja za enega najzmogljivejših računalnikov v F1, kot tudi na splošno v avtomobilski industriji.

Kot primerjavo navajajo, da bi morala za dosego take računske moči celotna populacija Zuricha, celo leto na vsake štiri sekunde zmožiti po dve 8-mestni številki. [|O]

Se prevladi Ferrarija v F1 bliža konec ... ? [:|]

32 komentarjev

Ohišje, prilagojeno vsakršnim potrebam

Viper's Lair - Ohišja že nekaj let niso le beige "škatle", temveč jih včasih krasijo tudi drugi barvni odtenki in dodatki, kot so pleksi okna in različni stilistični popravki. Modificiranje se razvija že nekaj časa in prinaša poleg preganjanja strašne monotonosti tudi unikatnost (in mogoče nagrado na Slo-Techovem LAN-u), ki daje vsakemu delu svojo "osebnost".

Lubic pa se razlikuje od ostalih konvencionalnih ohišij. Že ko ga dobimo, najprej pomislimo, da so nas oguljufali, saj se pred nami znajde majhna škatla, v kateri so zložene aluminijaste palice in gora vijakov in matic. Ohišje namreč lahko sestavimo povsem po svoji volji in ga oblikujemo po naših željah in potrebah. Oglejte si opis na Viper Lair.

11 komentarjev

µGuru

Envy News - Abit bo zopet razveseljeval računalniške navdušence. Tokrat so se odločili narediti integriran mikroprocesor, imenovan ľGuru. Z njim bomo v "prijetnem" Windows okolju lažje navijali, nadgrajevali BIOS ter opazovali stanje našega računalnika.

ľGuru združuje do sedaj ločene Abitove tehnologije ABIT EQ, ABIT FanEQ, ABIT OC Guru, ABIT FlashMenu, ABIT AudioEQ in ABIT BlackBox v uporabniku prijaznem okolju. Ker deluje kot samostojna komponenta, razbremeni celoten sistem, kar se pozna predvsem na zmogljivosti le-tega. Klik in še uraden klik!

4 komentarji

"Game Accelerator" v novem Abitovem biosu

Viper's Lair - Abit je pred kratkim izdal novo inačico svojega BIOS-a za ploščo IC7. Vanj so vgradili zelo zanimivo novo funkcijo, ki so jo poimenovali Game Accelerator. Kaj pravzaprav to je? Pospeševalnik iger™ nastavitve vašega pomnilnika prilagodi, tako da dela kar najhitreje. Verjetno si veliko uporabnikov želi poganjati procesor in pomnilnik v razmerju 1:1 in se hvaliti z agresivnimi "tajmingi". Prav take stvari vam omogoči najnovejši Abitov bios, katere funkcijo Game Accelerator lahko poganjate pri več različnih nastavitvah, ki so izvirno poimenovane "Turbo", "Street racer" in "F1". Klik!

0 komentarjev

ABIT IC7-G

Abitova zverina

vir: OCAddiction
OCAddiction - Na spletni strani OCAddiction so si ogledali matično ploščo IC7-G podjetja ABIT. Osnovana je na Intelovem 875Pin podpira Pentiume 4 s prednjim vodilom 800 ali 533 MHz. Na njej najdemo malo morje priključkov: Gigabitni LAN, AGP 8X, 6-kanalni zvok in še veliko več. Ne pozabimo pa omeniti še Serial ATA vmesnika ter podporo dvo-kanalnemu DDR-u. Na sedmih straneh članka si lahko preberete temeljit opis plošče ter njene programske opreme, poskuse navijanja ter si ogledate razultate testov. Dejstvo je, da mora biti plošča dobra, saj si je na koncu prislužila oceno 95%. Abitovo zverino lahko dobite za 229 ameriških dolarjev. Preberite si celoten članek.

2 komentarja